Dr. Haydar Dümen Kıskançlık evlilik bitirir
HABERİ PAYLAŞ

Kıskançlık evlilik bitirir

Bazı kadın ve erkeklerin kıskançlık ya da şüpheleri bitmiyor. Eşlerinde kusur arıyor, 5 dakika geç kalsa ‘Beni aldattın’ diyorlar. Evlilik oyun değildir, sevdiğinizden kuşkulanmayın. Kıskançlığın tatlı olanı güzeldir ama aşırısı ve şüphe yuva yıkar, eliniz boş kalır.

Pek çok kız var

18 yaşındayım. Her gördüğüm kızla ilişkiye girmek istiyorum. Mastürbasyon yapmaktan artık bıktım. İlişkiye girmek istesem pek çok kız var ama bir yandan da şeytana uymak istemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, şeytanla dövüşmeye devam. Günün birinde belki şeytan bu savaşta üstün gelebilir. Sık sık olmamak koşuluyla onu da dert etme. Bazı şeyleri aklından sil. Daha insancıl, daha duygusal bir kimlik kazan. Üretimde başarılı ol. Bak o zaman kimseye gerek kalmayacak. İçindeki meleğin sana doğru yolu gösterecek.

Haberin Devamı

Benden bir sıvı geliyor

29 yaşında evli kadınım. Eşimle 6 yıldır birlikte oluyoruz ama 7 aydır evliyiz. Orgazm öncesi aşırı ıslaklık oluyor. Eşim boşaldığımı söylüyor ama ben biliyorum. Bu normal mi? 7 aydır orgazm olmadım. Mastürbasyon yapıyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, iyisin iyi. Bunları dert edinme. Sonra kendi kendine doyuma bir saplanırsan bir süre sonra eşinin vay haline. Artık kendi kendine tatmini terk et demiyorum. Biraz ondan, biraz ondan cinsel ateşini söndürmeden yola devam et. Unutma eşini de kırmamak gerekir. Boşalmadan kastın eşinin menisi gibi akıntı ise böyle bir şey yok. Beyaz akıntı dediğin olay da bir iltihaptan kaynaklanabilir. Eğer böyle bir şey yoksa sorun da yok.

Pişman olacağım?

21 yaşındayım, 2 aydır nişanlımla ilişkiye giriyorum ama benden kan gelmedi. Doktor “Kızsın” dedi. Diktirsem mi? 4 ay sonra düğünüm olacak ama nişanlım çok değişti. Beni sevmiyor. Kız olmadığım için mecburen evleneceğim. Ne olur yardım edin. Evlenirsem hayat boyu mutsuz olacağım.

CEVAP

Sevgili okurum, kesinlikle evlenme. O adamdan sana hayır yok. Gelelim zar olayına: Yırtılmamış ki nesini diktireceksin? Zar esnek. Bir başkasıyla evlendiğinde kanamama ihtimali büyük. Doktor öyle demiş, böyle demiş niye esnek desin ki? Kesin raporunu vermiş. Yani “Kızsın” demiş. Doktorlar fazla ayrıntıya girmezler. Ayrıca bir zarın da ne kadar esnek olduğunu da görerek bilemezler. Çünkü bu olay biraz erkeğin penisinin çapıyla ilgilidir.

Haberin Devamı

Eşim beni aldatıyor mu?

30 yaşında, evli kadınım. Eşim 47 yaşında. 4 yıldır evliyiz. Harika bir seks hayatımız var. Eşimin başka kadınlarla birlikte olma ihtimalinden korkuyorum. Ama bu kadar istekli olması beni korkutuyor. Ben bir seks bağımlısıyla mı evliyim? Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, kocanın bütün söylediklerinin doğruluğuna katılıyorum. Ve senin son sözüne de katılıyorum. Evet dediğin gibi. Ama kocanın dışarıda ilişki kurduğuna inanmıyorum. Ayrıca zorun ne kızım? Önünüze konmuş pastayı tadına vara vara yemek varken içine niye tuz katıyorsun?

İhanet sayıyorum

21 yaşındayım. Bir kız arkadaşım var ama kimseyle cinsel ilişki yaşamamış. Ben de başka biriyle ilişkiye girmeyi ihanet gibi algılıyorum. Ama zaman zaman gerçekten cinsel olarak isteğim artıyor. Ne olur yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, yolunu çizmişsin. Aklına en uygun olanı yap. Herkesin beklentileri ve hayatı yorumlayışı kendine göredir. Bu konularda bilgi dışında dışarıdakilerin yönlendirmelerine fazla takılmayın. Tabii iç dünyanızın ve genlerinizin sesine kulak verin.

Neden eğri?

23 yaşındayım. 1.73 boyundayım ve 72 kiloyum. Acaba 8 santimlik bir penis yeterli mi? Penisim eğri, ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin bir üroloji uzmanı tarafından görülüp karar verilmesi gerekiyor. Ancak burada seçilecek uzman önemli. Penis üzerinde yapılan operasyonlar çok sıradan şeyler değildir. Önemli olan en etkilisini ve doğruyu bulmaktır. Araştırırsan hemen bulursun. Sıkıntı çekmene gerek kalmaz.

Sertliğini kaybediyor

24 yaşındayım. 3 ay önce yabancı bir kadınla birlikte oldum. Bu ilişkiden 1 ay sonra penisimde sorun oluştu. Şimdi ne zaman ilişkiye girmeye kalksam 1-2 dakika içinde sertliğini kaybediyor. Daha önce böyle şeyler olmuyordu. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, kafana taktığın için böyle. Kendi kendine sorun yaratıyorsun. Tabii kuşkuların, korkuların ve stresin olduğu yerde penisin de performans düşer. Bu da sorun değildir. Öyle olması gerekir. Üzerine gitme. Doktora ihtiyacın yok.

Kan geliyor

20 yaşında kızım. Adetimin düzenli olması için doğum kontrol hapı kullanıyorum. Adetime 2-3 gün varken erkek arkadaşımla seviştik. Benden kan geldi, acı çektim. Üzerinde birkaç gün geçtiği halde hâlâ kan geliyor. Acaba kızlığım mı bozuldu yoksa zorlamadan dolayı adetim erken mi geldi?

CEVAP

Sevgili okurum, her ikisi de olabilir. Kızlık zarının bozulmuş olacağı sanki akla daha yakın. Bu da seni panikletmesin. Şu kan olayı dursun. Çok kuşkuluysan bir doktora görünürsün. Ama erkek arkadaşınla ilişkine devam edeceksen doktora görünmene ne gerek var! Zar kanamış mı, kanamamış mı sorusu da saçma olur.

Artık uzamıyor

Penisim 15 santim. 20 yaşındayım. Artık uzamıyor. Evlendiğim zaman eşime çıplak görünmekten utanıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, moralini anatomi kitabına havale ediyorum. Bu kitap, doktor olacak öğrencilere insan bedenini öğreten kitaptır. Penisle ilgili sayfayı açıyorum. “Normal penis 15 santim dolaylarındadır” diyor. Yavrum, daha ne istiyorsun? Aslında bunun birkaç santim altı ve üstü de normaldir. Biraz da sizin kafalarınız normal olsa diyorum.

BÖYLE SORU YOK!

Erken boşalırsam

30 yaşındayım, bekarım. Erken boşalmadan korkuyorum. Mastürbasyon yapıyorum, ilki 10-20 dakika arası değişiyor. İkincisi 20 dakikanın altına düşmüyor. Evlenince ilişkide erken boşalırsam, bir süre bekleyip ikinci birleşmeyi yapsam eşim tatmin olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, yazmışsın uzun uzun ama boşuna yorulma, sende erken boşalma yok. Erkekler bu dakikaya gelebilmek için üzerinde bayağı uğraşıyorlar. Benim anlamadığım bunun iyi bir dakika olduğunu sen de biliyorsun. Ama dur bir de “Haydar Hocama sorayım, onay alayım” diyorsan, onay verilmiştir. Boşuna korkuyorsun. Bu denge şimdilik bozulmaz.

GÜNÜN SORULARI

Kızlığım gitti mi?

22 yaşındayım, hiç mastürbasyon yapmadım. Bir kez dokundum, kızlığımın orada et parçası var. Kan gelmedi, sanki kızlığım gitmiş gibi hissediyorum. Psikolojim bozuldu, doktora gidemiyorum. Yardım edin.

CEVAP

İşte doktora geldin sevgili okurum. Yaş 22 ama cinsellik cehaleti hâlâ sürüyor. Hiç merak edip kızlık zarı nedir, ne işe yarar, ne özellikleri var, yapısı nasıldır diye araştırdın mı? Merak etme, kusursuz bir kızsın, yapı yerinde. Zarın yırtılması için esnekliğinin sınırı aşılınca kanama olur. Yüzde 30 dolayında ne yapsan yırtılmaz. Sorunun yok, yola devam.

Sevgilimin sorunu ne?

Kız arkadaşım beni çok sevdiğini söylüyor. Ama son günlerde bana “Senden zevk alamıyorum” diyor. Acaba sevgilimin sorunu nedir?

CEVAP

Değerli okurum, seni köşeye sıkıştırıyor. Seninle ilgili kuşkuları olabilir. Evlilikten, gelecekten ve çocuktan hiç konuşmuyorsan aradaki denklemi kurmaya çalışıyor. Bana sorarsan kız arkadaşın seninle evlenmek istiyor. İçimdeki mesleki ses sorun yok diyor. En iyisi bu konuda konuşun. Bak göreceksin kız onayı hemen verecek, mutluluklar size.

GÜNÜN SÖZÜ

Güç başkaları adına kendini besleyen bir canavardır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder