Dr. Haydar Dümen Korkunun size faydası yok
HABERİ PAYLAŞ

Korkunun size faydası yok

İlk ilişkiler gençleri sıkıntıya sokuyor. Erkek ‘Acaba başarabilecek miyim?’ endişesi taşıyor. Korkmayın, çünkü faydası yok. Kendinizden emin olun ve hiçbir şeyi kafanıza takmayın. Tek düşünceniz yaşadığınız anın tadını çıkartmak olsun, gözünüzde büyütmeyin.

Yırtıldı mı, yırtılmadı mı?

Daha önce iki kez ilişkiye girdim. Ama kanamam olmadı. Acaba kız mıyım yoksa değil miyim? İleride evlenirsem kızlık zarım kanar mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnek. Cinsel organın boyutlarıyla ilgili olarak evlendiğinde kanayabilir. Kanamama olasılığı yüzde 50 üzerinde.

Haberin Devamı

İlk ilişkiden korkuyorum

22 yaşındayım. Daha önce ilişkiye girmedim. İlişkiden korkuyorum. Sabah-akşam mastürbasyon yapıyorum. Bana ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, korku nereye kadar? Çünkü korku kaçtıkça büyür. Yani üzerindeki ağırlığı artar. O zaman daha çok kaçarsın. Bu kısır döngü oluşturur. Tam cinsel birleşme yaşındasın. Geneleve dilim varmıyor. Dışarısı ise pek çok koşula bağlı. Buna karşın devran dönüyor, kervan yürüyor. Burada herkesin yeteneği, dünya görüşü kendine. Dışarıdan direktifle bu işler olmaz.

Nasıl davranayım?

18 yaşındayım. Gerdek gecesi kızlık zarı yırtıldıktan sonra içine boşalmak şart mı? İlişkiye devam etmeli miyim?

CEVAP

Değerli okurum, canın devam etmek istiyorsa olur. Ama ilk yemekte de kendinizi çok zorlamayın. Karnımız doyunca sofradan kalksak daha iyi olur diyorum.

Kan geldi

19 yaşında kızım. Ben 1 yıldır sekse kafayı iyice taktım. Şu ana kadar kimseyle cinsel ilişkiye girmedim ama mastürbasyon yaptım. Sekiz ay benden kan gelmedi. Ancak 1 ay önce 2 damla kan geldi. Açık renkteydi. Ama çamaşırıma bile bulaşmadı. Acaba kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili kızım, vajinanın içine kızlık zarının esnekliğini aşan çapta bir cisim girmediği sürece zar kanamaz. Tanımladığın kan kılcal damarlardan gelen tahriş kanıydı. Pırlanta gibi kızsın. Kendini yorma ve suçlama.

Sorun kimde?

18 yaşındayım. Haftada 1-2 kez mastürbasyon yapıyorum. Ama arkadaşlarım günde 3-4 kere yaptıklarını söylüyorlar. Ben ise 1 kez yapıp nefret ediyorum. Sizce sorun bende mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, sen yoluna devam et. Niye nefret ediyorsun onu da yaz bana.

Zararlı mı?

19 yaşındayım. Kız arkadaşım şehir dışında yaşıyor. Biz telefonda seks yapıyoruz. Telefonda cinselliğin bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, zararı olmaz ama alıştırır sizi. Bir de bakarsın ki gerçek cinsellikten soğuyuvermişsin. İşte o zaman doktor doktor gezersin.

Bağımlı olur muyum?

25 yaşındayım. Bir yıl önceye kadar günde 2-3 kere mastürbasyon yapıyordum. Şimdi ise haftada 2 kere yapıyorum. Sizce ideal sayı nedir? Korkum evlenince mastürbasyon bağımlısı olup eşimi mutlu edememek. Bana ne önerirsiniz?

CEVAP

Okurum, ideal sayıyı bulmuşsun. Ona devam edersin. Evlenince de bu saplantından kurtulursun. Bu sayı seni mastürbasyona tutsak etmez.

Eşim beğenmiyor

Beş aylık evliyim. Eşimle her ilişkiye girdiğimde ilk günkü acıyı hissediyorum. Zevk almadığım için orgazm da olamıyorum. Eşim yatakta hiç iyi olmadığımı söylüyor. Bu da beni etkiliyor. Ayrıca orgazm olmadığım için hamile de kalmazmışım, doğru mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, orgazmla hamileliğin ilgisi yok, hamile kalabilirsin. Boşalma yani orgazm dediğin şey zor konu. Zamanla alışırsın. Ancak acı olayı giderilmeli. Eğer organik sorun yoksa, o derdi çözeriz. Sanırım profesyonel yardım alman gerekiyor ki orgazm yolu açılsın.

Neden sertleşiyor?

Altı aylık ilişkim var. Kız arkadaşımla cinsellik konusunu konuşurken penisim sertleşiyor. Bazen de sızlıyor. Acaba bu neden olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, iyilikten olur, erkeklikten olur, sağlıktan olur ve iştahtan olur. Biraz da iradesizlikten olur.

Boyu yeterli mi?

18 yaşındayım, penisim 19 santim. Sizce yaşıma göre normal mi? Her mastürbasyon yaptığımda baş ağrısı çekiyorum. Sizce neden böyle oluyor?

CEVAP

Okurum, penisin normalden büyük. Penise gelen kan, beden ve beyin dolaşımını olumsuz etkiliyor. Baş ağrıların bundan olabilir. Mastürbasyonu haftada 2’ye indir. Ve sakin ortamda uzanarak yap.

Azalmıyor

18 yaşındayım. Her gün en az bir kere mastürbasyon yapıyorum. Bunu azaltmaya çalışıyorum ama olmuyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yor kendini. Sokağa çık, spor yap. Babanın ve sık sık da annenin yardımına koş, yalnız kalmamaya özen göster. Ellerine hakim ol.

Rüyamda boşalıyorum

18 yaşındayım. Daha hiçbir kızla ilişkiye girmedim. Ama rüyamda haftada 3 gün boşalıyorum. Acaba bir sorun mu var?

CEVAP

Okurum, sorun yok. Mekanizma güzel güzel çalışıyor. Zamanla her şey yoluna girecek. Kendini yargılama. Kız arkadaşlarının yanında bulun. Arada bir şöyle ellerine, kollarına dokun. Ama fazlasını yapmaya kalkma tamam mı?

BÖYLE SORU YOK!

Kocam bana çok ilgisiz

36 yaşında kadınım. Eşim bir süredir işleri nedeniyle Amerika’da. Eve ayda 1 kere geliyor ve bana çok ilgisiz. Cinsel hayatımız yok gibi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, evliliğinizde cinsellik çanları çalmaya başlamış. Yaşın kadının, cinsellikte en olgun, en bilinçli ve verimli çağıdır. Sizin evliliğin mutluğunu, cinselliğin doruklarını yaşamanızın tam zamanı. Ama aynı frekanslar erkekte aynı titreşimi yaratmıyor. Bana göre sorun erkeğin ruhunda. Ona bir parça estetik gerekiyor. Monotonluktan bıktı, yorgun mu, cinsel aktivitesi bir dinlenme süreci mi istiyor? Yoksa dışarıdaki yemekler daha mı lezzetli geliyor gözüne? Hepsi olabilir. Sen çok üzerine gitme. Konuşmaya bir dene bakalım, el ele vermeniz mümkün olacak mı? Bir 6 ay böyle geçsin, pandeminin etkilerini üzerimizden atmaya çalışalım.

GÜNÜN SORULARI

Elime bir kızın eli değmedi

Benimki sürekli sertleşmiş halde. Her gün mastürbasyon yapıyorum, azaltmaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor. Daha elime bir kızın eli değmedi. Kızlar yönünden şansım gülmedi. Ne yapmam lazım?

Değerli okurum, yok ya! Seninkinin patenti kimden? Baba ya da anne? Kökü hangi sülaleden geliyor, hadi söyle bana. Kim onlar, kimdensin bilemem. Seni daha fazla mastürbasyona kurban vermek istemem. İrade ve idareyi ele al diyorum. Bir parça şans tanı kendine. Sabır oğlum sabır ama bu dediğime kendim de inanmıyorum.

Fanteziler bile işe yaramıyor

26 yaşındayım, 2 yıllık evliyim. Düzenli cinsel ilişkim var. Ben geç boşalıyorum, neredeyse 1 saati buluyor. Çeşitli fanteziler yapsak da düzelmiyor. Ne yapmalıyım?

Ne diyelim delikanlı okurum zamanı uzatma. Fiyatlara vergi katma. Sakın yumuşak yatakta yatma. Eşine de hava atma. Sakin ol, kahve içtiğin o büyük boy bardağını küçült, fincana indir. Aman sakın sigara içme, kendine fazla değer biçme. Her gün eşine “Seni seviyorum” demeyi unutma. Sonra gel konuşalım, tedavi ederiz be okurum. Karını da düşünmeyi ihmal etme olur mu?

GÜNÜN SÖZÜ

Şiir saza geçince türkü, aşk naza geçince öykü olur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder