Dr. Haydar Dümen Mutluluğu ararken...
HABERİ PAYLAŞ

Mutluluğu ararken...

Kadın cinselliği yaşıyor eşini, partnerini seviyor ama beklediği mutluluğa yani orgazma ulaşamıyor. Hayal kırıklığı günden güne büyüyor. Hanımlar, kendinizi sıkmayın ve sorunu büyütmeyin. Eşinize güvenin, cinsellikten mümkün olduğunca keyif almaya bakın, gerisi gelecektir.

BÖYLE SORU YOK!

Sertleşme kaybı var

27 yaşında 1.85 boyunda, 78 kiloyum. Penisimde 1 senedir sertleşme kaybı var. Eskisi kadar sertleşmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, 15 yaşındaydın, kulağına kar suyu kaçtı. Yani arkadaşlarından keyifli bir olay duydun, gittin, evde uyguladın. Oh be ne ala, zevk tavan yaptı, hayaller bulut üzerine çıktı. Yarım dakikada uçtun. Yalnızlık arkadaşın oldu. Her yalnızlıkta yatak ve banyo ile kanka oldun!!! Organ ricadan, yalvarmadan anlamıyor, boykot ilan etti, yuvasına sindi. Seni bir ölçüde olabilecek ruhsal takıntılarından kurtardı. Yaş 27, 12 yıl eder. Ben de ona uyuyorum, sana geçmiş olsun diyorum. Evlendiğinde başına dert açmasın diye dua ediyorum. Üzerinde durma, o enerji depoluyor.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Kan gelince bitecek mi?

İlk gece kan geldiğinde ilişkiyi keselim mi yoksa devam mı edelim?

Şunu bilin ki zar uslu, masum, narin, esnek ve çentik çentik, ufacık tefecik bir doku parçası. Kanar da kanamaz da. Onun paşa gönlüne yani yapısına bağlı. Diyelim ki kanadı, “Engeli kaldırıyorum” dedi. Ama senin iştahın kesilmedi. Kan, suyu azalmış musluk gibi durmadan akıyorsa, vajina yırtıldı demektir. O zaman uzmana götür. Bunlar çok nadir olasılıklar. Bazıları biraz kan gelince kız ölür sanıyor, paniğe kapılıyor. Bu sırada penis sönüyor. Tümü korkuların eseri ne yaparsan yap, bu korkuların esiri olma.

Bir şeyler sürsem?

Erken boşalmayı engellemek için geciktirici ve performans arttırıcı kullanmak veya cinsel organa bir şeyler sürmek sakıncalı mı?

Okurum, hekim denetiminden geçmeyen ilaç ve yöntemlere umut bağlanmaz. Umutla birlikte paranız uçar gider. Sanırım yaşın 20’lerde. Zamanın sınırlı olması, partnerin davranışları, yapısı ve kokusu da bu konuda etkili olur. İlişkinin tekniğini bilmek gerekir. Organa biraz nefes alma süresi vermek, ateşlenen ruha su serpmek, onu pohpohlamak büyük rol oynar. Ruhun da temizliği olayı yenilir yutulur ve içilir hale getirir. Biraz sabır biraz da bilgi.

Haberin Devamı

Her yer ıslanıyor

32 yaşındayım, kocamla tek sorunumuz boşalma sırasında salgıladığım sıvı. Orgazm sırasında böyle bir sıvı normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınlarda orgazmdan önce ve orgazm sırasında ıslanma olabilir. Bunun miktarı çok değildir. Yani ortalık sırılsıklam olmaz. Olursa da kurulanır. Ancak senin durumun sanki bir parça idrar yollarınla bağlantılı gibi geldi bana. Kadın doğum uzmanına gitmende yarar var.

Kız başkasına gitti

22 yaşındayım. Kız arkadaşım beni terk etti, başkasına gittik. Dönmesi için ne yapmam gerekiyor? Ne olur yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey. Giden gitmiş. Başkasıyla bir hayal de olsa dünya kurmuş. Kafasında planlar yapmış. Senden daha çok onu sevmiş. Seni unutmaya çalışmış ya da unutmuş. Kuş uçmuş ya da kelebek ölmüş. Ne yapabilirsin? Bırak herkes kendi kaderini yaşasın. Bir gün sana dönerse düşünürsün.

Haberin Devamı

Orgazm olamaz mıyım?

20 yıllık evliyim. 44 yaşındayım. Klitoris orgazmından bir türlü vajinal orgazma geçemedim. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, o çare kolay değil. İki kişinin gizemini bir psikiyatrın ağzından duyarak, bazı fantezilere uyarak ve teknikte de değişik şeyler uygulayarak orgazmı yakalama şansınız olabilir. Bu önerilerime uyarak hareket et, takıntı yapma. Çünkü orgazm etkiler.

İsteği hemen kaçıyor

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla birbirimizi çok seviyoruz. Ama 1 dakika sonra kız sıkılıyor, uzaklaşıyor. Bu durum evlendiğimizde de böyle devam eder mi?

CEVAP

Değerli okurum, şu evlenme lafı nereden çıktı? Ne evlenmesi? Her aşık olan evlenseydi şu anda hepimiz açlıktan sürünüyor olurduk. Okumamış, hayatın sorumluluğunu öğrenmemiş, anne-baba ekmeğine muhtaç işsizler ordusu. Sonra ne olurdu biliyor musun? O güzelim aşk 6 ay sonra savaşa dönerdi.

Nişanlım hamile mi?

Nişanlım 20 yaşında. İlişkiye girdik, adet kanamasına 2 gün vardı. 2 gecede 3 kez ilişkiye girdik, içine boşaldım. 4 gün geçti, adet görmedi. Hamilelik ihtimali nedir? Hamile ise bebeği nasıl yok ederiz?

CEVAP

Değerli okurum, hamilelik ihtimali zayıf. Böyle bir şey olmuşsa tek çözüm kürtaj.

Penis küçültücü var mı?

Ne zaman güzel bir kadın görsem penisimde akıntı oluyor. Kız arkadaşım benimkinden korkuyor. Ben daha da büyümesinden endişeliyim. Penis küçültücü var mı?

CEVAP

Değerli okurum, doğru yolunda yürü. Doğanın işine karışma. Sonra zırvalayıp da durma. İlaçlarla ne büyür ne de küçülür. Sadece kullanmayı öğreneceksin.

Esnek mi, yırtıldı mı?

20 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla ilişkiye girdik, çok az acı hissettim. Ama hiç kan gelmedi. Zarın esnek olduğunu düşündüm. O gecenin sabahında tuvaletteyken benden kan geldi. Acaba zarım esnek mi, yırtıldı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, esnek ama zedelendi. Ya da zarın yapısı o kadar kanamaya uygundu. Yırtılmış ve kanamış olabilir.

Bozulmuş mudur?

19 yaşında kızım. 21 yaşında sevgilim vardı. Onunla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Şimdi sevgilimden ayrıldım. Çok pişmanım. Kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, zar bozulmadı. Pişman olmuşsun. Bu bir ders almış gibi kafanda kalsın. Onu unut, ruhunu incitme. Bu yaşlarda ruhsal yaralanmana ben razı değilim. Yaşamın içinde bunlar vardır. Daha büyük zararlardan kaçın.

Canım yanıyor

24 yaşında kadınım. Eşim bana ilişki sırasında ne kadar nazik davransa da ilişkiden sonra çok acı hissediyorum. O gün içinde bir daha eşimle birliktelik yaşayamıyorum. Canım çok yanıyor. Acaba bunun tedavisi var mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, önce jinekolojik muayene şart. Orada hafif bir iltihap ya da mantar yoksa bu acının çaresi var. Önce bu bilgiyi edin, yeniden bize dön.

Kan geliyormuş

Nişanlımla ilişkiye girdik, kızlık zarı yırtıldı. İlişkiye girdiğimizden beri 3 gün olmasına rağmen kan geliyormuş. Bu normal mi yoksa bir doktora gidelim im?

CEVAP

Değerli okurum, gelen kanın miktarı önemli. Steril bir gazlı bezle oraya tampon yapın. Yarım saat tutun. Kan çoksa mutlaka bir hekime gidin. Ama ufak ve azsa bir süre sonra diner. 5-10 gün cinsel perhizde olun, birleşme yapmayın.

Bozulmuş olabilir mi?

2 yıl önce erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. Erkek arkadaşımın organını vajinamda hissettim. Sevgilim “Korkma, kızlık zarı daha geride” deyince içim rahatladı. O sırada acı hissettim. Çamaşırımda açık pembe kan vardı. Sizce kızlık zarıma bir zararı olmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, zedelendiğini sanıyorum. Kızlık zarı bir ölçüde ya da tam yırtılmış olabilir. Zar için paniğe kapılıyorsunuz. Bu çelişki sizin ruhunuzu karartıyor. Ne yapmak istediğinizi bilmelisiniz. Bunun için görevlerinizi, ailenizi, sorumluluklarınızı, olayın bir sonraki aşamasını ve boyutunu ülkemizin gerçeklerine göre düşünmeli ve ölçmelisiniz.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkı bir kumar sayarsan kaybedeceğin kesindir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder