Dr. Haydar Dümen Ne erken ne de cok geç
HABERİ PAYLAŞ

Ne erken ne de cok geç

Haberin Devamı

Cinselliği bazıları yaşıyor, bazıları sadece konuşulanlara kulak veriyor. Unutmayın, cinsellik zamanı gelince yaşanmalı, ancak o zaman ruhunuz ve bedeniniz huzur bulur. İlişkiye girmek için ne erken davranın ne de geç kalın. Her şey zamanında güzel yaşınızın kıymetini bilin

GÜNÜN SORULARI

Acaba penisim küçülür mü?

17 yaşındayım. Çok mastürbasyon yapmak penisi küçültürmüş. Acaba doğru mu?

CEVAP: Ne küçülür ne büyür. Yem verirsin büyümez, yemini kesersin küçülmez. At gibidir mübarek, olmadık yerde şaha kalkar, olması gereken yerde kış uykusuna yatar. Bazen pırlanta olup değerine değer katar, bazen şerefini bir çift söze satar. Benzer görünseler de birbirlerine benzemezler, asla emir ve söz dinlemezler. Kimi her an yarışa hazır gibidir, piste çıkınca kedi görmüş fare gibi siner, kaplan gibi görüneni er meydanına salarsın bol bol havlu toplarsın. Bazen fındık kurduna şampiyonluk madalyalarını takarsın. Aceleci hemen basar düğmeye patronu başlar sövmeye. Bekleyeni, “Aslanım” dedirteni, keçiboynuzu yedirteni her türlüsü var. Gelelim seninkine; saldım çayıra Mevlam kayıra!!!

Öyle çok cinsel isteğim var ki

13 yıllık evli, 35 yaşında kadınım. Kocam erken boşalırdı, hep sıkıntı çektim. 1 aydır ayrıyız. Ben çok istekliyim. Her gün porno film izliyor ve mastürbasyon yapıyorum. Kendimi nasıl durdururum?

CEVAP: Sevgili okurum, hiç tren yolculuğu yaptın mı bilmem. İlk yıllar trenin hızına, manzaranın hazzına doyum olmaz. Bazıları da öyle hızlı gider ki hiçbir şey göremez, yolculuktan bir şey anlayamazsın. Tren yoludur bu, hep düz gitmez. Arada bir istasyon değişebilir, aktarma da yapılabilir. İnişler, yokuşlar derken son istasyon işaretini verir. Yani kampana çalar! Olayın budur sevgili okurum. Böyle olması gerekiyormuş, böyle olmuş. Doğanın ve kişinin kimlik yapılarına da fazla karşı çıkılmaz. Neden dertleniyorsun ki? Gerçeği yoksa hayali var! Onu da yasaklarsak, boşanmış kadın olarak yaşamın zorluklarına kapı mı açalım yoksa seni yatak odanda baş başa mı bırakalım? Nasıl istiyorsan öyle yaşa, kendini zorlama.

**********

Sevgilim gebe kalır mı?

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla birkaç defa prezervatifsiz ilişkiye girdim. Aynı gün içinde ilişkiye girdik ama boşalmadım. Hamile olmasından çok korkuyorum. Ben mi çok kuruntu yapıyorum?

CEVAP: Değerli okurum, kuruntun var ama ihtimal zayıf da olsa kuruntuyu yapmak da haklısın. Rahat etmek için prezervatif kullanıver.

İsteksizlik yaşar mıyım?

27 yaşındayım. Kendimi karıma sakladım. Kızlara karşı çok utangacım. İki haftada bir mastürbasyon yapıyorum. Sizce evlendiğim zaman isteksizlik sorunu yaşar mıyım?

CEVAP: Değerli okurum, bir ihtimal olabilir. 14-15 yaşından bu yaşa gelene kadar yani 10 yıldan fazla, sayısı az da olsa cinselliğin mastürbasyona programlanmış. Bunu aşman kolay değil. Zamanı gelince karşı cinse yönelmek ruhsal sağlığımız için önemli. Bu yaştan sonra senin hemen ilk adımı atman ve olabilirse evlenmen gerekir. Evlilikte de eşine alışana kadar zaman dilimine ihtiyacın olabilir.

İlaçlar işe yarar mı?

29 yaşındayım, bekarım. Cinsel organımın uzun ve ince olması beni üzüyor. Kayganlaştırıcı ilaçlar faydalı mı? Yoksa fasa fiso mu?

CEVAP: Değerli okurum, aynen fasa fiso. Tam fasa fiso. Kesin fasa fiso. Mutlak fasa fiso.

Nasıl uzun sürdürürüm?

24 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3 yıldır ilişkiye giriyoruz. Görüştüğümüz zaman ilk 3-4 ilişkide ben boşalamıyorum. İlişki 1 saat sürüyor. Bu 3-4 ilişkiden sonra kendimi zorlasam da 10 dakikayı geçemiyorum. Uzun sürmesini nasıl sağlayabilirim? Kız arkadaşım uzun ilişkilerden şikayetçi. Ben ne yapabilirim?

CEVAP: Değerli okurum, zavallı kızın hali acınası. Cinsel organı şişmeyip ne yapsın? Oğlum, 10 dakikayı küçümsüyorsun. 10 dakika sürdürebilmek için servet harcayanları ben sana söylesem. İlişki zamanı için bu 10 dakikanın ideal olduğunu söylesem daha bana soracak sorun, beklentilerin kalır mı? Sevgiline sıcak davran. Hep kendini düşünme. Kendini onun yerine koy. Kız ürker, kaçarsa ikinize de yazık olur.

Hemen etkileniyorum

19 yaşındayım. Kız arkadaşlarımla öpüşmeye bile kalksam etkileniyorum ve cinsel organıma ağrılar giriyor. Ama bir türlü boşalamıyorum. Bu durumda boşalmam gerekmez mi?

CEVAP: Değerli okurum, tabii zaman zaman boşalmak gerekir. Ama bu boşalmanın saati ve yeri tartışılır. O saatte penis sertleşmişse hemen boşalacağım diye bir şey olmaz. Parktasın diyelim ya da bir odada, yanında annen-baban olur, bunun gibi. Boşalmama nedeninden dolayı ağrılar olur. Bunların da zararı yoktur. Ama ne çok boşalma ne çok perhiz ne çok ağrı. Çoklardan biraz uzak durduğun zaman her şey yoluna girer.

Çok mu büyük?

17 yaşındayım, birkaç deneyimim oldu. Karşı cins penisimin büyük olmasından şikayetçi. Penisim 21 santim. Bu boy büyük mü?

CEVAP: Sevgili yavrum, çok büyük. İradeli kullan, kızlara zarar verirsin. Bir operasyonla küçültülmediğine göre senin onu çok dikkatli kullanman gerekir. Ayrıca 17 yaşını biraz erken buluyorum.

Dudaklar sarkık

21 yaşındayım. Vajinamdaki küçük dudaklar büyük ve sarkık. Cinsel yaşantımda zararı olur mu? Estetik ameliyatla küçültebilir miyim?

CEVAP: Sevgili okurum, birçok genç kızla aynı sorunu paylaşıyorsun. Özellikle zayıf kızlarda daha çok görülen bu sorun, erkekler açısından kötü bir manzara değildir. Kafana takma.

Neden hamile kalmadı?

24 yaşındayım. Kız arkadaşımla 2 senedir korunmasız ilişkiye giriyorum. Ama her ilişki sonrasında spermler geri çıkıyor. Hiç hamile kalmadı. Bunun nedenini bilemiyorum. Acaba kısır mıyım?

CEVAP: Değerli okurum, vajina çıkmaz sokak gibidir. Gebeliği sağlayan spermler canlı birer hücre olarak yumurtayı döllemeye tek başına yolculuğa çıkarlar. “Hiç hamile kalmadı” diyorsun. Gebe kalmasını mı istiyorsun? Gebe kalırsa çocuğa sahip çıkacak mısın? Oğlum kızdırma beni, ne istediğini biliyor musun?

Erkek arkadaşımı kaybetmek istemiyorum

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımı çok seviyorum. Ama cinsel ilişkiden korkuyorum. Onu kaybetmemek için bu fedakarlığı yapmak istiyorum. Ne yapacağım?

CEVAP: Sevgili yavrum, yapacağın şey fedakarlık değil, kendini feda etmek. Yavrum, bırak o adamı kaçsın. Neden fedakarlık yapıyorsun? Ona bir ziyafet sofrası sunarsan bu elma şekeri emeye benzer. Elma ve şekeri bitince elinde kocaman kazık kalır. Kızım, senin işin, okulun, sorumlulukların, ailen var. Seni böyle baskı altına alan biri iyi niyetli, iyi yürekli, seni de düşünen bir değil. Koyuver gitsin.

GÜNÜN SÖZÜ

İhanet bir avcılıktır. Uzun süre peşinden koşarsın elin boş dönersin. Bir de bakarsın kuş senin önüne düşüvermiş. H.D.

11

Sıradaki haber yükleniyor...
holder