Dr. Haydar Dümen Kuşkulardan kurtulun
HABERİ PAYLAŞ

Kuşkulardan kurtulun

Haberin Devamı

İlişkilerde karşılıklı güven şart. Güvenin olmadığı ve kuşkuların kuşattığı birliktelik düşünülemez. Bu yüzden erkek, birlikte olduğu kadına güvenecek. Hiç kimse kusursuz değil, mükemmeli arayarak mutsuzluk yaratmayın ve orta yoldan ayrılmayın.

BÖYLE SORU YOK!

İlişkide hiç enerjim bitmiyor

24 yaşındayım, seksi çok seviyorum. Kızlarla ilişkide enerjim hiç bitmiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, sözlü mastürbasyonlar vardır. Kişi anlattıklarına inanır. İnandıkça çoşar, coştukça yeni hayallere koşar. Bunun adı uyanık rüya görmektir. Yoksulun hayali para dolu kasadır. Eli boş bekarın hayali ise, kızlar ve kadınlardır. Değerli okurlarım, Türkiye’de yaşıyorsunuz. Kendi çevreniz için duyarlısınız.

Ama dışarıya karşı bozuk saat ayarlısınız. Senin saatin zembereği kopmuş okurum, farkında değilsin. Aşka tamam, sevgi mutlaka olmalıdır. Saygı ise sevginin temel elemanıdır. Ne dediğini anlamıyorum. Ben bu derdi çözemedim, senin de hangi sorunu çözemediğini anlayamadım. Sorun dediğin çok kızla ilişkiyse bir de bu derdini kızlardan birinin amcasına açıver!!!

Pompa kullansam eğrilik düzelir mi?

1) Penisimde hafif eğrilik var. Penis pompası düzeltir mi?

2) Penis pompası penisimi büyütür mü?

3) Büyütürse sakıncası olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, şu pompa yani pompalama sözünün nerelerde kullanıldığını hiç düşündün mü? Hayaller pompalanır ama fazlası hayal balonunu patlatır. Umutlar boşa ise pompala yavrum pompala. Umut gider, elinde pompası kalır. Bazı pompalamalar vardır, mesela yalaka sonra dalkavuk olursun. Derken gün olur devran döner, kendini umut kapısının dışında bulursun. Sana gelince; pompa düzeyinde kaldığın sürece pompala değerli okurum. Ama gerçek yaşamda araba lastiğini şişirmekten başka bir işe yaradığını ben görmedim, sanırım mesajı aldın.

Eski haline ne zaman döner?

27 yaşındayım, bekarım. Düzenli cinsel hayatım yok. 1.5 aydır sertleşme sorunum var. Sabah ereksiyonları olmuyor. Önceden kendiliğinden sertleşirdi, haftada bir sabah boşalırdım. Üroloğa gittim, sorun yok. Ne zaman eski haline döner?

CEVAP

Değerli okurum, bana sorduğun soru ve sorunlarının alt yapısını ve yanıtını organ kendi dilince sana anlatmaya çalışmış. Onu anlamadığına göre, benim dilimden anlar mısın bilemem. Yani arada bir kader, kısmet piyangodan ne çıkarsa onu nimet mi saydın? Haftada bir kendiliğinden boşalmaya mahkum ettiğin organa bu yasakları neden koydun? Doğanın dengelerini neden bozdun? Uzun süreli perhizden söz ediyorsun, önünde yiyecek yok, karnın aç ama beslenme uzmanına gidiyorsun!!! Yavrum, tabak boş olduğu sürece sana boş tabağı yalamak kalır. Aman dikkat ha!

Acaba hamile mi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3 aydır sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Bir defasında iç çamaşırı yokken dışarı boşaldım. Vajinanın üstüne çok az sperm geldi. Hamile kalmış olabilir mi? Midesinin bulandığını ve karının şiştiğini söylüyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, giysili birleşmelerdeki ilişkilerden gebe kalınmaz. Bir gebelikte 3 ay içinde karın büyür. Kızınki psikolojik.

İlkinde sertleşme olmadı

23 yaşındayım, ilk seferde bir kızla birlikte olacaktım ama heyecandan olamadı. Aynı sorunu yaşarım diye kimseyle birlikte olamıyorum. Sizce sebebi nedir? Düzelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, makine ve mekanizma sağlam. Ama ilk birleşmeler ilk heyecanlarda genellikle böyle olur. Eğer kafayı takarsan başka bir ilişkide yine sertleşme olmayabilir. Bu da panik yaratır. Ve zincirleme reaksiyon devam eder. Hiçbir şeyin yok.

Başkasıyla evleneceğim

28 yaşında, bekar kızım. 2 yıl önce sürtünme yoluyla sevişmeden hamile kaldım, kürtaj oldum. Doktor, kız olduğumu söyledi. Şimdi bir başkasıyla evleneceğim. Ama ne yapacağımı bilmiyorum. Ne dersiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, bekaret bozulmuştur. Ama kızlık zarı bazen o kadar esnek olabilir ki sadece doğumda yırtılır. Yani bir kız onlarca erkekler yatmış bile olsa o esnek zar orada duruyordur. Evliliğini yap. Çıkabilecek sorunlar adım adım çözülür. Bu konuda erkekler kusursuz, sütten çıkmış ak kaşık değil. Güvensizlik ve kuşku varsa aşk olamaz.

Kısa diye endişeliyim

36 yaşındayım ve ilişkiye girmedim. Çünkü penisim 8 santim. Acaba büyümesi için imkan var mı? İleride çocuğum olur mu? Korkudan evlenemiyorum. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, şişmansan zayıfla. Penisinin 8 santimden uzun olduğunu sanıyorum. Yani ereksiyon halindeki ölçüsü önemli. Çocuğun boyla ilgisi yok. Bir labarotuvarda sperm testi yaptırır, sonuçlarını alırsın. Ancak böyle belli olur. Penis ameliyatla 1-2 santim büyür. Bir, iki uzmanın onayından sonra en ustasına yaptırıver. Ama tabii ki gerek varsa.

Herkes dalga geçiyor

Cinsel organım tam sertleşmiyor. Bu yüzden kızlara karşı soğukluk yaşıyorum. Bu da beni etkiliyor. Bunalımdayım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, korku, heyecan, panik, kuşku ya da sürekli kendini denetim altına alman penisin ereksiyonunu etkiler. Bana göre sapasağlamsın. Kızlarla arkadaş ol. Başlangıçta cinselliği arka plana at. Zamanı gelince o devreye girer, sen de alışırsın.

Cinsel organımı nasıl büyütebilirim?

Penisim 15 santim. Sevgilim dert etmiyor ama ben üzülüyorum. Acaba cinsel organımı büyütmek için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, penisin tıbba göre normal boyutlarda. Normal olanı büyütmenin de gereği ve anlamı yok. Bir tek ameliyatla büyür ama hem maddi hem manevi sana kök söktürür. Onca çabadan sonra büyüyecek miktar 1-2 santimi geçmez. Gereksiz kuşkulara kapılma.

Tam sertleşmiyor

35 yaşındayım. Son 2 aydır cinsel organım sertleşmiyor, sertleşse bile hemen yumuşuyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, anlattığın sorun psikolojik kökenli gibi gözüküyor. Üstüne gitme, kendi haline bırak. Belki bir, iki ilaçla sonuca bakabilirsin. Hâlâ yaşadığın sorun sürüyorsa, bu durumda penise gelen damarların ve oradan gelen kanın dönüş yolu üzerindeki sifonun çalışmasında sorun var mı bakmak gerekir. Şekerini de ölçtür. 1-2 ay daha sıkıntı sürerse üroloğa git, teşhis konulsun.

Neden son 6 aydır zevk almıyorum?

24 yaşında kadınım. Sevgilimle 2 yıldır cinsel hayatım var. İlk ilişkilerimde zevk alıyordum. Son 6 aydır idrarda yanma, akıntı ve kaşıntı var, zevk yok. Bu bir hastalık mı?

CEVAP

Sevgili okurum, hemen bir kadın-doğum uzmanına, hemen hemen. Erken tedavi olursan büyük olasılıkla bu dertten kurtulacaksın. Kronikleşirse sorun uzar. Zevk alamamanın nedenine gelince; işte bak onunla çok karşılaştım. Orası fena halde kayganlaştı ve duyarsızlaştı da ondan.

Bakireyim ama...

21 yaşında kızım, 2 aylık nişanlıyım. Üzerimizde kıyafetler yokken yüzeysel bir şeyler yaşadık. Bakire olanların da gebe kaldığını öğrendim. Acaba hamile miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, mümkündür. Gebe kalan kız ya da kadın gebelik süresince adet görmez. Yani adet görme günün 15-20 gün geçmişse, hamile kalmış olma olasılığın yüksektir.

Neden kan geliyor?

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 2 ay önce ilişkiye girdik. İlk ilişki olmasına rağmen 1-2 damla kan geldi. Sonrakilerde de kan vardı. Acaba nedeni nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, 2 damla kan yeterlidir. Sonradan gelen kan olayını da kötüye yorumlamıyorum. Ama rahat etmek için bir kadın-doğum uzmanına gitmeni uygun buluyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Aklın en iyi savunma silahı güzel sözcüklerdir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder