Dr. Haydar Dümen Ne geç ne de erken
HABERİ PAYLAŞ

Ne geç ne de erken

Haberin Devamı

Gençlere erken yaşta cinselliği yaşadıkları için kızıyoruz. Çünkü sonuçlarına katlanacak durumda değiller. Bir de geç kalanlar, karşı cinsle arkadaşlık etmeye korkanlar var. Bu yüzden ne acele edin ne de geç kalın

BÖYLE SORU YOK!

Hiç seks yapmadım

24 yaşındayım. Bugüne kadar hiç seks yapmadım. Durumum ne olacak? CEVAP: 14 yaşında ergenlik, 24 yaşında biletine amorti bile yok!!! Nedir amorti? Öpüşmek, örtülü sevişmek, biraz da yakınlaşarak titreşimleri hissetmek... Eh bunlar olsaydı en azından birinin arkası gelirdi. O zaman penaltıdan gol atardın. Top yuvarlak, ayak acemi, yer kaygan, belki de göz şaşı... Kaşı değerli okurum kaşı yani yaptığına devam et... Uyuza iyi gelir. Sonra bir gün çok geç kalmadan transfer ücreti vererek sahaya çık.



GÜNÜN SORULARI

Kaçamak yapacaktım


21 yaşındayım. Askerden izne geldim. Sertleşme olmuyor. Videolar, resimler işe yaramıyor. Sizce bu iğnelerin etkisi midir? Ben askerlik arası bir kaçamak hayal etmiştim. Ne yapacağım? CEVAP: Buna organ kazığı derler değerli okurum. Aslında işi, adına uygun olduğundan bu kere kazığı sana atmış. İşte o anlatıyor, ben aradan çekiliyorum: “Sahip, al işte hayrını gör. Sen beni düşünmezsen, ben seni hiç düşünmem. Dünya al gülüm, ver gülüm dünyasıdır. Ne kadar avanta, o kadar lavanta anlarsın ya!!! Sen baş babasın biliyoruz da görev düşünce emekçi baba da benim. Bu nedenle baba sıfatını bana çok yakıştırırlar. Gel otur pazarlık masasına, beni unutma. Antrenmanlarımı da aklından çıkarma. Gerisini bana bırak. Yeter ki önüme ... koy.” Değerli okurum, duydun işte bana söz kalmadı. İğneler amcalara kalsın, sen onu kendi haline bırak.



Kız istekliydi ve işler yolundaydı...

24 yaşındayım, sevgilim de 26 yaşında. 1 yıllık ilişkimiz var. İlk başlarda kız çok istekliydi. Ama son birkaç aydır orgazm olamadığını, isteğinin kalmadığını ve aklından cinselliğin geçmediğini söylüyor. İlişkimiz bitmek üzere. Ne yapmalıyım? CEVAP: Değerli okurum, ne yapacaksın gayet basit. Sırt üstü yatıp keyfine bakacaksın. İlişki miadını doldurmuş. Bundan sonrası organizmaya zarar verir. Kız bütün hünerini sergilemiş, “Evlenelim” demeni beklemiş. Okurumuzun keyfi gıcır, ne ruhu incinir ne de bedeni acır. Olan kıza oluyor... Yaşı da bedeni de sağlam ata oynamak istiyor. Sen de getir yiyeyim, ört uyuyayım havalarında, bu bana gökten düşen nimet davalarındasın!!! Analizleriniz bu. Geleceğinizin gerçeği: Kız yakın zamanda ayrılacaksa engel olma. Ve sonra benzer çapkınlık numaralarıyla başka kızlarla oynama.

Acaba ilişkiye girme yaşı kaçtır?

20 yaşındayım. Henüz cinsel ilişkiye girmedim. Sizce cinsel ilişki yaşamının yaşı kaçtır? CEVAP: Sevgili okurum, cinsel ilişkiye girme yaşın bu mektubu okuduğun günden itibaren başlıyor.

Vajinamda yaralar çıkıyor


19 yaşında kızım. 7 ay önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ve kızlığım bozuldu. Cinsel organımda yaralar çıktı. Ucu da sivilce gibi beyaz. Erkek arkadaşım geneleve gitmiş, hastalık kapmış. Sanırım bana bulaştı. Bu yaralar ne olabilir? CEVAP Sevgili okurum, bir kadın-doğum uzmanına koşarak git. Soruların benim uzmanlık alanıma girmiyor. Bazı hastalıklarda zaman çok önemli rol oynar. Ben de burada sorumlu duruma düştüğümden risk almak istemem.



Acı çok zevk yok

25 yaşında, 10 aydır nişanlı kızım. Nişanlımla birlikte olurken hem acı çekiyorum hem hiç zevk almıyorum. Nişanlım da bu duruma bozuluyor. Ne yapmalıyım? CEVAP: Sevgili okurum, tabii ki acının giderilmesi gerekir. Bu bir biçimde çözümlenir. Bir kadın-doğum uzmanının yardımcı olabileceği gibi. Bir psikiyatrist de bu acıyı yok edebilir.

Korkuyorum

26 yaşındayım. Cinsel deneyimim yok çünkü ereksiyon çok geç oluyor. Bu yüzden kadınlarla ilişkiye girmeye korkuyorum. Evlendiğimde de bu sorun devam ederse ben ne yaparım? Penisim 15 santim. Ne yapmam gerekiyor? CEVAP Değerli okurum, her şey normal. Penisin de, çizdiğin tablo da normal. Artık yavaş yavaş evlilik gibi bir birliktelik ya da evlilik yakalarsan hiçbir şeye ihtiyacın olmadan olayın su gibi akıp gidecek. Her şey yolunda girecek.



Nasıl azaltacağım?


15 yaşındayım. Günde 3-4 defa yapmadan olmuyor. Bazen bu sayının üstüne de çıktığım oluyor. Bunu nasıl azaltmam lazım? CEVAP: Değerli okurum, irade, irade, irade.

Kız benden önce ilişkiye girmiş olabilir mi?

21 yaşındayım. 19 yaşındaki kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Hiç kanama olmadı, biraz acı duydu. Neden kanamamış olabilir? Yoksa daha önce biriyle mi birlikte oldu? Kızlığının bozulup bozulmadığını nasıl anlayabilirim? CEVAP: Değerli okurum, aklına kızlık zarının esnek olduğu gelsin. Çünkü kızla hemen nikah masasına oturmadığına göre, onun senin cinsel geçmişini araştırması ne kadar hakkı değilse, senin de onun cinsel geçmişin üzerinde fikir yürütmen doğru değil. Bir de yanlış hüküm yürütmeler var. Bunlar cehaletin ve bencilliğin ürünleridir.



Boşalmayı engelleyemiyorum

19 yaşındayım. En ufak bir dokunmada ya da izlediğim bir film sahnesinde hemen sertleşme oluyor. Buna engel olamıyorum ve 2 dakika sonra boşalıyorum. Bunu bir türlü engelleyemiyorum. Yakın temasta ya da gördüğüm bir olayda hemen başıma geliyor. Ne yapmam gerekiyor? CEVAP: Değerli okurum, heyecandan kaynaklanan bir tür erken boşalma sorunu yaşıyorsun. Evlendiğinde tedavisine bakılır.



Sertleşme sağlayamıyorum

25 yaşındayım, bekarım. Sertleşme oluyor ama 1 dakika sonra penis yumuşuyor. Kızlar bu durum yüzünden benimle dalga geçiyor. Artık çok yoruldum ve kendime güvenimi kaybetmek üzereyim. Ne olur bana yardım edin. CEVAP: Değerli okurum, sertleşme penise gelen damarlardan akan kanın süngersi dokuyu doldurması yani damarların açık olması, dönüş yolunda da sifonun tutması yani venöz kaçağın olmasıdır. Bunun için renkli penis dopleri yaptırman gerekir. Orada olabilecek en ufak bir bozukluk saptanıyor. Bence sağlam çıkacaksın. Ama yine de yaptır bunu, için rahat etsin. Kendine güven duygunu kazanırsan psikolojik olanı daha kolay atlatırsın.



Kocam benimle birlikte olmuyor

Yeni evli bir kadınım. Kocam biraz şişman. Bu yüzden de vücudunda kırmızı renkli çatlaklar var. Ben bunu sorun yapmıyorum ama kocam yapıyor ve benimle ilişkiye girmiyor. Bu yüzden bana bir yol gösterin. CEVAP: Değerli okurum, sağlıklı yaşamının ilk koşulu kiloyu dengede tutmaktır. Estetik boyut bir yana, hastalık risklerini de unutmamak gerekir. Eşinin doğrudan bunu sorun yaratıp senden uzaklaşması aklıma pek yatmadı. Kocanın bu konuyu hekimle baş başa konuşarak sorunun nereden kaynaklandığını kendisi anlatması gerekir ki, ona yardım yapılabilisin ve evliliğiniz kurtulsun.

GÜNÜN SÖZÜ


Aşk treni iki köprüden geçer bir görme iki duyma. Ondan sonra istasyona varar.H.D.

9

Sıradaki haber yükleniyor...
holder