Dr. Haydar Dümen Kadının hayalini yıkmayın
HABERİ PAYLAŞ

Kadının hayalini yıkmayın

Kadın ve erkek hayatı paylaşmak için evleniyor. Evliliğin en temel taşlarından biri de cinsellik. İlk zamanlar sıkıntı yaşanıyor. Sonra her şey yoluna giriyor. Ancak bazen erkeğin sorunları kadını mutsuz ediyor. Erken boşalma sorunu yaşayan erkek tedavi olmalı, kadını yarı yolda bırakmamalı.

Engel olamıyorum

26 yaşındayım. Hafta içi en az 15-20 kere mastürbasyon yapıyorum. Kendime engel olamıyorum. Bunun ilerleyen zamanlarda başka sorunlara sebep olmasından korkuyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Okurum, daha ne olacak ki? Seni insanlıktan çıkarmış, başka bir yere çekmeye çalışıyor. Aklın ve iraden var. Ama bunlar çalışmıyor. Bunlar da çalışmıyorsa insanlıktan uzaklaşıyorsun. Sana kalanlarla yetin. Azalt oğlum, azalt. Fırsatlar kaçmıyor, hayat bitmiyor, önündeki 50-60 yılı düşün.

Haberin Devamı

Kızlara küstüm

22 yaşındayım. Cinsel organımın ereksiyon hali 9 santim. Sizce normal mi? Bu yüzden kızlara küstüm, onlara bakamıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, doğru mu ölçtün? O penis senin işini görür demeye benim dilim yatkın. Genel muayeneden geçmenden yanayım. Hem hormonal düzen hem yumurtalar bakımından bilimsel gözden bir bakılsın.

Kızlığı bozuldu mu?

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Penisim vajinasına girince kan gelmeye başladı. Kızlığının bozulmuş olmasından korkuyoruz. Sizce durum ne? Hastaneye gideceğiz.

CEVAP

Değerli okurum, evet bozulmuştur. Öyle gözüküyor. Hastaneye niye gideceksiniz? Bu konuyla ilgili gidecekseniz ve kızlık zarı bozulmuşsa doktorun yapacağı bir şey yok. Bozulmamışsa zaten dert yok. Bozulmuşsa olayın kendi akışına bırakmak gerekiyor. Bir daha tekrar etmemek ya da zamanı gelince kızı yarı yolda bırakmamak yani evlenmek şart. Başka derdiniz yoksa işte doktor karşınızda hem de tüm boyutlarıyla.

Oğlum olsun istiyorum

Yeni evliyim. İlk çocuğumun erkek olmasını istiyorum. Acaba laboratuvar ortamında bu sağlanabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, öyle bir seçme hakkımız yok. Olayı doğaya bırak. İnan doğa ne yaparsa o en iyisini yapar. Çünkü onun hücresel gizemi vardır. Bak bir varsayımda bulunacağım. Bir erkek, bir dişi kromozomlu iki sperm yumurtaya ulaştı. Yumurta analiz etti. Erkekte bazı bozuk genler gördü. Kapıyı ötekine açtı. İşte bu gibi olaylar bir ihtimal engelli doğacak erkek çocuğu yerine mis gibi kız çocuk. Söylediklerim kural değil.

Haberin Devamı

Karı-koca olmadık

28 yaşındayım. Bekarken cinsel tecrübem olmadı. Benim sertleşme sorunum var. 5 aylık evliyim. Üroloji bölümüne gittim, tüm tahlilleri yaptırdım, sorun yok. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, hiç karı koca olamadınız mı? O zaman olayın içinde başka sorunlar da olabilir. Her şey çözülecektir, endişe etmeyin.

Hamile miyim?

Bir ay önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, içime boşaldı. İlişkiden 3 gün sonra doğum kontrol hapı kullandım. Bu ay hiç adet görmedim. Hamile kalmış olabilir miyim? Doktora gitmeme gerek var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, ihtimal hesapları üzerine gideceğiz. Her zaman hamile kalma durumu vardır. Ama bunu uzaktan, yakından kimse bilemez. Kullandığınız arabanın direksiyonu elinizde. Bunu trafik kurallarına göre kullanırsanız kaza yapmazsanız. Böylece bilinmeze soru sormazsanız ve kazadan sonra ne yapacağız diye şaşkına dönmezsiniz.

Haberin Devamı

Yalan mı söyledi?

Uzun süredir bir hanım ile beraberim. Yaşça benden büyük. Ben daha önce hiç ilişkiye girmedim. Bana kız olduğunu söylemişti. Bundan 2 hafta önce ilişkiye girdik ama kanama olmadı. Acaba kız değil de bana yalan mı söylüyor? Ya da kızlık zarı esnek mi?

CEVAP

Değerli okurum, ne yapacaksın? Kız ya da kadın olsa ne yapacaksın? Haftaya nikahı mı basacaksın? Anana, babana ‘Gelin adayı’ diye mi göstereceksin? Senden de yaşça büyükmüş. Varsayalım ki bozulmuş. Bunun hesabını mı soracaksın? Değerli okurum, bulmuşsun bir nimet, sen kaşıklamaya devam et. Evlenecek bile olsan kendi yaptığının densizliğini ona yükleme, esnek kızlık zarı diye düşün. Ona göre yolunu çiz.

Zarım bozuldu mu?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girerken penisi 3.5 santim vajinama girdi. Akıntıyla birlikte iki damla kan geldi. Zar bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Sevgili kızım, sanırım bozuldu. En iyi ihtimal zedelenmiş olabilir.

Çok erken boşalıyorum

29 yaşındayım. Ben 25-30 saniyede boşalıyorum. İki kez doktora gittim bana “Evlenip gel” dedi. Artık sinirlerim bozuk.

CEVAP

Değerli okurum, vakit kaybetme, uzmanını bul, harekete geç. Elden gelen her şey yapılır. Öteki doktor arkadaşların dedikleri doğrudur. Senin dediğin de doğrudur. Çünkü zaman şartlanma konusunda o süreye demir atıyor. Ondan sonra tedavi uğraş istiyor.

Geneleve gideceğiz

Kimseyle ilişkiye girmedim. Arkadaşlarla geneleve gitmeye karar verdik ama ben kendime güvenemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, 1 yıl daha sabret. Bir yılın sonunda bana mail at. Ruhun olaya alışsın.

Kan gelmedi

23 yaşındayım. Penisim 24 santim. 19 yaşında bir kız arkadaşım var. Birlikte olduk, kan gelmedi. İçine boşalmıştım, acaba hamile kalır mı? Bir de penisimin boyu size nasıl?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyu olağanüstü büyük. İleride bundan doğacak sorunları yaşayabilirsin. Kız arkadaşın kızlık zarının esnek olduğunu sanıyorum.

BÖYLE SORU YOK: Kocam tecrübesiz

30 yaşında kadınım. Eşim 32 yaşında. Doğru dürüst cinsel hayatımız yok. Çünkü kocam hemen boşalıyor. Bekarken hiç ilişki deneyimi olmamış. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili okurum, demek ki senin adamın onlardan. Daha yelkenleri açarken motor kaymaya başlar. Yelkenlerin dolmasına gerek kalmadan sandal karaya oturur. Oysa sen içinden “Şu yelkenler rüzgarla iyice dolsa, her şey yolunda fora olsa.

Yaz sıcağında rahatlasak, yolculuk 10-15 dakikayı aşsa” diye beklerken kaptan 2 dakika sonra “Buraya kadar” diye düdüğünü öttürür. Eşin doktora gitmemek için direnecek, seni suçlayacak. Evlilik tamam mı yoksa devam mı? “Tamam” dersen, başına yağan karı erit. “Devam” dersen, tedavisi için eşini ikna et, “Hayatım boşuna geçti” diye karalar bağlama.

GÜNÜN SORULARI

Erken boşalır mıyım?

Mastürbasyon yaparken erken boşalan erkek cinsel ilişkide de erken boşalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonun daha doğrusu aşırı mastürbasyonun ileride yol açabileceği zararları bu köşeden sizlerle defalarca paylaştım. Haydar Hoca’nı takip ediyorsan sen de biliyorsun. Mastürbasyon yaparken erken boşalan kişi cinsel ilişki sırasında da erken boşalacak diye bir kural yok. Organ yaradılışı amacına göre reaksiyon gösterir. Onun eğitimi de sahibine kalmıştır. Bir şartlanma olmaması için asıl tedavi evlenmektir.

Nasıl davranmalıyım?

30 yaşında kadınım, mutlu bir ilişkim var. Erkek arkadaşım birlikte olduktan sonra gece kalkıp bana “At kafası”, “bro”, “hacı” diye sesleniyor. Yaptığı tuhaf da ben ona nasıl davranmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım bu kadar bilgiyle hem de buradan derinlemesine psikolojik inceleme yapmamı beklemiyorsundur? Adamın yaşı kaç? Ak mı, kara mı başındaki saçı? Eğitimi ne? Mesleği ne? Bunları yazmamışsın. Kısaca her şeyi bilmeliyim, ona göre söylemeliyim. Adam zevke geliyor, uçuyor. Uçuştan sonra bunları söyleyen adam seni ileride ‘kanka’ pozisyonuna mı alıştırıyor?

GÜNÜN SÖZÜ

Umudun kanatların kırılmışsa irade motorunu devreye sokun. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder