Dr. Haydar Dümen Mutluluk santimle değil
HABERİ PAYLAŞ

Mutluluk santimle değil

Hayat sizin, nasıl isterseniz yaşarsınız. Ama dikkatli olun. Hayat pusulanızı kaybetmeden, insanlığa sahip çıkarak yaşayın. Ne kendinizi üzün ne de başkasını. Cinsellik önemli ama hayatın merkezinde değil. Mutluluk santimlerle ölçülmez. Önce arkadaş olun, ilişki arkadan gelsin.

Neden büyütemiyorlar?

23 yaşındayım. Penisim ereksiyon halinde 10 santim. Bu yaşıma geldim ama cinsel ilişkim olmadı. Siz, büyütme yöntemlerinin bir işe yaramadığını söylüyorsunuz ama tıp sürekli ilerliyor. Bu konuda hiç mi gelişme olmuyor?

CEVAP

Haberin Devamı

Değerli okurum, diyelim ki penis hiç büyümeyecek ve öyle kalacak. Sen hayatını 10 santimlik organa mı adadın? Her şeyine yüce insanlığına, kocaman beynine, iş yapma enerji ve gücüne orkestra şefinin elindeki çubuk gibi bu 10 santimlik organ mı yön ve yol verecek? Evlilik santimetrelerle ölçülmüyor bu bir. İkincisi, sadece ameliyatla 1-2 santim büyüyor. Epey büyük bedel ödeyeceksin. Sonunda çıkan boyuta baktığında çok fark etmeyeceksin. “Ya bunun neresi büyüdü?” diyeceksin.

Pişman oluyorum

19 yaşındayım. İki yıl önce sevdiğim bir kız vardı, ilk cinsel deneyimim onunla oldu. Hâlâ onu seviyorum. Ondan sonra hiç kimseyle ilişkiye giremedim. Kızları hep reddediyorum. O kadar istememe rağmen olmuyor. Bu sefer pişmanlık duyuyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, pişmanlık duyma. İçeride meni birikiminin sana faydası yok. Dahası zaman zaman dışarı atılmazsa zararı bile olur. Yani o işlere yol vermek gerekir. Öteki ilişkilerin de psikolojik yapından kaynaklanıyor. Aslında hayat değişimlere gebedir. Değişim olmazsa gemimiz denizin ortasında demir atar. Bu durağanlık insanı batırır, çileden çıkarır. Değişim lazım ama o da akla ve vicdana uymalı. Zamanlaması iyi yapılmalı.

Sevgilim korkuyor

Sevgilim ilk deneyimden korkuyor. Korunma yöntemlerinin de yüzde 100 korumadığına inanıyor. Bu yüzden cinselliğe yanaşmıyor. Kızın korkusunu yenmesi için ne yapalım?

CEVAP

Okurum, bilemem. Ben sevgilinin hayatına çanak tutamam. Ayaklarının altına muz kabuğu da koyamam. Senin keyfin için tuzak hazırlayamam. Ne yapalım yani? Sevgilinin bir derdi varsa sayfamız onu bekliyor.

Haberin Devamı

Erken boşalıyorum

Cinsel ilişkiyi çok seviyorum ama erken boşalıyorum. İki, üç kez doktora gittim ama bir netice alamadım. CEVAP Değerli okurum, bu konu evililk koşullarında tedavi ediliyor. Yani sürekli bir partnerin varsa, onunla bu birlikteliğin bir süre daha devam edecekse ya da evliysen tedavi şansın yüzde 90. Değilse bu koşulları bekle.

Aynı heyecanım sürer mi?

19 yaşında kızım. 5 yıllık sevgilimle 1.5 yıldır nişanlıyım. Düğünümüz 5 ay sonra. Onunla birlikte olmak dünyanın en güzel şeyi. Acaba bu düşünce evlenince de sürer mi?

CEVAP

Sevgili okurum, ne bileyim ben? Çocuksu sevgin aşka dönüşmüş. Bu nereye kadar yeter? Aşkınızı ne kadar besler, bilinmez. Sen ki çocukluğunu yaşamamışsın. Parklarda, bahçelerde, sokaklarda oynamamışsın. Kısacası çocukluğuna doyamamışsın. Evleneceksin adamın seni alıp eve kapatacak. Bu iş nasıl olacak? En zor bilmecelerden birini koydun önüme. Benim elimde olsa biraz daha bekle derim, bekle.

Büyütebilir miyim?

20 yaşındayım. Penisim 7-8 santim civarı. Karşımdaki kadını tatmin edemediğimi düşünüyorum; acaba büyüttürebilir miyim?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, penisin ereksiyon halinde 7-8 cm ise hemen bir üroloji uzmanına başvurmanı öneririm. Eğer sönük hali böyleyse ideal.

Nişanlım acı çekiyormuş

22 yaşındayım. 1 yıldır beraberiz. Bir ay önce nişanlandık. Henüz ilişkiye girmedik ama kız arkadaşım orgazm olurken çok acı çektiğini söylüyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, daha evlilik merdiveninin ilk basamaklarındasınız. Bir süre yavaş tempo. Kayganlaştırıcı ve pozisyon seçeneklerini deneyerek birbirinize alışmaya çalışın. Ama birkaç ay sonra acılar ve ağrılar devam ediyorsa önce bir kadın doğum uzmanına sonra da bir psikiyatriye başvuracaksınız.

Öpüştük

18 yaşındayım. Sevgilim bize geldi. Film izlerken öpüşmeye başladık. Bu sırada vajinasına dokundum. Onun güvenini yeniden kazanmak istiyorum. Yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, ortada fol yok, yumurta yok. Çünkü kız sana bir şey söylememiş. Belki de hoşuna gitti. Niçin kaybedeceksin ki? Bu konuyu ona açma. Doğal davran. Girişimi ona bırak.

Neden sertleşmiyor?

34 yaşındayım. 27 yaşında bir sevgilim var. Ön sevişmede zevk suyu geliyor ve bir daha penis sertleşmiyor. Acaba normal bir şey mi?

CEVAP

Değerli okurum, zevk suyundan sonra penisinin sertleşmemesi doğal değil. Bir üroloji uzmanı arkadaş görsün derim.

Küçük geliyor

18 yaşındayım. 1.70 boyundayım, 60 kiloyum. Penisim 13 santim. Bana küçük geliyor. Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum. Ama dalga geçer diye korkuyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, iyidir. Kız arkadaşının dalga geçip geçmeyeceği senin tedirginliğin. Dereyi görmeden paçaları sıvama.

Eğrilik etkiler mi?

25 yaşındayım, 1 aylık evliyim. Sorunum erken boşalma. Geciktirici prezervatifler bile derdime çare olmadı. Bir de cinsel organım eğri. Acaba eğrilik erken boşalmada etkili olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle psikiyatırları tercih et. Üroloji uzmanı arkadaşlar da yardım edebilir. Seçim tercih senin. Eğriliğin zararı da yok, erken boşalmaya etkisi de.

BÖYLE SORU YOK: Eskiden büyük ve kalındı

21 yaşındayım. Ben 17-18 yaşında böyle değildim. Penisim o zamanlar daha büyük ve daha kalın geliyordu gözüme. Bana ne oldu da penisim 13- 14 santime düştü. O dediğim dönemlerde 17 santimdi.

CEVAP

Değerli okurum, penisin sünger dokusuna kan pompalanınca penis ereksiyon haline geçer. 17-18 yaşlarında göz algın onu olduğundan daha iri göstermiş sana. Yoksa çok banyo yapıp penisin çekmesine mi sebep oldun? Ya da o yıllardan bugüne kadar kaç kilo aldın? Ama dikkat et! Senin cetveli dünya standartlarına çevir değerli okurum.

GÜNÜN SORULARI

Hiç mastürbasyon yapmadım

19 yaşındayım, daha önce hiç mastürbasyon yapmadım bazen rüya görünce boşalma oluyor. Cinsel ilişkim de olmadı. Sorun yaratır mı?

Değerli okurum, başından geçen olay gayet normal. Biyolojik gelişimin içinde olması gereken süreçler. Mastürbasyon antrenman gibidir. Bunu hiç yapmamak olmaz. Her sporun antrenmanı vardır. Penisin de sporu karşı cinsin hayaliyle onu harekete geçirmektir. Moralini sakın bozma. Delikanlılığın keyfini çıkarmaya çalış. Bu yaşlarda onu çok da ihmal etme. Bedeninde olan değişime ilgi göster, arada sev, tanı kendini.

Milli olmak istiyorum

19 yaşındayım ve uzun zamandır çalışıyorum, kızlarla samimiyetim yok. Bir oturumda en az 4-5 defa mastürbasyon yapıp boşalabiliyorum. Artık milli olmak istiyorum. RUMUZ: CARPEDIEM

Değerli yavrum, mastürbasyonu oturumlara mı ayırdın? Birinci oturumda konu ÖSYM’ninki gibi temel yeterlilik diyelim. Öyle görünüyor ki sen barajı geçemedin. Alan yeterlilik yani ikinci oturuma girmeye bile gerek yok. Çünkü ne yazık ki milli sıralamaya giremedin bile. Bozma moralini, önümüzdeki sene düzenli çalışarak bir daha denersin.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan kendini sorgularken tarafsız olamaz. Ancak taraflığının ölçüsü önemlidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder