Dr. Haydar Dümen Mutluluğun formülü
HABERİ PAYLAŞ

Mutluluğun formülü

Erkekler küçük yaştan itibaren “Kadınları anlamak zor” diye yakınır dururlar. Oysa durum sandığınız kadar zor değil. Biraz ilgi ve şefkat, tatlı dil ve güven. İşte altın kural bu. Sevginizi göstermeyi başarırsanız mutluluğun formülünü yakalarsınız.

Yırtıldı mı?

Kız arkadaşımla seviştik. Eve gittiğinde adet görmediği halde iç çamaşırında kan olduğunu fark etmiş. Oysa ki ben cinsel organını bile ellemedim. Acaba onu kucakladığım sırada bir zedelenme mi oldu? Acaba kızlık zarı yırtılmış mıdır? Gelen kanın sebebi ne olabilir?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, niçin yırtılsın? Tahrişlerden, hormonal dengesizlerden böyle şeyler olabilir. Zarın yırtılması için vajinanın girişi olan, 2-3 santimlik yere dışarıdan bir cismin girip o kanalı zorlaması gerekir. Tabii ki dışarıdan girecek cismin yani penisin çapı önemli. Esnek ise öyle bile kanamıyor.

Denesem mi?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşım ilişkiye girmek istiyor. Ben de istiyorum ama bir yandan da çekiniyorum. Bu durumda ne yapmalıyım? Bir kere denemeli miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, ben burada istasyon memuru değilim ki. Trafik memuru hiç değilim. Deneyip denemeyeceğini en yakınlarına sor. Akrabalar, ailen ne diyor? Cevabı bana bildirmeyi unutma.

İki testisim de yok

18 yaşındayım. Benim iki testisim de yok. Mastürbasyon yaptığımda meni geliyor ama ben kısır olmaktan çok korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, iki testisin de yoksa makine sperm üretmiyor demektir. Bunun anlamı da kısırlıktır. Ama sizler kısırlığı erkeklik fonksiyonları bakımından düşünüyorsunuz. Bunlar birbirinden ayrıdır. Bir insanın erkeklik gücü yerindedir ama çocuğu olmayabilir. Meni aslında prostat salgısıdır. İçinde de spermler yüzer. Tüm bunlar konusunda ne olup bittiğini sana üroloji uzmanı arkadaşımız anlatır, gerekirse tedavini yapar.

Bozulmuş mudur?

18 yaşındayım. Kız arkadaşım da 18 yaşında. Sürekli ilişkiye giriyoruz ama kız arkadaşımdan kan gelmedi. Kızlık zarı bozuldu mu diye çok korkuyor. Acaba bozuldu mu?

CEVAP

Değerli okurum, zar orada duruyor. Esnedi, esnedi sonunda uykuya daldı. Zarlıktan istifa etti. Zara bakarsan bakire. Ama ruha, bedene ve işlevine bakarsan bal gibi kadın.

Haberin Devamı

İhtimali ne kadar?

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla düzenli ilişkimiz var. Ancak geçtiğimiz günlerde korunmasız olarak ilişkiye girdik. Zevk suyu hamile bırakırmış, doğru mu? Bunun ihtimali ne kadardır? Birkaç gündür karın ve kasık ağrısı çekiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, karın ve kasık ağrıların psikolojik. Gebelik ihtimalin çok zayıf. Ama en güvenli ilişkilerde bile daima yüzde 1 olabilirlik geçerlidir.

Gebe kalır mı?

Kız arkadaşımla ön sevişme yaşarken vajinasına boşaldım. O da kağıt mendille hemen sildi. Bir de adetinin son günleriydi. Acaba hamile kalma olasılığı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, çok zayıf.

Sevgimi belli edemedim

27 yaşındayım. Kadınları görünce kızarıp titriyorum. Nabzım yükseliyor, sıkıntı basıyor. Bir kadına gidip onu sevdiğimi söyleyemedim. Gidip güzel bir kadına “Seni seviyorum” desem kesin olumsuz cevap alırım. Ne yapacağım? Yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, tabii ki yardımcı olacağım. Kadınlar tezgahta satılan mal değil ki. Gideceksin durup dururken birisine “Seni seviyorum” diyeceksin. O da sana “Hoppala Bu da nereden çıktı?” diye ters ters bakacak. İlk aklına gelen süper zampara olduğun. Kızarma, terlemeye son verdikten sonra ortamını hazırlarsan, kızlarla sıcak diyaloğa girersen, amacın çiçek açar. Çiçek dikerken bile toprağı seçeceksin. Uygun bir yer bulacaksın. Zamanını ayarlayacaksın. Her şeyden önce tatlı dil ve güvenden vazgeçme tamam mı?

Haberin Devamı

İlişkiye giremiyorum

35 yaşındayım ve çok yakışıklıyım. Pek çok kadın bana aşkını ilan etti. Ama benim bir kadına yaklaşmaya cesaretim yok. Çünkü cinsel organım 8 santim. İlişkiye girmem imkansız. Çözümü nedir? Satılan ilaçlar işe yarar mı?

CEVAP

Değerli okurum, söylediklerinin penisinin büyümesine en ufak bir katkısı olmaz. Dışarıdan müdahalelerin de yararı olmaz. Sözün özü sen bu organla barışık olacaksın. Tek çözüm operasyonla 1-2 santim uzayabilir. Ona da gerek olup olmadığına uzman karar verir. Bana göre bunları düşünmeden ruhunu rahatlatmak için dene bakalım. Ne diyecekler? Onların kararı önemli. Değerlendirmeyi onlar yapsın.

Fantezi şart mı?

20 yaşındayım. Kız arkadaşım 20 yaşında. Kısa sürede boşalmasını nasıl sağlayabilirim? Bu durum psikolojik mi yoksa fanteziye mi bağlı?

CEVAP

Değerli okurum, neredeyse yüzde 50 erkek ve kadının çözemediği sorunu sen hemen çözmeye soyunmuşsun. Bir de fantezilerden söz ediyorsun. Çok uğraşma, üstesinden geleceğin bir şey değil. Kızın kimliği ile ilgili. Umarım kısa zamanda orgazmı öğrenir.

Yapamadım

25 yaşındayım. Üç ay evli kaldım, sonra ayrıldım. Evlilik süresince cinsel sorunlarım yoktu. Boşanalı bir yıl oldu ama geneleve gittiğimde cinsel ilişkiye giremiyorum. İçimde bir şeyler uyanmıyor. Sizce sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, uyanır mı? Bir yerde yemeğe gittin. Mutfak pis, masa kirli, yemeğin kendisi de bayatlamış diyelim. Hiçbir ön hazırlık olmadan tencereyle önüne konulmuş. “Hadi ye” bakalım yiyebilirsen. Doğrusu yiyememen, bir daha o sofraya oturma.

BÖYLE SORU YOK!

Hapı ben içsem olur mu?

Kız arkadaşım doğum kontrol hapı içmesini sevmiyor, ben de prezervatifi sevmiyorum. Doğum kontrol hapını ben içsem kız arkadaşım hamile kalır mı?

CEVAP

Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan çıkar sorusu kafanı karıştırmış besbelli okurum. Her şeyden önce ortaokul biyoloji notlarını topla, kadın-erkek anatomisini öğren. İnsanlar hakkında bu genel konuları öğrendikten sonra yeniden yaz. İkinci dersimi o zaman vereceğim. Yok dersen ki gözüm karardı, “Kıza kıyamıyorum, dünyanın ekseni olan insan soyunun devamını biz erkekler üstlensin, kadınlar rahat bir soluk alsın.” Daha o kaynak bulunmadı. Yakın tarihte de gözükmüyor. Senin bebeğin annebabası olman rafa kalktı. Sanal bebeğin olabilir.

GÜNÜN SORULARI

Konsantre olamıyorum

18 yaşındayım. Gün içinde çok mastürbasyon yapıyorum. Kızlar beni tahrik ediyor. İşe konsantre olamıyorum, patronla aram bozuldu. Ne yapmam gerekiyor?

Değerli okurum, kendine acımıyorsan çocuklarına acı. Her mastürbasyonda 200-300 milyon sperm tuvalete dökülüyor. Fiziksel ve manevi zararları var. Sermayeyi bol harcamaktan suçluluk ve aşağılık kompleksine kapılabilirsin. Maddi zarar ise, patronun seni işinden atar. Bundan sonra sen restoranların önünden geçme. Oradaki yemeklere de iştah duyar, sonra evde ne var, ne yok siler süpürür, anandan dayağı yersin.

Bunalımdayım

Bir kızı çok sevdim, nişanlı çıktı. Bunalıma girdim. Onun için mastürbasyou bırakmıştım. Onu seks objesi gibi görmedim. Ne yapacağım?

Değerli okurum, gençlik heyecanları yaşıyorsun. Kız nişanlıyken sana umut vermişse bu onun sorunu. Sen evlilliği düşünüyor olmalısın ki içine sindirememişsin. Zaten böyle başlayan ilişki evliliğe gitmez. Giderse sonu gelmez. Bazı olayları lehine yorumlaman gerekir. Bu da onlardan biri. Bence kendi yolunda yürü. Artık o kıza takılma. Aranızda bir gedik oluşmuş. Bu uçuruma dönüşmesin.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk bir çiçek gibidir. Önemli olan açmasıyla solması arasındaki süredir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder