Dr. Haydar Dümen Konuşmadan aşk olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Konuşmadan aşk olmaz

Evliliğin sürmesi için eşlerin birbirini tanıması, sevmesi, anlaması şart. Bunun için de konuşmak gerekiyor. Herkes istek ve beklentisini incitmeden söylemeli. Yoksa sorunlar birikir, sıkıntılar başlar, ayrılık kapıya dayanır. Unutmayın, konuşmadan da aşk yaşanmaz.

Çocuğumuz olmuyor

Üç yıl öncesine kadar mükemmel giden bir seks hayatım vardı. Günde 3 defa ilişkiye giriyordum. 38 yaşındayım ve yapılıyım. Artık 2-3 günde bir kere ilişkiye giriyorum, onda da sertleşme sorunu yaşıyorum. Eşimle korunmadan ilişkiye girmemize rağmen çocuğumuz da olmuyor. Ben Hepatit B taşıyıcısıyım. Sizce sorunlarım bundan mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, önce bir kan şekerini ölçürt. Kilolu isen kesinlikle kilonu ver. Ve tansiyonuna baktır. Çocuk istiyorsanız spermlerini saydır. Yani bir cheuk-up’dan geçmen lazım. Şimdi şu anda trenin hangi istasyonda olduğunu bilmemiz gerekir ki yönümüzü ve hızımızı ona göre ayarlayalım. Şimdiki birleşme sayın normaldir. Eskiden biraz hızla gitmişsin. Günün birinde orta denge kurulacaktır.

Spermler kanatır mı?

Kız arkadaşımla birleşme olmadan yani sadece sürtünmeyle ilişkiye girdik ama akıntı olmadı. Ama kız arkadaşım kendisinde kanama olduğunu söylüyor. Eğer sperm kalıntıları varsa bunlar kanamaya yol açabilir mi? Birde hamilelik riski nedir?

CEVAP

Okurum, sperm kalıntıları kanama yaratmaz. Hamilelik riski herkes için belirli bir oranda söz konusudur. Bunu kadının yumurtlaması, senin spermleri ve bunların buluşmasında ortam yaratan doğanın işidir. Şimdilik beklemede kalın.

Kız arkadaşım hamile mi?

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla son girdiğimiz 2 ilişkide iç çamaşırında kan gördüğünü söyledi. Çok ileriye mi gittik? İki gündür kız arkadaşımın mide bulantıları var ve halsiz. Hamile kaldıysa yanarız. Sizce kız arkadaşım hamile olabilir mi? Kızlık zarı kanamadıysa yırtılma ihtimali var mı?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarının kanadığını sanıyorum. Ama gebe olmadığı kesin. Uzaktan kumanda ile bu kadar oluyor. Sistem ve makineler sizin elinizde. Ona göre davranın. Çünkü hayat sizin hayatınız. Pişmanlıklar çare olmuyor.

Vajina daralmış olabilir mi?

Ben 4 yıllık evli kadınım. Eşim iş nedeniyle sürekli şehir dışına gidiyor. İlk geldiği gün yani uzun süren birleşmeden sonra bende müthiş bir ağrı ve yanma oluyor. İdrara çıkarken bile sorun oluyor ama ertesi gün olan ilişkimizde acı hissetmiyorum. Acaba uzun aralıklarda vajinamda daralma olbilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, normal ve doğal olandan şikayet ediyorsun. Kadının cinsel organının iç bölümü ağzımızın içi gibi mukoza denilen ince ve hassas dokulardan yapılmıştır. Bu tıpkı birkaç ay yemek yemesek yediğimiz yemeğin tadını alırken ya yutkunurken karşılaşacağımız sorunlar gibidir. Vajinada da aynı şeyler olabilir. Ama en azından ilk günün temposunu biraz hızlı değil de sakin ve yumuşak bir şekilde yaşarsanız sıkıntınızın sona ereceğini sanıyorum. Her şey normaldir, yola devam.

Kafamdan silemiyorum

18 yaşındayım. Seksi çok seviyorum. Bazen kendimden küçük kızlara ilgi duyuyorum ve çok mastürbasyon yapıyorum. Günde 2-3 defa mastürbasyon zararlı mıdır? Kafamdan seksi silemiyorum.

CEVAP

Değerli yavrum, biraz rahatla, biraz spor yap, koş. İçine kapanma. Cinsellikle ilgili resim ya da programlara fazla bakma. Haftada 3-4 defa mastürbasyon yap. Kendini hayatın zorluklarına hazırla. Şimdiden dağarcığa ne koyarsan ileride onu kullanacaksın. Küpünü doldurmana bak. İleride karın ve çocukların da senden bir şeyler isteyecek. Dünya seksle idare edilseydi hiç kimse yataktan çıkmazdı. Bizler de mağara devri yaşardık.

Haberin Devamı

İlişkiye giremiyoruz

31 yaşındayım ve evliyim. Ama karımla bir türlü ilişkiye giremiyoruz. Tam başlıyoruz ama eşim hep engel çıkarıyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sen saçlarımın neden bu kadar ağardığını düşündün mü? Bu beynimin kıvrımlarından kimler geldi, kimler geçti. Senin karın elindeki lokmayı senin ağzına koymuyorsa, neden koymadığını ben nasıl bileyim? Eli mi kirli ya da küçük mü? Senin dişlerin çok mu büyük yani elini ısırıp parçalayacağından mı korkuyor?

Bu anlattıklarımız gibi çok özel nedenler yoksa Hadi Haydar Hocam, aç bütün ansiklopedileri, bütün internet sayfalarına gir, bakalım bir şeyler bulabilecek misin? Tamam, buldum. Kadının vajinismus, üzülmeyin, çaresi var. Kadının üzerine gidip sakın hırpalama. Onun da elinde değil.

Büyütücü kullansam mı?

Penisim çok küçük. Büyütücü kullanmak istiyorum. Sizce büyütücü kullanmak için daha erken mi? Cinsel organınım boyu yaklaşık 12 santim ya da ondan daha küçük. Büyütücü kullansam yan etki yapar mı?

CEVAP

Okurum, penisin tıbba göre normal. Büyütücünün doğru bir etkisi yok ki herhangi bir yan etkisi olsun. Yani büyütücüler işe yaramaz.

Eşim benden soğur mu?

Beş aylık evliyim ve eşimle düzenli ilişkiye giriyoruz. İkimiz de zevk alıyoruz. Bazen eşimin istekleri karşısında midem bulanıyor ama ona söyleyemiyorum. Acaba sevişirken onun istediğini yapmasam benden soğur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, niye soğusun ki? O senin bütününle evlendi. Bu bütünden bir parçayı mutlak öyle olacak diye öne çıkarırsanız bu zincir halkaları uzar. Eğer sen hoşlanmıyorsan ve miden bulanıyorsa, kesin ona söyleyeceksin. “Belki zamanla alışırım” diyeceksin, belki de “Bana biraz zaman tanı” diyeceksin.

Ya da “Zaten biz başarılı ve mutlu cinsel yaşam sürüyoruz. Hadi canım, bir tanem böyle gitsin, benim için biraz fedakarlık yap” diye onun başka tahrik noktalarını da bularak aklını başından alacaksın.

BÖYLE SORU YOK: Eşim kötü bir koku alıyormuş

Yeni evli bir çiftiz. Eşim vücudumdan kötü bir koku aldığını söylüyor, bana yaklaşamıyor. Doktora gittim. “Sorun yok” dediler. Eşim bunu kabullenmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, her insanın koku alma yeteneği farklıdır. Özellikle hayvanlarda ağırlıklı olmak üzere tüm canlılarda çekicilikte ve birleşmeye çağrıda koku birinci derecede rol oynar. Bu insanlarda da söz konusu. Parfüm sanayi alıp başına gittiğine göre, sorunun psikolojik olduğuna inanıyorum.

Yalnız halkın ten uyumu dediği bir olay var. Tıpta kesin adı konulmuş değil. Asıl kökleri beyindedir. Gördüğüm kadarıyla birlikteliğinizde uyumsuzluk var. Orta çizgide bir müddet daha yol alın. Gerisini düşünelim.

GÜNÜN SORULARI

Evlenemiyorum

26 yaşında kadınım. Bakireliğimi nişanlıma verdim. Evlenecekken onu kaybettim. Şimdi yuva kurmak istiyorum. Bu zar meselesi yüzünden yapamıyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, evleneceksin. Aklı başında birini seçersen, o da senin ruhuna zardan daha çok değer verirse, seni et değil insan yerine koyarsa kolay atlatırsın. Ama zorluklar çıkarsa, zarın esnek de olabilir! Bir adım ötesi, gerdekten 1- 2 gün önce zarı diktirmek. O benim aklıma hiç yatmıyor. Yol senin, sağlam dur. Çoluğun çocuğun olsun. Hayatı yaşayarak öğreneceksin. Bu ülkeye karşı olan görevini yerine getireceksin.

Hep hayal kuruyorum

27 yaşındayım, bekarım. İş yerinde çok daralıyor, boş kaldıkça ilişki hayali kuruyorum. Mastürbasyon yapmamaya çalışıyorum. Evlensem neler olur?

CEVAP

Okurum, bekle. Yorucu iş hayatı üzerine evliliği ekleme. 10 yıldır cinsellik çıkış yolu bulamamış. Kaynak kurumamıştır ama aşağıdaki de bunalmıştır. Dünyaya geliş amacında her organın görevi vardır. Bir gün su içilmezse olur ama 1 hafta içmezsen kaynak kurur. Evlilik acemiliği ama bu istasyondan geçecek trenler. Raylar ona göre döşenmiş, nankörlük yapmayın, raylardan çıkmayın, gerisi kolay.

GÜNÜN SÖZÜ

Doğanın kuralına göre yaşam: İpleri onun elinde olan bir orta oyunudur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder