Dr. Haydar Dümen Mutluluğun formülü
HABERİ PAYLAŞ

Mutluluğun formülü

Haberin Devamı

Gençler mutluluğu yakalamak için elinden geleni yapıyor, aşkın peşinden gidiyor, çabalıyor, çabalıyor ama olmuyor. Çünkü gençlik ateşinin verdiği heyecan bazı yanlışlara davetiye çıkarıyor. Oysa aşkta mutluluğun resmi için formül basit: Biraz kovalayın, biraz kaçın, orta yolu bulun ki adı aşk olsun. Tabii sonra da korumak için çırpının durun

GÜNÜN SORULARI


Dışarıdaki kadınlarla üçü beşi buluyorum

60 yaşındayım. Karımla ilk yıllarda her şey iyi gidiyordu. Şimdi tüm zevk damarlarım kurumuş olmalı ki onunla 40 yılda bir zar zor ilişkiye giriyorum. Dışarıdaki kadınlar söz konusu olunca kendimi tutamıyorum, bazen 3 ya da 5 kez birlikte oluyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Vay benim moda sakallı okurum. Şu sakallarındaki beyazlaşmış kıllar olmasa söylediklerine inanmayacağım ama sakalına hürmeten inandım gitti. İnandım da karıcığının hakkını yemeyi sana yakıştıramadım. Seni çapkın bakışlı, çorapları nakışlı okurum. Yani sen ilk yıllar eşini kullandın kullandın da eskiyince çöp sepetine mi attın? O başka kadınlara ne oluyor? Onlar nerede hazır bekliyorlar. Seni seni benim yaşlı tekem. Eğer sen kadının hakkını yemeseydin ben sana böyle takılmayacaktım. Biliyorum, karın öyle doğmuş, seni elinde tutamamış. Yoksa kuş uçurtmazdı. Aldığı eğitimden belli: “Sağa bakma, sola bakma, geceleri iç çamaşırsız yatma, ailemizin şerefini ucuza satma, yasak meyveleri tatma, nasihatlarımızı yabana atma, helal mala haram katma...” Of ben bile yoruldum. Bunca kuşatma karşısında kalmasaydı seni dışarıdakilere kaptırır mıydı? Mevcut enerjisini ilk yıllar sana verdi. Sonra odun gibi kalıverdi. Peki bunlar kimin işine yaradı? Dışarıda alıcılar hazır. Amcamız da olgunluğun dolgunluğunda. Hadi kolay gelsin.


Erken boşaldığım için karım bana kızıyor

35 yaşındayım, 10 yıllık evliyim. İki çocuğum var. Karım şakayla karışık bana “Sen işe yaramıyorsun. Ne biçim adamsın” der. Erken boşaldığım için bana çok kızıyor. Ne olur bana yardım edin. Yoksa karımla boşanacağız.

CEVAP Değerli okurum, sevgili gardaşım ne yaptın öyle? Bunca ihmal, bunca çile nasıl kıydın o eşine? Ne umutlarla evlenmişti seninle. Bulutlar üzerinde uçacak, yamaç paraşütü ile üzerine atlayacak, bacaklarından karnına, karnından göğsüne sörf yapacaktı. Nafile, boşuna umut dağlarına kar yağdı? Karının cinselliği dondu kaldı. 10 yıl her gün yatakta gündeme gelen sorun bu. Oysa oralı değil benim okurum. Biz istediğimiz kadar davul çalalım, sen duymak istememişsin. Bu sorunu çözüyoruz. Neredeyse zaman ayarını bile yapıyoruz dedik. Anlayan anlar, anlamayan davul tozu, minare gölgesiyle çözüm arar. Sana iyi haber, karın asla seni bırakmayacak. Ne var ki bu durum onun sinirlerini daha da bozacak, kendini yargılayacak. Gençlik yıllarındaki duygularını tarayacak. Ve “Keşke böyle değil de öyle olsaydı” diyecek. Bu onun iç dünyası, engel olamayız. Henüz ümitler tükenmiş değil. Sosyal evliliğinizi 10 yıl önce yapmışsınız. Şimdi cinsel evliliğinizin koşullarını hazırlayın. Bir uzmandan yardım alın. Doludizgin hayata sarılın. En azından eşin menopoz dönemine huzurlu ve mutlu girsin.


İlişkiye girmeyince kızdı

4 yıldır birlikte olduğum bir sevgilim var. 3 yıl sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Kız bana “Sen delikanlı mısın?” dedi. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, kızın geleceğini düşünseydin bu tür ilişkiyi yapmazdın. Sen kızdan ayrılırsan bu el değmemişlik mi olacak? İşte kızın “Delikanlı mısın?” dediği bu. Şunu demek istiyor: Evleneceksek evlenelim. Ayrılacaksak ayrılalım. Yatacaksak da bana sor. Tercihimi ben söylerim. Doğru bir soru. Top sende. Onu karşına al, konuş. Kendine bağladığın için duygusal yönden yaşananları kız yüreğinden hemen silip atamaz.

Hamile kalmış mıdır?


17 yaşındayım. Kız arkadaşımın cinsel organının üzerine boşaldım. Acaba bir tehlikesi var mı?

CEVAP Sevgili okurum, gözümü kapattım, parmağımla ihtimallerden birine bastım. Gözümü açtım, hayır çıktı. Eee bu kadar kadere inanalım. Ama orada aldatmaca varsa, şeytan işe karışmışsa yüzde 1’lik bir oranla da sorunun yanıtı evet olabilir. Bekleyelim görelim.

Zevk almıyorum

18 yaşında kızım. Sevgilimle 4 aydır ilişkiye giriyoruz. Ben boşalıp boşalmadığımı anlamıyorum. Kaygan bir sıvı geliyor ama mastürbasyon yaparken yaşadığım kasılmaları yaşayamıyorum.

CEVAP Sevgili okurum, zamanla vajinal orgazmı öğreneceksin. Klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçeceksin. Bunlarda zamana bağlı. Tabii ki partnerin usta biri ise ve erken boşalması yoksa

Zar doğuştan yokmuş


Kız arkadaşımın kızlık zarı doğuştan yokmuş. Adet de göremiyormuş. Hocam, doğuştan kızlık zarının olmaması mümkün mü?

CEVAP Sevgili okurum, doğuştan kızlık zarı olmayacağı gibi doğuştan cinsel organı olmayan kadınlar var. Doğa bu, yanılabilir. Nasıl ki altı parmaklı doğan çocuklar, dudağı yarık tavşan dudağı dediğimiz bebekler doğuyorsa bu tür yanılgılar olabilir. Arkadaşına güven.

Çekiniyorum

Üniversite öğrencisiyim, erken boşalıyorum. Bu nedenle ilişkiye girmeye çekiniyorum. Bu durumdan ilaç kullanmadan kurtulmanın bir yolu var mı?

CEVAP

Değerli okurum, bir araban var korkudan test etmiyorsun. Elbette kaza yaparsın. Otur şu direksiyonun başına, birkaç ay kullan bakalım ki sen arabaya ne kadar hakim olacaksın? Araba ne kadar yoldan çıkacak? Yani sana itaat etmeyecek. Buna göre senin ya da arabanın onarım işi ustasına kalır.

Ya boşalamazsam?

Eşimde ayrılalı 8 yıl oldu. Birlikte olduğum biri var. Onunla ilişkiye girmek istiyorum ama korkularım var. Boşalamayacağım korkusu yaşıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, korkuların yenmenin çaresi korkunun üzerine gitmektir. Kaçtıkça korku karabasanı büyür. Üzerine gittikçe de siner. Korkulara bu kadar ödün verilmez. Doğanın güçleri karşısında da fazla direnilmez. Bünyen senin hocan olsun. Bir de düzenli bir yuva. Ya da partnerin gerekli.

Hemen hareketleniyor

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla buluştuğumuzda bana bir şeyler oluyor. Hiçbir kötü düşüncem yok. Böyle zamanlarda penisimde hareketlenme oluyor. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP Sevgili okurum, ne zamandan beri doktorlar güzelliklere ve normal olan şeylere yardım ediyor? Bir de onları üstlenirsek yandık. Daha ne istiyorsun? Her şey güzel ve olanlar doğal. Bırak kız, başını omzuna koysun. İkiniz de harikasınız. Oğlum, sen buluşmaya giderken iç çamaşırının içine el kadar ek bir mendil koyuver. Hadi bakalım, oldu da bitti maşallah. Yola devam.

Vajinayı nasıl büyütebiliriz?


27 yaşındayım. Eşimin vajinası küçük. Bu yüzden ilişkide çok acı duyuyor. Acaba vajinayı nasıl büyütebiliriz? Yoksa boşanmak zorunda kalacağız?

CEVAP Sevgili okurum, düzelecek bir sorundan söz ediyorsun. Bir tür kas kasılması, bir tür vajinismus. Bunu çözdüğümüzü duyurdum. Ben daha ne diyeyim? Binlerce ailenin evliliğini kurtardım. Sizin kulaklarınız tıkalı olmalı ki çare varken boşanma gibi dramatik bir yola sapıyorsunuz. Buna vicdanınız da bilim de razı olmaz.

Kızlar beni terk etti

22 yaşındayım. Bugüne kadar tüm kız arkadaşlarım beni terk etti. Penisim çok büyük diye benden ayrıldılar. Bu durumdan çok rahatsızım. Ne yapacağım?

CEVAP Değerli okurum, gemisini kurtaran kaptan olmuş, iyi yapmışlar. Yani o gemiye sahip faturası yani tapuları elinde olan bir ilişki değil bu. Eşin olur da sineye çeker, bir düzen kurulur. Yavrucukların nesine. Acıya, işkenceye atılmaya ne anlam var? Canım biraz iradeli oluver.

GÜNÜN SÖZÜ

En aldatıcı duygulardan biri sevgidir. Çünkü çok oynaktır. H.D.

12

Sıradaki haber yükleniyor...
holder