Dr. Haydar Dümen Mutluluk kapısı açılır
HABERİ PAYLAŞ

Mutluluk kapısı açılır

Haberin Devamı

Cinsellikte zaman ve tecrübe çok önemli. Kadının ya da erkeğin birbirini tanımak, anlamak ve beklentileri karşılamak için zamana ihtiyacı var. Yıllar geçip ilişkide belli denge tutturulunca cinsellik rayına girer. Birbirini seven, anlayan, tecrübe kazanan çift mutluluğun kapısını birlikte açar.

BÖYLE SORU YOK!

Cinsel isteğim sürekli artıyor

21 yaşındayım. 8 aydır nişanlımla her gün 1-3 sefer birlikte oluyorduk. 1 ay önce ayrıldık. Cinsel isteğim artıyor. Mastürbasyon enerjimi düşürüyor. İsteğim neden artıyor? RUMUZ: DİLMAC35

CEVAP

Ne olacak şimdi? Kendin ettin, kendin bulacaksın. Yani kendin pişirdin kendin soğutacaksın. Bu yaşta alıştın cici mamaya, iş, güç, ders mers ikinci plana... Al takke ver külah, keyifler keka! “İşte hayat bu” dedin. Ekmek babadan, yemek anadan, vur davulcu davula dan dan, gönüle de, kulağa da hoş geliyor, buna da mutluluk deniyor.

Aslında doğrudur da sizdeki olayın koordinatları yanlış. Her gün 1-3 alıştı babası alıştı!!! Şimdi ona çekilmez geliyor el arabası. O da enerjini düşürüyormuş. Nasıl yani? Koca delikanlısın, bakarsın duruma, gerek kalmaz bizden yoruma. Ayarını yaparsın, senin yaşındaki gençler ne yapıyorsa onu yaparsın.

Karım ikinci kez birlikte olmak istiyor

24 yaşındayım 3 yıllık evliyim. Eşimle iyi bir ilişkim var. Ama ben boşaldıktan sonra eşim ikinciyi istiyor, başarılı olamıyorum. Rahatlayınca bana dokunmasını bile istemiyorum. Acaba neden, bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Değerli okurum, Haydar Dümen standartlar enstitüsinin yazılı iletişim şubesi müdiresi olayınıza el koydu. Biraz bilimsel dil kullanırsa özür dilerim, sözü ona verelim. Sayın okurumuz, erkek tohum atar, bu iş birkaç dakikaya bakar. Kadın tohumu alır, çocuk için mayalar, bu da zamana bakar.

Evrensel değerlerdeki kural ve düzen böyledir. Sosyo-psiko ile fizyolojik bakımdan orta yol bulunmalı. Sen biraz daha oyalanmalı, eşin biraz hızlanmalı, orta yolda tokalaşıp sarılıp uyamalısınız. Değerli okurum, bizim müdire hanım uzatmış ama tam doğruyu söylemiş, ben de ondan yanayım, gerisi size kalmış.

Boşalamıyorum, sevgilim isyanda

27 yaşındayım, ilişkiye girdiğimde boşalmada başarısız oluyorum. Son boşalmam 4 saat sürdü. Ne yapmam gerekiyor? Sevgilim isyan ediyor.

CEVAP

Yazık sevgiline değerli okurum. İsyan etmesin de ne yapsın? Bir yanda büyük aşkı sen, öte yanda büyük derdi küçük sevgilisi. İki arada bir derede kaldı. Elinden bir şey gelmeyince olayı şansına attı. Sadece isyan ediyor ama kimin umurunda? Bu gibi konuların bazılarında uzman devreye girmezse, şans kapatır gözlerini, bildiğini okur. Adeta bakar kör olur.

Bir başka şanssızlık da benden. Bu konuda yani fanteziler falan dışında geç boşalmanın tedavisini bilmiyorum. Daha doğrusu yok biliyorum, umarım yanılıyorum, yanılgım şansınız olsun.

Evlilikten korkuyor

30 yaşındayım, sevdiğim kadın da benimle aynı yaşta, başından 3 aylık bir evlilik geçmiş. Beni çok seviyor ama evliliğe sıcak bakmıyor. Ne yapacağım? Bu durum normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, merak etme, zaman onu iyileştirecek. En iyi hocalardan biri zaman, diğeri de tecrübedir. Ona sordun mu? Ayrıldığı kocasıyla kötü deneyimi mi var, vajinismus olabilir mi? Gerçekten seviyorsan, ilişkini sürdür. Çözüm kendiliğinden olur.

Kadın benimkini küçük buldu

23 yaşındayım, bir hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Kadın penisimin küçük olduğunu söyledi. 11 santim, hayattan koptum. Bana yardım edin. Nasıl büyüteceğim?

CEVAP

Değerli okurum, 11 santim penis görevini yapar. ‘Boyutu değil işlevi’ sloganını herkes biliyor. Gittiğin kadının sana böyle söylemesi densizlik. Biraz kiloluysan kasıkta biriken yağlar penisi 1-2 santim yutuyor. Ve böylece görüntü daha da küçülmüş gibi geliyor. Eğer öyleyse kilo ver. Evlenmende sakınca yok.

Neden acı çekiyorum?

25 yaşında, 1 yıldır nişanlı kızım. Nişanlımla cinsel ilişki sırasında ön sevişmeyi uzun tutmamıza rağmen birleşme esnasında acı duyuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bir ihtimal vajinada bir hassasiyet ya da iltihaplanma söz konusu. Bunun böyle olup olmadığına kadın-doğum uzmanları karar verir. İkinci ihtimal ise sen kendini kasıyor olabilirsin. Kasmadan, sorgulamadan dene. Her ikisi de sorun değil. Kadın-doğum uzmanına gidin, baksınlar. Evlilikte bu sorunların üstesinden gelinir.

Orgazm sırasında kasılıyorum

24 yaşında kadınım, ilişkide sadece bir pozisyonda zevk alıyorum ama orgazm olamıyorum. Tam her şey güzel giderken kasılıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, her türlü pozisyonu dene. Orgazmın son noktasındaki takılıp kalman kasılmanla ilgili olabilir. Ya da tüm dikkatini yani konsantrasyonunu ‘Nasıl olacak acaba?’ diye olayın gidişatını takıp bozuyor olabilirsin. Ortada kötü bir durum yok. 3-5 ay bana yeniden bir mail at ki durumu değerlendirelim.

Sızıntı oluyor

23 yaşındayım. Kız arkadaşlarla sohbet ederken cinsel organımda sızıntı ve erken boşalma oluyor. Bu sızıntı ve erken boşalmadan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, o dediğin halkın zevk suyu dediği, birkaç damla gelen, dokununca uzayan yumurta akı gibi kaygan bir maddedir. Erken boşalma anlamına gelmez. Olması doğaldır, sağlıklıdır. Varoluş nedeni penise kayganlık sağlayarak vajinaya girişi kolaylaştırmaktır. Yani bir sorun yok.

Kadınlar büyük diye istemiyorlar

28 yaşındayım, sorunum cinsel organımım boyu. Büyük olduğu için kadınlar beni istemiyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bu soruyu zaman zaman köşemizde yanıtlıyoruz. Kadınlar da, sen de haklısın. Ama tedavisi yok. Ameliyatla kısaltılmıyor, küçültülmüyor. İdareli kullan.

Bir kez yapınca yetiyor

18 yaşındayım, mastürbasyon yaptıktan sonra canım bir daha istemiyor. Arkadaşlar günde 4-5 kereden bahsediyor. Sorunum nedir?

CEVAP

Değerli okurum, ne sorunu? Sendeki sorun normallik, insanlık, kalite, beyin ve efendilik. Bir tek sorunun var. Duyduğuna inanıp anormale heveslenmen.

Eşimi seviyorum ama zevk almıyorum

26 yaşında, 5 aylık evli kadınım. Eşimle cinsel ilişkiden zevk almıyorum. Bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, sabırlı ol. Kendini irdeleme. O sırada acaba orgazm olacak mıyım, zevk alacak mıyım gibi düşünceler hem konsantrasyonu bozar hem de olayın kendi akışkanlığının önüne set çeker. Biraz sabır, yani bekle. 6 ay sonra yeniden konuşalım.

Kan gelmedi, kız mıyım?

26 yaşındayım. Nişanlımla birlikte oldum ama kan gelmedi. Daha sonra baktığımda kızlık zarımda herhangi bir zedelenme olmadığını gördüm. İlişki sırasında esnemiş olabilir mi? Mutlaka yırtılması mı gerekir?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnek. Sanıyorum yırtılmayacak. Onu dışarıdan bakıp sen göremezsin. Senin deyimine ve anlayışına göre kızsın ama cinsel birleşme yaptığın için kadınsın.

Mastürbasyon yapıyorum sivilceler kaybolmadı

17 yaşındayım, duydum ki mastürbasyon yapınca sivilceler kayboluyormuş. Deniyorum ama şu ana kadar hiçbir sonuç alamadım. Acaba ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yanlış duymuşsun. Mastürbasyonun sivilcelerle ilgisi yoktur. Ne olumlu ne de olumsuz bir etkisi vardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder