Dr. Haydar Dümen Korkunun üzerine gidin
HABERİ PAYLAŞ

Korkunun üzerine gidin

Kadınlar cinsellikte erkeklerden daha tecrübesiz ve korkak. Aile ve toplum baskısı, anlatılan hikayeler derken işler sarpa sarıyor. Daha önce evlenmiş, deneyim yaşamış kadın bile tedirgin oluyor. Hanımlar, korkuların üzerine gidin. Zaman en iyi ilaç, her şey yoluna girer.

Kan gelmezse ne olur?

Evlenmek istediğim biri var. İlk gece benden kan gelmezse ne yaparım? Sevdiğim kişiye evlenip ayrıldığımı, evliliğin zorla olduğunu ve kız olduğumu söyledim. Ne yaparım?

CEVAP

Sevgili okurum, ortada büyüteceğin bir sorun yok. Sosyal ya da ailevi engeller yoksa, bu kişiyle hemen evlen. Zaten her şeyi söylemişsin. Bu mektubu keser, saklar günün birinde ona da okutursun. Bazı kızlarda kanama olmadığını ‘sağır sultan bile’ duydu. 50 yıldır da ben bağırıyorum. Kanamayan kızlık zarları vardır. Sen de kendini tanıyorsun. Hiç yüzünden mutluluk ve geleceğini karartman doğru değil.

Haberin Devamı

Acı çekiyorum

35 yaşında kadınım. Sevgilimle bir ay arayla 7 kez birlikte olduk. Biraz canım acıyor. Acaba psikolojik mi? Ya da canım acıyacak diye korktuğum için mi zevk alamıyorum. Kendimi suçlu hissediyorum, zamanla geçer mi?

CEVAP

Sevgili okurum, zamanla geçer mi bilmem? Ama o acı yok edilir. Gerisi size kalmış.

Gebe miyim?

Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Yanlışlıkla içime boşaldı. Korunmak için iki ilaç içtim. Adet dönemim yeni bitmişti. Acaba hamile kalma gibi bir ihtimal olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, çok büyük olasılıkla hamile kalmadın. Hadi bakalım, bu defalık affa uğradın. Gelecekte böyle hatalara düşme.

Prostat olabilir miyim?

30 yaşındayım. Sık sık ve az olarak idrara çıkıyorum. Prostat olabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, bu alışkanlık ve şartlanma olayıdır. Ama aklındaki kuşkularla yaşayacağına bir üroloji uzmanına gidip kesin sonucu öğrensen diyorum. Çünkü biz buradan sözlü bir öneriyle sorumluluk altına girmek istemeyiz. Genel düşüncem bir sorunun olmadığıdır.

Büyütücü alsam mı?

28 yaşındayım. Penisimin boyu 9 santim. Sizce normal mi? Büyütücü vakum veya hap kullanmak istiyorum. Acaba büyür mü?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyu (eğer şişman değilsen) evliliğini, cinselliğini idare edebilir diyor tıp bilimi. Ama bir başka şey daha söylüyor. Vakumla, ilaçlarla, haplarla ve iğnelerle büyümüyor.

Haberin Devamı

Kızdan zevk almıyorum

23 yaşındayım. Kız arkadaşlarımla ilişkiye girmekten zevk almıyorum. Ama para karşılığı ilişkiye girdiğim kadınlara karşı çok ilgiliyim. Bu nedenle ilişkilerim pek uzun sürmüyor. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Okurum, kızlarla aranda vicdan duvarın var. Yakışıklı, sorumluluk taşıyan birisin. İyi gençsin. Ötekilerine parayı basıyorsun, keyfinin doruklarına çıkıyorsun. Böylece bir hak elde etmiş oluyorsun. Amma hep lokantadan da yemek olmaz. Ev mutfağına alışman gerek. Bunun için evlilik ilk koşul.

İşe yarıyor mu?

Krem veya ilaçlar işe yarıyor mu?

CEVAP

Değerli okurum, ilaçları belirtmeden, ne için, neye iyi geldiğini müneccim değilim ki bileyim. Belirt lütfen. Niye bu kalemlerinizin mürekkebi hep bitik?

İsteğim çok arttı

19 yaşındayım. Şimdiye kadar biriyle birlikte olmadım yani bakirim. Bu aralar isteğim çok arttı. Günde 1 kere mastürbasyon yapıyorum. Sizce ileride zarar görür müyüm? Bir de penisimin boyu 15 santim. Sizce ideal mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, her şey yolunda, sağlık yerinde, keyifler keka. Otur önüne konulan yemeği güzel güzel ye, şimdilik o yemeğe sos karıştırma. Zamanla hayatın o sosu yemekle geçecek. Bu yaşta beden ve ruhunu o sosa alıştırma. Mide fesadına uğrarsın demedi deme. Daha erken yaş 20’yi bekle.

İlk geceden korkuyorum

23 yaşında nişanlı kızım. İlk geceden çok korkuyorum. Nişanlımın penisi 23 santimmiş. Acaba biraz büyük değil mi?

CEVAP

Sevgili okurum, fazlanın fazlası büyük. Korkmakta haklısın. Ama bir yandan doğa, bir yandan Haydar Hoca’nız yardımcınız. Hele o günlere varalım. Çaresine bakarız.

Hamile olabilir miyim?

Erkek arkadaşımla birlikte oldum ama kızlık zarım delinmedi. Spermler içime aktı, hamile kaldım mı? Hap kullansam geçer mi?

CEVAP

Kızım, gebe kalmış olabilirsin. Eğer gebe kalmışsan haplarla önlenmiyor.

Sertleşmiyor

28 yaşında kadınım ve evliyim. Eşim 35 yaşında. Penisi çok küçük ve sertleşmiyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Doktora gitmiyor.

CEVAP

Okurum, doktora gitmesi şart. Konulacak teşhise göre tedavisi olduğunu bilin.

Gebelik ihtimali var mı?

Kızın vajinasının üzerine boşaldım ama hemen sildim. Gebe kalma ihtimali var mı?

CEVAP

Değerli okurum, hamile kalma ihtimali çok zayıf da olsa söz konusu. Kan gelmediyse zar duruyor. Şimdilik zamana bırak.

Zevk alamıyorum

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla boşaldığım zaman zevk alıyorum. Mastürbasyon yapınca zevk alamıyorum. Sebebi nedir? Doktora gitmem gerekir mi?

CEVAP

Değerli okurum, yoktur sorun. Doktor senin beyninde, ruhunda ve içinde. İştahın çok. Ama yemeğe oturdun. Her yemeği götürüyorsun. Bir yemeği de sevmiyorsun. Bunun doktorluk yanı var mı? Ben de sana soruyorum. Hep kız bulamayacağına göre arada bir mastürbasyona da gerek olabilir.

BÖYLE SORU YOK!

Sevgilim penisimi küçük buluyor

Yurtdışında yaşıyorum. Haftada 3 kez kız arkadaşımla ilişkiye giriyorum. Sevgilim “Penisim küçük, artık yetmiyor” diyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yetmiyor ve sevgilin öyle diyorsa ona göre öyledir. Biz iğneyle kuyu kazalım. Biraz meslek ukalalığı yapalım. Kızı 3 ay haftada 4 kez psikolojik seanslara alalım. Analizler, telkinler, geçmişi araştırmalar, geleceğe yatırım yapmalar... Bizle işi bitince görev sana düştü.

Alttan gir, üstten çık ‘Boy değil, işlev’ tabelası yaptır, yatak odasına as. Kızı haftada 1-2 kere yemeğe götür. İyi giydir, takıları da unutma. Buna rağmen hâlâ küçük müçük lafları ederse “Benim payıma bu düşmüş, seninki de maşallah pek büyükmüş” deyiver.

GÜNÜN SORULARI

Kan gelmiyor

22 yaşındayım, 1 aylık evli kadınım. İlk cinsel ilişki sırasında eşimi sürekli ittim, sonradan alışmaya başladım. Şimdi eşimin penisi vajinaya 6-7 santim giriyor ama kan gelmiyor. Psikolojim bozuldu. Neden böyle?

CEVAP

Sevgili okurum, önce evliliğini tebrik ederim, Türkiye’nin başına belan olan vajinismus korkusunu kendi kendine yenmişsin, onu da tebrik ediyorum. Büyük başarı. Psikoloji bozacak bir şey yok ortada. Kan gelmemesi esnek kızlık zarındandır. İlla görmek istediğiniz o kan doğum sırasında mutlaka gelecektir. Keyfine bak, mutluluklar dilerim.

Hasta mıyım?

Bir haftalık evli kadınım. İlk gece çok zor geçti. Az kanamam oldu, ertesi gün adet gördüm. İlk geceden sonra 3 kez ilişkiye girdik ama her ilişkiden sonra benden birkaç damla kan geliyor. Acaba hasta mıyım? Zarımdaki yırtılmadan dolayı mı veya vajinada tahriş olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, hiçbir şeyin yok. Evliliklerde ilk aylarda böyle şeyler yaşanır. Bunu bu kadar dert edeceğine bir uzmanın yolunu tut. Gidip bir muayene olursan kafanın bulanıklığını aydınlatmış olursun. Bana sorarsan her şey yolunda, kocan da senin yanında. Mutluluklar dilerim, gözlerinden öperim.

GÜNÜN SÖZÜ

İnandığınız bir insan size elini uzatmışsa, siz iki kişiden çok bir güçsünüz demektir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder