Dr. Haydar Dümen Kendi haline bırakın
HABERİ PAYLAŞ

Kendi haline bırakın

Cinsellik hassas dengeler üzerine kurulu. Nasıl kadınların orgazm derdi varsa, pek çok erkek sertleşme sorunu yaşıyor. Erkeklerde durum farklı. Çünkü cinsel organ söz dinlemez. ‘Başarılı olamam’ diye düşünürseniz sorun sizi bulur. En iyisi onu kendi haline bırakın.

Kıyafetler üzerimizdeydi

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşım var. 2 ay önce kıyafetler varken birlikte olduk. Sabah kan geldiğini gördüm. Kanamalar azar azar 10 gün kadar sürdü. Acaba üzerimizde kıyafetler varken kızlık zarı bozulabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı olmadığı kesin. Büyük ihtimalle adet düzensizliğiyle ilgili. Düşünme, keyfine bak, dikkatli ol.

Duşta kan gelmiş

Kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Kızlığının bozulup bozulmadığını anlamadı. Sonra duş alırken cinsel organından çok az kan geldiğini söyledi. Acaba kızlığı bozuldu mu?

CEVAP

Değerli okurum, olabilir.

Kızlara bakıyorum

19 yaşındayım. Etekli bir kız gördüğümde kafamı çevirip bakıyorum ve gözümü ondan alamıyorum. Canım mastürbasyon yapmak istiyor. Sizce bu normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, arada bak ama çaktırmadan, ayıp etmeden. Arada bak ama bu bakmaları saplantı haline getirirme. Sonra bir psikolojik çarpıklığa düşersin. Mastürbasyon yapmayı düşünüyorsan tabii ki evine gider, arada bir yaparsın.

Evlenince kan gelir mi?

26 yaşında kızım. Ben mastürbasyon yaparken biraz acı ile birlikte 3-4 damla kan gelmişti. Evlenince yine benden kan gelir mi?

CEVAP

Bilemem ki yavrum. Burada ihtimalleri konuşuyoruz. Evlendiğinde kan gelebilir de gelmeyebilir de. Bu konuda jinekolojik muayeneden geçsen bile bir oran içinde doktor bile o gece kanın gelip gelemeyeceğini tam bilemez.

Vajinamı beğenmiyorum

27 yaşında kızım. Sevgilimin yanında soyunamıyorum. Sorunum memelerimin küçük ve vajinamın çok çirkin olması. Vajinamdan utanıyorum. Hem çok büyük hem de çirkin. Bana bir akıl verin.

CEVAP

Sevgili yavrum, vajina kadında cinsel birleşmenin yapıldığı kanaldır. Cinsel organın dıştan görülen tüm bölümlerine vulva denir. Yani sen vulvanı beğenmiyorsun. Erkekler sandığınız gözle bakmıyorlar. Memelerinin küçüklüğüne gelince; çocukların olunca zaten büyüyecek. Büyük diye yakınacaksın.

Haberin Devamı

Sertleşme sorunum var

31 yaşındayım. Sabahları ve güzel bir kadın gördüğümde ereksiyon oluyorum ama ilişkide olmuyor. En son bir hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Penisimin tam anlamıyla sertleşmedi. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, hayat kadınlarından aldığın sonuç da doğal. Öyle olması gerekir. Çünkü ortam iyi değil. Ben mastürbasyona ağırlık verdiğini sanıyorum. Ondan uzaklaş. Haftada 1-2 yapabilirsin. Flörtle işe başla. Penisine kafanı takma. Çünkü gizemli organdır hem çok nazlıdır. ‘Acaba sertleşecek mi?’ diye düşündüğünde hemen o emre uyar, sertleşme potansiyeli zayıflar. Sen kendi bildiğini, o kendi bildiğini okursa bir süre sonra organ kendini toplar, senin de yüzünü karatmaz.

Boş dönüyorum

19 yaşındayım, erken boşalıyorum. Girdiğim her ilişkiden boş dönüyorum. Bu durum beni çok rahatsız ediyor.

CEVAP

Sevgili okurum, çok erkekte var. Düzelecek. Onu tedavi ediyoruz. Ama bu yaşta şimdilik değil. Evlilik koşulları olduğu zaman tedavisi söz konusu olduğundan hiç sinirlerini bozma.

Haberin Devamı

Geneleve gideyim mi?

31 yaşındayım. Şimdiye kadar hiçbir kız ya da kadınla ilişkim olmadı. Evlenmeden önce mutlaka geneleve mi gitmem gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, geneleve gitmen gerekmez. Gidersen büyük ihtimalle başarılı olamayacaksın. Bu da ters tepecek. Daha çok panikleyeceksin. Bugüne kadar beklemen senin aleyhine işlemiş bir mekanizma. Sanıyorum evlendiğinde sorun yaşayacaksın. Ama o sorunların üstesinden geliriz. Bana sorarsan daha fazla geç kalma. Hayat saatinin çarkı dönüp duruyor.

Filmlerden kopamıyorum

18 yaşındayım. Evde tek kalınca erotik filmler izliyorum. Ayrıca erotik hikayeler okuyorum. Filmi izledikten ve hikayeyi okuduktan sonra mastürbasyon yapıyorum. Bunu durdurmak için ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, her şeye rağmen bir süre belirli ölçüde devam edecek. Biraz iradeye biraz da oluruna bırak. Sanırım bir süre sonra bu tutkularından soğuyacaksın. Doğru olanı, haftada 1-2 mastürbasyon. Ama gereği kadar dersini çalışmak ve işini yapmak tabii. Ve gereği kadar sorumluluk, yeter de artar bile.

Kızlık zarım yırtıldı mı?

20 yaşında kızım. Mastürbasyon yaparken elim biraz içeri girdi, ağrı hissettim ve elimi hemen çektim. Ardından 5-6 damla kan geldi. Kızlık zarının yırtılmasından korkuyorum. Yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Sevgili kızım, sanki zedelenmeden söz ediyorsun. Evlendiğinde kanayacağını sanıyorum. Dert edinme.

1-2 saat beklesek mi?

22 yaşında, nişanlı kızım. Kızlık zarı yırtıldıktan sonra ikinci ilişki için belli bir süre beklenmesi gerekiyor mu? Kızlık zarı yırtıldıktan 1-2 saat sonra tekrar ilişkiye girmemin zararı olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, dereyi görmeden paçaları sıvama. Kızlık zarı yırtılacak, ortam, coşkular, duygular sizi nereye götürecek bilinmez. Kendinizi frenleyemez ikinciyi, üçüncüyü yaparsanız dünya tersine mi dönecek? Ama kural olarak ilk birleşmeden sonra dürtüler çok zorlamazsa 1 günlük ara yararlı olur. Olayın kendisi yol göstericiniz olsun.

BÖYLE SORU YOK!

Nişanlım uygun olmuyor

25 yaşındayım, 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım yakınlaştığımızda “Bugün uygun değilim” diyor. Bu ne demek? Bu kız ne zaman uygun olacak?

CEVAP

Ah benim biraz şaşkın, sanki kapkaç akıllı, 6 aydır kızın psikolojisini çözememiş okurum. Önce acelen ne? Evleneceksin ve 50 yıl bıkıp usanacağın o sofraya oturacaksın. “Artık ilişkiye girebilirim” diyorsun. Ama bu nişan evlilikle bitmezse, kız “Benim halim ne olacak? diye korkuyor. Ne demek “Bu kız ne zaman uygun?” sorusunu bana sormak? Ben falcı mıyım? Bu kız dediğin, ileride eşin, çocuklarının anası olacak. Buradan ona sesleniyorum, kızım, kimseyi dinleme. Bu çocuk sana göre değil. Hemen nişanı at, sağır kulağının üzerine yat.

GÜNÜN SORULARI

Kiloyla ilgili mi?

18 yaşındayım. 4 yıldır mastürbasyon yapıyorum. Kilom 59. Hiç sevgilim olmadı. Çok yemek yememe rağmen bir türlü kilo alamıyorum. Sizce mastürbasyonun kiloya etkisi var mı?

Değerli okurum, kilon sorun değil, onunla uğraşma. Zamanla o kendini ayarlayacak. Mastürbasyon yapmanın kilo ile ilgisi yok. Kitabına göre tam ve ideal bir yapın var. Tüm bu yazdıklarında ben aykırı bir şey görmedim, bulamadım. Başın dik, başarılı bir genç ol. Şimdilik bu kadar yeter. İyi dedim diye mastürbasyonu abartma. Gerisi zamanla yerine oturur.

Evlilikte sorun çıkar mı?

21 yaşındayım. Cinsel organım 17 santim. Cinsel ilişki sırasında erken boşalıyorum ve bir daha ereksiyon olmuyor. Evlilikte sıkıntı yaşar mıyım? Nasıl bir tedavi süreci geçirmeliyim?

Hayır değerli okurum, evlilikte sıkıntı yaşamazsın. Erken boşalma artık basit bir sorun haline gelmiş olup çözümü de basittir. Bir uzmana gidip reçeteni alman gerekir. Cinsel organının uzunluğunu da yazmışsın ama görüldüğü gibi boyut işlevsellikte bir işe yaramıyor. Halkın bir sözü vardır ‘Bir yap, bir yap’ derler. Asıl olan budur, fazlası oburluktur.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl bir yarış atı gibidir. Kazanmak için kamçılanmaktan çok dizgileri iyi kullanmak gerekir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder