Dr. Haydar Dümen Kuralına göre oyna
HABERİ PAYLAŞ

Kuralına göre oyna

Hayatta her şeyin bir kararı ve kuralı var. Kimse aklına estiği gibi yaşayıp bir başkasının mutsuzluğuna sebep olamaz. Cinsellik için de aynı kurallar geçerlidir. Önemli olan ilk gençlik rüzgarına kapılıp hata yapmamak, oyunu kuralına uyarak oynamaktır. Eğer bunları yapmazsanız hayat size mutsuzluk getirir, sonra çok pişman olursunuz

Sertleşmedi

22 yaşındayım. Uzun zamandır cinselliği yaşamıyordum. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde penisim sertleşmedi. Kıza mahcup oldum. Eskiden erken boşalırdım. Şimdi de ereksiyon sorunu çıktı, neden?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, her şey psikolojik ve heyecandan. Dertlenecek, sorun yapacak hiçbir şey yok. Bunu kendine sorun yapmazsan çabuk çözülür. Ama sorun yaparsan alışkanlığa dönüştürebilirsin. Heyecanda, sorgulamalarda ve tedirginliklerde böbrek üstünden adrenalin salgılanır. Bunu nötürlemek yani sıfırlamak gerekir. Bu da zaten kendiliğinden ve alışkanlıklar oluşunca düzelir.

Nişanlım deneyimsiz

21 yaşında, nişanlı kızım. 6 ay sonra evleneceğim. Nişanlımın da benim de deneyimimiz yok. İlk geceden çok korkuyorum. Biz ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili okurum, sorun yaratabilir ama siz korkmayın. Herkes bir şeyi bir yerlerden öğrenir. Siz de birbirinizden öğrenirsiniz. Ancak çok sıradan, basit anatomik bilgileri de kitaplardan öğrenin. Örneğin; kızlık zarı nerede, kadın cinsel organının özellikleri, erkeğin heyecanlı olduğu durumlarda karşılaşabileceği sorunları bilin ki, paniklemeyin.

Erkek arkadaşım kusuyor

25 yaşında kızım. Cinselliği çok seviyorum ama vajinamı görünce erkek arkadaşımın kusası geliyor. Acaba eşcinsel olabilir mi? Öyleyse ona nasıl yardım edebilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, cinsel açıdan sizin olayınız bitmiş. Ona yardım edebileceğini de sanmıyorum. Onu sevmeye devam. Ama ciddi, önü açık, ilerisi aydınlık yeni bir ilişkinin yollarını ara.

Orgazm olamıyorum

20 yaşında, bakire kızım. Erkek arkadaşımla sevişirken bir türlü orgazm olamıyorum. Onu çok seviyorum ama olmuyor. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, “Orgazm olamıyorum” diye takarsan orgazm olamazsın. Erkek arkadaşın üzerine düşen rolleri biliyor mu, bilemem! Sen kendini ne kadar sorguluyor ya da geriyorsun onu da bilemem. Kendini rahat bırak. Öğreneceksiniz yavrum, öğreneceksiniz. Önünüzde bitmez tükenmez zaman var. Acele etmeyin yoksa bir kayaya toslayıverirsiniz.

Haberin Devamı

Kız alay etti

3 ay önce ilk cinsel deneyimimi yaşadım. Kız arkadaşım penisime bakıp alay etti. Penisim 6 santim. Normalin altında olduğunu biliyorum. Normal boyutları kaç santim olmalı? Ben ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, herhalde penisinin sönük halinin ölçüsünü veriyorsun. Senden ricam sertleşmişken bir ölçüm yap. Sonucu bana bildir, hemen yanıtını alacaksın.

Bıktım galiba...

16 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeyi çok istiyordum. Sonunda girdim. Boşaldıktan sonra bıkkınlık hissi duymaya başladım. Sizce bu neden kaynaklanabilir?

CEVAP

Neden olsun 16 yaştan değerli okurum. Bu yaşta korkular var, heyecanlar var, beklentiler var. Yaşının gereği sorumlulukların var. Aradığını bulamamak var, hamlık var. Tarlan henüz nadaslanmamış ve çorak. Şöyle bir tarlaya girdin ve baktın. Nerede o gül bahçesi, nerede bu tarla! Cinselliğini katletmemek için bence birleşmelere ara ver. Zamanı gelsin. Yani yediğin yemeği miden sindirebilecek duruma gelsin ki o yemek midene oturmasın.

Haberin Devamı

Eşim acı çekiyor

24 yaşındayım. İlişkiye girdiğim zaman eşim hiç zevk almıyor, çok acı çekiyor. Sürekli kan geliyor. Daha 3 haftadır ilişkiye giriyoruz. Bize yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Değerli okurum, önce eşini bir kadın-doğum uzmanına götüreceksin. Bir şey varsa tedavi olacak. Sorun devam ederse düşünürüz. Bu ağrıları yok ederiz.

Kanamam oluyor

6 aydır erkek arkadaşımla cinsel ilişkiye giriyoruz. Ama her seferinde benim kanamam oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, şimdilik yapacak bir şey yok. Kendini sıkmazsan erkek de hoyrat olmazsa, bazı yumuşatıcı malzemeler kullanırsanız kanamanın olmaması gerekir. Bu durum ayları buluyorsa bir doktor kontrolü de gerekebilir.

Haftada 5 sorun yaratır mı?

21 yaşındayım. Haftada 5 kez mastürbasyon yapıyorum. Acaba bu sorun yaratır mı?

CEVAP

Sevgili okurum 3 iyidir. Beş ise sınırları zorlamaktır. Ama bu alışkanlık beyinde yerine oturursa evlilikte de bu duyguları ve istekleri yaşayabilirsin. Kadına transfer olurken zorlanabilirsin. Tabii ki bu yaşlarda yavaş yavaş karşı cinse yönelmen, ilk deneyimlerini yaşaman gerekir.

Sürekli ilişkiye girmek istiyorum

İkimiz de 20 yaşındayız. Kız arkadaşımla zaman zaman cinsel ilişkide bulunuyoruz. Ama ben her zaman cinsel beraberlik yaşayalım istiyorum. Bu normal mi?

[[HAFTAYA]]

CEVAP

İsteklerin normal de şartların ve ortamın anormal değerli okurum. Her istediğinde cinsel beraberlik ancak evlilik koşullarında olur. Aile ve toplum onaylamış, ev dam, eşya meşya düzenlenmiş ve iş de kurulmuş ise, “Helal olsun bu yollar sana” diye onay verilir. En azından ilk 5 yıl cici mama iştahla yenir. Şimdi sizin durumunuz farklı. Kız arkadaşın anadan doğma biraz akılsız. Daha sana hakim olmayı bile öğrenemiş. Çünkü kızlar yaşamı yorumlamada ve sevgilerinde erkeklere göre 3-4 yaş ileridedir.

Bu hesapla sen 20, kız arkadaşın 24 yaşında. Bir de bu hesaba göre, ablan olur kendileri. Bir de evlenip 40 yaşına geldiğinde o da 3 değil, 5 çocuk doğursaydı ablan değil, ne olurdu sen düşün! Nedir bu aceleniz ve aç gözlülüğünüz. Ne iyi ki bizler sizlere göre dinazorlarız. Yoksa ne fakülte biter ne de ben Hocanız olurdum. Onun yerine altıncı dereceden devlet memurluğundan emekli, ayda 1000 TL’ye talim eden bir kahvehane gezgini gibi yaşardım. İşte önerimi aldın. Anlamayana her gün ilişki bile az. Ne yapalım, doğru yol böyle! Haydi bir de senin dünya görüşünü alayım. Kimse duymasın kulağıma söyle.

Neden çocuğumuz olmuyor?

Kız arkadaşım ve ben üniversitede okuyoruz. Her gün 2 kere cinsel ilişkiye giriyoruz. Korunmuyoruz ama çocuğumuz olmuyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Yapmaktan kolay ne var değerli okurum. Birkaç yöntemle bu işi başarabilirsiniz. Bana göre kıyamet ondan sonra kopar. Çünkü fakültelere kucağınızdaki çocukla devam etmek olmaz. Gizlice götürseniz bile çocuk ağlayınca ‘Hababam Sınıfı’ndaki sahnelerden biri yaşanır. Tabii o çocuk acıkınca süt emecek. O kadar öğrencinin arasında anne çocuğunu beslerken ya ötekilerin gözü ona takılırsa? Sonra fakülte bitecek. İş aramaya gittiğinizde bu defa çocuk yanınızda, elinden tutarak doğru müdürün odasına.

Müdür, çocuk seven biriyse çocuk hop onun kucağına. Belki bu sayede iş bulursunuz, çocuk size uğurlu gelir. Aklı başında bir müdür ise biraz başını kaşır, düşünür. “Biz arayacağız” deyip sizi geri gönderir. Aceleci yavrum, ufacık ama çok değerli bir iksir otu gönderiyorum. Adı sabır. Biraz sabır, biraz daha sabır. Fakülte bitti, biraz sabır. İşe girdiniz biraz daha sabır. Taşlar yerine oturdu, çocuk doğdu. Önünüzde hâlâ 50 yıl var. Şimdi de bu çocuğa bakmaya ve bu çocuktan gelecek çilelere kocaman bir SABIR.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder