Dr. Haydar Dümen O ateşin yanması için...
HABERİ PAYLAŞ

O ateşin yanması için...

Cinsellikle yeni tanışan kadının bazı sorunlar yaşaması doğal. Çünkü kadının hem psikolojik hem de fiziksel olarak ilişkiye hazırlanması gerekir. Birlikte olduğunuz kadının ruhunu, kalbini fethedin, duygusal olun ki onu etkileyin,. Eğer şartlar oluşmazsa uyum o kadar geç sağlanır ki şaşarsınız.

BÖYLE SORU YOK!

Eskisi kadar tat vermiyor

Bu aralar cinsel isteğim çok arttı. Rüyalarıma bile giriyor. Tek çare olan mastürbasyondan eskisi kadar tat alamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, tadını almadığın, hoşlanmadığın bir yemeği yemeyiver. Seni zorlayan silahlı güçler mi var? Niye kendi kendine eziyet ediyorsun? Mastürbasyondan zevk almaman doğru yol için bir işaret. Ya bir de çok zevk alsaydın? “Mastürbasyondan 10 kadından alacağım zevki alıyorum” deseydin ve evlendiğinde bu tutkunun peşinden gitseydin, eşin de bunu gördüğünde naneyi yeseydin, daha mı iyi olurdu? Şansın ve beynin sana yardım ediyor. Yapmayıverirsin, olur biter. Ama arada bir de sus payı ağzına bir lokma kırıntı atıver.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Sevgilim doymuyor

24 yaşında kadınım. Erkek arkadaşım sekse doymak bilmiyor. Ne yapacağım?

Kızım, dert ettiğin şeye bak. Doyurursun be yavrum! Ama teknik bilgilere ihtiyaç var. Önce mideden başla. Doyur doyurabildiğin kadar, Göreceksin bir süre sonra gevşeyecek. Bu yetmez, gözünü doyur. Gücünün yettiği kadar onu oyala. Bir şeyler al, oynasın. Adamı uykuya da doyur. Gözünü açamasın, dünyayı bile görmesin. En sonunda sen soyun, oyalan yavrum, oyalan. Beklemekten yorulsun, hafiften sinirleri bozulsun. Bütün formülleri verdim, gerisi sana kalmış!!!

Benim kuş ötmüyor

32 yaşındayım, bekarım. Düzenli bir seks hayatım yok. 2 yıl evli kaldım, ayrıldım. Benim kuş ötmez oldu. İleri derecede bel fıtığı var. Ürolog ilaç verdi. Ne yapayım?

Değerli okurum, ürolog arkadaşımın dedikleri doğrudur. İlaç yerinde ve uygun. Ayrı kaldığın dönemde sanırım düzenli ilişkin yoktu. Tekrar mastürbasyona dönüş delinin aklına taş getirmek gibi. Üroloğun penil dopler yaptırması iyi olurdu. Bence yaptır, şekerine baktır. Yaş olarak cinselliğin başındasın. Tüm bunları uzmanın önüne serersen kesin teşhis konulur. Çünkü kapalı kutudur, en önemli anahtarı ruhtur.

Haberin Devamı

Kız hamile kalır mı?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. İstemeden de olsa boşaldım ve spermler kızın vajinasına bulaştı. 15 dakika sonra farkına varabildik. Kız arkadaşım hamile kalabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, tahmini hesaplarıma göre gebe kalmadı. Ama şanssızlık her zaman söz konusudur. Sende olan olmuş. Benim bu sözlerim bu işleri yapanlara uyarı. Bilgili olun. Önlem alın. Başınızı derde sokmayın.

Yüzde 100 korur mu?

Doğum kontrol haplarının kadınlar üzerindeki hormonal etkileri nedir? Yüzde 100 etkisi var mıdır? Yüzde 100 koruma sağlar mı? Yani erkek vajinaya boşalsa bile aynı etkiyi gösterir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, bu tür hapları 1 gün bile ara vermeden kullanmak, doktorun önerilerine uymak gerekir.

Zevk almadım, neden?

22 yaşındayım. İlk deneyimimi genelevde yaşadım. 1.5 saat sürmesine rağmen hiç zevk alamadım. Korunmuyordum. Hastalık hapmış olabilir miyim? Acaba prezervatif kullanmadığım için mi böyle oldu?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, hastalık risk yoktur sanırım. Sorunların psikolojik. 10 yıllık hayatın mastürbasyonla geçti, ona alıştın. Heyecan, acemilik, korku bir de kondomun olmaması sıkıntı yaratmış olabilir. Artık bu yolda ilişkilerin şeklini ve adını koyarsan zamanla kendi kendine düzelir.

Adetini gördü

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ama ben içinde boşaldım. Kız arkadaşım adet gördü. Acaba hamile mi, değil mi?

CEVAP

Değerli okurum, hamile kalmadı. Çok şanslıymışsınız, bu sefer direkten döndü. Aman dikkat!

Nişanlımın penisi büyük

22 yaşında nişanlı kızım. Nişanlımla biraz ileri gittik. Nişanlımın penisi büyüktü, canımın yanacağından korktum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, penis-vajina ilişkilerinde kapasite ve kalibre tabii önemlidir. Ama doğa sistemi ona göre programlamış. Her kadına doğum yapabileceği kadar vajina esnekliğini vermiştir. Bu ilişki sırasında ne kadar kendini sıkarsan, ne kadar korkarsan acın da o kadar artar. Aslında bunların tümü çözülecek nitelikte sorunlar.

Penisimden akıntı geliyor

23 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Sevgilimle telefonda veya buluştuğumuzda penisim sertleşiyor, akıntı geliyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, heyecanlı ve deneyimsizsin. Adrenalin salgın biraz fazla. Alışacaksın. Kendini olumlu ortamda sevdiğin biriyle duygusal ve tensel temaslarını geliştir. Zaman içinde seks aşamasına geldiğinde her şey yoluna girecek.

Elini tutsam sertleşiyor

20 yaşındayım. İlk defa bir sevgilim oldu. Sevgilimle el ele bile tutuşsak penisim sertleşiyor. Bu durumdan rahatsız oluyorum. Beni öyle görecek diye korkuyorum. Oturduğum yerden kalkamıyorum. Ne yapmalıyım? Bunun bir çözümü var mı?

CEVAP

Değerli okurum, çözümü yok. Giysilerle önleme olanağın var. Onu da sen düşün.

Keyif alsın istiyorum

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla 2 defa ilişkiye girdim. İlişkilerden keyif almadığını söylüyor. Sevgilimin daha fazla keyif alması için ne yapmalıyım? Sorun kimde?

CEVAP

Değerli okurum, kadınlar öyledir. Fizyolojik ve psikolojik olarak zevk konusunda, erkekler gibi düğmeye basar basmaz ateşlenmezler. Tabii senin de öğreneceğin şeyler var. Bir kadının, kızın ruhunu nasıl anlayacaksın? O geçiş süresindeki duygusallığı nasıl kullanacaksın? Zamana ihtiyacınız var. Bundan sonra da sorma kıza “Zevk alıyor musun, almıyor musun?” diye.

İsteğim kalmıyor

20 yaşında, 1.82 boyunda, 70 kiloyum. Haftada 1 kez mastürbasyon yapıyorum. İlişkide bir kere boşalınca isteğim kalmıyor. Acaba bu durum normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, her şey normal. Her şey ideal, her şey güzel. Bu her şeye aklına gelen öteki şeyleri de ekle. Ben de onlara iyi ve mükemmel diye imzamı atıyorum. Kıpırdamıyor 7 aydır kuşum hareket etmiyor. Ne yapsam sertleşmedi. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ne yaptın? Öldürdün mü yoksa küstürdün mü? Elleşme. Ne yaparsa yapsın. O ne yaptığını senden daha iyi bilir.

Nasıl büyütürüm?

18 yaşındayım. Penisim 8 santim. Büyütmek için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, merak ettim ereksiyon hali mi, sönük hali mi? Eğer ereksiyon hali ise bu konuda yetkin, estetik operasyonda başarılı olan bir ürolog bulmalısın. Çünkü sorumluluk isteyen bir soru. Kesin yanıtı ondan al. Uzmanın dediklerine uy.

Zarım esnek mi?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, kan gelmedi. Acaba kızlık zarım bozuldu da kan mı gelmedi?

CEVAP

Sevgili okurum, zaten zar sana net yanıtını vermiş. Kanamadığına göre esnekmiş. Bu matematiksel bir sonuç. Bir ihtimal ileride kanayabilir de. Hiç kanamayabilir, taa doğuma bırakabilir de. Bunlar zarın yapısı ile ilgili.

GÜNÜN SÖZÜ

Özlem alev gibi yükselebilir. Zamanla küllenebilir de asıl olan ateşin yürekteki izidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder