Dr. Haydar Dümen Korkuya son verin
HABERİ PAYLAŞ

Korkuya son verin

Kızlık zarı korkusuyla yanıp tutuşan kızların soruları bitmiyor. Ne duyarlarsa inanıyorlar. Erkekler de meraklı. Kızlar, atlamakla, taşa oturmakla, limon yemekle, sarılmayla, bisikletten düşmekle, bağdaş kurmakla kızlık zarı bozulmaz. Bu korkuya son verin, boş yere kendinizi üzmeyin.

BÖYLE SORU YOK!

Elime fırsat geçti

37 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Elime fırsat geçti ama korkuyorum. Kız çok istekli. Ya ona yetemezsem?

CEVAP

Değerli okurum, işte hayat treni böyledir, bir kere kaçırdın mı atı alan Üsküdar’ı geçer. 18-19 yaşındasın. Trene binme zamanın. Ne var ki istasyon boş, cepte bilet yok. 22-23 yaşta atlamalıydın basamakların dışındaki yere. Asıla asıla yol almalıydın. 24-25 yaşında treni mutlaka binmeliydin. 28-29’da o koltuk artık senin. Ama ne oldu, tren kaçtı. O da nesi? Yine huri gibi biri sana bakıyor. Peki kızı deneme tahtası olarak mı kullanacaksın? Kıyma yavrum ona. Yoksa o sana kıyar, dünyayı başına yıkar. Ya da uygun bir kadın bul, sana her şeyi o öğretsin.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Boşalamıyorum

Eşimle 3 yıl sevgililikten sonra evlendik. Ben boşalamıyorum. Evlenince ilişkiyi istemez oldum. Karım bu durumdan hiç memnun değil. Ne yapmam gerekiyor?

Eşinin hayatını karartma değerli okurum. O senden daha narin ve anne olacak. Bir de ileriki yılları düşün, sen kompleksten kıvranırken o depresyondan kolunu bile kaldıracak gücü bulamayacak. Evlilik çürük çıkmış ama malzeme senden yana bozuk ya da eksik. Tedavi olma şansın da yüksek değil. Kadının hayatını karartma. Mutlaka psikolojik yardım için bu konuda uzmana başvurun. Gerisine sonra karar verelim.

Pişman olur muyum?

49 yaşında bakireyim. 4 yıldır evli bir erkek arkadaşım var. Onu çok seviyorum ama bakireliğimi kaybedeceğim diye de korkuyorum. Bunu yapmazsam ayrılacağını söylüyor. Psikolog, bu duyguyu yaşamazsam pişman olabileceğimi söylemişti. Ne yapmalıyım?

Sevgili okurum, psikolog arkadaşımızın söylediklerine aynen katılıyorum ve üstelik ısrar ediyorum. Hayat senin, ileride pişmanlık yaşama. Bu son şansını iyi kullan ve mutlu olunca da bir tutam çiçekle bana teşekküre gel, psikoloğunu da unutma.

Haberin Devamı

Çok zayıfım

19 yaşındayım, çok zayıfım. Acaba bunun nedeni fazla mastürbasyon yapmam mı? Yemek de yiyorum, kilo alamıyorum, neden?

CEVAP

Değerli okurum, 6 ay, 1 yıl mastürbasyonu azalt, deneyiver. Denemesi bedava ve elinde. Hem iradeni güçlendirirsin hem de bedeninle yüzleşirsin. Yapısal bir özellik olabilir. Tabii ki ileride kilo alacaksın.

Biraz kan geldi

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte oldum. Arkadaşımdan biraz kan geldi. Kızlığına bir şey olmuş mudur?

CEVAP

Evet, değerli okurum bozulmuş olabilir.

İlişkiye girdim ama...

22 yaşında kızım. 3 yıl önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, kan gelmedi. Zarım bozuldu mu, esnek mi? Sevgilim ondan önce ilişkiye girdiğimi düşünüyor. İntiharı bile düşündüm. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili yavrum, zarın esnek. Biraz yürek, biraz cesaret. Bir jinekoloğa git, raporunu al. Adamının önüne koy. Ben de soruyorum, ne intiharı be? Aklını peynir ekmekle mi yedin? Annen-baban var. Bu can da senin değil, daha çok onların. Hadi bakalım işinin başına.

Haberin Devamı

Normal mi?

Penisim küçük. Ereksiyon hali 12 santim. İlişkiye girmek istiyorum ama alay ederler diye korkuyorum. Sizce normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organın normaldir. Bak uzmanın konuşuyor. Görevini iyi yaptığın sürece kimseyle alay edemez. Yani nöbet tutan bir asker kısa boylu da olsa, uzun boylu da olsa sonuç değişmez. Önemli olan orada yaptığı görevidir.

Bozulmuş mudur?

Sevgilimle ciddi bir ilişki yaşıyoruz ve ona çok güveniyorum. 1 yıldır birlikteyiz. Bana 9-10 yaşlarında bisikletten düştüğünü söyledi. 1-2 damla kan gelmiş. Zarı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, sana ne? Sen hiç düşüp bir yerlerini yaralamadın mı? Kız, içten davranmış, hakkında kötü düşünme diye olayı anlatmış. Oysa sen kuşku ve panik içinde ‘Acaba kızlık zarını başkası bozdu da benden saklıyor mu?’ gibi düşünüyorsun. Olmaz be delikanlım. Delikanlılık sağlamlık ister. Bu kız hiçbir şey söylemeseydi ne olacaktı? Evlenmeden onunla birleşsen sonra evlenmezsen kızın hali ne olacak? Ya da evlendin, ilk gece kanamadı. Esnek kızlık zarı kanamaz. Bu sefer ne yapacaksın? Aşk, güvenini yitirirse ilişkiler temelinden çürür.

Kıllar nasıl yok olur?

19 yaşındayım. Sorunum cinsel organımdaki kıllar. Acaba tedavisi ya da ilacı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, var ama sana ne zararı var? Bunu partnerine sormak gerekir. Tedavisi lazerle kılları yok etmek.

Sorun olur mu?

18 yaşındayım. Penisimin boyu 19 santim. İleride bir sorun yaşar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, olabilir diye düşünüyorum. Ya birkaç santim daha uzarsa? Kolay değil o zaman.

Güzel kızlara bakıyorum

18 yaşındayım. Günde 3 kere mastürbasyon yapmadan olmuyor. Gördüğüm her güzel kızla ilişkiye girmek istiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, tedavi olsan diyorum. Aynı şeyi kız kardeşlerin için başkaları düşünebilir. ‘Bu durum hoşuna gider mi?’ diye ben sana sorsam. Yanıtın ne olurdu?

Neden patlamadı?

18 yaşında kızım 5 aydır düzenli olarak sevgilimle ilişkiye giriyoruz. Kızlık zarım patlamadı. Sizce neden? Bir kadın doğum uzmanına gitmeli miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, gittin diyelim, ne diyecek doktor? A) Kızlık zarın esnek. B) Biraz zedelenme var. Kan geldiyse yırtıldı. Bu belirtilerin dışında başka seçenek yok ki. Sen A şıkkına giriyorsun. Hepsi bu kadar.

Mantar mı var?

26 yaşında, nişanlı erkeğim. Nişanlım 22 yaşında. Arada sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Nişanlımda ıslanma oluyor ama çok kötü kokuyor. Ben mantar var diye düşünüyorum. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, senin gibi düşünüyorum. Nişanlın uzman hekime giderek mantar ya da başka nedenler olan bu kokulu akıntıyı tedavi ettirsin. Başka riskler yaratır. Tedavi olunca ortada sorun kalmaz.

Penisim yeterli olur mu?

27 yaşındayım. Penisim 10 santim. Yeterli mi, yoksa doktora gitmeli miyim?

CEVAP

Değerli okurum, kilo alma, zayıf kal yeterli.

Acaba normal mi?

26 yaşındayım ve 1.70 boyundayım. 102 kiloyum. Penisimin sertleşmiş hali 14 santim. Acaba normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu kiloya daha ne istiyorsun? Zayıfla yavrum hem zayıfla. Yağları hareketle, az yemekle erit. Abur cuburdan uzak dur, sağlıklı kal.

Zararlı mı?

Bir hafta önce nişanlım adet görmüştü. Kendimizi tutamadık ve ilişkiye girdik. Adet zamanı ilişkiye girmenin zararı nedir?

CEVAP

Değerli okurum, o dönemde ilişkiye girilmemesi iyi olur. Psikolojik ve sağlık açısından sakıncaları var. Ama siz girdiniz diye felaket bulutları üzerinizde dolaşmıyor. Olmuş bir kere. Daha sonraki sefere dikkat edin.

GÜNÜN SÖZÜ

Erkekler: Evlenirken elmas madeni olan sevgilinizi, pırlanta yapacağım derken parçalayıp ufalamayın. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder