Dr. Haydar Dümen Kısa süren mutluluk
HABERİ PAYLAŞ

Kısa süren mutluluk

Evliliklerin ve ilişkilerin düşmanı erken boşalma erkeği ve kadını üzüyor. Çünkü mutluluk kısa sürüyor. Bunun asıl nedeni gençlikte yapılan çok sık yapılan mastürbasyon. Stresi, kuşkuları yatağın dışında bırakın. Düzelir diye de beklemeyin ve uzmanından yardım isteyin.

Erken boşalıyorum

Dört yıllık ilişkim var. Daha önce sorunum yoktu ama şimdi erken boşalıyorum. Sevgilim cinsel tatminsizlik yaşıyor. İlk olarak onun tatmin olması için deneme yapıyor, başaramıyoruz. Ne yapabiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma istem dışı sinir sisteminin denetimi altındadır. Bu nedenle değişik ortam değişik partner ya da kişinin heyecanları, kuşkuları rol oynar. Asıl neden gençlikte yapılan mastürbasyonun sıklığıdır. Sana gelince; bu tür bir şartlanma kurulursa ya da sen her ilişkiye erken boşalacak mıyım kuşkusyla başlar, kendi kenden stres yaratırsan erken boşalma hızlanır. Erken boşalması olan çiftlerde de kadınlar da orgazmı yakalayamaz. Çünkü bu süre yetersizdir. Erken boşalmanın tedavisini yapıyoruz.

Haberin Devamı

Zevk alamıyorum

40 yaşındayım. İlişkiye girdiğimde boşalma anında zevk alamıyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, kaç yıllık evlisin, çocuğun var mı? Aile ilişkilerin nasıl? Monotonlaştı mı yoksa sürtüşmeler mi var? Severek mi evlendin? Yoksa bıktın mı? Değişiklik mi arıyorsun? İşin bu bölümü mahremiyete girdiğinden gazete köşesini aşar. Yani bir uzmanla baş başa konuşman gerekir. Uzun zamandır evlisin diye düşünüyorum. Bu zaman diliminde genellikle insan ruhundaki sönmüş alevleri yeniden eski duruma getirmek kolay olmuyor. Ama yeni bir dünya yaratmada da bazı yardımlarımız oluyor.

Mümkün mü?

3 yıllık iyi bir evliliğim var. Cinsel ilişki sırasında eşimin 2 kez orgazm olmasını sağladıktan sonra istersem boşalıyorum, istemezsem boşalmıyorum. Eşimle yarım saat birlikte oluyorum. Acaba bir sorun var mı?

CEVAP

Değerli okurum, harikasın, tebri ediyorum. Birçok kadının hayalini süsleyebilirsin. Fazla övünmeden yoluna devam et. Mutluluğun daim olsun.

Hep karanlık istiyorum

26 yaşında, eşinden ayrılmış, 1 çocuk annesiyim. 10 aydır bir sevgilim var, orgazm olamıyorum. Göbeğimdeki çatlaklardan yana dertliyim. Sevgilim görmesin diye hep karanlıkta ilişkiye giriyoruz. Ne yapmam lazım? Acaba tedavisi var mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, o çatlaklara çözüm bulunabilir diye düşünüyorum. İşin ucu paraya dayanıyor. Paran varsa tedavi var. Bu kural yaşamın her alanında geçerli.

Hamile kalır mıyım?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 2.5 aydır 2 günde bir ilişkiye giriyoruz. Erkek arkadaşım her gün istiyor. Bu sağlık problemi mi? Hapla korunuyorum, erkek arkadaşım da prezervatifle korunuyor. Bazen zevk suyunun geldiğini hissediyorum, hamile kalır mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, milyonda bir yol açar. Ama milyonda bir de otobüs kazasına kurban gideriz. Bu kadar ince hesapla hayatla başa çıkılmaz, ruh sağlığınız bozulur. Korunma bakımından zaten önlemini almışsın. Arkadaşının prezervatifine bile gerek yok.

İlaçla geçer mi?

41 yaşında evli, 3 çocuk babasıyım. Erken boşalma ve sertleşme sorunu yaşıyorum. İlişkiye gireceğim anda sertleşme kayboluyor ve erken boşalma oluyor. Akşamları genelde 3-4 duble içki içerim. Sizce bunun etkisi mi? İlaç kullansam geçer mi? Bununla ilgili bir ilaç tavsiye edebilir misiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, sorunların her şeyden de olabilir, hiçbir şeyden de olmayabilir. Kilondan, tansiyonundan ne haber? Damar sertliğiyle ilgili penise gelen damarlarda tıkanıklık var mı, yok mu? Ondan da bir ipuçu yok. Eğer, kalp damarlarında olduğu gibi penis damarlarında da bir tıkanma varsa tabii ki sertleşme olmaz. Gelen kanı sifon tutmuyorsa yani venöz kaçak varsa penise kan gelir ama dönüş yolundan kaçar, gider ve sertleşme olmaz. Bu şeker hastalığında görülür. Tabii ki canlı varlığız, kendiliğinden de bozulabilir. Bu böyle mi, değil mi diye bir araştırmak gerekir. Uzmana git, testlerden geç, sana doğru ilaç yazılacaktır.

Gözlerimi alamıyorum

27 yaşındayım. Deneyimlerimi genelde genelevlerde yaşıyorum. Ayak fetişistiyim. Bu sorunu aşmak için ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, ayak fetişisti olabilirsin. Kesin tedavisi zor. Ama onu sana men etmekte imkansız. Orta yol izlenecek. Artık genelevlerden kurtulmanın zamanı gelmiş. Seninle anlaşacak, uzlaşacak bir eş mutlaka bulacaksın. Kendini yorup, üzme değerli bir insana benziyorsun. Zamanı gelince moral takviyelerini bir uzmandan alırsın.

Ne zaman kanar?

Kızlık zarının esnekse kanamayacağını biliyorum. Peki zarın yırtılacağı zaman yok mu? Mesela doğumda mı kanar?

CEVAP

Sevgili okurum, genellikle kanamayan kızlık zarları doğumda yırtılır.

İlk ilişkimdi

Üç hafta önce bir hayat kadını ile ilişkiye girdim. Hastalık kapıp kapmadığımı nasıl öğrenirim? Penisimde acı, ağrı, akıntı, kaşıntı yok. Yardım eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, sorunun olduğunu sanmıyorum ama sorumululuk almayalım, bir idrar tahlili yaptırıver.

Tam sertleşmiyor

25 yaşındayım, ilk ilişkide hemen boşalıyorum. 10 dakika sonra ikincide tam sertleşmiyor. Evlenince sorun sürer mi?

CEVAP

Değerli okurum, evlendiğin zaman eşinin ikinci ilişki isteyip istemeyeceği belli değil, bu bir. Ancak evlilikte erken boşalma sorun yaratacağından evlendiğinde tedavi edilir, bu da iki. Üçüncüye gelince; neden 10 dakika sonra? 10 saat sonra değil?

BÖYLE SORU YOK!

Neden hevesim kaçıyor?

18 yaşındayım. Kızlarla çok şey yapıyorum ama iş ilişkiye girince tiksiniyorum, hevesim kaçıyor. Ne yapmam gerek?

CEVAP

Vah yakışıklı okurum, sana mutlaka çare bulurum. Önce gel cinselliğini kış uykusuna yatırayım. 6 ay uyut, şu kızları unut. Kış uykusundan uyandığında bile hemen kızlarla yatmaya kalkma emi. Neymiş bakayım benim sakalı yeni bitme torunumun kızlara yaptığı çok şey? Ders aralarında grisini mi yiyorsunuz yoksa saklambaç mı oynuyorsunuz? Hadi korkma, anlat bunları bana. Sonra kızları sıkıştırıyor musun ha? Hadi anlat, anlat. Hadi oğlum, topla kendini, tiksinme kızlardan, onlara birkaç yıla bayılacaksın, hele bir aşık ol ne yapacağını da şaşıracaksın.

GÜNÜN SORULARI

Benimki kırık gibi

Cinsel organım sertleştiği zaman sanki kırıkmış gibi aşağı doğru eğiliyor. Mastürbasyon yaparken sıkıntı olmuyor ama ileride bana sıkıntı yaratır mı?

Değerli okurum, penis içindeki süngerimsi dokuda yapısal ve biyolojik nedenden penis kırıkları olabiliyor. Bu bir organik sorun. Vakit kaybetmeden uzmanına görünmende yarar. Üroloji uzmanı meslektaşıma git, bir baksın, tetkikleri yapsın. Durumu bana haber vermeyi unutma.

İkincisi olmuyor

22 yaşındayım, iki günde bir mastürbasyon yapıyorum, haftada bir kere de sevgilimle ilişkiye giriyorum. Ama ilk ilişkiden sonrası olmuyor, neden?

Değerli okurum, yazdığın bütün rakamlar doğruyu gösteriyor. Abartı, atmasyon, boşa övünç yok. Verdiğin sayılar ve tüm doğrular eşit. Peki ne istiyorsun? Alkış mı? Şimdi alkışladım. Umarım sesi sana da geldi. Havai fişek atacak yerim yok. Bunun için kusura bakma. Hayatın böyle bir cetvel doğrultusunda ilerler, bana öyle geliyor. Neyse şimdilik keyfine bak. Yaşın gereği ilişki sayıların da normaldir. Kolay gelsin, mutlu olacaksın.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgi alışverişinde daima 5 verin, 3 bekleyin ki mutlu olabilesiniz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder