Dr. Haydar Dümen Kıskançlık uzaklaştırıyor
HABERİ PAYLAŞ

Kıskançlık uzaklaştırıyor

İki kişinin birbirini sevmesi, hayatı paylaşması, flört etmesi güzel de, işin içine kıskançlık girerse her şey tepetaklak olur. Sevdiğinizi kıskanabilirsiniz ama bunu, onu kısıtlayarak yaparsanız sizden uzaklaşır. Ona değer verdiğinizi tatlı tatlı gösterin.

Kan geldi

18 yaşındayım. Sabaha kadar düzenli olarak 2-3 günde bir mastürbasyon yapıyordum. Mastürbasyon yaparken kana benzeyen bir sıvı geldi. Çok korkuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu azaltacaksın. İçerideki dokuları incittin. Kılcal damarların kanamasına neden oldun. İyi mi? Kanatıncaya kadar uğraşma. Ya daha büyük sorunlar çıkarsa.

Haberin Devamı

20 kez seks yapılır mı?

Bir erkeğin günde 15-20 kere seks yapabilmesi, hatta tek birleşmede 1 saat içinde 6 kez boşalması mümkün mü?

CEVAP

Değerli okurum, mümkün olsa ne olacak? Sana ne? Hadi bakalım sen aklını güzel yerlerde çalıştır.

Sertleşme olmuyor

20 yaşındayım, cinsel isteğim çok fazla. Her kız ilgimi çekiyor. Ama ilişkiye gireceğim zaman sertleşme olmuyor. Kaç kere denedim ama başarısız oldum. Korkuyorum, bana yardım edin.

CEVAP

Okurum, istek fazla, aynı zamanda içerden gelen bir isyan hareketi seni kendine getirdi. “Hooop hoop yavaş ol bakalım” dedi. Sana kırmızı kart gösterdi. İki yıl oyun dışı kaldın. Boş durma, boş kalelere gole yani antrenmana devam ki maça çıktığında ofsayta düşmeyesin. İlgisizlikten organ küsmesin, haddini bilsin ve hayatı öğrensin.

Evleneyim mi?

23 yaşında kadınım, 2 aydır nişanlımla ilişkiye giriyorum, benden kan gelmedi. Doktor “Kızsın” dedi. 4 ay sonra düğünüm olacak ama nişanlım çok değişti. Beni sevmiyor. Kız olmadığım için mecburen evleneceğim. Diktirsem çare olur mu? Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, evlenme. O adamdan sana hayır yok. Gelelim zar olayına: Yırtılmamış ki nesini diktireceksin? Zar esnek. Başkasıyla da evlendiğinde kanamama ihtimali büyük. Doktor raporunu vermiş. Yani “Kızsın” demiş. Doktorlar fazla ayrıntıya girmezler. Ayrıca bir zarın da ne kadar esnek olduğunu görerek bilemezler. Çünkü bu olay biraz erkeğin penisinin çapıyla ilgilidir.

Haberin Devamı

İsteğim artıyor

21 yaşındayım. Bir kız arkadaşım var ama kimseyle ilişki yaşamamış. Onunla ciddi bir birlikteliğim olduğu için başka biriyle ilişkiye girmeyi ihanet gibi algılıyorum. Ama zaman zaman gerçekten cinsel olarak isteğim artıyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, sen yolunu çizmişsin. Aklına en uygun olanı yap. Herkesin beklentileri ve hayatı yorumlayışı kendine göredir. Bu konularda bilgi dışında dışarıdakilerin yönlendirmelere fazla takılma. Tabii ki iç dünyanın ve genlerinin sesine kulak ver.

Değişiklik gösterir mi?

Acaba mastürbasyon ile boşalma süresiyle, ilişkiye girildiğindeki boşalma süresi değişir mi? Yani mastürbasyon ile 3 dakikada boşalırken, ilişkiye girildiği zaman 10 dakika sürer mi?

CEVAP

Okurum, neye şartlanırsan onu yaşarsın. Kimileri akşam çay düşkünüdür, kimileri de bir lokma bile içemez. Sorduğun soru baştan sona kendinizi bu işe, bu olaya koşullandırmanızla ilgili. Olayın dışarıdan yorumu fazla bilimsel değildir.

Haberin Devamı

Eşim korkuyor

21 yaşındayım, 1 hafta önce evlendim. Eşim 19 yaşında. Bir kez ilişkiye girdik. Çok zor oldu. Tekrar ilişkiye girmek istiyoruz ama eşim ilk gecedeki acıyı yaşamaktan korkuyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, biraz sabır, biraz bekleme. Tabii ki hoşgörülü olman ve kadınının üzerine gitmemen gerekiyor. Şöyle bir, iki ay geçsin. Sonuç alamazsanız, onu çözeriz.

Sürekli ağrım var

Yedi aylık evliyim ama her ilişkiye girdiğimizde ağrı hissediyorum. Zevk diye şeyi tanıyorum. Her zaman ağrı oluyor. Acaba neden?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinanın jinekolojik tetkiki gerekir. İltihap ya da mantar var mı? Rahim ve onu bağlayan askılar, yumurtalıklar nasıl? Onlar sağlamsa, penis ve vajina arasında uyumda sorun olabilir. Yani penis, normalin üstündedir. Bütün bunlar normal çıkarsa ağrı durumunu hallederiz. Sorun yaşamayacağınızı bildiririm.

Orgazm olamadım

30 yaşında, evli kadınım. Eşimle 6 yıldır birlikte oluyoruz ama 7 aydır evliyiz. Orgazm öncesi bende aşırı ıslaklık oluyor, akıntı gibi. Eşim boşaldığımı söylüyor ama orgazm olmuyorum. Kendi kendime daha rahat tatmin oluyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, dert edinme. Sonra kendi kendine doyuma bir saplanırsan bir süre sonra eşinin vay haline. Kendini tatmini bırak diyemem sana. Biraz ondan, biraz ondan cinsel ateşini söndürmeden yola devam et. Unutma ki eşini kırmamak gerekir. Beyaz akıntı dediğin olay da iltihaptan kaynaklanabilir. Eğer böyle bir şey yoksa sorun da yok.

Ağrısı oluyor

25 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. İlişki sırasında sorun yaşamıyoruz ama kız arkadaşım orgazm olduktan sonra vajinasında yanma ve ağrı olduğunu söylüyor. Dokunsam bile acı çekiyor. Sizce neden böyle bir durum oluşuyor?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım tahrişten kaynaklanıyor. Ona biraz özen gösterin. Bir süre perhize girin. Kız arkadaşın antibiyotikli pomatlar sürebilir. Ayrıca kayganlaştırıcı maddeler de var. Bunlardan birini ya da tümünü ayrı ayrı denerseniz olay sonradan düzelir diye düşünüyorum.

BÖYLE SORU YOK!

Kız arkadaşımı çok kıskanıyorum

31 yaşındayım. Kız arkadaşım 33 yaşında. İki ay sonra evleneceğiz. Benden iyi gördüğünde mutsuz oluyorum. Herkes onu benim gördüğüm gözle görüyor ve beğeniyor gibi hissediyorum. Onu çok kıskanıyorum. Bir formül verin, telkin edip hayat felsefem yapayım.

CEVAP

Yavrum, kız arkadaşın kadar güzel bir kadının kendisine seni eş olarak seçmesinden gurur duyacaksın. Hangi gün fevkalade gözüküyorsa, o gün daha çok koltukların kabaracak. Başın dik, göğsün dışarda, eşin kolunda, umrunda olmayacak kıskançlık. Çünkü bu kıskançlık devam ettikçe kızın gözlerindeki aşk stresten solar. Bu işlerin sonu da ne yazık ki böyle olur. Bunu okuyan okurum, kıskançlığa son veriyor, seven erkek olarak hayatın tadını çıkarmaya bakıyor.

GÜNÜN SORULARI

Hiç orgazm olmadım

22 yaşında kızım. Bir yıldır erkek arkadaşımla ilişkiye giriyor, zevk almıyorum. Rol yapmaktan sıkıldım. Beni öpmesinden bile tiksiniyorum. Orgazmı hiç yaşamadım. Ne yapayım?

“Klitorisi susturmaya çalışan kadın, hem cinsel faaliyetini, hem sağlığını, hem de mutluluğunu köreltmekten başka bir şey yapmıyordur.” Konuya bu sözle başladıktan sonra, orgazma ulaşmanın daha çok psikolojik bir olay ve koşullanma olduğunu söylemezsek olmaz. Klitoris- vajina yoluyla uyarılarak ve hayalini işleterek orgazma ulaşmaya alışmak lazım. Burada partnerine de büyük iş düşüyor. Birlikte ve aynı zamanda orgazma ulaşmak iki tarafın uyumu ve iletişimiyle ilişkilidir.

Sertleşme sürmezse?

Bir yıllık evliyim. Sertleşme oluyor ama devam etmezse diye korkuyorum. Evdeki macunu kullanıyorum. Az yesem bile kendime güvenim artıyor. Acaba sorun psikolojik mi?

Okurum, sen organa mideden giden bir yol olduğunu mu sanıyorsun? O öyle arsızdır ki dili olsa sana “Sahip sen bana soğanın cücüğünü ver, yeter” derse? Korkun dağları bürümüş. Ya sertleşmezse kuşkusu beyninden organa akan hileli yakıt gibi motoru ateşlemez olmuş. Cinsellikte her şey beyinde başlar. Organ bu yaşlarda ırgat. Orta yaşlarda kalfa, 50’li yaşlarda usta olarak önüne ne koyarsan yer. Tavsiyem: Yeter ki o yerini, ortamını bulsun, işler yoluna girer.

GÜNÜN SÖZÜ

Herkes bir dünya kurar sevdiği için. Siz tersini yapıp bir dünyayı yıktıysanız şansa ihtiyacı olan bir aşıksınız. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder