Dr. Haydar Dümen Mutluluk santimle değil
HABERİ PAYLAŞ

Mutluluk santimle değil

Hayat sizin, nasıl isterseniz öyle yaşarsınız. Ama pusulanızı şaşırmadan, insanlığınıza sahip çıkarak yaşayın. Ne kendinizi üzün ne de bir başkasını incitin. Cinsellik önemli ama hayatın merkezinde değil. Hiç unutmayın, mutluluk santimlerle ölçülmez.

***

BÖYLE SORU YOK!

Konuşurken orgazm oluyorum

24 yaşında, bakireyim. Erkeklerle konuşurken orgazm oluyorum. Yüzüm kızarıyor, titriyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili kızım, nasıl bir şey şu orgazm anlatsana. Bacakların titriyor, kasların geriliyor mu? Hadi ben sayayım sen dinle. Rengin kızarıyor, dişlerin dudaklarını kazıyor.

Haberin Devamı

Ağzın kuruyor, gözlerin kayıyor, beynin ayılıp bayılıyor. Gözlerin sulanıyor, boğazın kısık kısık hırlıyor. Bir daha soruyorum, böyle mi? Sonra birden paraşütle yeryüzüne iner gibi oluyorsun, derin derin soluyorsun.

Kalbin çarpıyor, kanın kaynıyor, için oynuyor. Eğer böyleyse kızım, senin yüreğin cinselliğinle savaşıyor.

Belki orgazm oluyorsun ama boşa kürek sallıyorsun. Bu gibi durumlarda yanında biri olsun ve seni korusun.

***

GÜNÜN SORULARI

Güçsüz hissediyorum

18 yaşındayım İlişkiye girdiğimde ya da mastürbasyon yaptığımda kendimi güçsüz hissediyorum. Ne kadar sürede güç normale döner?

Değerli okurum, kızlarla ilişkiye giriyormuşsun. Vay be yok daha neler. İştahını da o gücünü de evliliğe sakla. Haftada 1 ya da 2 mastürbasyon, çok gerekirse 3 ayda bir, bir kez ilişki yeter de artar bile. Haydi marş marş! Bu işte hiçbir sorun yok. Deneyim, kalite kazan, bilgilerini artır, biraz kitap oku, şiir öğren. Ama içinde bulunduğun yaşı unutma, sonra sana kazık atmasın.

Cinsellikten soğudum

30 yaşındayım, bekarım. 4 aydır kız arkadaşım var. Erken boşalıyorum. Kızın mutsuzluğu beni çok üzüyor. Cinsellikten soğudum. Yol gösterin.

Okurum, 30 yaşına kadar bekar kalan erkeğin bzı hesapları vardır. Birincisi bol kepçe dondurma ya da iki kişilik tabakta aşure. Lokmaları çabuk yatma, ağzında gezdir, dilinle damağınla ez. İlk tabak oyun gibiydi, bitti ve acele işe şeytan karıştı. “Hakkımı ver Hakkı” sözü devreye girdi, onu sen anlamadın. 15 yıllık kankan mastürbasyonla el ele yürüdün. Evlilik yaşındasın. Uygun bir kız arkadaşla evlen. Çocukların olsun, erken boşalmanı evlilik koşullarında tedavi ederiz.

Haberin Devamı

***

Kızlık zarı bozuldu mu?

22 yaşındayım. 2 ay önce kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Bakire olduğunu söylemişti. Ama kan görmedim. 4 saat sonra yeniden ilişkiye girdik. Bu kez çok kan geldi. Kızlık zarı mı bozuldu, adet dönemi miydi?

CEVAP

Değerli okurum, bal gibi kız. Kızın, kızlık zarını kanattın. Üzüntü ve vicdan azabı çekmemek için “o adet kanamasıydı” dememi istiyorsun. Elini yüreğine koy. Yaptın mı bu işi? Yaptın. Sorumluluğunu ve sıkıntılarını delikanlı gibi göğüsle.

Sertliğini kaybediyor

23 yaşındayım. Eski kız arkadaşımla ilişkiye giriyorduk ama sürtünme yoluyla. Şimdiki kız arkadaşımla ilişkiye girmeyi denedik ama penisim sertliğini kaybetti. İlişkiye giremedim. Acaba sorunum psikolojik mi?

CEVAP

Değerli okurum, organ senin bencilliğine isyan ediyor. “Bu kadar da kıyımcı olma, ben yokum” diyor. Sana bir ders veriyor. Organ olarak bozulan bir şey yok. İçini, ruhunu temiz tut. Gerisi sorun değil.

Haberin Devamı

Büyük mü?

23 yaşındayım. Penisim 16 santim. Siz 13 santim normaldir demişsiniz. Kız büyük diye şikayet ediyor. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, 16 santim normalin normalidir. 18’den yukarısı büyüktür. 3 santimi de idareli kullanıver yavrum.

Nasıl kurtulurum?

27 yaşındayım. İlişkiye girince daha 1 dakika dolmadan boşalıyorum. Prezervatif yokken süre daha da kısalıyor. Evliliği beklemeden ne yapmamı önerirsiniz? Nasıl kurtulacağım?

CEVAP

Değerli okurum, söz ve öneriyle kurtulman zor. İlaç katkısıyla sistematik bir tedavi olabilir. Ama bunun için de evlilik koşulları gerekir. Yani partnerinle 3-5 ay rahat ortamda beraber olabileceğin pozisyon yaratıldığında erken boşalman tedavi edilir.

Büyümez mi?

23 yaşındayım. Penisim ereksiyon halinde 10 santim. İlişkim olmadı. Cinsel organı büyütme konusunda hiç mi gelişme yok?

CEVAP

Değerli okurum, diyelim ki penis hiç büyümeyecek ve öyle kalacak. Sen hayatını 10 santimlik organa mı adadın? Sana tapacak kadın zaten bulursun. Evlilik santimetrelerle ölçülmüyor bu bir. İkincisi, sadece ameliyatla 1-2 santim büyüyor. Epey büyük bedel ödeyeceksin. Sonunda çıkan boyuta baktığında çok fark etmeyeceksin. “Ya bunun neresi büyüdü?” diyeceksin.

Yetersiz miyim?

İzlediğim filmlerde kadınlar büyük cinsel organlarla sorun yaşamıyor. Bu nasıl oluyor? Kız arkadaşım iri biri. Penisim 17 santim. Haftada 1-2 kez birlikte oluyoruz. Kız arkadaşım “Bana yetmiyorsun” diyor.

CEVAP

Değerli okurum, o görüntüler sahte. Sen sinemada her gördüğünü gerçek mi sanıyorsun? Ben bilimin sözcüsüyüm. 17 santim penis normaldir. Ortada bir sorun varsa bu kız arkadaşının derdi. Cinsel soğukluğu ya da vajinal orgazm güçlüğü vardır. Anladın mı koçum?

Uyuyamıyorum

19 yaşındayım. Günde 5 kez mastürbasyon yapıyorum. Yatmadan önce yapmazsam uyuyamıyorum. Penisim eğrildi. İlişkiye girsem eğrilik sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, penislerde genellikle belirli ölçülerde eğrilikler görülür. Cinsel birleşmeyi engellemez. Engellerse operasyonla düzeltilir. Şimdilik sorunun yok. Ama günde 5 kez mastürbasyon olmaz. Orta yoldan ayrılma.

Orgazmı hissetmiyorum

36 yaşında, evli kadınım. Orgazm olduğumu bile hissetmiyorum. Bundan 4 ay önce sürekli akıntım vardı. Doktora gittim “Rahimde yara var” dedi. Yarayı 3 ay önce yaktırdım. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, senin sorunun biraz uğraşı isteyecek. Hem psikolojik hem fizyolojik bazı tedaviler gerekecek gibi. Burada bünye sorunu var. Eşinle birlikte bu tedaviye gidin. İbre senden yana dönene kadar bu tedaviye devam etmelisin.

Zararı var mı?

23 yaşındayım. Gecede 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Sonra 2 haftaya yakın bir süre yapmıyorum. Zararı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, yararı da, zararı da yok. Ara veriyorsan ver. Ama başladığında da skoru yukarılara vurma. Bir düzen kurarsan daha iyi. O kadar da ara verme. Böylece sistem çalışsın.

Gebe kaldı mı?

Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Ben bacak arasına boşaldım. Ertesi gün adet gördü. Bittikten 2 gün sonra açık kırmızı, pembe renkte kan gelmiş. Acaba bir problem olabilir mi? Gebe kalma ihtimali var mı?

CEVAP

Değerli okurum, ne gebe kaldı ne de kızlığı bozuldu. Hayata dön, yarın da işinin başına geç.

Pişman oluyorum

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye giriyoruz ama ilişkiye girmeden önce ben çok korkuyorum. İlişki sırasında çok mutlu oluyorum ama bitince de pişmanlık duyuyorum. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, her kızın yaşadığı psikolojik duyguları yaşıyorsun. Bunların arasında iyi haber cinsel birleşmeden zevk almış olman. Korkun zamanla geçecek. Bunlar sorun değil. Ama pişman olacağın bir şeyi de yapma. Bu senin hayatın boyunca rehberin olsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk evliliğin değil, önce ruhun gizeminin kapısını açmalıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder