Dr. Haydar Dümen Ne geç olsun ne erken
HABERİ PAYLAŞ

Ne geç olsun ne erken

Cinsellik zamanı gelince yaşanmalı, o zaman ruhunuz da bedeniniz de huzur bulur. Sevdiğiniz kadını ya da erkeği mutlu edersiniz. İlişkiye girmek için ne acele edip hızlı davranın ne de geç kalın. Her şey zamanında güzeldir, treni kaçırıp aile kurmayı ertelemeyin.

Erken boşalıyorum

26 yaşındayım. Cinsel ilişkiyi çok seviyorum ama erken boşalıyorum. Birkaç kez doktora gittim, sonuç alamadım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu konu evlilik koşullarında tedavi ediliyor. Yani sürekli bir partnerin varsa, onunla bu birlikteliğin bir süre daha devam edecekse ya da evliysen tedavi şansın yüzde 90. Değilse bu koşulları bekle.

Haberin Devamı

Küçültemez miyiz?

19 yaşındayım. Bir sevgilim var ama ben onunla gezerken çok utanıyorum. Çünkü penisim büyük. İlişkiye girmeye korkuyorum. Kız buna dayanamaz diye endişeliyim. Penisi küçültmenin bir yolu yok mu?

CEVAP

Değerli okurum, aynı yola devam. Kızın yaşı küçük hem aile sorumluluğu var. İkincisi organla tanışması onu korkutur ve hayallerini yıkar. Bu kötülüğü yapma ona.

Birden boşalıyorum

18 yaşındayım. En fazla 3-4 gün mastürbasyon yapmasam durup dururken boşalıyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, gün aşırı ritme gir. 6 ay sonra 1 günde bire geç. Sanırım 1 yıl sonra her şey düzelir. Keyfinden yan gelir yatarsın.

Kızlara ilgim arttı

20 yaşındayım ve kızlara ilgim arttı. Onlarla ilgili seksi düşünceler aklımdan geçiyor. Her gün erotik video izliyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kızla video konusunu bir karıştırdın mı yandık. Sevgili ve güzel eşin yatak odasında pastayı fırına sürmeyi beklerken sen kendini banyoya kilitlersin. Anladın sanıyorum. Anlamadıysan bir mail daha atarsın, ayrıntıları da orada bulursun.

İlişkiye girdi mi?

28 yaşında, 6 aylık evliyim. Evlilik öncesi eşimle sürtünme yoluyla birlikte olduk. Evlendikten sonra ilk ilişkide kan gelmedi. Ayrıca vajinası geniş ve ikimiz de zevk alamıyoruz. Bu onun daha önce biriyle birlikte olduğunu mu gösterir?

CEVAP

Değerli okurum, dokunun özelilğinden olabilir. Her insanın ağzı, burnu, gözü değişiktir. Kiminin dokusu porsuk, kiminin esnektir. Eğer bana inanıyorsan içindeki ses onun böyle bir ilişkide bulunmadığıdır.

Haberin Devamı

Normal mi?

19 yaşındayım. Penisim 12 santim. Sizce normal mi? İdeal olan ölçü nedir?

CEVAP

Değerli okurum, bu normaldir. İleriki yıllarda daha işine yaracağından ideal bile denilebilir. Ama fazla büyükleri ileride erkeğin yüzünü kara çıkardığından eksisini ve artısını topla. Önüne çıkacak sonuç iyidir. Keyfine bak.

İsteğim artıyor

26 yaşında kızım. Adet döneminde cinsel isteğim artıyor. İlişkiye girmiyor, mastürbasyon yapıyorum ama kanama azalıyor. İsteği azaltmanın yolu var mı?

CEVAP

Ne gereği var yavrum ve sana ne zararı var? Birçok kadında öyledir, öyle devam edecek.

Zevk alamıyorum

23 yaşındayım. Sevişirken zevk alamıyorum, sadece boşalırken alıyorum. Mastürbasyonu azalttım ama yine de bir şey değişmiyor?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu daha da azalt. Beğendiğin, içinin çektiği biriyle evlen. O zaman ortaya çıkacak sorunları çözeriz.

Küçük geliyor

Penisinim boyu sertleşmeden önce bana çok küçük geliyor. Sertleştikten sonra 15-16 santim oluyor. Bu durum sizce normal mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, penisin içindeki süngersi doku kanla dolunca sertleşme olur. Senin süngersi dokunun gözenekleri ve lifleri öylesine kaliteliymiş ki kan çekme kapasitesi fazla ve boyu da normal. Umarım, sen o elindeki şansını iyi kullanırsın.

Hamile mi?

18 yaşındayım. 1 ay önce kız arkadaşımla aynı günde 2 defa ilişkiye girdik. İlkinde korundum, ikincide korunmadım. Peniste kalan sperm artıklarından gebelik oluşur mu?

CEVAP

Değerli okurum, kız gebe değil. Ama sorunun kendisi net yanıt vermemize uygun değil. Bir sperm kaçamak yapıp yumurtaya ulaşırsa gebelik olur. Ama hayat mucizelere göre değerlendirilmez. Ona göre davran.

Yırtık mı?

19 yaşındayım. 3 kez kız arkadaşımla ilişkiye girdik ve kan gelmedi. Kız bana esnek olduğunu söylüyor, inanmıyorum. Yırtık olduğunu düşünüyorum.

CEVAP

Değerli okurum, neden inanmıyorsun? Anadan doğma sağlam diye noter tasdikli rapor mu getirecekti sana? Öyle olursa evlenecek misin? Hem yatacaksın hem bir kenara mı iteceksin? Ona mı inanacaksınız bana mı? Tabii ona inanacaksın. Çünkü kız o.

Hiç deneyimim yok

18 yaşındayım. Penisim 22 santim. Cinsel deneyimim olmadı. İleride sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, sana sorun yaratır. Onun için ölçülü, dikkatli ol. Seçimlerde kendine uygununu ara. Düş kırıklığına uğrama.

Ne zaman diktirmeliyim?

27 yaşında kızım. 4 yıl önce sevdiğim biriyle oldum ama ayrıldık. Şimdi ciddi bir ilişkim var. Kızlık zarını diktirmek istiyorum. Zarı düğünden 10-20 gün önce diktirsem herhangi bir problem olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, dikilen zarın beklediğiniz sonuçları vermesi için:

1) Gerek olup olmadığı.

2) Uzmanın yetenekli ve tarafsız olması.

3) Gerdek gecesinden 1-2 gün önce yapılması.

4) Senin vicdanın.

BÖYLE SORU YOK!

Gecede 3-4 ilişki yetmiyor

49 yaşındayım. Eşimle her gece 3-4’ten aşağı düşmüyorum ama bana yetmiyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, düşünüyorum bu adam neden doymuyor diye? Acaba erken boşalman var mı ki kısa metrajlı film seyreder gibi aç-kapa 2 dakika. Bu durum aklıma daha çok yatıyor.

Şöyle yarım saatlik bir tempoyla kalp atışları 130’da, ter sırtından akıyor olsa, hadi bakalım zorla kendini ikinci mesaiye. Bundan sonra ne yapacağını kendin bilirsin. Bu yaşa gelmişsin, araban sağlamsa, kazasız belasız yola devam.

Bizler böyle konularda uzaktan gazel okumayız. Ama frenle, balata kontrolü gerekiyorsa ona bakarız. Sen aynanın karşısına geç, kendine iyi bak.

GÜNÜN SORULARI

Çok utangacım

41 yaşındayım. Erken boşalma sıkıntım var. Kaç yaşına geldim, kızlara karşı utangacım. Hâlâ bir kadınla flört etmedim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, neyi bekliyorsun bir türlü anlayamadım. Çünkü yaş baş gayet yerinde. Erken boşalma sorunun var ancak tedavisi de var. Oyunu kuralına göre oyna. Yeter ki iyi oyna ve akıllı ol. Şansın her zaman var.

Evlilik için kolları bir an önce sıva. Yoksa ileriki yaşlar için yalnızlık çanlarının sesi geliyor kulağıma. En azından şu sesleri bir analiz et. Evlen, yuvanı kur, kucağına da bir çocuk oturt.

Kanama olmadı

19 yaşında kızım. İlk ilişkiden sonra kanama olmadı. Doktora gitsem durumu tam olarak öğrenebilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, sen mailini yazdın, en erken elime 5-6 gün sonra ulaştı. Bu süre zarıfında kıza ne oldu? Doğrusu çok merak ettim. Be oğlum, kızda kanama var. Al götür hastaneye ve kanamanın neyle ilgili olduğunu öğren.

Bu kızımızın da bir ailesi, çevresi, sana hesap soracak birileri var diye düşünüyorum. Bu ne sorumsuz bir davranış. Bak şimdi çok kızdım sana, her neyse iyi şanslar dilerim.

GÜNÜN SÖZÜ

Romantizm su gibidir. İçmeden olmaz, ama karın doyurmaz. H.D

Sıradaki haber yükleniyor...
holder