Dr. Haydar Dümen Keşif yapma zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Keşif yapma zamanı

Kadın bedenini geç tanıyor, nelerden zevk aldığını zamanla öğreniyor. Bu konuda erkeklere görev düşüyor. Ancak bu kadınların hiçbir şey yapmayacağı anlamına gelmiyor. Erkeğiniz nelerden hoşlanıyor, neler onu mutlu ediyor öğrenin. İsteklerini keşfetmeye çalışın ki mutluluk kalıcı olsun.

Çok heyecanlanıyorum

20 yaşında kız arkadaşım var. Onunla ilişkiye giriyoruz ama zevk almasını sağlayamadım. Ben çabuk boşalıyorum. Kız arkadaşım da çok istekli ama zevk almıyor. Sevgilimin vajinasını görünce heyecanlanıyorum, elim, ayağım titriyor. Ne olur bana bir yol gösterin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, olağan şeyleri yazıyorsun. Senin erken boşalman mutlaka geriye çekilmeli. Bunun tedavisi var ama bu ne kadar gerekli, onu da bilemem. Kız arkadaşın hem cinselliğe alışamadı hem de senin erken boşalmandan sona gidemiyor. Biraz telaşlı görüyorum seni. Bu iş doğal duruma dönüşmeden uyum kolay sağlanmaz. Şu anda yapılacak pek fazla bir şey yok.

Bozulmuş mudur?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla uzun süredir birlikteyiz. Kızlık zarımı bozacak şekilde ilişkiye girmedik. Birçok kez sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Bir kez çok hafif pembemsi bir sıvı geldi. Bu zorlamadan mı kaynaklanıyor yoksa zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, giriş bölümünde basınç olursa zedelenmiş olur. O duruma dikkat edilmeli. Kanımca, kızlık zarın hafiften incindi ama yerinde duruyor.

Cinsel hayatım berbat

30 yaşında, 15 yıllık evli kadınım. 15 yaşında bir kızım var. Eşim çok bencil, sadece kendini düşünüyor. Eşim ilişki sırasında kendini tatmin ediyor, beni öylece bırakıyor. Ayda bir kez ilişkiye giriyoruz. Onda da ben tatmin olmuyorum. Artık cinsellikten soğudum. Ben eşimi, aile yaşantımı nasıl düzeltirim?

CEVAP

Sevgili okurum, zor bir durum. 15 yaşında ayağın sürtmüş ve bir kayaya toslamışsın. 15 yaşındaki kızına dikkat et. Öyle erkenden evlendirme. Kızının üzerinde disiplin kur ama boğma. Ona da şöyle ya da böyle örnek olma. Çünkü evlilikten soğur. Sana yapacağımız büyük bir yardım yok. Sorun eşinden kaynaklanıyor. O da oralı değil. Oysa ikinizin el ele tutuşup bir uzmana gitmeniz gerekiyor. Daha önünüzde 50-60 yıl var. Bazı sorunlar kolay çözülmüyor öyle.

Haberin Devamı

İstemiyorum

26 yaşında, 4 yıllık evli kadınım. Bir çocuğum var. Ben eşimle birlikte olmak istemiyorum. İlişki sırasında boşaldığımı bile fark etmiyorum. Acaba yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, cinsel soğukluk tablosu çiziyorsun. Bunun yarısı senden kaynaklanıyorsa yarısı da eşindendir. Cinsellik iki kişinin paylaştığı, o konuda bütünleştiği bir durum. Elbette duygusal sıcaklık içinde yaşanmalı. Orta yol daima çiftlere mutluluk getirir.

Senden olan bir eksikliği eşinin gidermesi gerekir. Bunun tersi de doğru olur. Yani sen de eşine yardımcı olabilirsin. Bu genel formül içinde özeli bulmaya çalışın. Önünüzde uzun bir yol var. Mutlaka bir çözüm hem arayın hem de bulun.

İsteğim kaçıyor

22 yaşındayım. Seksi çok arzuluyorum ama yatağa girince isteksizlik oluyor. Sizce bunun nedeni nedir? Ayrıca sık mastürbasyon yapıyor ve kendimi böyle avutuyorum. Niye hemen isteğim kaçıyor?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyondan vazgeç, yavaş yavaş haftada 1-2’ye indirmeye çalış. Yatağa hazırlık yapmadan girme. Duygusal ve ön sevişme gibi tahrik öğelerine başvur. Sevgilin de öyle köşede durup beklemesin. Madem bir işe kalkışmış, o da harekete geçsin.

Haberin Devamı

Ocakta yanan ateşe bir püf deyiverse zaten alevleneceksin. Acemilik ve alışkanlık süreci yaşıyorsun. Ön yargılı ve takıntılı olursan olayın biraz daha uzar. Ama doğal haline bırakırsan kısa vadede kendiliğinden çözülür. Çünkü çözülmeyecek bir şey yok.

Penisimin boyu kısa

18 yaşındayım. Penisimin ereksiyon hali 6-7 santim. Haftada 3 kere boşalıyorum. Uzaması için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, eğer ölçüm tam ise normalden küçük gözüküyor. Uzaktan teşhis zor. Bana göre üroloji uzmanına başvursan daha iyi olur. Bu konular ihmale gelmez.

Gebe kalır mıyım?

Sevgilimle ilişkiye girdim, o dışarı boşaldı. Ben meninin içeri gitmesinden korkuyorum. Acaba hamile kalma ihtimalim var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, 1 hafta sonra durumunu anlatan mailini bekliyorum.

Kızda zevk suyu olur mu?

Sevgilimle öpüştüğümüzde zevk alıyorum. Yumurta akı gibi bir sıvı geliyor, bu nedir? Bir de kızlarda zevk suyu diye bir şey olur mu?

CEVAP

Kızım, her kadında belli ölçüde ıslanma olur. Doğanın ön hazırlığıdır. Doğanın bütün canlıları için kurduğu ilk yasa üremeleri yani çoğalmadır. Ve doğa zamanı gelince üremenin kendince yollarını açar, hazırlık yapar. Psikolojik ve sosyolojik koyduğumuz kurallar başkadır. Doğa neden bu salgıyı yapar. Kayganlaştırıcı bu salgıyla birleşmeyi kolaylaştırır. Durumun normaldir.

Orgazm olamıyorum

21 yıllık evliyim. 40 yaşındayım. Klitoris orgazmından vajinal orgazma geçemedim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Okurum, o çare kolay değil. Sözle, telkinle, ilaçlarla çözümlenmiyor. İki kişinin gizemini bir psikiyatrın ağzından duyarak bazı fantezilere de uyarak orgazmı yakalama şansınız olabilir. Bir şansınızı deneyin.

Kendimi tutamıyorum

20 yaşındayım. Kız arkadaşım da 18 yaşında. 10 gün önce kızla gün boyu her saat ilişkiye girdim. O günden sonra 7 kez daha ilişkiye girdik. Kendimi tutamıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Oğlum, uçurumun kenarında oynuyorsun. Kendini tutamazsan yuvarlanırsın. Tutarsan, orada kenarda kalırsın. Ve yaşamının 50 yılı daha önündeki cinselliğini adam gibi kullanırsın.

BÖYLE SORU YOK: Aklıma hep cinsellik geliyor

22 yaşındayım, bugüne kadar hiç cinsel ilişkiye girmedim. Kadın görünce aklıma gelen ilk şey cinsellik oluyor. En kısa zamanda biriyle olmak istiyorum. Artık mastürbasyon yapmaktan sıkıldım. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, neden sıkıldın, niye alıştın bir düşünelim bakalım. 14 yaşında eriştin ergenliğe. O günden beri seninkini alıştırdın hergeleliğe. Bir “Dur” demedin, ona iyi bir disiplin vermedin, e haddini de bildirmedin.

Her istediğine “Eyvallah” dedin. Her kadın gördüğünde oğlanı sen uyandırdın. Oğlan kudurdukça kudurdu, geldi tepene oturdu. Sonunda bu azgınlıkla yaş 22 ama bakir seninki. Bir parça bile şans tanımamışsın senin fakire.

GÜNÜN SORULARI

Yaşla birlikte benimki küçüldü

Bundan 3-4 yıl önce cinsel organım 19 santimdi. Yaşım ilerledikçe cinsel organım giderek ufalmaya başladı. Sertleşme ve erken boşalma sorunları da yaşıyorum. Günde 7-8 kere idrara çıkıyorum. 75 kiloyum. Bana ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, neler olmuş neler, naneli sözler. İlk aklıma gelen senin gözler. Sanırım zamanla miyoplaşmış gözler, şeşi beş görmüşler. Başlamış titremeye eller, denkleşememiş santimler. Oğluşu da küstürmüş tüm bu yanlış ölçümler. Aman yavrum, hemen bir uzmanla randevulaş, barışın tez zamanda senin yavruyla.

Kremle cinsel organ uzar mı? Krem ile cinsel organ uzatılır mı? Cinsel organın eğriliği giderilir mi ve erken boşalma sorunu ortadan kalkar mı? Değerli okurum, ağzım kuru, boğazım tıkandı, dilimde tüy bitti, kalemde mürekkep kalmadı.

Şöyle bir kalkıp “Yetti be gayri” diye haykırasım var. Ama mesleğime ihanet edemem. Ne boy uzar, ne eğrilik giderilir ne de erken boşalma ortadan kalkar merhem ile. Ancak akıl zıvanadan çıkar ve tökezlersin şimdiki gibi.

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer “Al yüreğimi ister karanlığa at, ister aydınlık yarınların düşlerine yat” diyebiliyorsanız siz aşıksınız. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder