Dr. Haydar Dümen Kızlar bu ne acele?
HABERİ PAYLAŞ

Kızlar bu ne acele?

Haberin Devamı

Teknoloji gelişiyor, gençler değişiyor. Gelen mektuplara bakınca kızların değişim ve gelişimde bir adım önde olduğunu fark ediyorum. Erkeklere göre hızlı koşuyor, bazen zorlayıcı oluyorlar. Kızlar, kendinizi, ailenizi ve sorumluluklarınızı düşünün. Bu kadar acelenin anlamı yok, doğru zamanı bekleyin.

BÖYLE SORU YOK!

Sertleşmiyor ve gelişmiyor


18 yaşındayım, her gün mastürbasyon yapıyorum. Penisim sertleşip gelişmiyor. Acaba bıraksam düzelir mi?

CEVAP

İyi ki gelişmiyor ve senin beklentilerini uymuyor değerli okurum. O “Ben size göre değilim, görevime göre işimi yaparım” diyor. Bir de gelişseydi? Düşün ülkenin halini, terziler pantolonlara yedek cep yapmaktan köşeyi dönerlerdi!!! Gençler ‘dersim var’ diye saat 21.00’de odalarına çekilir, çıkmak bilmez, tek kişilik odada yatmak isterlerdi.

Diyelim ki organ tempoya uydu, 20 santim uzadı. Bu sizlere yetmedi. 30 santime çıksaydı, kesilip küçülmediği için de seyreyleyin gürültüyü!!! Erkekler sokakta pantolonda davul tokmağı taşır gibi olurdu. Oyun kuralına göre oynanmalı. Ne ileri ne geri, yavaş yavaş gel beri ritmine ve kuralına uyulmalı.

Erkek arkadaşım 5 yaş küçük

32 yaşında kadınım. Erkek arkadaşım benden 5 yaş küçük. Onu çok seviyorum. Evlenirsem ileride sorun olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, parklarda sırtında torba, elinde bir şeylerle kadınlar “Fala bakılır” diye dolaşırlar. Bunlar falcı kadınlardır. Ne söylerse söylesin, siz inanmayın. Onun işi gaipten haber vermek değil, birkaç liranızı almaktır. Eğer ben falcı olsaydım hep güzel şeyler söyler geçerdim.

Ne demek istediğimi anladın sanırım! Bilimin falına gelince; hangi evlilikte geleceğin hangi yılları ve yolları garanti altına alınır? Bana gelmeden önce, işin adamının ruhunu, içtenliğini analiz etmek olmalı. Her evlilik içinde kendi riskini de taşır. Sizde de öyle olacak. Bu ilişkiden ne kazanırım, ne kaybederim hesabını yap, ona göre kararını ver.

Her şey toz pembe ama...

Erkek arkadaşımla ilişkiden önce, ilişki sırasında ve sonrasında her şey toz pembe. Bir dahaki birlikteliğe kadar sevgilim benimle eskisi gibi ilgilenmiyor. Nerede hata yapyorum? RUMUZ: 90-60-90’lık 19’lu

CEVAP

Sevgili okurum, oyun klasiktir ve usulüne uygun oynanmaktadır. Orkestra konserini verir, perde kapanır, o gün bir daha açılmaz. Cinsellikte doruklar ve vadiler vardır, birbirlerine çok yakındırlar. Hep doruk, hep vadi de olmaz. Şu 90-60-90 ölçülerinden yıllar sonra eser bile kalmaz, ekşimiş süt de kaymak tutmaz.

Gönlün istemediği lokmayı da boğaz yutmaz. Kısacası bu olaylar kişiye özgüdür. Bu kuralların dışına çıkılmaz. Bu konuda da çok şey hayal edildiği gibi olmaz. Önerim: Ölçüleri iyi koru, bir bakıma erkeği elde tutmanın budur yolu. Unutma, evdeki hesap çarşıya uymaz, şimdiden de bu hesaplar yapılmaz.

Kız arkadaşım ilişkiye girmek istiyor

20 yaşındaki kız arkadaşım ilişkiye girmek istiyor ama ben ilişkiye girmeye korkuyorum. Ne yapmalıyım.

CEVAP

Dünya değişti be yavrum. Bakıyorum da erkekler korkuyor, kaçıyor. Kızlar Rambo cesareti ile erkeklerin üzerine atlıyor. Değerli yavrum, sen de erkeklerin şerefini iki paralık etme. Önce korkma. Ama asla hakkın olmayan ortamlarda risk taşıyabilecek ilişkilere girme. Bunun adı korku değil, çekingenliktir. Hesap kitaptır. Bir yerde sorumluluktur.

Sperm bulaştı

Kız arkadaşım adet dönemindeydi ve yüzeysel sevişiyorduk. İlişkiye girmedik. Ben prezervatif takmıştım ama boşaldım. Prezervatif çıkmış, spermler onun vajinasına bulaşmıştı. Sizce hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, kız gebe kalmadı. Geçmiş olsun.

Baş ağrısı çekiyorum

33 yaşındayım, 1 yıllık evliyim. Haftada 1 ya da 2 kez eşimle ilişkiye giriyorum. Ama ilişki sırasında başım ağrıyor, neden?

CEVAP

Değerli okurum, tansiyonunu ölçtür. Normal çıkarsa boyun kaslarının kasılması ile ilgili bir sorun olabilir. Kas gevşeticiler alabilirsin. Sana zararsız olanları eczane verebilir. Birleşmeden 1 saat önce birkaç deneme yap bakalım. Sonuç alamazsan beni haberdar et.

Erken boşalınca korkar oldum

20 yaşındayım. Mastürbasyonda 1 dakika bile olmadan boşalıyorum. Bu yüzden ilişkiye girmekten çekiniyorum. Sizce bu normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, yapacağın tek şey mastürbasyon yaparken süreyi uzatmak. Arada durup beklemek, başka şey düşünmek. Bu sabrı gösterip tekniği öğrenmek, saniyeler ve dakikalar kazanmak belki aylar sürebilir.

Hamile kalmış olabilir mi?

Kız arkadaşımla adet gününde ilişkiye girdim. İlişkiye girdikten 10 gün sonra kızdan “Midem bulanıyor” diye telefon etti. Çok korkuyorum, hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, müjdeler olsun, arkadaşın hamile değil. “Nasıl?” diye mi soruyorsun. Çünkü hamilelikte mide bulantısı 10 gün içinde olmaz. Genellikle süresi 1-2 aydır. 10 günlük olanlar ‘Psikolojiktir’ diye düşünüyorum. Ancak ‘Kesinlikle gebe değildir’ diyemiyorum. Şansınıza dua edin.

İstek duymuyorum

5 yıldır evliyim ve 33 yaşındayım. Eşimin korkuları yüzünden ilişkiye giremedik. Artık eşim çok istekli ama benim bu kez isteğim kalmadı, sertleşme de olmuyor. Ne yapabiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, elbette sana yardım ederim. Kesinlikle profesyonel yardım alacaksın. Eşinle çok rahat cinsel birleşme sağlayacaksın. Çocukların olacak. Bu çok önemli ve buna gerek var. Artık olayın nasıl çözümleneceğini biz herkese duyurduk. Gerisi size kalmış.

Sakıncası olur mu?

13 yıldır günde 1 defa bazen de 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. İlişkiye girmeye korkuyorum. Bir kere denedim, sertleşme olmadı. Ne olur bana çare bulun.

CEVAP

Değerli okurum, arada bir yapıver. Arada bir yapmanın zararı olmaz. Mastürbasyon yapmayan erkek hemen hemen yok gibi.

Hemen kan gelir mi?

20 yaşında kızım, kızlık zarı bozulduğu an kan gelir mi? Gelirse ne kadar sürer?

CEVAP

Sevgili okurum, kan hemen gelir. Özellikle ayağa kalktığınızda kanı görme şans artar.

Canım yanıyor

24 yaşında kadınım, 8 aylık evliyim. Eşim ilişki sırasında ne kadar nazik davransa da ilişkiden sonra çok acı hissediyorum. Tedavisi var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, önce bir jinekolojik muayene şart. Orada hafif bir iltihap ya da mantar yoksa bu acının çaresi var. Önce bu bilgiyi edin, yeniden bize dön.

Ya pişman olursam?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşım benimle ilişkiye girmek istiyor. Ben pişman olmaktan korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, doğruyu yapıyorsun. Yolundan ayrılma. Eğer bu işe başlarsan ertesi gün bile önüne gelecek hesap pusulası olacak. İşte orada pusulayı tam şaşırsın.

Kız arkadaşım görünce alay etti

19 yaşındayım. 1 ay önce kız arkadaşım oldu. Her şey çok iyi gidiyordu. Bir gün sevgilim penisimi gördü ve benimle dalga geçti. Cinsel organım 8 santim. Acaba çok mu küçük?

CEVAP

Değerli okurum, herhalde senin organ biraz da korkudan büzülmüş. Ölçümde bir hata yaptığına inanıyorum. Tam ereksiyon durumunda bir ölç bakalım. 10 santimi bulduysan iyidir. Durumu bana bildir. Yeniden değerlendirme yapalım.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan kendini sorgularken tarafsız olamaz. Ancak taraflığının ölçüsü önemlidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder