Dr. Haydar Dümen Köprüleri yıkmayın
HABERİ PAYLAŞ

Köprüleri yıkmayın

Cinsellik iki kişi arasında yaşanır. Bazı erkekler olanları başkalarına anlatıp gururlanmaya bayılır. Ama bu kadını üzer. Böyle davranarak sevgilinizin kalbini kırıyor ve onu ilişkiden soğutuyorsunuz. Cinsellik köprü gibidir, bir ayağını yıkmayın...

BÖYLE SORU YOK!

Sevgilimin isteği nasıl azalır? 27 yaşındayım. Kız arkadaşım 24 yaşında, çok istekli. İş güç derken yoruluyorum. Sevgilimin isteğini azaltacak formül var mı?

CEVAP

Var değerli okurum. Sana ait olan şunlar: Sarımsak ye, dişlerini fırçalama! Yani iş bu durumlara mı düştü ve bize kaldı? Güzel görünce “Vay” içini çek. “Sen neden böyle değilsin?” deyiver. İşte beni de karambole soktun. Bu sözlerim sana özeldir. Yoksa örnek alınacak yöntemler değildir. Açık konuş, ateşine su döküp söndürme. Annelik ve korumacılık duygularını kullan. Kimi zaman çocuk gibi kimi zaman da kaplan gibi ol. Bir dene bakalım, sonuç ya sıfır ya da yüzde 99 oranında olumlu olacak, eksik kalan 1’i de sen bul.

Haberin Devamı

Neden orgazm olmuyorum?

21 yaşında kızım. 4 ay önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim. İlk başta zevk aldım, orgazm olamadım. Artık zevk de almıyorum, neden?

CEVAP

Doktorluk ne kadar güzel ve can bir meslek sevgili okurum. Anne, babana, fizyolojik ve psikolojik eşine söyleyemediğin sorunlarını bize açıyor, yardım istiyorsun. Bu güven duyguları da bize içsel bir mutluluk kazandırıyor. Neyse dert etme, zaman kendi bilgeliğini yine sizler için kullanarak aranızda bir köprü oluşturacaktır. “Doktor Tanrı’nın yeryüzündeki elidir.” Bu söz tarafımdan üretilmiştir. “Acaba orgazm olacak mıyım?” düşüncesi bile kafese girecek kuşu ürkütür. Üstüne düştükçe kaçar, nazlanır. Ama önem vermeyip aldırmayınca da sağır kulağının üzerine yatar.

Eşimi görünce donakalıyorum

28 yaşında, 2 yıllık evli kadınım. Kocam uzak yol kaptanı. Eve 3 ayda bir geliyor. Onun yokluğunda hep ilişki hayali kuruyorum. Ama o gelince donakalıyorum. Yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okurum, bir tür evlilik şanssızlığı, dramı bu. Donakalma içindeki kuşkuların kaynağını eşelemektir. Ayrılıkların çoğunda benzer soğumalar olur, doğaldır. Bu ayrılıklar aşkın tuzu biber gibidir. Halkın bir sözü vardır, ‘Bir kuyudan ne kadar çok su çekersen kurur, hiç çekmezsen yine kurur’ derler. Bu duygular size aynen uyuyor. Bu iş biraz daha sabır mı gerektirir? Eşinin sık sık seni araması cinsel yapıyı uyarır. Hayallerinin yüzde 90’ı sanırım sadece hayalde kalıyor. Onları işe katıp evliliği yürütebilirsin.

Haberin Devamı

Neden sertleşme bitiyor?

27 yaşındayım, 4 aylık evliyim. Eşimle severek evlendik. Ne zaman sevişmeye başlasak sertleşme oluyor ama 1 dakika sonra sonra eriyor. Ne yapacağımı şaşırdım, çok üzgünüm. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, dert ettiğin şeye bak! Birçok erkeğin başına gelen olayı anlatıyorsun. Beynimizde irademize bağlı olmayan merkezin denetimiyle penis sertleşir ya da tam tersi olur. Korku ve heyecan, önyargılar özellikle ilk birleşme için kulaktan dolma bilgiler, “Ya başaramazsan?” kuşkuları beynin alarm düğmesine basar. Kim olursa olsun, cinsellik sınava girer gibi düşünülürse başarısızlık kapıdadır. Çok kesin ve anında çözülecek bir sorundur bu. Hem kalıcı, hem senin erkeklik gücünle ilgili değildir.

Haberin Devamı

İlişkiyi nasıl uzatırım?

6 aydır nişanlıyım. Birkaç aya evleneceğim. Evlenince karım tatmin olsun istiyorum. Acaba ilişkiyi uzatmanın yolu var mı?

CEVAP

Değerli okurum, acele etme. Hele bir evlen. Zamanı gelince düşünülecek ve çözümlenecek olaylar bunlar.

İlaçsız, kremsiz büyüyormuş

İnternette penis büyüten bir site buldum. Burada ilaçsız, kremsiz bir yöntemden bahsediyor. Sadece penise elle uygulanan belirli tekniklerle daha büyük olabileceğini iddia ediyor. Acaba bu doğru mu?

CEVAP

Değerli okurum, internetin arkasında olan insanları tanımadığımız sürece hırsızı da olur, soysuzu da, sömürücüsü de. Senin dediğin şey ne tıpta var, ne de ben böyle bir yöntem biliyorum. Kanmayın, aldanmayın.

Başkalarından duyuyorum

Erkek arkadaşım ne yaşadıysak gidip arkadaşlarına anlatıyor. Buna kızıyorum. Bazen kulağıma da geliyor. Gizli kalması gerekmez mi? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, elbette yapılacak iş değil. Senin adını, kimliğini afişe etmemeli. Bir de ilişkinin gizemi korunmalı. Bu erkeklerin ayıbı ve zaafı. Erkek arkadaşını sevmeye devam et ama kulağını da çekmeyi unutma. Kızım, sen küssene şu adamı, 15 gün koşsun peşinde, bak nasıl kedi gibi etrafında dolaşmaya başlayacak.

Seks hayatımız bitti mi?

33 yaşındayım. Kız arkadaşım da 29 yaşında. Cinsel ilişkiye giriyoruz. Her ilişkiye girdiğimizde kız arkadaşım vajinasının acıdığını söylüyor. Bu durum isteğimi bitirdi. Seks yapamaz olduk. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşından ayrılma. Bu sorun çözülebilir nitelikte. Bir kadındoğum uzmanından yardım alın. Dokularda bir iltihap ya da başka sorun var mı ona bakılsın. Eğer olay psikolojik ve kadından kaynaklanıyorsa bunun da çözümünü psikiyatri uzmanları üstlenir.

Yaşlandıkça büyüyecekmiş

27 yaşında, 1 çocuk annesi kadınım. Eşim penisinin yaşı ilerledikçe büyüyeceğini söylüyor. Ama değişiklik olmadı, doğru mu?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin kilosu varsa versin. Kasık bölgesindeki yağını eritsin. Penisinin büyüceğini, kalınlaşacağını hayal etsin. Hayal ettiği müddetçe yaşarmış insanlar.

Onu sevmediğimi düşünüyor

23 yaşındayım ve 3 aydır kız arkadaşım var. Sevgilim çok kıskanç. İlişkiye girmek istiyor. Ben istemiyorum. Bu yüzden de onu sevmediğimi düşünüyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, aynı tempoyla 3 ay daha gidin. Bu 3 ay içinde senin dediğin olsun. 3 ay sonra yeniden mailini beklerim.

İlişkiye girsek çocuğum düşer mi?

22 yaşında kadınım, 3 aylık hamileyim. Eşimle ilişkiye girdiğimde çocuğumun düşmesinden korkuyorum. İlişkide bazı pozisyonlarda karnımda acı duyuyorum. Çocuğum düşer mi?

CEVAP

Sevgili okurum, genellikle olmaz. Yumuşak ilişki, doğuma 1.5 ay kala tam perhiz. Şimdilik her şeyiyle yarım perhiz. Doğumdan sonra tam perhiz. Bunu yaptığınızda hiçbir sorun yaşamayacaksınız.

Kız sarılınca kızıyor

25 yaşındayım, bekarım. Sevgilim 23 yaşında, cinselliği sevmiyor. Onu öpünce ya da sarılırsam bana kızıyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın cinselliğe ve sana daha alışamadı. Zamana ihtiyacı var. Ancak gelecekte nasıl bir cinsel kimlik kazanacak onu bilemem.

Erken boşalıyorum

23 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken erken boşalmıyorum ama ilişkiye girerken çok erken oluyor. Sizce sorun nedir? Bir hastalık olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, hastalık değil, zamanla alışacak. Yeni bir şartlanma oluşacak. Şu anda verdiğin referanslar iyidir. Keyfine bak, kafana takma.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk karşılıksızsa onun adı kendinizle savaştır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder