Dr. Haydar Dümen Kaygılardan kurtulun
HABERİ PAYLAŞ

Kaygılardan kurtulun

İlişkide orgazm olamamak pek çok kadının yaşadığı bir sorun. Üstelik bu durum sadece ülkemiz kadınlarına has değil, dünyadakiler de büyük sıkıntı çekiyor. Önemli olan ümitsizliğe kapılmamak ve gözünüzde büyütmemek. Sabırlı olun, zaman tanıyın, yargılamayın. Kaygılarınızı kenara atın ve yeri geldiğinde fantezileri kullanın.

BÖYLE SORU YOK!

İlişkiden çekiniyorum

19 yaşındayım. Cinsel organım 14 santim ve ilişkiye girmekten çekiniyorum. Çok sık mastürbasyon yapıyorum, erken boşalma başlar mı?

CEVAP

Değerli okurum, anlamadığım cinsel organının boyunu mu takıntı yapıyorsun yoksa “elim ayağım dolanır” diye mi korkuyorsun? Merak etme, 14 santim gayet normal penis boyu, çekinecek bir durum yok. Seni böylesini kim korkuttu? Yavrum daha büyüğü baltaya sap olur, onda da sapın değil, baltanın namı yürür. Fazla mastürbasyondan uzak dur, haftada 2-3 ideal, fazlası korkularını besler.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Orgazm olmuyorum

37 yaşındayım. Eşimden 5 sene önce ayrıldım. Evliliğim boyunca orgazm olamadım. 2 senedir sevgilim var, yine orgazm olamıyorum. Bir arkadaşım yaşamaya değer muhteşem bir duygu diye anlattı. Sorun bende, ne yapabilirim?

Sevgili okurum, sorun bende deyip hemen kabullenmişsin, köftesini ayırıp ekmeğini yemişsin. İlişkiniz ne kadar sürüyor, partnerinin erken boşalması var mı, yok mu bundan bahsetmemişsin. Evet arkadaşın doğru söylemiş, yaşamaya değer diye. Sen şimdi Everest’in zirvesine yaklaşmışsın, ortalığı birden sis kaplamış, yönünü kaybetmişsin. Sana bir rehber lazım. Yoksa o muhteşem manzarayı görmeden ineceksin. İşte o rehber bir uzman okurum, partnerinle birlikte başvurun.

Öpüşmeyi sevmiyorum

19 yaşında kızım ve öpüşmeyi sevmiyorum. Ne kadar denediysem olmadı, bir şekilde kaçtım. Ne olur yardım edin.

Sevgili kızım, benden nasıl bir yardım bekliyorsun anlayamadım. Benim yardımımla olsaydı bu işler aşka ne gerek vardı ama değil mi? Yavrum, acelen ne? Kendine zaman tanı. Sen doğru insanı bul, gönlünün kapılarını aç. O zaman bir bakmışsın ki olan olmuş, ayakların yerden kesilmiş. Acele etme, her şey doğru zaman ve yerde olacak.

Haberin Devamı

Kabul etmedim

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşım ilişkiye girmek istiyor. Kabul etmedim ama onu çok seviyorum. Sevgilim “Bana güvenmiyorsan ayrılalım” dedi. Ne yapacağımı bilemiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, hemen ayrıl, bir dakika bile kaybetme. O aklı başına gelmemiş, eli ekmek tutmamış, çıkarları içinde koşan, sorumsuz delikanlıyı seksle elde tutamazsın. Bırak ayrılsın. Hem kendine hem ona iyilik etmiş ol.

Hamile mi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3 aydır korunmasız, sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Bir defasında iç çamaşırsız boşaldım. Vajinasının üstüne çok az sperm geldi. Hamile kalmış olabilir mi? Midesinin bulandığını ve karının şiştiğini söylüyor.

CEVAP

Değerli okurum, giysili birleşmelerdeki ilişkilerden gebe kalınmaz. Bir gebelikte 3 ay içinde karın büyür. Kız arkadaşının karın büyümesi tamamen psikolojik niteliktedir.

Hep yarım kaldı

30 yaşındayım, penisim çok büyük. Şimdiye kadar tüm ilişkilerim yarım kaldı. Evlenmekten çekiniyorum. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, yarım yarım ilişkiye devam. Şimdilik başka çözüm yok.

İsteksizim

26 yaşında kadınım. 2 ay önce evlendim. İlişkiye istekliyim ama tahrik olamıyor, orgazmı yaşayamıyorum. Birleşme olmadan orgazm oluyorum. Bu durum isteksiz olmama neden oluyor. Eşimle cinsel sorunlar yaşıyorum. Sizce orgazm olmamam fizyolojik bir sorun mudur? Nasıl bir yol izlemeliyim?

CEVAP

Sevgili okurum, orgazm olamamanın fizyolojik ve psikolojik nedenleri var. Bunların oranı da yüzde 50, yüzde 50. Dışarıdan orgazm olduğuna göre, yani klitoris orgazm oluyorsun demektir. Bu ileride orgazm olacağının işareti. Ama zamana ihtiyacın var. İlişki sırasında ‘Orgazm olacak mıyım, olmayacak mıyım?’ gibi önyargılar seni olumsuz etkiler. Dışarıdan şu anda alacağın bir yardım yok. 6 ay ya da 1 yıl geçsin bakalım. Bazı teknikleri de yardımı olur. Şimdilik beklemede kalın. Ortamı ve fantezileri yerinde kullanın.

Denemek istemedim

30 yaşındayım. Kadınlara karşı aşırı istek duyuyorum. Ama cinsel ilişkiye girmedim. Birkaç kez denedim, olmadı. Başarısız olunca yeniden denemek istemedim. Ne olur yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, tekrar denesen tekrar başarılı olamayacaksın. Çünkü önyargılısın, kuşkulusun ve korkuyorsun. Ama bu deneme olayının da zamanı gelmiş. Bence iyi bir koşulda, iyi bir ortamda yeniden dene. Kendine güven duygunu kazan.

Kanama olmadı

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla 2 hafta önce ilişkiye girdim. Bana bakire olduğunu söyledi. Kanama olmadı, zarı bozuldu mu?

CEVAP

Değerli okurum, arkadaşının kızlık zarı esnek ve kanamayan türden. Bunu sorun yapmana, büyütmene gerek yok.

Küçük değil mi?

23 yaşındayım. Penisim 9 santim. 1.75 boyundayım ve 83 kiloyum. Sizce evlendiğimde sorun yaşar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, 70 kiloya in. Penis kasıktaki yağ birikiminden kurtulduğu için 2-3 santim boy kazanır. O da sana yeter. Ameliyatla uzatılıyor ama buna gerek yok. Mutlaka kilo ver. Çünkü ileride 10 kilo daha alırsan 1 santim daha yağa gömülecek.

Gebe kalır mı?

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla 5 aydır çıkıyoruz. Sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Bazen kendimi tutamayıp boşalıyorum. Sizce sevgilimin hamile kalma olasılığı var mı?

CEVAP

Vardır değerli okurum. Oranı az bile olsa her zaman vardır. Bundan sonrası senin iraden ve dikkatine kalmış. Biraz da korunma yöntemlerine.

Zararlı mı?

19 yaşındayım. Günde 2 defa mastürbasyon yapıyorum, ne gibi zararı olur? Mastürbasyonda 2 dakika sonra boşalıyorum. İleride eşimi tatmin edememekten korkuyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, uzun vadeli korkuları at kafandan. Güne bak. Haftada 2 kere mastürbasyon normal. Kendinle kavga etme. Ancak mastürbasyon sırasında ufak aralar vererek süreyi uzatmaya bak. Bu gelecekte erken boşalmanın önünü kesecek, seni normal boşalmalara şartlayacaktır.

Zevk almıyorum

25 yaşındayım, 9 aylık evli kadınım. Cinsel ilişkiden hiç zevk almıyorum. Fanteziler de işe yaramıyor. Eşim çok zevk alıyor. Ben de zevk almak istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin erken boşalması var mı? Vajinal orgazmı kadınların yüzde 50’si yakalayamıyor. Burada iki şey var. Biri zaman ve fanteziler. Bir de klitoris orgazmı iyice öğrendikten sonra vajinal orgazma transfer etmen. Bu da karı-koca uzmana giderek olur ama asıl önemlisi sabır. ‘Neden olmuyorum?’ diye kafaya takmamak. O zaman durum daha da bozuluyor.

Erken boşalıyorum

20 yaşındayım, erken boşalıyorum. Sevgilim bundan çok rahatsız oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu yaşta görülen olaylar. Ne var ki alışkanlık haline dönüşüyor, bünyeye yerleşiyor. Bu konunun tedavisi var ama evlilik koşullarının olması gerekir. Yani bir partnerle ortalama 6 ay düzenli birlikteliği sağlarsan gerisi biz uzmanlara kalır. Şimdilik telaş etme, dikkatini kendi üzerinde yoğunlaştırma.

GÜNÜN SÖZÜ

Aklın en iyi savunma silahı güzel sözcüklerdir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder