Dr. Haydar Dümen Kulaklarınızı tıkayın
HABERİ PAYLAŞ

Kulaklarınızı tıkayın

Cinselliği yaşarken ilk gece kabus gibi gençlerin üzerine çöküveriyor. Eşten, dosttan duyulanlar sayesinde o gece gözde büyüdükçe büyüyor, çoğu zaman hüsranla sonuçlanıyor. Kulaklarınızı tıkayın, kimseye aldırmayın.

Çünkü yatak odası iki kişilik, burada korkulara yer yok.

Panik atak hastasıyım

27 yaşındayım ve panik atak hastasıyım. Bu yaşıma kadar hiç cinsel ilişkiye girmedim. Kendimi mastürbasyon yaparak avutuyorum. Bir kere ilişkiye girmeyi denedim ama ereksiyon olmadı. Çok heyecanlandım. Bu da beni bunalıma sürükledi. Lütfen bana yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, korkulacak, üzülecek bir şey yok. Uygun şartlarda denemelere devam. Heyecan ve tedirginlik sertleşmeyi engeller. Olmazsa panikleme. Evlendiğinde her şey düzelir. Bizim de bu konuda yardımımız daha kesin ve daha amacına yönelik olur.

Hemen boşalıyorum

26 yaşında, bekar kızım. Ben mastürbasyon yapmasam da biraz tahrik olunca hemen boşalıyorum. Evlendiğimde ön sevişme sırasında boşalırsam ve akıntı olursa eşim rahatsız olur mu? Bunun tedavisi var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, anlattığın akıntı tatmin olma akıntısı değil. Sen tatmin olmayı yani orgazmı bilmiyorsun. O akıntının adına halk “Zevk suyu” diyor. O akıntı olmazsa, cinsel birleşme zor olur. Çünkü akıntı kayganlık sağlar. Bu da birleşmeyi kolaylaştırır. Tabii ki ön sevişmelerde aynı akıntı yine olacak. Bu da erkeklerin hoşuna gidiyor. Çünkü beğenildiğini ve ondan hoşlanıldığını anlıyor ve gurur duyuyor. Bazı şeyleri gereksiz yere dert ediniyorsun. Ben bir sorun görmedim.

Kız arkadaşım olmadı

27 yaşındayım. Bugüne kadar hiç kız arkadaşım olmadı. Hep teklif etmeye çalışıyorum ama beni terslemelerinden ya da kavga çıkarmalarından korkuyorum. Ne yapmam lazım? Sertleşme problemim de var, ürolog her şeyin yolunda olduğunu söyledi.

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşınla arkadaşlık kurman için önce onun kimliğini bana yansıt. Nasıl biri, nelerden hoşlanıyor, ilgi alanı neler, kendini mi beğenmiş, biraz geleneksel yapıya mı sahip? Bu ipuçlarından giderek sana vereceğim formüllerle büyük bir oranda onunla arkadaşlık kuracaksın. Bu arkadaşlığın nereye varacağını ikinizin arasındaki ilişki belirler. Bu yolda el ele, bilinçli yürüyelim.

Haberin Devamı

Nasıl kolay geçer?

28 yaşında kızım. Nişanlımı çok seviyorum ancak ilk gece korkum var. Bu korkum yersiz, biliyorum ama elimde değil. Düşündükçe daha da korkuyorum. İlk gecenin kolay geçmesi için bana ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, doğa ne önermişse ben onu öneririm. 1) Bu konuda nişanlın ne kadar usta? 2) Ne kadar sevecen? 3) Ne denli senin sözüne uyar da ortak bir yol belirlersiniz? 4) Onunla doğrudan doğruya konuşmanı istiyorum. Ona korktuğunu, ilk gece anlayış beklediğini söyle. 5) Korkunun nerede düğümlendiğini bana bildir. Örneğin; acı mı, refleks itme mi ya da psikolojik içine sindirememe mi? Sebebe göre çözüm bulmaya çalışalım. Böylece sana daha çok yardımcı olurum. Zaten önünde zamanın var.

Gebe kalır mıyım?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 5 aydır prezervatif kullanarak ilişkiye giriyoruz. Çok dikkatli davranıyoruz ama benim adet günümün üzerinden 3 gün geçti. Şu anda ne adet ne de hamilelik belirtisi var. Kafam çok karışık. Çok düzenli adet görüyordum. İlk defa böyle oluyor. Ne olur yardımcı olun.

Haberin Devamı

CEVAP

Ederim yavrum. İlk yardım için 5-10 gün daha bekle. 15-20 gün sonra olumsuzluk varsa mailini bekliyorum. Ya da mail atmazsan gebelik testi yaptırırsın. Doğruyu test söyler.

Sadece öpüştüm

18 yaşındayım. Duyduğum kadarıyla benim yaşımdaki erkekler bir ya da birden fazla kızla ilişkiye girmiş. Ben öpüşmekten ileri gidemedim. Olmasını çok istiyorum ama sevgilim yanaşmıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, acele etme. Acele işe şeytan karışırmış. Zamanın çok. Daha yeni yeni cinsel birleşmeler yapabilecek psikolojik olgunluğa erişmişsin. Bu eylemi önceki yıllarda yapıp bir takım şeyleri harcayıp hızlı geçiştirmek ileride insanlara zarar verebilir. Ama olayın tadına, büyüsüne kendini kaptıranlar bunu bir övünme ölçüsü ve üstünlük duygusu gibi kabul edenler komplekslerin kurbanı oluyorlar. Buradan herkese sesleniyorum. Birilerinin cinsel söylemlerini kuşkulu karşılayın. Kendinize bakın. Doğru olan onlar değil, sizsiniz.

Eğrilik var

18 yaşındayım. Penisim ucu aşağı bakacak şekilde sertleşiyor. İnternetten cinsel içerikli filmler izlemeye başladım ve anladım ki bir gariplik var. İleride cinsel ilişkiye girdiğimde sorun olur mu? Çok korkuyorum. Babama sordum, size danışmamı söyledi.

CEVAP

Yavrum, üzülecek bir şey değil. Eğer senin dediğin kadar ürkütücü ya da cinsel birleşmeye engel olacak eğriyse basit bir ameliyatla tedavi edilir. Bunu da üroloji uzmanları yapıyorlar. Bana göre çok fazla beklemeden, sadece fikir almak için bir uzmana başvur. Belki şöyle de bir kolaylık olabilir. Penisinin sertleşmiş halini cep telefonu ile çeker uzmana gösterirsen oradaki eğrilik boyutu da ortaya çıkar. Kararlar doğru verilir.

Yararı olmadı

54 yaşındayım. 13 yıldır şeker hastasıyım. 6 aydır ilişkiye giremiyorum. Çünkü penisimde sertleşme olmuyor. Viagra kullandım ama olmadı. Bana ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, renkli penil doppleri yaptır. Bir ürolog sana yardımcı olacak. Ya da ultrason tetkiti yapan bir labarotuvarda yaptırabilirsin. Büyük bir olasılıkla gelen kanı tutan sifonda kaçak vardır. Buna venöz kaçak derler. Eğer durum öyleyse hiçbir ilacın faydası yok. Tedavisi özel bir operasyon.

İnceltilse?

19 yaşında kızım. Nişanlımla birkaç kez ilişkiye girdik. Ama penisi kalın olduğu için ben çok isteksizim. Acaba inceltmenin bir yolu yok mu?

CEVAP

Sevgili kızım, sen bir eline parmaklarına bak. İnceltebilir miyiz acaba? Hayır değil mi? Aynen öyle.

BÖYLE SORU YOK!

Ateşlerde yanıyorum

Kız arkadaşımla çok ateşli bir ilişki yaşadık ve o ateş beni yakmak üzere. Bakireydi. Bu kızla sadece ilişki yaşamak için çıkıyordum ve şimdi ayrılamıyorum. “Hamileyim, aldırmayacağım” diyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Okurum, orman yangını başladı mı söndürmesi zor olur. Hani masraf da ister. Söndürme uçakları, itfaiye falan. Yasal olmayan ilişki de ufaktan bir yangın gibidir. Bir maceraya girmişsin. Arkanda gücün ne? Kızın ailesi ve durumu nasıl? Toplumdaki yeriniz ve onun geleceği derken bak yangın büyüyor. Ben kızın gebe olup olmadığından kuşkuluyum. Yumuşak davran, bu gebelikten zarar göreceğini ona anlat. Sert olma, gönlünü al. Bu dertten kurtulursan ikinci adımını bin kere düşünerek at.

GÜNÜN SORULARI

Bahane uyduruyor

Yeni evliyim. Kocam benimle olmak istemiyor. 20 günde bir o da ben sıkıştırırsam oluyor. “Yorgunum, “Canım sıkkın” diyor. Boşanalım deyince, “Sensiz yapamam” diye ağladı. Yardım edin.

Sevgili okurum, sen aradan çık. Eşini bana bırak. Ey ahbap, gel konuşalım. Onunla kimsenin baskısı olmadan evlendin. Bir yastıkta kocayacağına yastığı alıp kaçıverdin. Arkadaş derdini bize söyle. Eşini beğenmiyor, daha güzelini arıyorsan evlilik cüzdanını parçalar, sana yuttuturum. 20 günde 1 ilişki ha!!! Peki sen 20 günde bir yemek yesen nasıl olur? Kendine gel oğlum.

Aklım hep onda

20 yaşında kızım. 1.5 yıldır devam eden bir ilişkim var. Bu aralar erkek arkadaşıma fazla ilgi duyar oldum. Hep aklımda. Onunla öpüşmekten ileriye gitmedik. Sizce bunlar normal mi?

Sevgili okurum, normalin de normali. İşte aşk budur. Sen aşk nehrinde bir kanoyla yol alıyorsun. Sular berrak yani kirlenmemiş. Çevre görüntüleri nefis. Ya bu kanoyla girdaba düşüverirsen? İstersen sen görüntüye bakarken bir yandan da olabilecek girdapları hesaplayarak bugünkü statünü bozma. Girdabın başlangıcını hissedince ben sana bir can simidi atarım.

GÜNÜN SÖZÜ

Nezaketin kabalığı bile kabalığın nezaketinden daha iyidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder