Dr. Haydar Dümen Mesafe aşkı yıpratır
HABERİ PAYLAŞ

Mesafe aşkı yıpratır

Birbirini seven iki kişi evleniyor. Bazı nedenlerle eşlerden biri evden uzak kalıyor ve cinsellik sekteye uğruyor. Aradan geçen zaman çiftin cinsel isteğini alıp götürüyor, herkes paniğe kapılıyor, ilişkiden soğuyor. Bu uzaklık başa bela ama üzülmeyin, bir araya gelince işler düzeliyor.

Yaralar oluştu

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte olduk, kan geldi. Bir haftadır vajinasının kenarında yaralar oluştu. Bir de adet kanamaları kesildi. Hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile kalmamıştır diye düşünüyorum. Yaralar tahrişten olur. Narin bölgedir. Biraz antibiyotikli pomatlar işe yarayabilir. Ama olan olmuş, zaman geçmiş.

Haberin Devamı

Yırtılmış mıdır?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. Ertesi gün duşa girdiğinde pembemsi akıntı gelmiş, iki damla da kan görmüş. Acaba kızlık zarı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, bir yerden kan gelirse orada bir zedelenme olmuş demektir. Kılcal damarların incinmiştir, bunun bir başka adı da zarın yırtılmasıdır. Ama belki de olmamıştır. Sizler böyle dolu dizgin gidin. Sonra da samanlıkta toplu iğne arayın.

İsteğim kalmadı

22 yaşında, 3 yıllık evliyim. 6 ay eşimle beraber kaldık. 2.5 yıldır da iş nedeniyle eşimden ayrıyım. Cinsel isteğim kalmadı. Hiçbir kadınla ilişkiye giremiyorum. Psikolojik tedaviden sonuç alamadım. Cinsel gücümün eski haline gelmesi için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, evlilik koşullarının normale dönmesi, düzenin kurulması ve bu düzenin içerisinde sorunlara çare aranması en doğrusu. Şimdilik öyle kalsın, merak etme. Ortam oluşunca çareyi buluruz. Çünkü cinsellik kendiliğinden yok olup erimez.

Sevgilim sorun yaşıyor

Sevgilim 22 yaşında. Hiç tecrübesi yok. İki aydır erken boşalıyor. Mastürbasyon yapıp film izlediğinde etkileniyor ama boşalamıyor. Bu durum nasıl düzelir?

CEVAP

Değerli okurum, zamanla alışır. Yani ben iki sevgiliye nasıl yöntem tarif edebilirim ki? Bir kere bunun adı cinsel ilişki olduktan sonra konulur. Eğer öyleyse zaman lehinizde çalışır. Ama değilse durum budur.

Rahatsızım

22 yaşındayım. Penisimdeki eğrilik ilişkiye girmeye engel değil ama sinir oluyorum. Partnerimin penisimle alay etmesinden korkuyorum. Bunu düzeltmenin yolu var mı? Ameliyat nasıl oluyor, ne kadar sürüyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bu konuda uzman ürolog doktorlar var. Birkaç gün hastanede yatman yeterli. Ama düzeltmeye ihtiyaç var mı, yok mu olayına hekim karar versin. Hafif eğriliklere ameliyat gerekmiyor.

İstemiyorum

25 yaşındayım, partnerim yok. Sürekli mastürbasyon yapıyorum ve çok kiloluyum. Penisim sertleşiyor ama hemen bitiyor. Doktor penil doppler yaptırmamı söyledi. 6 aydır böyle, ‘Psikolojiktir’ diye düşündüm ama geçmedi. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, penil doppleri yapılabilir. Büyük bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Ancak bu mastürbasyon alışkanlığı bir tür şartlanmayla seni kendine tutsak kılar. Ortalama 10 yıla yakındır mastürbasyon yapıyorsun. Artık kadın, kız arkadaşların ve evlilik koşulları oluşmalı. Tehlike yumuşamada değil, alışkanlığın kendisinde.

Penisim uzamıyor

20 yaşındayım, ilişkiye girmedim. İsteyenler oldu ama çekiniyorum. Penisim 10 santim. 96 kiloydum, 85’e düştüm. Vücut geliştirmeye gidiyorum. 1.74 boyundayım, zayıfladım ama penisim uzamadı. Vücut geliştirmede kullanılan iştah kesici, kas güçlendirici haplar var. Onları kullansam yan etki yapar mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir ilaca gerek yok. Ortalama 10-12 kilo daha vermen gerekiyor. O koşullardan sonra cinsel denemelerin daha doğru olur. Hem senin için zayıflama bu uğurda bir amaç haline dönüşür hem de beden yapınla komplekse girmezsin. Mastürbasyondan uzaklaşmak için zaman kazanırsın. Penisinin boyuna fazla kafanı takma.

Erken boşalıyorum

26 yaşındayım. Geçen yıl ilk cinsel deneyimimi genelevde yaşadım. Gayet başarılıydım. Dün ikinci kez geneleve gittim. Kadınla ilişkiye girmeden önce boşaldım. Sonra ilişkiye girdik ama kadın “Penisin sönmüş” dedi ve kalkıp gitti. Yani erken boşaldım. Bundan nasıl kurtulurum?

CEVAP

Değerli okurum, kurtulmuşsun geçmiş olsun. O kadın iyi ki seni azarlayıp hakaret etmedi. Parayı da aldı. Seni de kuşkuların ve hayal kırıklığınla baş başa bıraktı. Oysa ki ortada sorun yok. O koşullarda öyle olması gerekiyordu ve öyle oldu. Genelev denemelerinden vazgeçersin. Daha olumlu koşullarda ve kısa süreye sıkışmamış ilişkiler yaşandığında hiçbir sorun kalmayacak.

Hamile miyim?

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. İlk ilişkide prezervatif taktı ve boşaldı. Ama ilk ilişkide takmamamıştı. Spermlerin bulaşma ihtimalini düşünerek temizledim. Sildiğimde kan yoktu ama 15 dakika sonra akıntı ile kan geldi. Otururken ve yürürken acı çekiyorum. Kızlığım bozulmuş mudur? Hamile miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile kalmadığın kesin. Ama zarın zarar gördüğü düşünülebilir. Sanıyorum zardan değil de vajina dokularında zedelenme olmuştur.

Alay etti

3 ay önce ilk cinsel deneyimimi yaşadım. Kız arkadaşım penisime bakıp benimle alay etti. Bu da beni üzdü. Penisim 6 santim. Normalin altında olduğunu biliyorum. Normal boyutları kaç santim olmalı?

CEVAP

Değerli okurum, sanıyorum penisinin sönük durumunun ölçüsünü veriyorsun. Senden ricam sertleşmişken yeniden ölçüm yap. Sonucu bana bildir, hemen yanıtını alacaksın.

BÖYLE SORU YOK!

Kız orgazm olmuyor

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye giriyorum. Ben 5-6 kere boşalıyorum ama kız arkadaşım orgazm olmuyor. Acaba onda bir sıkıntı mı var? Tuvalete gittiğinde boşaldığını söylüyor, doğru mu?

CEVAP

Bilemem değerli okurum, kız öyle diyorsa doğrudur. Kadınlarda orgazm güçlüğü vardır. Çünkü sen bencil davranıp hep kendini düşünüyor gibisin. Çilekli pastayı koydun önüne, hiç kimseye pay vermeden arka arkaya lokmaları yuttun. Narin kız ne desin? Kibar ve iyi huylu biri. “Beni de düşünsen” diyemedi, buna nezaketi engel oldu.

Değerli okurum, biraz büyümen gerekir. Kızımızı incitme, onun ruhunu okşa, ilişkini devam ettir. Sen kişisel gelişimini ve okulunu sakın ihmal etme.

GÜNÜN SORULARI

Erken boşalma düzelir mi?

Yaşım 36, bekarım. Erken boşalmam var. İlk ilişki 10 saniye sürüyor. 15 dakika sonra olan 2’nci ilişki 2 dakikada bitiyor. Bu koşullarda erken boşalmam düzelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma evlilikte daha kolay tedavi edilir. Kapkaç ilişkiler ya da yakalanmış fırsatlarla erken boşalma zor tedavi edilir.

İrade sorununun olmadığı ve zamanın zorlamadığı yasal ilişki bu işin ilacı. Yoksa alarm zilleri başlar çalmaya. Şartlanma düzelmedikçe erken boşalma devam eder. Evlenmeden yani evlilik koşulları oluşmadan tedavi zorlaşır. Ayrıca bir uzmandan yardım al.

Yapmazsam olmuyor

Hiç ilişkiye girmedim. Günde 1-2 kere mastürbasyon yetmiyor. Her yaptığımda ilk kez yapmışım gibi hissediyorum. İleride bir sorun olur mu? RUMUZ: BILLYTHEKID

CEVAP

Okurum, mastürbasyon çukuruna düşmüşsün, çıkamıyorsun. Sana mastürbasyonun haftada 2-3 kez yapılabilir olduğunu anlatmamışlar. Bu şartlanma refleksi olarak devam eder. Erken boşalma sorunu gözle görülür derecede artar.

Evlendiğinde düş kırıklığı yaşarsın. Yaşını yazsaydın bu reçetede başka tüyolar da verirdim. Kaliteyi ve nasıl kullanılacağını bilmeden kurduğun hayaller sonunda pişmanlık yaratır.

GÜNÜN SÖZÜ

Akılsız onur pusulasız gemi gibidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder