Dr. Haydar Dümen Küçük adımlar atın
HABERİ PAYLAŞ

Küçük adımlar atın

Gençlikte gözler kara oluyor, insan her şeyle savaşacak gücü kendinde buluyor, boyundan büyük işlere kalkışıyor. Gençler, cinsellikle zaten zamanı gelince tanışacaksınız. Sabırlı olun, önce yapıp sonra pişman olmaktansa küçük adımlar atın ki dünyanız kararmasın ve tadınız kaçmasın.

BÖYLE SORU YOK!

Sayılar fazla mı?

21 yaşındayım. 2 yıllık ilişkim var. Biz her gün, bazen 2 kez ilişkiye giriyoruz. Benim için zararı nedir?

CEVAP

Değerli okurum, öyle oburlar vardır ki mideleri sağlamdır, şişmanlarlar. Ama öyleleri vardır ki mide fesadına uğrarlar. Bu alışkanlığın orta yaşlarda rezerv azalmasına neden olursa sıkıntı çekersin. Yok aynen sürdürürsen bu da işini, gücünü sorumluluklarını olumsuz etkiler. Böyle sık ilişkiler çoğu kadını bunaltır. Bir de verdiğin sayılar abartılı. Sayı çokluğu erken boşalmadan kaynaklanabilir. İki kişi arasındaki ilişkiyi tek bir raya oturtursanız bir gün ruh isyan eder. Niye çıkıp dolaşmıyor musunuz? El ele tutuşun, konuşun, gülün, eğlenin. Sıra ona gelince yine yaparsınız

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Kocam düzelir mi?

6 yıllık evli kadınım. Eşimle ayda 3-4 kez birlikte olurduk. Çocuk isteyince sayı 2 günde 1’e çıktı. Kocamın isteği yok. Hiçbir kadına ilgi duymuyor. Hormon testleri yapıldı, ürolojik açıdan bir şey yok. Cinsellikten tiksiniyormuş. Kocam aseksüel mi? Düzelme şansı var mı?

Sevgili okurum, eşin aseksüel dediğimiz klinik bir tablo yaşıyor. Senin için büyük şanssızlık olmuş. bu evliliğin devam edeceğine inanmıyorum. Çocuk konusunu birinci plana almak koşuluyla durumunuzu yeniden gözden geçirin. Bir ihtimal ayrılık ikinizin ve çocuğunuzun kurtuluşu olur. En azından çocuk, aile sağlığı iyi bir ortamda büyür.

Neden sertleşiyor?

24 yaşındayım. Bir kıza aşık oldum. 1 aydır sevgiliyiz. Sevgilime ne sarılsam erekte oluyorum. Onu cinsel obje olarak gördüğümü sanmasın istiyorum. Çaresi yok mu? RUMUZ: İSTEMSİZ HAREKETLİLİK

Değerli okurum, genetiği gereği onun senin bu durumunu bilmesi sorun yaratmaz. Aşkın bir adım ötesi sekstir. Onun da bir adım ötesi evliliktir. Bu adımlar olmadan aşk romantik düzeyde kalır. Ne var ki aşk sonunda hedefine ulaşamazsa yarı yolda kalan kısır bir döngüye dönüşür. Oğlum, bırak senin cinsel kapasitenden kızımızın haberi olsun.

Haberin Devamı

***

Evlenince sorun çıkar mı?

22 yaşındayım. Penisim 13 santim. İleride evlendiğim zaman sorun yaratır mı? Bir de mastürbasyon yaparken penisimin boyu ve kalınlığı değişiyor. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, her şey normal ve işler yolunda. Ama gereksiz şüpheleri aklında. Kov onları, çık yola, bak sağa, sola. Bir kız arkadaşın olsun, ruhun mutlulukla dolsun. Merak etme bir sorun yaşarsan ben seni korurum.

Geneleve gideyim mi?

20 yaşındayım. Cinsel deneyimim olmadı. Arkadaşlar “Geneleve gidelim” diyor. Ben korkuyorum. Oradaki kadının bana kötü davranmasından korkuyorum. Acaba kadın kötü davranır mı?

CEVAP

Değerli okurum, ters davranma oranı yüksek. Sen geneleve gitmeme yanına uy. Git tarafında oy çokluğu var. Arkadaşların öyle oy kullanıyor. Yani senin anayasanı da delmeye çalışıyorlar. Bekle, henüz erken. Biraz daha hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa eriş. Önüne bir fırsat çıkacağına inanıyorum. Şimdilik böyle idare et. Arkadaşlarına da fazla kulak asma.

Haberin Devamı

Neden bir şey hissetmiyor?

23 yaşındayım. Sevgilim 18 yaşında. 9 aylık bir ilişkimiz var. Bazen yüzeysel sevişiyoruz ama sevgilim hiçbir şey hissetmediğini söylüyor. Evde kendi kendine orgazm oluyormuş. Bu benim beceriksizliğimden mi kaynaklanıyor? Biz evlenmeyi düşünüyoruz.

CEVAP

Değerli okurum, olay seninle ilgili değil. Daha çok kızın yetişme koşullarıyla ilgili yani psikolojik. Biraz da alışana kadar fizyolojik iletişimleri yeterince kuramadığından yani sistemin kendisini işler duruma geçiremediğinden bu tip sorunlar yaşanabiliyor. Kız arkadaşın biraz daha büyüsün. Çünkü hata buradan başlıyor. Birkaç yıl sonra evlenin. Her genç kız ve kadın gibi ilerideki cinsel yaşamın ne olacağını kestirmek zor.

Pişman oluyorum

20 yaşındayım. Haftada 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Yaptıktan sonra da çok pişman oluyorum. Bu duruma bir çare yazar mısınız?

CEVAP

Değerli okurum, ‘Pişman olacağın şeyi yapma’ derler ama o söz burada geçerli değildir. ‘Hem ağlarım hem giderim’i andırır. Hem yapılır hem de pişman olunur. Oyunun genel kuralı budur. Mastürbasyonun normaldir. Düşüncelerinde pişmanlığı az yer ver. Bu sende suçluluk ve iradesizlik duyguları yaratır.

Karım cinsellikten soğudu

15 yıllık evli erkeğim. Eşim 2 yıl önce cinsellikten soğudu. Artık hiçbir şey hissetmediğini söylüyor. Tek taraflı olmasından çok sıkıldım. Ne yapmamız gerekiyor? Bir süre de tedavi gördü.

CEVAP

Değerli okurum, eşine yeniden bir tedavi gerekiyor. Yani cinsel terapi. El ele vereceksiniz, uzmana gideceksiniz. Üstesinden gelmeye çalışacaksınız. Sanıyorum başaracaksınız.

Bozulmuş mudur?

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla sevişiyorduk. Penisin başını vajinama soktu. Çok canım yandı ve kan geldi. Daha sonra parmağını soktu ama bu kez kan gelmedi. Kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili kızım, kızlık zarı gitti be yavrum. Şimdi sen söyle, biz ne yapalım?

Yan etkisi var mı?

Geciktirici spreyin yan etkisi, zararı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, yok. Ama her ilaç akla geldiği zaman kullanılmaz.

Kızlık zarım esnek mi?

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla birlikte oldum. Birleşme sonrasında kan gelmedi. Zarımın esnek olduğunu düşündüm. Daha sonraki ilişkilerde yırtılır mı?

CEVAP

Değerli okurum, zarın esnek kanamadı.

Hep rüya görüyorum

18 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Kendi kendimi tatmin ediyorum. Her gece cinsellik içerikli rüyalar görmekten sıkıldım. Geneleve gitsem mi? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, kendi yoluna devam. Doğru ve iyi yoldasın. Sıkıntıları öğren, disipline alış. Geneleve çok heveslenme. Hayal ettiğin şeyleri bulamayacaksın. Belki de oradan yıkılmış olarak ayrılacaksın. Her genç gibi sen de delikanlı yolunda yürü. Haftada 3 mastürbasyonun dışında kalan enerjini yorucu işlere (spor ya da ders gibi) harca. Cinselliği düşünecek zamanın kalmasın.

Bayılınca korktum

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Sevgilim bayıldı. Çok korkuyorum, acaba gebe midir? Ne olur bize yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, ayılıp bayılması da senin için güzel be yavrum. O kadar bayılmış, o kadar bayılmış ki tümüyle “Sana teslimim ne yaparsan yap” demiş. Bu yolun iyiye çıkması için senin de bu kızı harcamaman gerekir. Gebelik de olmasın. İlişkilerde biraz da sorumlu ve dikkatli olun.

Bir site buldum

Geçenlerde internette penis büyüten bir sitenin adresini buldum. Burada ilaçsız, kremsiz bir yöntemden bahsediyor. Sadece penise elle uygulanan belirli tekniklerle daha büyük olabileceğini iddia ediyor. Bunun doğruluk payı var mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, internetin arkasında olan insanları tanımadığımız sürece hırsızı da olur, soysuzu da, sömürücüsü de. Tabiki bilim insanı da. O senin dediğin şey ne tıpta var, ne de ben böyle bir yöntem biliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Söz kılıç gibidir, kafa kesilecek yerde keskin tarafını kullan. Ama çoğu kez bırak kılıfında kalsın. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder