Dr. Haydar Dümen Kendinize bir şans tanıyın
HABERİ PAYLAŞ

Kendinize bir şans tanıyın

Orgazm pek çok kadının aşamadığı bir sorun. Bu konuda çiftin elindeki tek silah fanteziler ama o da kişiden kişiye farklı etki yapıyor. Orgazmı kafanıza takıp stres yapmayın. Zaman ve sabır en büyük ilaçtır. Kendinize bu konuda bir şans tanıyın, mutluluğun yolunu bulacaksınız.

İlgilenmiyorum

26 yaşındayım. Şu ana kadar mastürbasyon dahil hiçbir cinsel aktivitede bulunmadım. Yapmak için istek duymuyorum. Evlenmek istemiyorum. Arkadaşlarım bile bana garip bakıyor. Bunun bir nedeni var mı?

CEVAP

Okurum, sanırım hormonal bir nedeni var. Psikolojik nedeni olduğu da kesin. Yapısal bir bozukluk da söz konusu. Araştırılmalı varsa çözümü tedavisine başlanmalı. Zaman kaybetmeni istemiyorum. Çünkü çocuğun olmalı, ileride tutunacağın bir yuvaya ihtiyaç duyacaksın. Hadi yavrum, ciddi bir konu bu. Pek zaman kaybetme.

Haberin Devamı

Beni önemsemiyor

30 yaşında, 8 yıldır evli kadınım. Eşim 40 yaşında. İlişkiye girdiğimizde hemen boşalıyor. Tatmin olduktan sonra arkasını dönüp yatıyor. Cinselliğe düşkünüm ama beni hiç önemsemiyor. Ayrılayım mı?

CEVAP

Sevgili okurum, işin biraz zor ve sabır istiyor. Eşin çok yönlü bir bilmece gibi. Yani labirente giriyorum, önüm kapanıyor, çıkamıyorum. Eşin ilgisiz. İlgi olmadan olmaz. Bana göre kocanın ruhunda fırtınalar kopuyor. Kocan erken boşalmasını tedavi ettirmeli. Gelelim ayrılmana; “Ayrılacağım” desen, eşin buna “Evet” demez. Bence nabız yokla. “Evet” diyorsa, bu işi de, kaderinizi de fazla zorlamayın. Yolun sonu net görünmüyor. Ben de net bir şey söyleyemiyorum.

Geceleri boşalıyorum

18 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yaptığım halde geceleri boşalma sorunu yaşıyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Sizce bu normal mi? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, ileride sanırım erken boşalma yaşayacaksın. Gece boşalmaları için belki ilaç alman gerekir. Ancak her gün mastürbasyonu en azından gün aşırıya çevir ki hem organın ve bedenin bu yoldaki şartlanması daha dengeli duruma gelsin, hem de fiziksel bazı zorluklardan kurtulmuş ol.

Kilo alamıyorum

19 yaşındayım, günde 2 kez mastürbasyon yapıyorum. Cinsel ilişkim olmadı. Kilo alamıyorum. Mastürbasyon yapmamın kilo alamamamla ilişkisi var mı? Sapık mıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, sapık falan değilsin. Mastürbasyon düşkünüsün. Evlendiğinde bunu zararını göreceksin. Kadınına alışamayacaksın. Bundan eşin olumsuz etkilenecek. Daha çok öğrenmeye ihtiyacın var. İlerideki mutluluğunuz buradaki satırların arasında gizli. Onların şifresini bulmaya çalış. Da Vinci şifresi gibi değil bu şifre. Bu şifre, mutluluk şifresi. Hem de açık açık veriliyor. Beynini yormayacaksın ama sadece birazcık düşünüp anlamaya çalışacaksın. Hangi koordinatta olduğunu bulduğunda kurtulmuş sayılırsın. O zaman ufukta kara görünmüştür.

Eski tat yok

26 yaşındayım, ergenlik yıllarında yaptığım o mastürbasyonun tadını artık yakalayamıyorum. Neden olabilir? O zevki bir daha nasıl yakalayabilirim?

CEVAP

Okurum, o zevkin daha fazlasını yakalayacaksın. Ama mastürbasyonla değil. Normal ilişkilerin başlayacak. Seveceğin, beğeneceğin bir eşin olacak. Bu konularda dünyanın tadını o sana öğretecek. Hiç merak etme. Artık mastürbasyon işini bitirme yaşına gelmişsin.

Haberin Devamı

Orgazm olamıyorum

On yıldır evliyim. İki saatlik ilişkide eşim rahatlıyor ama ben orgazm olamıyorum. İlişki bitince mastürbasyon yapıyorum ama bunu istemiyorum. Eşime söylediğimde “Kendini ilişkiye vermiyorsun, rahatlamak için ne istiyorsan yap” dedi. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, fanteziler bu konuda tek silahımız olmasına karşın onlar da kişiden kişiye değişik etki yapıyor. Olumlu ya da olumsuz. Bence durumunu kabullenip orgazmını mastürbasyonla bitirmen uygun bir yol. Çünkü orgazma yardımcı olacak ilaç yok. Gerilimli kalman iyi değil. Ancak kocanın iki saat cinsel ilişkde aktif kalması da ikiniz içinde çok övülecek bir durum değil. Bir süre sonra başka sorunlara çıkar gibi düşünüyorum. Örneğin, vajina dokusunda gevşeme, tahriş ya da erkekte performans zorluğu gibi. Kafana ne kadar az takarsan sonuca o kadar çabuk ulaşırsın.

Başımıza gelir mi?

22 yaşındayım, 3 yıllık ilişkim var. Evliliğe bir şeyler kalsın istiyoruz. Sizce bu gelecekteki sorun olur mu? Siz ‘Uzun süreli ilişkilerde cinsel birleşme olmazsa ileride sorun oluyor’ diyorsunuz. Sizce bizim de başımıza böyle bir şey gelir mi?

CEVAP

Okurum, yazdıklarım doğrudur. Sen de kaygılarında haklısın. Olabilir diyorum ama olur demiyorum. Çünkü bu durumlarda ihtimallerin oranı önemlidir. Örneğin, yüzde 90’ı olabilir, yüzde 10’u olmaz, bir ölçüdür. Tabii ki tersi de olur. Bu bilgilerin ışığında yaşamınızı değerlendirip karara varın. Elden geldiğince doğanın kurallarına ters düşmeyin.

Çok yoruluyorum

Mastürbasyonu 2-3 günde bir yapıyorum. Kendimi halsiz ve yorgun hissediyorum. Sizce bunun mastürbasyonla ilgisi var mı?

CEVAP

Okurum, bence yok ama yoruluyorsan yapmazsın. Hiç yapmaman da olmaz. En azından bu sayılarla kendine ve geleceğe uyum sağlar, beynine başka parazit düşünceler sokmazsın. Yorgunluk bile olsa bedenini buna hazırlar ve alıştırırsın. Bana göre yorgunluk psikolojik nedenlerden.

Hangimizinki doğru?

18 yaşındayım. Kız arkadaşım sevişirken ileri gitmek istemiyor. Her sabah penisim sertleşmiş oluyor. Bir aydır da mastürbasyon yapmıyorum, zararı var mı? Hangimiz doğruyuz?

CEVAP

Okurum, sendeki doğal olanlar doğru. Ama kızın kararı da doğru. İki doğruda buluşmuşsunuz. Birbirinize saygılı olun. Zaman zaten size yol gösterecektir.

Böyle soru yok!

Karım karşılık vermiyor

Karımla ilişkiye girdiğimde karşılık bulamıyorum. Yani bizimki tek taraflı bir ilişki oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, mailin bilmece gibi. Kaç yaşındasın? Kaç kilosun? Eğitim ne? Kaç çocuğun var? Kaç yıllık evlisin? Karın kaç yaşında? Küfürbaz mısın, sinirli misin? Akşamları kafa çekiyor musun? Sigara içiyor musun? Yatakta bencil misin, arkanı dönüp uyuyor musun? Erken boşalman var mı yani kadın hep yarıda mı kalıyor? Arada kadınının doğum gününü, evlilik yıldönümünüzü anımsayarak gönlünü alıyor musun? Çimenlikten geçerken bir tek papatya koparıp verdin mi? Görüyorsun işimiz samanlıkta bir iğneyi arayıp bulmak gibi. Biz bunu buluruz. Şu samanları karıştırırken bir köşesinden sizler de bize yardımcı olun ki iğneyi bulmama yardım edin.

Günün soruları

Beni geri çeviriyor

Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum. Hep beni geri çeviriyor. Onun bir problemi olup olmadığını merak ediyorum. Nasıl anlarım?

Yavrum, Ferhat ile Şirin ya da Leyla ile Mecnun’u duydun mu? Onlar hayat boyu sabretmişler ama sen 2 gün sabretmiyorsun, hemen kağıda kaleme sarılıyorsun. Kız bunu neden yapacak? Ahlakından, ileride kuracağı yuvaya saygısından, korkulardan, baskılardan ve sana güvenememekten. Elmayı dalından kopar, sokakta ısıra ısıra ye, oralı olma. Kızın sebebi çok, olayın sonucu tek: Kendini koruma içgüdüsü.

Eşim zevk alıyor

26 yaşında, 2 yıllık evli kadınım. Cinsellikten zevk almıyorum, istekli de değilim. Eşim üzülmesin diye zevk alıyormuş gibi yapıyorum. Her gün beraber oluyoruz. Orgazm nedir? Ben hiç yaşamadım. Bir sorun mu var?

Kızım, klasik bir tablo. İsteksiz kadınlar için her gün seks daha itici hale gelir. Yani iştahsız bir çocuğun ağzına durmadan kaşığı dayamak gibi bir şey. Çocuğun yiyeceği varsa yemez. İş bu noktalara gelmiş gibi. Sen yine kocanla şu şu fantezileri yapalım gibi konuş, nabzını yokla. Beklentin nedir? Sanıyorum biraz daha zamana ihtiyacın var.

Günün sözü

Sevgi oksijen gibidir. Seveni, sevileni yaşatır. Dozu aşmışsa her ikisini de oksijen zehirlenmesi gibi boğar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder