Dr. Haydar Dümen Kapınızı bir gün çalar
HABERİ PAYLAŞ

Kapınızı bir gün çalar

Cinselliğin kıymeti bilinmeli, kimse bu yüzden incinmemeli. Başınızda kavak yelleri eserken, ne yaptığınızı bilmeden, sadece zevkleriniz uğruna hem sevdiğinizi hem de kendizini incitmeyin. İlişki aceleyle üstün körü yaşanacak bir şey değil. Zamanı gelince aşk kapınızı çalar.

Geri çekiliyorum

27 yaşında kadınım. Orgazm olacağım zaman aniden kasılıyor ve kendimi geri çekiyorum. Acaba yaşadıklarım normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, herkesin kişiliği ve cinselliği farklıdır. Arada kasılma ve geri çekme türünde ufak tefek kusur olsa bile bunlar senin o günkü psikolojik yapınla ilgili olabilir. Ya da bedenin kendini korunma refleksi olarak verdiği bir reaksiyondur. Önyargılı olmazsan yani o sırada aklına başka şeyler getirmez, olayın akışına kendini kaptırırsan daha rahat edersin.

Haberin Devamı

Erken boşalıyorum

42 yaşındayım. Benim sorunum erken boşalma. 10 yıllık yuvam dağıldı ve psikolojim bozuldu. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, tedavisi var. Bir uzmana başvurman zorunlu. Kendiliğinden düzelmez. Mastürbasyon döneminde başlayan bir alışkanlık ve onun devamı. Yani sen 25 yıldır erken boşalmaya programlanmışsın. Ama önünde 40’dan fazla zaman var. Hemen doktora.

Yalan söylüyorum

30 yaşında, evli bir kadınım. Eşimle cinsel ilişkiye girdiğimizde hiç zevk almıyorum. Kocam sorduğunda yalan söylemek zorunda kalıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, kocan için sorun yok. O zevkini, sürdürüyor. Bu arada eşinin ustalığı söz konusu. Biraz fantezilere gerek var. Eşine zevk aldığını söylemende sakınca yok. Bunlar beyaz dediğimiz mutluluk yalanı. Yalan kötüdür ama bu yalan da doğrudan doğruya senin kendi kendine bulduğun bir çıkıştır. Zaman lehine işleyecek, evliliğini bozma.

Pişman oluyorum

25 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyor, pişman oluyorum. Haftada bir kez yapmam gerekiyor ama ben dayanamıyorum. Bir de yolda yürürken kızlara bakıyorum. Penisim kendiliğinden sertleşiyor. Yoksa ben sapık mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sapık değilsin. Halk deyimine göre sapına kadar erkeksin. Her gün mastürbasyon çok. Haftada 1 kere olabilir. Gün aşırıya indirirsen ne güzel olur. Bir tek karşı geldiğim şey suçluluk duygusuna kapılman. Bazı olaylar vardır ki ‘Öyleyse öyledir’ diyerek geçer gidersin. Suçluluk duygusu mastürbasyonun kendisinden daha zararlı olur.

Haberin Devamı

Elim ayağım titriyor

19 yaşında kız arkadaşım var. Onunla ilişkiye giriyoruz ama bir türlü zevk almasını sağlayamadım. Ben çok çabuk boşalıyorum. Kız arkadaşım da istekli ama zevk almıyor. Sevgilimin vajinasını görünce heyecanlanıyorum, elim, ayağım titriyor.

CEVAP

Değerli okurum, olağan şeyleri yazıyorsun. Senin erken boşalman geriye çekilmeli. Tedavisi var ama bu ne kadar gerekli onu da bilemem. Kız arkadaşın hem cinselliğe alışamadı hem de senin erken boşalmandan sona gidemiyor. Biraz telaşlı görüyorum seni. Bu iş doğal duruma gelmeden uyum kolay sağlanmaz. Şu anda yapılacak pek fazla bir şey yok.

Yumurtaya ulaşır mı?

Vajinanın üzerine gelmiş spermin kızlık zarından sızıp yumurtalıklara uluşma durumu var mı? Gebelik için zarın yırtılması şart mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bu tür gebelikler olabilir. Konuşulması gereken ihtimallerin oranıdır.

Benden ayrılır mı?

2 yıldır erkek arkadaşım var. Evlenmeden önce cinsel ilişkiye girmek istiyor ama izin vermiyorum. Sevgilim de beni ayrılmakla tehdit ediyor. Onun dediğini yaparsam ve evlenmezsek ben ne yaparım?

CEVAP

Sevgili okurum, bencil ve seni düşünmeyen ve yüreği sıcak olmayan bir arkadaşın var. Ona “Evlilik ya da arkadaşlık, et pazarında yapılan bir alışveriş değildir. Bu nedenle ayrılmak istiyorsa güle güle” dersin. Ben inanıyorum ki o emeline ulaştıktan sonra zaten senden ayrılacak. Bunca güzel şeyler var ki niye bunu önüne sunuyor ki? Aşk bir gün kapını çalacak ve sana her şeyin yolunda olduğunu haber verecek, dert etme.

Bozulmuş mudur?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla uzun süredir birlikteyiz. Kızlık zarımı bozacak şekilde ilişkiye hiç girmedik. Birçok kez sürtünme yoluyla ilişkiye girdik, çok hafif pembemsi bir sıvı geldi. Bu zorlamadan kaynaklanan bir şey mi yoksa kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, giriş bölümünde basınç olursa zedelenir. O duruma dikkat edilmeli. Kanımca kızlık zarın hafiften incindi ama yerinde duruyor diye düşünüyorum.

Çok şikayetçi

18 yaşındayım. Çok geç boşalıyorum. Kız arkadaşım bundan şikayetçi. Ne yapmam gerekiyor? Yoksa kız benden ayrılacak.

CEVAP

Değerli okurum, geç boşalma birçok erkek için aranan bir durum ama partnere ya da eşe işkence edecek kadar uzamışsa orada da biz fazla yardımcı olamıyoruz. Sadece iş fantezilere kalıyor. Üstelik sizin birlikteliğiniz olumlu ortamın yani evliliğin içinde değil. Şimdilik kafaya takma, devam et.

Geç boşalıyorum

26 yaşındayım. Sürekli geç boşalıyorum, karşı tarafı memnun edemiyorum. Yeni bir sevgilim var. Bana artık ilişkiye girmek istediğini söylüyor. Onu tatmin edememekten korkuyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, ne diyeyim bilemedim. Herkes uzun süreyi mumla ararken sen yakınıyorsun. Ne yapalım böyle gidecek bir süre. Fantezilerini kullanır, partnerinden de yardım görürsen ilişkilerinin süresi normale iner diye düşünüyorum.

BÖYLE SORU YOK!

Zevk almıyorum

35 yaşındayım, ilk mastürbasyon yaptığım zaman çok zevk almıştım. Sonra boşalırken aldığım zevk azaldı. Cinsel ilişkide durum düzelir diye düşündüm, değişiklik yok. Bu fizyolojik mi yoksa psikolojik mi?

CEVAP

Değerli okurum, hem biyolojik hem fizyolojiktir. Bir de bilimsel eklemelerini yapalım. Geçelim bunları. Evli misin, bekar mısın? Çocuk var mı çocuk? Haftalık mastürbasyon sayısından ve kaçamaklardan ne haber? Partnerine karşı hiç mahçup oldun mu? “Adam nedir bu halin?” diye sineye mi çekiyor yoksa seninle eğleniyor mu? İşte kapalı kutundan çıkacak olan bunlar. Bu bilgiler önümüze

GÜNÜN SORULARI

Konuşamıyorum

18 yaşındayım. Kızların yanında çok çekingenim, neden böyle oluyor? Hiç konuşamıyorum. Konuşsam da saçmalarım diye korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, utangaçlık, gençlik, aile terbiyesi bunların hepsi senin durumunda etken olmuş. Bana göre konuş ama sakın saçmala. Hayatın bir kıza, 5 kıza, 10 kıza bağlı değil ki? Antrenman yap. Günün birinde, çok iyi konuştuğunda bir kız arkadaşınla flört edersin. Bunları gençlerin gelişim sürecinin serüvenleri. Biraz akıllı, vicdanlı olmak insanlığınızı belirler. Bundan sonrası senin hayat yolun. Bunu iyi kullanmalısın.

Şansım gülmüyor

28 yaşındayım, 12 senedir günde 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Artık çok yoruldum. Kadınlardan şansım gülmüyor. Lütfen bir çözüm bulun.

CEVAP

Değerli okurum, tek başına okyanusa dalmış, 12 yılı antrenmanla harcamışsın. Şimdi sahaya çıkmak istiyor, benden yardım diliyorsun. Bu karmaşık düzende zorlayıcı faktörlere aklım takıldı. Etme, eyleme. Hakim ol eline diline, beline. Kaptırma kendini porno ve internet deresine. Olgun, bir partner bul. Başardın, ne âlâ. Başaramadın, önce bir hekime, çare olmazsa mum yakarsın derdine.

GÜNÜN SÖZÜ

Duygusallık aklın maskesidir. Fazla kullanıldığında akıl maskenin altında kaybolur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder