Dr. Haydar Dümen Kararında bırak, mutlu ol
HABERİ PAYLAŞ

Kararında bırak, mutlu ol

Gençler için dünya cinsellik üzerine dönüyor. Varsa yoksa kızlar, penis boyu, cinsel ilişki ve mastürbasyon. Onlara her şeyin bir zamanı var, çok koşan çabuk yorulur, aceleniz ne, önünüzde yıllar var diyoruz. Gençler, kararında bırakan mutlu olur, bunu unutmayın.

Üzmek istemiyorum

19 yaşındayım. Kız arkadaşım beni seviyor ve ilişkiye girmek istiyor. Ben de istiyorum ama onun hayatını mahvetmek istemiyorum. Çok seviyorum onu ama bu konuda karar veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ne yapacaksın? Doğruyu yapıyorsun. Sevgin gerçek ve özlü. Onun hayatını mahvetmek istemiyorsun. Bu da alkışa değer. Kendi yolunda yürüyorsun, daha uzun süre onu sadece bir sevgili olarak gör. Benim önerim bu.

Haberin Devamı

Uzaklaşıyormuş

Arkadaşım partneriyle ilişkiye girip orgazm olduktan sonra cinsel organında gıdıklanma oluyormuş. Bu yüzden de karşı cinsten uzaklaşıyormuş. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Sevgili okurum, arkadaşın ikinci birleşmede prezervatif takıversin, gıdıklama mıdıklama kalmaz. Ayrıca neden şikayet ediliyor? Çoğu insan gıdıklansın diye bu işi yapar.

Kız hamile mi?

Kız arkadaşımla birlikte olurken penisim kondomun içinden çıktı. Spermlerim biraz içine kaçtı, adet günü de 5 gün kadar geçti. Test negatif çıkıyor. Ne yapabiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, 15 gün daha bekleyin.

Kızlar beni istemiyor

18 yaşındayım. İki yıl önce penis büyütücü ilaç ve kremler kullandım. Çok büyüdü. Hiçbir kız benimle ilişkiye girmek istemiyor. Neden benden korkuyorlar. Bana yol bulun.

CEVAP

Değerli okurum, büyük cinsel organ konusunda bir tedavi işlemi yapılamıyor. Penisin normal boyutlarda bile olsa, son çaren Hocan sana ilişkiyi önermiyor. İlişki sorumluluk demektir. Bu kızlarla nerede buluşuyorsun ki kızlar görüp kaçıyor? Tamam doktoruz ama bizim de bilmediklerimiz varmış. Bu yaşlarda duygusal ve estetik bölümü unutmadan arkadaşlıklar her iki taraf için de iyidir. Çünkü bütün umudumuz sizlersiniz, ona göre yavrum.

Kan gördüm

21 yaşında kızım. Genital bölgemde mantar var. Sürekli kaşıntım var. Bir gece uyurken çok kaşındı, kaşıdım. Sabah çamaşırımda kan vardı. Kızlık zarı zedelenmiş ya da bozulmuş olabilir mi? Adetim de o gün bitmişti.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kanamadı. Yani zar duruyor. Gelen kan mantarın tahriş ettiği, incelttiği dokudan da olabilir. Ya da adet kanının son kalıntılarıdır. Mantarı da tedavi ettir.

Çok erken boşalıyorum

22 yaşındayım, çok erken boşalıyorum. Sevgilim rahatsız oluyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli oğlum, önce heyecanlarını gidermen gerekir. Bunlar bu yaşta görülen olaylardır. Ne var ki alışkanlık haline dönüşüyor, bünyeye yerleşiyor. Bu konunun tedavisi var ama evlilik koşullarının olması gerekir. Yani bir partnerle 6 ay birlikteliğini sağlarsan gerisi biz uzmanlara kalır. Şimdilik telaş etme, dikkatini o konuya yoğunlaştırma.

Cinsel organım yeterli mi?

18 yaşındayım. Cinsel organım 6-7 santim. Bu yaşa göre uygun mu? Uygun değilse ne yapmalıyım? Acaba penisimi büyütmek için krem ya da başka bir şey var mı?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım penisinin sönük boyundan söz ediyorsun. Ereksiyon durumunu ölç, bana bildir. Ona göre yazayım.

Mastürbasyon yüzünden mi?

18 yaşındayım. Kıllarım çıktı, cinsel fonksiyonlarım tam ama arkadaşlarımdan küçük gözüküyorum. Bazıları mastürbasyondan gelişmediğimi söylüyor. Bu durumun mastürbasyonla ilgisi var mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey sebep değil. O sensin işte. Bünye sorunu. Aslanlar gibi, cinselliğin bana göre çok avantajlı olacağın yüzüne karşı yabancılaşma. Arada mastürbasyonu boşlama.

Sık ilişki sakıncalı mı?

24 yaşındayım. Penisimin boyu 7-8 santim. Evlenince sorun olur mu? Bir de evlenince sık ilişkiye girmenin sakıncası olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, boyu konusunda bir üroloji uzmanına danış. Verdiğin sayı normaldir. Canın ve performansın ne kadarını taşıyorsa o kadar üstlenirsin. Ölçüyü bünye ayarlar.

Acı çekiyorum

35 yaşında kadınım. Eşimi çok seviyorum ama cinsel ilişkide çok acı çekiyorum. Onunla bir araya gelmeye korkar oldum.

CEVAP

Sevgili okurum, ilk önce bir kadın doğum uzmanına gideceksin. Orada organik bir sebep yoksa, bu acıyı biz yok ederiz.

Kanamanın nedeni nedir?

22 yaşında kızım. 2 kez ilişkiye girdim, ikisinde de benden çok kan geldi. Acaba kanamanın çok olmasının nedeni nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, belirli sebebi yok, bundan korkmayın. İlk ilişkiden sonra genelde 1-2 gün cinselliği yaşamamak daha iyi oluyor. Aynı şekilde sen de 3 gün ilişkiye girme. Partnerinin de bu konuda rolü var. Önlemler alabilir, 5’inci, 10’uncu ilişkilerde de kanama sürerse jinekoloğa gitmen gerekir.

Kızların canı yanar mı?

18 yaşında kızım. Şimdiye kadar ilişkiye girmedim. Çevrede soracak kimse yok, daha doğrusu sormaya utanıyorum. İlk ilişkide kızların canı yanar mı?

CEVAP

Yanar güzel kızım, hem de ne yanar. Başka problemler bile olur. Bu ilk denemeler çok önemlidir. Zamanı gelmeli, ruh olgunlaşmalı ki sonunda pişman olmayacağın bir ortamda bu ilişki gerçekleşirse hayat boyu hem cinselliğini hem kendi bedenini hem de aile şerefini korumuş olursun.

BÖYLE SORU YOK: Şiddetli boşaldığım için mi ağrı çekiyorum?

22 yaşındayım ve penis boyum 16-17 santim. Bazen çok şiddetli boşalıyorum ve kasıklarımda ağrı oluyor. İdrara çıkarken de ağrı hissediyorum. Sizce bu şiddetli boşalmanın basıncından dolayı mı? Üroloji bölümüne gideyim mi?

CEVAP

Değerli okurum, vallahi bir derdin yok. Genceciksin, hayatın başındasın, adımını yeni atıyorsun. Yaşadığına gençlik enerjisi derler, adamı yerinden hoplatır. Volkan gibi gelip çağlayan gibi akıyor. Sen gençlik enerjisinin tam ortasındasın. Maşallah cinsel organın da bunun hakkını veriyor. Haydi bakalım güle güle bir hayat sür, hiçbir sıkıntın yok, her şeyin yerli yerinde, keyfine bak.

GÜNÜN SORULARI

Penis pompası nasıl etkiler?

Penis pompası kalıcı etki bırakır mı yoksa hiç o konuya girmemek mi lazım?

CEVAP

Değerli okurum, doğrusu hiç o konuya girmemek lazım. Amma benim de kalemim tutukluk yaptı. Mesela kaç yaşındasın? Mastürbasyon yaptığın kesin ama sorun nerede işte onu bilemedim. Neden? Çünkü yazmamışsın. Pompanın hiçbir olumlu etkisi yok. İnsanların çaresizlikleri üzerinden para kazanma tuzağı. Keşke kendinden birkaç not ekleyiverseydin de yararımız dokunsaydı, haydi hayırlısı.

Orgazm olamıyorum

38 yaşında evli kadınım. Eşim geç boşalıyor, ilişkiden çok zevk alıyorum ama orgazm olamıyorum. Eşim çok üzülüyor ve “Benim yüzümden” diyor. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, geçmiş olsun. Üzücü bir durum ama tedavisi var. Eşin de bu işi kendine dert edip durmasın. Kadınlarda orgazm güçlüğü tahmin ettiğinden yaygındır. Çünkü vajina, doğum odaklı. Bu nedenle vajinal orgazm bazı kadınlar için ulaşılmaz. Eşinin sana yardım edebileceği püf noktaları var tabii. Uzman bir psikologdan yardım alın. Hayatınızın bundan sonrasını da keyif alarak, birbirinize sıkı sıkı bağlanarak yaşayın.

GÜNÜN SÖZÜ

Nankörlük asla onulmaz bir yara gibidir. Üzerine ne denli pomat sürseniz o denli azar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder