Dr. Haydar Dümen Karşılıklı istek gerekir
HABERİ PAYLAŞ

Karşılıklı istek gerekir

Evlilik ciddi bir kurum ve onun da vazgeçilmezi cinsellik. Birbirini seven, ilişkide uyum sağlayan çiftin hayatı yolunda gider. Ancak erkek, kadını düşünmüyor, sırtını dönüp yatıyorsa ya da kadın erkeğin isteklerini unutuyorsa dert büyür. Unutmayın, mutlu bir yuva için karşılıklı istek çok önemli.

BÖYLE SORU YOK!

AIDS testi yaptırayım mı?

Üç yıl önce geneleve gittim. İlişkiden sonraki ilk sabah kusma, halsizlik oldu, AIDS olduğumu düşündüm. Bir yıl sonra ameliyat oldum. Kan tahlili yaptılar, elisa testim negatif. Korkuyorum. Tekrar test yaptırsam mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, hastalara şifa, ağrıya sızıya deva. Soğukta kalmayın, kendinizi de at harasında sanmayın. Bel fıtığı olmayın, seks kafesine dalmayın. Bak yavrum, bu öğütlerden sonra sıra sana geldi. Bu konularda dolu dizgin koşanlar da, umarım şu sözlerimden dersini aldı. Şaşkın yavrum, zayıf anına geldi, koşarak geneleve gittin de korunmak aklına gelmedi mi? Hadi gelmedi diyelim. Ertesi sabah rahatsızlandığında hastaneye gidip test yaptırmak da mı aklını kurcalamadı? Değerli okurum, tüm evhamların boşa gitti, prezervatifsiz ilişki hayatının 3 yılını yedi.

Sperm sayım az

Benim sperm sayısını az. Bir de penisim küçük bunu nasıl çözülür?

CEVAP

Değerli okurum, sperm sayının az olduğunu bildiğine göre gittiğin bir üroloji uzmanı var. Kendisine, sonuçlarınla bir kere daha git. Tedavi süreci, seni muayene etmiş olan doktorun tarafından başlatılır. Penis boyu, gerekirse ameliyatla uzayabilir.

Nasıl ispatlarım?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşım baskı yapıyordu. Bir gün ileri gitti ve ilişkiye girdiğimiz söyledi. Ben ne acı çektim ne de kan geldi. O da başkasıyla birlikte olduğumu düşündü. Bir ay sonra kan geldi. Ben esnek olduğunu düşünüyorum. Bunu sevgilime nasıl ispatlarım?

CEVAP

Değerli okurum, bunların ispatı olmaz ki. Çoğu zaman doktorları bile şaşırtan bir durum. Böyle sürprizler yaşanıyor. Senin o günkü ruhsal ve bedensel kasılmalarınla ilgili olabilir. Kızlar, bir şey yapmadığı halde bir masumluk belgesi gibi noter tasdikli belge mi sunacak erkeklere? Peki ya erkekler? Onlar her yerde duman attıracaklar. Sonra evlenirken el değmemiş arayacaklar. Kendilerinin ilişkiye girdiği kızlar aydan mı geldi?

Haberin Devamı

İsteksizlik başladı

Üç aylık evliyim. İlk 75 gün her gece ilişkiye girdim. Sonra haftada 5’de döndük. Şimdi bende isteksizlik oluştu. Bu normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, bıktırdın. O masum masum, uslu uslu beklerken adamı da azdırdın, kuyunu da kazdırdın. Şimdilik sorun yok. Biraz perhiz, biraz sabır. Kendini yargılama. Anneler, kadınlar yemek yaparlarken o gün ne pişeceklerini bazen çocuklarına da soruversinler. Arada bir sen de “Bugün ister misin?” diye sor.

Aynı anda istemiyoruz

5 yıldır evliyiz. İlk yıllarda her şey çok güzeldi. Haftada 3-4 kez birlikte oluyorduk. Ama bir yıldır bazı sorunlarımız var. Birbirimizi seviyoruz ama birimiz istediğinde diğeri istemiyor. Bunun sebebi nedir? Bu durum ne kadar devam eder?

CEVAP

Okurum, işte evliliğin zor yanıdır bu. O sevgili olunduğu günlerde heyecan ve hayaller vardır. Örneğin; acıkmış bir mideyle lokantaya gitmek gibi bütün koşullar olumlu yönde harekete geçtiğinden sonuç havai fişeklerin patlaması gibi rengarenktir. Ama evlilik başka bir şey. Günü, saati uymayabilir. Reddedişler karşı tarafın ruhunu incitebilir. Bedenle ruh arasındaki çatışmalar, evliliğin cinsel yaşamını da bir ölçüde öldürebilir. Haklısın. Heyecan ortamlarını iki taraf da yaratmalı. İlişkiyi de haftada 1-2’ye çıkarmamalı ki iştaha yol açılsın.

Haberin Devamı

Erken boşalıyorum

23 yaşındayım, 4 kez ilişkiye girmeyi denedim ama daha başlamadan boşaldım. Daha sonra isteksizleşiyorum. 15 dakika içinde 3 kez boşalıyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yardımcı olacak bir şey yok. Doğanın düzenini ve dengesini bozamam. 15 dakikada 3 defa boşalman doğrudan doğruya erken boşalma. Hepsi heyecan ve bünyenle ilgili. Bunlar uzaktan sihirli değneklerle düzelmiyor. Biraz daha kadına, kıza alış. Evlendiğinde sorun yaşarsan onu çözeriz. Hiç dert etme. Bu işler böyledir.

Acemiymişim

23 yaşında kızım, tecrübem yok. Bir yıldır bir ilişkim var. Sevgilim birçok kere ilişkiye girmiş. Geçenlerde sürtünme yoluyla ilişkiye girmemize rağmen çok acı çektim. Her şey bittikten sonra bana çok acemi olduğumu söyledi. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, hemen kızım hemen bu defteri kapat. Ayrıl o erkek arkadaşından. Hiçbir şey olmaz ondan. Bu acılar sanıyorum ruhunda birikim yapar, cinsellikten soğursun. Partnerin de biraz hoyrat anlaşılan. Bir süre ilişkinizin bu bölümüne ara verin. Biraz daha düşünün. Orta yoldan da çok ayrılma.

Bakire değil miyim?

21 yaşında, bekar kızım. Sevgilimle birçok kez ilişkiye girdik. Acı hissetmedim, kan da gelmedi. Erkek arkadaşım “Esnektir” dedi. Ben çok tedirgin oldum. Kendimden şüphe ettim. Acaba ben bakire değil miyim?

CEVAP

Okurum, erkek şüpheye düşünce anlıyorum. Ama sen kimseyle bir şey yapmadığını bildiğin halde kendinden şüpheleniyorsun. Neyin şüphesi bu? Üstelik biz buradan esnek diye bas bas bağırıyoruz. Geriye ne kaldı?

Çok ağrı oluyor

18 yaşındayım. Haftada 1-2 kez mastürbasyon yapıyorum. Yaptıktan sonra kasıklarımda ağrı oluyor, sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, ilerideki düz kasların spazmları yani kasılmaları. Daha sakin ve daha yumuşak hareket edersen buna karşın yine ağrırsa spazm giderici haplar alırsan sorun önemli ölçüde azalır.

İlk ilişkim olacaktı

25 yaşındayım. Şimdiye kadar ilişkiye girmedim. Mastürbasyon yaparak kendimi tatmin ediyorum. Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istedim ama penisim sertleşmedi. Neden böyle oldu, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, uygun koşullarda sertleşecek. Olayı denemeli, aklına gelmeden üstesinden gelmesin. Çabaya gerek yok. O kendiliğinden olacak. Sorun, zaman ve ortam sorunudur.

Yapmak istemiyorum

18 yaşındayım. Günde 3 kez mastürbasyon yapıyorum. Ama yapmak istemiyorum. Sanki biri beni buna zorluyormuş gibiyim. Yapmamak için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ben zorlamıyorum değil mi? O zaman birileri kimse kov kafandan ve yapma. Ortalama sayıyı ben buradan her zaman veriyorum. Köşemizi yeniden okuduğunda öğrenirsin.

Günün soruları

Çocuğumuz olur mu?

Dört aydır evliyim. Kocam eskiden madde bağımlısıymış, bırakmış. Tedavi görüyor, ilaç kullanıyor. Bu çocuğumuz olmasına engel mi?

Cevap

Okurum, insan biyolojik düzeyde öteki canlılardan farklı değildir. Her canlı gibi neslini devam ettirmek zorundadır. Her canlı gibi beslenmek zorundadır, zararlı dış etkenlerden uzaklaşmak ister. Yani kendine zararlı uyarımlardan kaçar, yararlılara yönelir. Ancak bazen insanın psikolojik yapısı ve aklı yaptıklarında bilinçli olmasını engeller. Madde bağımlılığının birçok zararının yanında sperm sayısını düşürmek de var. Üroloji uzmanıyla görüşüp endişelerinizi paylaşın.

Eşimi mutlu eder miyim?

Beş yıldır prostat iltihabıyla boğuşuyorum. Eski performansımdan eser yok. Libidom çok düştü. Nişanlıyım ama eşimi mutlu edemem korkusuyla evlenmek istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Cevap

Okurum, geçmiş olsun. Hayat bu, başımıza talihsiz olaylar gelecek; bize düşen onlara pabuç bırakmamak. Düğün, dernek olacak. Davulcu, sazcı onlar da hazır. Top sende. İlk olasılık, top ayağından kayar, tökezlersin. Kendini yerde bulursun. İkincisi, top hedefi bulamadan havası söner. Diğer ihtimal, kale kapalı. Kale değil, tam bir kaya. Korkma yavrum, doğan seni yüzü stü bırakmayacak. Yeter ki, heyecanlanma ve kendine güven.

GÜNÜN SÖZÜ

Çukura düşen aklın kuyusunu yine kendi kazar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder