Dr. Haydar Dümen Kimi kandırıyorsunuz?
HABERİ PAYLAŞ

Kimi kandırıyorsunuz?

Kızlık zarı korkusu hem kızları hem erkekleri sarıyor. Her şey onun üzerine dönüyor. Bir de önce ilişkiye girip sonra diktirmeye çalışanlar var. Yani birilerini kandırıyorlar. Kendinizle barışın. Ya yaşadıklarınızı göğüsleyin ya da zamanı gelinceye kadar denemeye kalkmayın.

Boyu ne olmalı?

20 yaşındayım. Cinsel organım yaşıtlarıma göre küçük. Boyutları ne olmalı? Hangi doktorlarla görüşmem gerekiyor? Bir de evlilik hayatımda bu bana sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, doktorunla konuşuyorsun. Boyunu sokaktaki vatandaş da biliyor. Sor bakalım ne diyor? “Haydar Hocamızdan öğrendik. Kitap 15 santim yazarmış. 10 santimin üstüyle 18 santimin aşağısı iyiymiş” diyecekler sana. Bir de sen bunları okumuyor musun diye ters ters bakacaklar. Okullar tatilde ama Haydar Hoca’nın okulunu boşlamak olur mu? Hem gülüyorsunuz hem öğreniyorsunuz.

Haberin Devamı

Heyecanlıyım

18 yaşındayım. Daha önce hiç cinsel deneyimim olmadı. Bunu yaşamayı düşünüyorum ama biraz da heyecanlıyım. Sizin görüşlerinizi almak istiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, bütün gençler ilk birleşmelerde ya da aşk konu olunca heyecanlanır. Konuşmasını bile şaşırır. Doğallıklarını yitirirler. Ama ne güzel şeylerdir. Günün birinde onları bulamayınca “Ahh” der o günleri ararsınız. Heyecanı yaşamak, aşkı yaşamak kadar güzeldir. Kendinle fazla hesaplaşmadan, zamana bırak, her şeyi öğreneceksin.

Bozulmuş mudur?

22 yaşındayım, bir ilişki yaşadım ne kan geldi ne de acı hissettim. Zarım bozulmuş mudur? Evleneceğim. Eşim bunu anlar mı?

CEVAP

Sevgili okurum, eşin fazla bir şey anlamaz. Sen çeneni tutarsan hiçbir şey fark etmez. Bak 2 doktor bile değişik şeyler anlamışlar. Son karar benim olsun. Esneklikten yana oyumu kullanıyorum. Seni allayıp pullayıp nişanlına yolluyorum. Güzel güzel evlen.

Neden sevgilim yok?

18 yaşındayım, yakışıklıyım. Ama hiç sevgilim olmadı. Çiftleri görünce üzülüyorum. İntihar etmeyi bile düşündüm. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, derdine çare buldum bile. Bu kadar sorunla intihar edecek bir ruh koftur. O güzel, yakışıklı bedene işte öyle bir ruh girmiş. Kızlar da bunu fark ediyor. Ne intiharı be! O beden senin değil, hepimizin. Yediğin lokmalar da herkesin çiftçinin, manavın, şoförün alın teri var. Bunların bedelini ülkeye ödemeden borçlu gitmek. Hem de ne uğruna. Kızlara güven ver, korkutma yeter.

Haberin Devamı

Vaz mı geçeyim?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşım cinsel ilişkiye girmeyi teklif etti. “Birlikte olalım, sonra diktirirsin” dedi. Ne yapmalıyım? Yol yakınken döneyim mi yoksa bir şeyler için mücadele mi etmeliyim?

CEVAP

Sevgili yavrum dön, arkana bakmadan koş. Tam uçurumun kenarındasın. Yırtacak sonra diktireceksin. Kimin için? Herhalde kendisi için değil. Nerede görülmüş adam hem kızlığını bozacak hem de evleneceksen eğer 2 gün önce gidip onu doktora diktirecek. Demek ki adamının niyeti adam gibi değil. İşi bitirecek, keyfini sürdürecek. Zamanı gelince veda edecek. Vicdanı varsa “Al parayı git onu diktir” diyecek. Ya da sana tekmeyi vuracak.

Sıvı geliyor

18 yaşındayım. Bugüne kadar hiç kız arkadaşım olmadı. Şimdi bir kızla birlikteyim. Ne zaman yanına yaklaşsam penisim sertleşiyor. Çok az akıntı geliyor. Bu durum normal mi yoksa tedavi şart mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, her şey normal. Aslanlar gibi, çakı gibi, kartal gibi, koç gibi normal. Hüner o atın dizginlerini iyi tutmakta.

Kim tedavi görmeli?

24 yaşındayım. Evlendikten sonra ben çocuk istemiyorum ama prezervatif de takmak istemiyorum. Bunun için eşim mi yoksa ben mi tedavi göreceğiz?

CEVAP

Okurum, eşin bir uzmandan gereken ilaç ya da önerileri alacak. Lokal kullanılan ilaçlar var. Ama bunların tümüne doktor karar vermeli, uygulama size düşmeli.

Bakireliği bozuldu mu?

21 yaşındayım. Cinsel organım 3 santim kadar kız arkadaşımın vajinasına girdi. Kız 1 saat sonra kan geldiğini söyledi. Acaba bakireliği bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, galiba yırtıldı. Kızlık zarını bozmak için 3 santim girmesi yeterlidir.

Neden boşalamıyorum?

29 yaşındayım, 7 yıllık evliyim. Normal ilişkide boşalamıyorum. Mastürbasyon yapınca boşalıyorum. Sertleşme sorunum yok. Eşimle uyumumuz iyi. Neden olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyona şartlanmışsın. Her şey bu şartlanmadan kaynaklanıyor. Yani diyelim ki tatlıyı çorbadan önce yiyorsun. Şartlanmayı değiştirmek için bazı yöntemler kullanmak gerekir. O öneriler de bu sayfaya girmez.

Kızın canı yanıyor

Kız arkadaşımla ilişkiye giriyorum. Bir kez birlikte olduktan sonra sevgilim ikinciyi istemiyor. Canı acıyormuş. Kimi zaman erken boşalıyorum, kız arkadaşım zevk alamıyor. Ne olacak bizim halimiz?

CEVAP

Değerli okurum, sorun çocukluğunuz ve sorumsuzluğunuz. Bu yola erken çıkmanız ve birbirinizin hayatı ile oynamanız. Bu yolun sonu nerede noktalanacak? Biraz daha akılcı, uslu olun. Her şeyden önemlisi önce eğitim sonra da iş güç derim.

Sevgilim zevk almıyor

Penisim hemen sertleşiyor, ilişkide 5 kez boşalabiliyorum. Ama partnerim zevk almıyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Okurum, erken boşalıyorsun. Kıza süre yetmiyor. Ereksiyonun gerçekleşmesi beyinden kaynaklanıyor. Aklını işe, dünyaya, kendine çevir, cinsellikle aklını bu kadar zorlama.

Böyle soru yok!

Orgazm olduğumu nasıl anlarım?

Üç aydır erkek arkadaşım var. Onunla ilişkiye girmek zevk veriyor. Ama orgazm olup olmadığımı bir türlü anlamıyorum. Acaba nasıl anlarım?

CEVAP

Sevgili okurum, bulmuşsun bir nimet, biraz sabret. Nerede bu yoğurdun bolluğu? Hayat boyu bir kere bile orgazm olamayan, orgazmı tanımayan pek çok kadın var. Seninkisi de iş mi yani. Bu telaş niye? Öncelikle erkeğin kocan değil. Diyelim ki sen 10 yıllık evli olsaydın, orgazm da olamıyorsun. Bu durumda uzmana gitseydin, uzman sana şunları söylerdi:

1) Eşler arası uyumsuzluk var.

2) Senin organın potansiyeli var ama eşin o potansiyelin düğmesine basamıyor.

3) Senin ruhsal yapından, yanlış programlanladığından kaynaklanıyor. Bu durumda çözüm aranırdı. Şimdilik sen işine bak.

Günün soruları

Üç kere denedik

20 yaşındayım, 1.5 yıldır ilişkim var. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeyi denedik, başaramadık. Penisim 13 santim. Sevgilim canının çok acıdığını söyledi. Üç kere denememize rağmen başarılı olamadık. Bize yardım edin.

CEVAP

Okurum, hiç düşündün mü ne kadar da kolay evde suyun akması. Musluk tık açılıyor, tık kapanıyor. Ne güzel çalışıyor, mekanizma tıkır tıkır işliyor. Sular geliyor, hayat kendini yeniliyor. Ama kızla sana ne oldu böyle? Musluk kapandı, kural koyuldu “Ona dokunmayacaksın”. Tıp bunun adını vajinusmus koymuş. Ülkemizde önceden anlaşmış gibi pek çok musluk açılmaz olmuş. Tedavisi var ama evlenip gelin.

Sevgilim yanaşmıyor

19 yaşındayım. Benim yaşımdaki erkekler bir ya da birden fazla kızla ilişkiye girmiş. Ben sevgilimle öpüşmekten ileri gidemedim. Olmasını istiyorum ama sevgilim yanaşmıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, acele etme. Acele işe şeytan karışırmış. Zamanın çok. Daha yeni yeni cinsel birleşmeler yapabilecek psikolojik olgunluğa eriştin. Bu eylemi önceki yıllarda yapıp bazı şeyleri harcayıp hızlı geçiştirmek insana zarar verir. Ama olayın tadına, büyüsüne kendini kaptıranlar bunu bir övünç kabul edenler komplekslerin kurbanı. Birilerinin cinsel söylemlerini kuşkulu karşılayın. Kendinize bakın. Doğru onlar değil, sizsiniz.

Günün sözü

Mutluluk siparişle alınmaz. İçinde kendi emeğinizin de bulunması gerekir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder