Dr. Haydar Dümen Kurtulmak kolay değil
HABERİ PAYLAŞ

Kurtulmak kolay değil

Erkekler ergenlikten itibaren mastürbasyona başlıyor ve yıllar içinde bu tatmin yöntemine bağlanıyor. Evlenince bu eski alışkanlıktan nasıl kurtulacaklarını düşünüyorlar. Bu yüzden kimi eşini mutlu edememekten korkuyor, kimi de hayata adapte olamamaktan dert yanıyor.

BÖYLE SORU YOK!

Kontrol edemiyorum

Kendimi kontrol edemiyorum. Geceleri yaptığım mastürbasyon 3-4’ü buluyor, sorun olur mu?

CEVAP

Olmuş da farkında değilsin okurum. Önce kendi teşhisini koyuyor, “Kendimi tutamıyorum” diyorsun. Gecenin ıssızlığında, yatağında ‘dön baba’ oynasan da sonunda senin değil, onun keyfine göre hareket ediyorsun. Bu senin irade zayıflığını, ona tutsak olduğunu gösterir. Olay zevk olmaktan çıkmış sanki boyunun borcu olmuş. Organ erken boşalmaya şartlanacak. Gün geldi, evlendin. İçinde ‘Ya beceremezsem?’ diye kuşku var. Büyük olasılıkla sen haklı çıkacaksın, öteki yerinden kıpırdamayacak bile. Doğru banyoya koş aslanım. Eğer fırsat bulursan koşmaktan başka çaren yok.


GÜNÜN SORULARI

Zevk almıyorum

28 yaşındayım, 4 aydır evliyim. Cinsel ilişkiden zevk almıyorum. Eşimle aramızda sevgi ve saygı var. Cinsellikten beklentim yok. Ne yapayım?

Sevgili okurum, su akmayan bir musluğun önüne oturmuş, elindeki boş testinin dolmasını bekler gibisin. Eşin anasından öğrendiği sevgi ve saygıyı aynen aktarmış ama genel bilgiler de karne sınıfı bile geçememiş. 4 ayda evlilik pes etmiş. Kavgasız gürültüsüz evlilik sevgi ve saygısını yürütmüşsünüz. Tel kadayıfı tepsiye koymuş ama şerbeti unutmuş gibisiniz. Evlilik böyle yürümez. Kocanla konuş. El ele bir uzmanın karşısına oturun.


Artık yetmiyor

Haberin Devamı

19 yaşındayım, mastürbasyon tatmin etmiyor. Artık tatlı bir kızla sevişmek istiyorum. Doğru istek mi?

Değerli okurum, istekler çoğu zaman sahibine tuzak kurar da sahibi farkında olmaz. Çünkü her zaman önüne bir tepsi konur, üstelik tepsi zevkine göre dizayn edilmiştir. Bak tatlı bir kız istiyorsun. O tatlı kızı annesi, babası, anneannesi nasıl büyüttüler biliyor musun? Bana bak tatlı kızlardan uzak dur. Senin keyfin olsun diye harcanacak kızlar değil onlar. Biraz büyümeyi bekle, bu acele niye?


Uyuyamıyorum

20 yaşındayım. Her gece mastürbasyon yapmadan uyuyamıyorum, zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, her gece mastürbasyon yapmadan uyuyamıyorsan zararsız uyku hapları var. Onlardan alabilirsin. Çünkü bu tempo seni öyle bir yere götürür ki kadından hoşlanmayan mastürbatör olur çıkarsın. Evde gül gibi karın yatak odasında uyurken sen odada arkanı dönerek çaktırmadan ya da banyoya giderek mastürbasyon yaparsın.

Nasıl kurtulurum?

32 yaşındayım. İlişkiye girince 1 dakika dolmadan boşalıyorum. Prezervatif yokken süre daha da kısalıyor. Evliliği beklemeden neler yapmamı önerirsiniz?

CEVAP


Değerli okurum, sözle kurtulman zor. İlaç katkısıyla sistematik bir tedaviye gerek var. Bunun için partnerinle 3-5 ay rahat ortamda beraber olabileceğin pozisyon yaratıldığında erken boşalma tedavi edilir.

Prostat olabilir miyim?

30 yaşındayım. Sık sık ve az olarak idrara çıkıyorum. Prostat olabilir miyim?


CEVAP

Haberin Devamı

Değerli okurum, bu bir alışkanlık ve şartlanma olayıdır. Ama aklında kuşkularla yaşayacağına bir üroloji uzmanına gidip kesin sonucu öğrensen diyorum. Çünkü biz buradan bir öneriyle sorumluluk altına girmek istemeyiz. Genel düşüncem bir sorunun olmadığıdır.

Sevgilim çok istiyor

30 yaşında kızım. Erkek arkadaşım var. O her buluşmamızda cinsel olarak yakınlaşmak istiyor. Ben ise duygusal davranışlar bekliyorum. Öpüşmekten pek hoşlanmıyorum. Ne olur bize yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okurum, bu kadar didişmeli, çekişmeli bir ortamı girmeyiver canım. Çünkü ikiniz de kendi açınızdan haklısınız. Bu dengeyi birinizden yana bozduğumda olabilecek sorumluluğa beni de katarsınız. Üstelik genel öneridir bunlar. Özelde belki daha ayrıntılar konuşulur ama şimdiki önerimde ısrar ediyorum. İlişkiyi bitiriverin.

Penisime kramp girdi

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte olacaktık ama tam o sırada penisime kramp girdi. 10 dakika sonra geçti. Yine kramp girerse ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bir kere daha dene bakalım. Bir kere oldu diye yine olacak diye bir kural yok. Eğer devam ederse çaresini ararız.

Kızlar şikayet ediyor

18 yaşındayım. Penisim çok sert. Braber olduğum kız arkadaşlarım acı çektiklerini söylüyorlar. İleride bir sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, eğer evlilik için konuşuyorsan bir süre sonra o sertliğinden, o coşkusundan kendini bir parça geri alacak. Bir sorun ya da dert değil. İdareli kullanıver canım.

Ayaklarım ağrıyor

Haberin Devamı

Mastürbasyon yaptıktan sonra ayaklarımda bir ağrı oluşuyor. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, kasılmadandır. Kaslar kasılıyor, geriliyorsunuz yay gibi. Korkulacak bir şey yok. Mastürbasyonun sayısı bellidir: Haftada 2-3 yeterlidir.

Uzatacak yöntem var mı?

18 yaşındayım. Hiç ilişkim olmadı. Hep hayallerimi arkadaşlara anlattım. Penisim 8 santim. Kendime güvenim kalmadı. Acaba penisi uzatacak yöntemler var mı?

CEVAP

Değerli okurum, kilon var mı? Şu anda ben kararsızım. Nice senin gibi genç gelmiştir aynı şikayetlerle. Bir de bakmışımdır ki penisleri normalin üstünde. O normalin üstünde bayağı büyük boyut. Ama küçük geliyor onlara, o gözle bakıyorlar. Kilon yoksa gerçek boyutu da 8 santim ise ileride operasyonla birkaç santim büyütülebilir.

Hastalık kaptım mı?

Birkaç ay önce yabancı uyruklu bir kadınla korunmasız ilişkiye girdim. Acaba hastalık kaptım mı? Kaptıysam nasıl anlarım? CEVAP Değerli okurum, kapmışsan sana haber verir. Şimdilik yapılacak bir şey yok. Bana göre kapmadın. Ama şu yabancı uyruklular profesyonelse kendinizi zevke kurban edecek kadar kör cehalete kapılmayın.

Zevk almıyoruz

31 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde çok erken boşalıyorum. Bu benim için büyük sıkıntı oluyor. Sevgilim de durumdan şikayetçi, ikimiz de zevk alamıyoruz. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, alışana kadar böyle devam edecek. Evlilik olunca düzeltiyoruz. Bu koşullarda tedaviden beklediğinizi bulamayacaksınız.

Nişanlımın canı yanıyor

Kışa evleneceğiz ve nişanlımla cinselliği yaşamaya karar verdik. Son ilişkimiz 3 gün önce oldu. Nişanlım bu sefer canının çok yandığını söyledi. Sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım sevgilin bir vajina iltihabı geçiriyor. Hani gözümüz kızarır ya da saman nezlesi oluruz ya onun gibi. Sıradan bir olaydır. Birkaç birleşmede de hâlâ ağrı olursa bir kadın doğum uzmanına gidip önlem almak en doğrusu.

Küçülmez mi?

22 yaşındayım, yakışıklıyım. Penisim çok büyük, kimse ilişkiye girmek istemiyor. Penisimi küçültmek mümkün mü?

CEVAP

Küçültemezsin yakışıklım. Buradan bütün penis özleminde olan erkeklere gönderme yapalım. Al sana büyük penis.


GÜNÜN SÖZÜ

İnandığınız bir insan size elini uzatmışsa, siz iki kişiden çok bir güçsünüz demektir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder