Dr. Haydar Dümen Kadınınıza güven verin
HABERİ PAYLAŞ

Kadınınıza güven verin

Kadın cinsellikten uzak büyütülüyor. Aile ve toplum baskısı üzerine çöküyor. Bu yüzden evlilikte ilk gece ona kabus gibi geliyor. Burada iş erkeğe düşüyor. Kadınınız size güven duymalı. Onu incitmeyin. Aceleci olmayın, yumuşak dokunuşlarla eşinizi kendinize bağlayın, mutlu edin.

Soğukluk olur mu?

23 yaşında kızım. Son erkek arkadaşımla girdiğim ilişkiden sonra kimseyle olmadım. Onda başkasıyla ilişkiyi düşünemiyorum. Bir yıldır ayda 4 kez mastürbasyon yapıyorum. Yeniden ilişkiye girdiğimde soğukluk olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, hayal ve korkulara kapılma. Bana yazdıklarını yani 4 kez mastürbasyonunu yap. Erkek arkadaşlarınla ilişkilerine karışmıyorum. Ama birini bırakıp diğerine geçmek nasıl sakıncalıysa, umut yoksa aynı erkeğe takılıp kalmak da o kadar sakıncalıdır.

Haberin Devamı

Ayağa kalkamıyorum

Mastürbasyonda bende öyle bir kasılma oluyor ki mastürbasyon sonrası yürümeye, hatta ayağa kalkmaya halim kalmıyor. Bu normal bir kasılma mı, yoksa normalinden daha büyük bir kasılma mı?

CEVAP

Okurum, biraz büyük olabilir. Sende mastürbasyondan sonra 10 dakika ayağa kalkma. Uzat ayaklarını, sakin ol, başka şeyler düşün. Bacak kaslarına masaj uygula. Bak çözümü ne kolay. 3 dakika mastürbasyon, 10 dakika dinlenme.

Üzerine titriyorum

25 yaşındayım ve 3 aya evleniyorum. Nişanlımın ilk gece korkusu var. Yüzeysel ilişkide çok utangaç davranıyor. Onun üzerine titriyorum ama resmen kaçıyor. Sürekli “Hazır değilim” diyor. Bu durum beni bunalıma soktu. Onun bu korkularını yenmesine nasıl yardımcı olabilirim?

CEVAP

Okurum, bana göre en azından öpebiliyorsan korkularının bir bölümünü yenmişsin. Bedensel temasta da yine büyük aşama kaydetmişsiniz. Nişanlının korkuları, acemilikleri ve değer yargıları ile cinsel birleşmeden korkma, acı duygusu, kasılma, asıl önemlisi zamanı gelmeden bu işi yapmama düşünceleri o tabloyu yaratmış.

Usta sensin. Evlendiğinde bu korkuları yavaş yavaş yeneceksin. Evlendikten sonra bir süre daha yavaş yaklaş. 50 yıllık cinsel yaşamınızın ilk günleri, ayları bırak yumuşak, huzurlu, güvenli ve eşinin kararları çerçevesinde sonuçlansın. Baktın ki aşılmıyor, o zaman bizler destek veririz.

Haberin Devamı

Bir kez yetiyor

22 yaşında, 1.82 boyunda, 70 kiloyum. Sorunum haftada bir kez mastürbasyon yapmak. Yaşıtlarımın benden daha çok yaptığı tahmin ediyorum. İlişkiye girdiğimde bir kere boşalıyorum ve isteğim kalmıyor. Sadece sigara içiyorum. Sizce bu normal mi yoksa sigaradan mı?

CEVAP

Okurum, her şey normal. Her şey ideal, her şey güzel. Ama sigaraya hayır. Sigara orta ve uzun vadede senin canına okuyacak. Yukarıda saydığımız tüm güzeller de bu işe dahil olacak.

Kan geliyor

24 yaşındayım. İlişkiye girdiğimde eşim hiç zevk almıyor, çok acı çekiyor. Sürekli kan geliyor. Daha 3 haftadır ilişkiye giriyoruz. Bize yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Değerli okurum, önce eşini bir kadındoğum uzmanına götüreceksin. Bir şey varsa tedavi olacak. Sorun devam ederse düşünürüz. Bu ağrıları yok ederiz.

15 kere yapıyorum

18 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonra tekrar tekrar yapmak istiyorum. Yani doyumsuzum. Bunun farkındayım ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu kadar çok mastürbasyon sakıncalı mı? Günde 10-15 kere yaptığım oluyor. Yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, farkında olman güzel. Ama o sayı aklıma yatmadı. 15’in önündeki onu atarsak geriye kalan 5 bile fazla. Tehlikenin farkında olan kişi tehlikeden önce kendini korur sonra yardım ister. Ama bu yardım dışarıdan gelen tehlikelere karşıdır.

Oysa ki senin tehliken kendinden. Yani irade sorunu. İradesini kullananlar kazanır, kullanmayan kaybeder. Kaybedenler grubuna girmemeni dilerim. Biraz kendini yor, aklını başka yerlere çevir. Dışarı çık, spor yap. Arkadaş gruplarına dahil ol. Yalnız kalmamaya çalış.

Saçlarım dökülüyor

18 yaşındayım. Bazen her gün canım mastürbasyon yapmak istiyor ama saçlarım dökülmeye başladı. Bir tavsiyede bulunun.

CEVAP

Değerli okurum, saçların mastürbasyondan dökülmüyor, bünyen yağlı. Kilo almamaya bak. Saç dökülmesi konusunda kullanacağın malzemenin çok özel olması lazım. Ancak bir cilt hastalıkları uzmanından fikir al. Genç, gel şunu haftada 3’e indir. İkimiz de işimize bakalım.

1 aydır karım yok

36 yaşındayım. Karım 1 aylığına memlekete gitti. O gittikten sonra mastürbasyona başladım. Ayrıca pornoya ilgim arttı. Günde 2-3 kere mastürbasyon yapıyorum. Bu ileride sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyona dönüş yapman, cinsellikten soğuman anlamına gelir. Çünkü sayı çok. Zevk de aldığına göre karın geldiğinde bir bakarsın ki onunla ilişkiden eskisi gibi zevk almıyorsun. İşte sana sakınca. Bu yaşta 10-15 gün kadınsız, cinsellik olmadan yaşasan ne olur?

Bu hem zor değil hem de kendinle yüzleşmen anlamını taşır. ‘Bak kendimi tutabiliyorum’ diye kendine güvenin artar. Önce mastürbasyonu günde bir kereye sonra haftada 2’ye indir. Hemen eşini ara, bir önce işini bitirsin dönsün evine.

Patladı, kan gelmedi

20 yaşındayım. Kız arkadaşım aynı yaşta. İlişkiye girdik. Bildiğim kadarıyla ilk ilişkide kızlık zarının patlaması sonucu kan gelmesi gerekiyor. Biz defalarca birlikte olduğumuz halde hiçbirinde kan gelmedi, neden?

CEVAP

Okurum, şu patlama lafını sevmiyorum. Kızlık zarı patlayacak deyince sanki ufak bir bomba, çatapat patlaması gibi bir ses duyulacak çağrışımı yapıyor bende. Kızlık zarı kanamıyor diye haykırıyorum. Sesim kısıldı. Esnek kızlık zarı kanamaz.

Böyle soru yok!

Hayat kadınına aşık oldum

21 yaşındayım, bir hayat kadınına aşık oldum. Yakında askere gideceğim. Askerlik dönüşü onunla evlenmeyi düşünüyorum. Bana yol gösterir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, askerliği yap. Anne ve aile hasreti karışınca şu anki duygularının ne kadar basit olduğunu gülerek anlayacaksın. Bir hayat kadınını görünce cinsel mutluluğun ancak onda var olduğuna inanman, senin amatör ve duygusal yanından kaynaklanıyor.

Okurum, bazen amatör balıkçılar denize çıkar. Oltaya iri bir balık vurur, bir hamleyle oltanın ucundaki adamı denize çekiverir. Hayat böyledir. İçinde her şey var. Ama asıl olması gereken akıl. Şu anda senin terazinin bir kefesinde akıl, bir kefesinde duygu var. Duygular aşınabilir ama akıl gelişir, bu kesin. Askere git gel bakalım düşünürüz.

Günün soruları

Cinsel isteğim çok fazla

19 yaşındayım. Kızlarla buluşunca isteğim çok oluyor, normal mi? Onların da aynı şeyleri hissedip hissetmediğini merak etmekten iştahım kaçacak. Yol gösterin.

CEVAP

Okurum, sen kendine bak. Komşunun yemeğini unut. Sen kendi iştahına bak. Kızlardan sana ne? Senin iştahın çoksa komşunun bahçesinden ya da mutfağından bir şey aşırmadan, kimseyi hırpalamadan olacaksa yani gönül rızasıyla ama delikanlıca, vurkaç yapmadan bir yolda hayatını devam ettir. Önünde uzun yıllar var. Bir şey kaçmıyor, her şey yerinde.

Vajinadan korkuyorum

23 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Çekiniyorum çünkü vajina beni korkutuyor. Seks için evlenmek de mantıksız geliyor. Ne dersiniz?

CEVAP

Okurum, vallahi sen işi çözmüşsün. Bazı kararlar vermişsin. Bana da sorsan bu kararlara ‘Doğru’ derim. Yaş konusunda da kaybedilmiş bir şey yok. Umarım bugün, yarın bu işi gerçekleştirmenin yolunu bulursun. Her şeyin yeri ve zamanı var.

Günün birinde bu kurala sen de diz çökeceksin. Ancak diz çökerken belin, beynin çökmesin. Dikkat et, fazla uzatmadan bir arkadaş bul. Dost ol, sevgili ol. O sana hayatın gerçeklerini yavaş yavaş öğretir. Ve böylece son cümle: Biraz sabırlı ol. Açgözlü bir kedi gibi üzerine atlama.

Günün sözü

Kalıcı mutluluk için çok çaba gerekir. Kendiliğinden gelen mutluluk ise yine kendiliğinden uçup gider. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder