Dr. Haydar Dümen Karşılıklı konuşun
HABERİ PAYLAŞ

Karşılıklı konuşun

Evlilikte çiftler birbiriyle konuşamadığı zaman sorunlar çözüme kavuşmuyor.

Unutulmamalı ki cinsel ilişki iki kişi arasında yaşanır ve esası sevgiye dayanır.

Kadın eşiyle konuşamadığı sürece ilişkiden kaçabilir, orgazm problemi yaşayabilir. Konuşun ve birbirinizi anlamaya çalışın

BÖYLE SORU YOK!

Orgazm olamıyorum

42 yaşında bekar kadınım. Cinsel ilişkiden hiçbir şey anlamıyorum. Orgazm da olamıyorum. Sorun bende mi?

CEVAP

Sevgili kızım, yaş 15. Doğa, sefere çıkabilirsin demiş. Hayat zor, evlilik oyun değil. Okul mokul, talipler çok, sahtesi, doğrusu derken yaş geldi 25’e. Bir kısır döngüde, sen talihle kör ebe oynuyorsun. “O erkek kel, diğeri sakar.” Peki neden böyle oluyor? Çünkü kör ebe oynuyorsun. Durum ciddi. Hemen strateji değiştir.

Haberin Devamı

Elim sende oyununa geç. Kolay yakalanma. Sen bir erkek yakalarsan, gözü şaşıları koyuver gitsin, takma dişlileri de sil aklından. Ama adamın yaşı uygun, cebi doluysa, çift diploması varsa tut elinden getir, nikahını ben hemen kıydırıyorum, orgazm sorununa çare düşünürüz.

GÜNÜN SORULARI

Cinselliği yaşamıyoruz

5 yıllık evliyiz, kızımız var. Eşim panik atak hastası. İlaçlar isteksizlik, geç boşalma yapıyor. İlacı değiştirince hastalığı kötüleşti. Düzenli cinsel yaşantımız olmadı. Bu beni çok üzüyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Ah kadersizim, kısmetsizim, kara talihli kızım diye söze anneler başlar. Benden bunları bekleme kızım. Sen ‘Akıl akıldan üstündür’ sözünü duymadın mı? Sonuçta doktor dediğin insan, makine değil.

Her ilacı, her hastalığı noktasına, virgülüne kadar aklında tutamayabilir. Araştırıp doğru doktoru bulacağına eminim. Eşini üzme, yardımcı ol. Bunu beraber atlatırsanız eminim ki eşin seni el üstünden indirmez.

Kan geliyor

30 yaşındayım, haftada 7-10 defa mastürbasyon yapıyorum. Günde 2- 3 kereye çıkıyor. Bazen sperm ile karışık kan geliyor, neden olabilir?

CEVAP

Seks tutkusu ileride derecede olan okurum. Kan olur okurum, dokular yoruluyor ve gerile gerile kılcal damarlarda kanama oluyor. Gel bunu gün aşırı 1’e indir. Hocan der ki, mastürbasyona yönelmek yerine spora başlasan. Böylece sağlığını da kazanırsın. Görüyorsun ki atı kamçılamak yükünü çekemiyor organ. Bekarsın sanırım, bir ana önce evlen. Çünkü organ kan bayrağını çekmiş durumda.

Haberin Devamı

Gücüm mü bitiyor?

20 yaşındayım, birçok ilişkiye girdim. Fakat uzun zamandır ilişki istememe rağmen gerçekleştiremiyorum. Kızın artık benden soğuduğunu düşünüyorum. Cinsel gücümü mü kaybediyorum?

CEVAP

Değerli yavrum, hiçbir şeyin yok. O güç neyse odur. Bil ki asla kaybedilmez. Siz kuşkularla onda erozyon yapmayın. Sırtınızda taşıdığınız çuvaldaki dolu enerjiyi, çuvalın altını korku ve kuşku dolu bıçaklarla delerek boşaltmayın. Doğa onu öyle güçlü yaratmış ki. Çünkü doğa sizi değil kendini düşünüyor. Soyların sürmesi yani üremek. Üremek doğadan, marifet sizlerden.

Ağrılar oluyor

23 yaşındayım. 3 hafta önce yeni tanıştığım biriyle daha ilk gün ilişkiye girdim. Bir süredir cinsel organımın ucunda ağrılar meydana geliyor, idrara çıktığımda sızı oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hemen bir laboratuvara gidiyorsun. İdrar ve meni tahlili yaptırıyorsun. Laboratuvardaki uzmanlar sana iltihap olup olmadığını söyler. Eğer iltihap varsa onun hangi antibiyotiğe karşı duyarlı olduğunun testini de yaptırırsın. Ve o raporları aldığın gibi bir üroloji uzmanının kapısını çalarsın. Bu işin ucuz ve pratik yanı önce idrar ve meni tahlilidir. Çünkü sızıların psikolojik olduğu gibi doğal bir sıvı da olabilir.

Haberin Devamı

Sırtını dönüp yatıyor

Eşimle 9 yıl önce severek evlendik. İlk günler cinsel yaşantımız iyiydi. Ama yıllar geçtikçe eşimde cinsel isteksizlik başladı. Ben istemediğim sürece ilişkiye girmiyor. İstediğimde isteksiz davranıyor ancak onu hazırladığım zaman birlikte oluyor. Bu ayda 1 kez oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sanıyorum eşin sana açamadığı nedenlerden ya da yeterince orgazm olamadığı için kaçıyor olabilir. Senin de dediğin gibi 9 yıldır acı çekmekten ya da sana olan sevgisine karşın ruhun ya da heyecanların azalmasından birçok evlilikte görülen bir durumu yaşıyorsunuz. Yapılacak şey eşine duygusal ve sevgiyle yaklaşman. Ailede genellikle gördüğümüz kayınvalide, kayınpeder, büyükanne, büyükbaba her neyse dış etkiler ya da iş yorgunlukları da bu sorunları yaratabilir. Bir psikiyatrı uzmanına başvurursanız daha somut yardımlar alır, evliliğinizin geri kalan 50 yılını kurtarabilirsiniz.

Başarısız olursam

26 yaşındayım. Cinsel deneyimim yok denecek kadar az. Birkaç kez cinsel ilişki denedim ama kadın karşısında ereksiyon olamıyorum. Porno film izlesem hemen sertleşiyor ama ilişkide ereksiyon çok geç oluyor. Evlenince bu sorun devam ederse ben ne yaparım?

CEVAP

Değerli okurum, her şey normal. Penisin de, çizdiğin tablo da normal. Artık yavaş yavaş düzenli beğendiğin, olumlu koşullarda evlilik gibi bir birliktelik ya da evlilik yakalarsan hiçbir şeye ihtiyacın olmadan olayın su gibi akıp gidecek. Her şey yolunda girecek.

Nasıl uzatabilirim?

18 yaşındayım, penisim 6 santim. Ben daha önce kız arkadaşımla ilişkiye girmiştim. Sevgilim cinsel organımla alay etti. Penisimi nasıl uzatabilirim? Ya da cinsel organımın boyu normal mi? Tüm bunları düşündükçe sinirlerim bozuluyor.

CEVAP

Değerli okurum, zamanı gelince cerrahi bir operasyonla düzeltilebilir.

Sanki biri zorluyor

18 yaşındayım. Bugüne kadar mastürbasyon yapmamıştım ama şimdi yapmaya başladım. Her gün 2-3 kez yapıyorum. Sanki biri beni “Yap” diye zorluyor. Bu konu beni aşırı derecede rahatsız ediyor. Nasıl kurtulurum?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu haftada 3- 4’e indir. Doğanın sana yüklediği bir görev. Spermlerin boşalması gerekiyor. Bir kadınla ilişkiye girmeyince elbette mastürbasyon yapacaksın. Yukarıda iki önerime uyar, başın dik sokağa çıkarsan hem kendi ruh sağlığını korursun hem de çevreden beğenilirsin.

Miktar aynı mı?

Bütün kadınlarda kızlık zarının yırtılma anındaki akan kan miktarı aynı mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarı kanı her kadında aynı değildir.

Kanamaya yol açar mı?

Kız arkadaşımla birleşme olmadan yani sadece sürtünmeyle ilişkiye girdik ama akıntı olmadı. Kız arkadaşım kendisinde kanama olduğunu söylüyor. Eğer sperm kalıntıları varsa bunlar kanamaya yol açabilir mi? Bir de hamilelik riski nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sperm kalıntıları kanamaya yol açmaz. Hamilelik riski herkes için belirli bir oranda söz konusudur. Bunu kadının yumurtlaması, senin spermlerin ve bunların buluşmasına ortam yaratan doğa belirler. Şimdilik beklemede kalın.

Yaş kaç olmalı?

22 yaşındayım, cinsel ilişkiye girmedim. Sizce cinsel ilişki yaşamanın yaşı kaçtır? Bu tecrübe süresince neler yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel ilişkiye girme yaşın bu mektubu okuduğun günden itibaren başlıyor. Hadi kolay gelsin.

Geneleve gitsem mi?

18 yaşındayım. Cinselliğe karşı çok istekliyim ve geneleve gitsem mi diyorum. Bazen de çekiniyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, geneleve gitmeyeceksin. Genelevde hastalık kapmasan bile bedenin değil, ruhunun kapıları hastalığa açılacak ve yara alacak. Örneğin; ya sertleşme olmazsa, ya kadın seninle alay ederse, ya oranın ortamında aşağılanır ya da kendi çiçek açmış güzel duyguların üzerine kırağı yayıverirse? İşte işin olumsuz yanı bunlar.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk treni iki köprüden geçer bir görme iki duyma. Ondan sonra istasyona varar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder