Dr. Haydar Dümen Kan mutluluk getirmez
HABERİ PAYLAŞ

Kan mutluluk getirmez

Bir kan kâbusudur gidiyor. Kan geldi, kan gelmedi. Neden gelmedi? Şüphe, gözyaşı, terk ediliş, mutsuzluklar birbirini izliyor. Gençler, artık şu kandan medet ummayın. Bazı zarlar kanıyor, bazıları ise esnek, kanamıyor. Şüphenin sizi ve sevdiğinizi kemirmesine izin vermeyin mutluluk yolunda yürüyün

BÖYLE SORU YOK!

Ne yapsam da sertleşme olmuyor

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşım ilişkiye yanaşmıyor. Daha doğrusu ne yaptıysam sertleşme olmuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, ölü canlanmaz. Yıkıntı üzerine bina yapılmaz. Motor bozuksa gizli mesajı ‘Çabalama kaptan ben gidemem’ olur. Yağlasan yıkasan da fayda sağlamaz. Marş basmazsa araba arkadan itilince çalışır. Onu da hep itmek gerekir. Benim anlamadığım neyin peşindesin? Seks olmadan birliktelik olmaz. Dahası çoluk çocuk da cabası. 23 yaşındasın, daha neyin peşindesin? Eğer niyetin ilişki ise, yanlış kapı çalmışsın. Evlenmek ise, konuşmalı ve işi sağlama bağlamalısın. Evlilikte olabilecek sorunların da üstesinden gelebilmek için bu arkadaşını kolundan tutup bir uzmanın önüne oturtmalısın. Sorun sadece organsa çözülür, bunu da unutmamalısın.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Kadından kadına değişiyor

33 yaşındayım, bekarım. Birlikte olduğum kadından kadına değişen erken boşalma sorunum var. Bazı kadında erken boşalıyorum, bazısında olmuyor. Nasıl bir çözüm bulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, çok varsınız diye yani her gün mü bu konuyu yazmalıyım. Senelerce burada yazdım, erken boşalma bir şartlanmadır. Yani sabah 07.00’de uyananın biyolojik saati 07.00’ye, 09.00’da uyananın 09.00’a ayarlıdır. Erken boşalma iradeye bağlı olmadığından sistem kendi kartını oynar, heyecan arttırır, alışkanlık da bir biçimde kendine göre ayarlanır. Partner uyarıcı tipse başkadır, biraz yıllanmış şarapsa onda da ya hızlanır ya da nazlanır! İşte nazlanma senin işine yarıyor. Erken boşalman tedavi olmadan evlenme. Ya da uygun partner sana doktor gibi geliyorsa, onunla başgöz ol, daha bekleme. Şimdi sırada seni çocukların bekliyor.

Kimseyle ilişkiye giremedim

23 yaşındayım, 1.80 boyunda, 75 kiloyum. Cinsel organım çok büyük. Hiç kimseyle ilişkiye giremedim. Ne olacak benim halim?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, önünde yollar uzun. Boy uzun, pos uzun. Yazmaya devam etsek sayfalar da uzun. Biz kısa keselim Aydın havası olsun. Ah nerede o bizim eski anılar? Bir keresinde ... ne o? Bir anımı mı anlatacağımı sandın? Vallahi anlatıp seni gülmekten yerlere yatırırım da anı küpüm ağzına kadar dolu, kapağı da mühürlenmiş kapalı. Şu kızlardan biri Güldane, seni uzaktan görmüş ve annesine “İlla ki onu isterim” diye tutturmuş. Bir de kız sana “Selvi boylum” diyormuş. Anası “Kızım, atasözümüzde ‘Boyu uzun olanın, aklı kısa olur’ diye bir laf var” demiş. Kız “Anne ben onu yürürken test ettim, çok akıllı. Asla kaldırımdan inmiyor, kırmızı ışıkta geçmiyor” deyince anası “Vah benim halime” diye ağlamaya başlamış. Değerli okurum, evleneceğin kız onu görmeden evlenme. Evlenirsen idareli kullanmayı öğreteceğim.

[[HAFTAYA]]

***

Zevk suyu ile orgazm aynı şey mi?

19 yaşındayım, orgazm kızların boşalması mı demek? Zevk suyu ile orgazm aynı şey midir?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, orgazm cinsel zevklenmenin doruk noktası. Zevk suyu orgazm öncesinde de gelir orgazm sırasında da. Ama erkeklerdeki gibi içeriden dışarıya bir işaret sıvısı akmaz. Zevk suyunun amacı vajinayı kayganlaştırmaktır. Zevk suyu gelir ama kadın orgazm olmayabilir.

Erkeklerden iğreniyorum

21 yaşında kızım. Daha önce sevgilim vardı, birlikte olduk ve çok zevk aldım. Ama sonra hayatıma giren erkeklerden iğrenmeye başladım. Bana dokunmalarını bile istemiyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, acaba ilkini mi arıyorsun? Rüyalarında ne var? Ayrıca ilk yenilen yemek unutulmaz, o tat aranır. Tabii ki sen bunları aşacaksın. Kendinle hesaplaşmadan kendini yargılamadan, ön yargıyla soru sormadan işler yoluna girecek.. Her şeyi zamana bırak.

İlişkiye girdik ve 12 saat kanama oldu

Birkaç gün önce kız arkadaşımla hafif bir sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Bir gün önce adeti bitmişti. İlişkiden sonra biraz kanama oldu. Ama 12 saat sürdü. Sizce kızlık zarı bozulmuş olabilir mi? Yarın öbür gün başka başkasıyla evlenirse tekrar kanar mı? Sevgilim çok korkuyor.

CEVAP

Değerli okurum, hafif sürtünmenin derecesini bilmiyorum ama uzun süreli kanama adet kanamasının devamı gibi geliyor bana. Bir daha evlendiğinde kanamazsa? İşte burada senin rolün ve sorumluluk payın ne, bunları düşünelim.

Sevgilimin kızlığı bozulmuş mudur?

20 yaşındayım. 3 aydır bir kız arkadaşım var. Sadece sürtünme yoluyla ilişkiye giriyorduk ama geçen hafta penisim çok az vajinasına girdi ve kan geldi. Zaten olan olmuş diyerek bir sonraki akşam ilişkiye girdik, yine kan geldi. Kız arkadaşımın adet dönemi de değildi. Sizce kızlık zarı bozulmuş mudur? Yine kan gelirse ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarı bozuldu. Birleşmede yine kan gelebilir. Gelirse ne yapacaksın? Yapacağın bir şey yok. O kendi kendine durur.

Günde 4-5 kere mastürbasyon yapıyorum

20 yaşındayım ve şimdiye kadar hiçbir kızla çıkmadım. Onlara hep cinsel yönden bakıyorum ama bir türlü açılamıyor, utanıyorum. Günde 4-5 kere mastürbasyon yapıyorum ve çok yoruluyorum. Ama kendime engel olamıyorum. Bu durumun ileride bana zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, haftada bir bile azaltsan 10 haftada, 10 kez azaltmış olursun. Bu tempoyla hayat geçmez. Kız arkadaşlarına birinci sırada seksi düşünerek yaklaşırsan, ne onlarla konuşabilirsin ne de onlara ulaşabilirsin. Arkadaş ol yavrum. Aranızda bir çekim olursa yani elektriklenme o zaman içinde kendini zaten belli eder. Halk deyimiyle balıklama atlamak kızları hep kaçırır. Bunu unutma.

Kadınlara sadece bakıyorum

24 yaşındayım. Genelevin yakınında bir dükkanda çalışıyorum. Bazen oradaki açık saçık kadınları izleyip göz zevkimi doyuruyorum. Bunu arkadaşlarıma anlattım, normal karşılamadılar. Acaba sapık olabilir miyim?

CEVAP

Hayır, değerli okurum. Her bakan sapık olsa dünya sapıktan geçilmezdi. Ama seninki de biraz ileri gitmiş. Genelevdeki kadınlara bak bak, sonra boşa kürek sallamak gibi senin ruhunu incitir. Gerçeği ile karşılaşınca şaşırabilirsin diye düşünüyorum. Bu gibi şeyler biraz da hayalde gelişmeli.

Nişanlım benden şüpheleniyor

24 yaşında kızım. Nişanlıyım. Daha önce kimseyle ilişkiye girmedim. Nişanlımla ilişkiye girdiğimiz zaman kanama olmadı. Benden şüphelenmeye başladı ama ben kimseyle çıkmadım bile. Sizce neden böyle oldu?

CEVAP

Sevgili okurum, esnektir. Demek ki nişanlın POSTA Gazetesi’ni okumuyor. O zaman sen bu yazıyı götür, önüne koy. Esnek kızlık zarları kanamaz.

Cinsel organım yamuk

18 yaşındayım. Penisimde ciddi bir şekilde yamukluk var. Kız arkadaşımla bile ilişkiye girmekten kaçıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, penisin eğriliğinin derecesi önemli. Eğer eğrilik cinsel birleşmeye engel olacak derecede değilse, ilişkiye böyle devam edersin. Bana göre acele etme. Ama kız arkadaşınlarınla ilişkilerinde penisinle değil, yüreğinle, beynin ön planda olsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Güzelliği zamanın yeli, ruhun güzelliğini nankörlüğün seli siler süpürür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder