Dr. Haydar Dümen O pasta eşit paylaşılmalı
HABERİ PAYLAŞ

O pasta eşit paylaşılmalı

Kadınların çoğu tıpkı sizin gibi orgazm olamamaktan şikayetçi. Burada önemli olan sorunu büyütmemek, kimseye kusur bulmamak. Biraz zaman geçince, eşinize, cinselliğe alışınca her şeyin yoluna girdiğini görürsünüz. Bu konuda eşinize de büyük görev düşüyor.

Sertleşmiyor

Sevişme sırasında ereksiyon olamıyorum. Kadın da hiçbir şey yapmıyor. Ondan ayrılmak istiyorum, olmuyor. Onunla evlenirsem aynı sorunlar devam eder mi?

CEVAP

Değerli okurum, etmez. Şimdi ya da daha sonra bu sorunun düzelecek. Ama yanlış sende başlıyor. Her şeyi onun için yapıyorsan kendin için ne yapıyorsun? Bu pasta kapma yarışıdır. Bütün pastayı sevgilinin üzerine sürersen sen pastadan nasibini alamazsın. Ayrıca şahlanan at hep dizginlenmez. Emeğin yüzde 50’si partnerinden yana yüzde 50’si senden yana olsun ki şahlanan atını küstürme.

Haberin Devamı

Erken boşalıyorum

26 yaşındayım. Erken boşalma sorunum var. Karşı cinsi rahatsız ediyor. İlk seferde daha fazla zevk alıyorum ama erken boşalıyorum. İkinci ve üçüncüde böyle olmuyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, heyecanlarına hakim olacaksın. Partnerine alışacaksın. Mastürbasyon yaparak, duraklayarak yeni şartlanmalar kazanacaksın. Hedef, daima ilk birleşmeyi uzatmak olacak. İleriki yıllarda yani evlendiğine ikinci, üçüncü birleşmelere bel bağlamayacaksın. Hele evlen bakalım. Evlilik koşulları şu anda varsa yani sürekli bir kızla berabersen bu durumda erken boşalmanı tedavi edebiliriz.

Bana bulaşır mı?

28 yaşında kızım. Erkek arkadaşım 34 yaşında ve Hepatit C taşıyıcıymış. Bir ay önce öğrendim. 8 aydır birlikte oluyorduk. Cinsel hayatımız devam eder mi? Bu hastalık bana bulaşır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, Hepatit C konusunda ilgili uzmana bizzat giderek bilgi almandan yanayım. Buradan vereceğim kısa yanıtla ileride size bir sorun yaratmak istemem. Hemen söylemem gerekirse ileride herhangi bir tehlike görmüyorum. Tabii ki gereken ve doktorun önerdiği önlemleri almanız koşuluyla.

Bakire miyim?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla seviştik ama benden kan gelmedi. Bir hafta sonra adet gördüm. İçime boşalmadı ama eğer yanlışlık olduysa hamile kalmış mıyımdır? Hâlâ kız olduğumu düşünüyorum.

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili kızım, haddiden erken başlamışsın bu işe. Kızlık zarın esnek. Bu avantajı sakın kullanma. Bir başkasında kanayıverir sonra hayatını bir ağaç gibi devirir. Adetini gördüğün için gebe kalmadın. Ama ha, sakın ha! Biraz büyü.

Penisim normal mi?

18 yaşındayım. Penisimin ereksiyon hali 13 santim. Acaba normal mi?

CEVAP

Bana bak torunum, başka derdin yok mu senin? Önce derslerini düşün. Sonra aklını orana burana tak. Gayet iyi. Normalin normali. Sen işine bak. Gerisi kolay.

İlacın yararı olur mu?

18 yaşındayım. 1.74 boyundayım. Cinsel organım 11 santim. Bana yeterli gelmiyor. Bir de erken boşalma sorunum var. Mastürbasyonla boşalmam 1 dakika sürmüyor. İlaç kullansam faydası olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonda ilaç kullanımının bir faydası olmaz. Cinsel organının boyu yeterlidir. Evlendiğinde de erken boşalmanı biz düzeltiriz.

Fanteziler bitmiyor

18 yaşındayım. Çevrede gördüğüm bütün kadınlarla ilgili fanteziler kuruyorum. Günde 7-8 kez mastürbasyon yapıyorum. Çok mastürbasyon yapmaktan zevk alamaz hale geldim. Şimdiye kadar da hiç ilişkiye girmedim. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, ilk yardımı yapıyorum: Mastürbasyonu azalt. Bu yaşta kadın arkadaş bulamayacağına göre tabii ki bekleyeceksin. Bu azgınlık niye? Sen şimdiden temellerini çürük atma. Kendi kendinle de fazla yalnız kalma. Ailen ve arkadaşlarınla daha fazla vakit geçir.

Bozulmuş mudur?

22 yaşındayım. Bu yaz düğünüm olacak. Bundan 5 yıl önce vajinamda kaşıntı olmuştu. Kaşırken kanama oldu. Acaba kızlık zarım bozulmuş olabilir mi? Doktora gitmeye korkuyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnek değilse ilk ilişkide kanama olur. O kanama kızlık zarıyla ilgili değildi. Sanırım mantar gibi bir enfeksiyon vardı, kaşındın. Kılcal damarlarındaki incinme sonucu kan geldi.

Kız korkuyor

20 yaşındayım. Penis boyum yüzünden kız arkadaşımla ilişkiye giremiyorum. Büyük olduğu için sevgilim canı yanar diye korkuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, haklısın, kutlarım seni. Tabii ki kızı korkutma. Çünkü onun geleceğini, ruhunu, cinsel estetiğini ve de doğasını bozarsın. Kendine başka biçimde çözüm yolları ara. Çünkü büyük penisleri operasyonla küçültemiyoruz.

Nişanlıma anlattım

İki ay sonra evleniyorum, 28 yaşında kızım. İlk gece beni çok korkutuyor. Ağrı olacak diye korkuyorum. Nişanlıma bunu anlattım. Ağrı olmayacağını söylüyor ama endişem geçmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili kızım, yaşın çok iyi bir yerde, evlenmek için de uygun bir yaş. Eminim anne olmak sana çok yakışacak ama bu korku niye? Eşinle birlikte yarısı senin, yarısı eşinin paylaşacağın bir pasta yiyeceksiniz. Yeter ki pastayı sert kesmeyin. Ağzınıza götürürken ve yutarken asla acele etmeyin. Her şey yavaş yavaş olsun, anladın mı beni? Bunun için eşinin seni rahatlatması gerekir. Bu da onun ruhuyla gerçekleşir. Belki ilk geceyi erteleyebilirsiniz de. Çünkü bu ilk gece gelecekteki bütün cinselliğinizi belirleyen bir anahtar rolü de oynayacak. Şimdiden mutluluklar dilerim.

Böyle soru yok!

Karım öyle isteksiz ki

10 yıldır evliyim, kızım var. Eşimi çok seviyorum. Sekste mutsuzum. Zevk de almıyorum. Karım çok isteksiz, ilişkide hep saçlarıyla oynuyor. Zevk alıp almadığını sorunca “Çok zevk alıyorum” diyor. Yardım edin.

CEVAP

Okurum, sana aferin. Çünkü bu hayatta sevdiğin kadını bulmuşsun. Ama bir noktayı unutmuşsun. Onu da tamamlayayım. Temel çay topluyor, yaprakları sepetine dolduruyor. Fadime’nin yanına sokulunca Fadime “Temel ne edersin da?” diyor. Temel “Sepeti dolduruyorum” diyor. Fadime de “Doldur, doldur neyi doldurursan doldur, yeter ki boş bırakma, sözü bile kulağa bile hoş geliyor” diyor. Temel, “Köftehor, kokusunu aldın değil mi?” diye gülüyor. Okurum, acaba sen sepetini nelerle dolduruyorsun, çünkü ateşsiz kadın yoktur. Kadının ateşini yakamayan erkek vardır.

Günün soruları

Sertleşmiyor

42 yaşındayım. Eşimle ilişkiden zevk almıyorum. İlişkide heyecanlanıyorum ve sertleşmiyor. Bu hastalık mı? Boşanmak üzereyiz. Yardım edin.

Değerli okurum, evliliğin yıllar ve yaş dalgalanmaları vardır, onlardan birini yaşıyorsunuz. Anlamayadığım şu: Kaç yıllık evli olduğun hanıma karşı bu heyecan neden? Ne heyecanı? Aşktansa ne mutlu sana. Başaramama korkusuyla birleşiyorsa, zaten korku cinsel organa yansır, sertleşme olmaz. Boşanmayı hanginiz istiyor? Sen istiyorsan galiba gözün dışarda. Eşin istiyorsa ki sanmam, çünkü kadınlar cinsel nedenlerden ayrılığa gitmezler. Onu yordun ya da onuruyla oynadın mı? Yeniden evliliğinizi gözden geçirin.

Hiç orgazm olmadım

32 yaşında kadınım, 4.5 yıllık evliyim. İlk günden beri hiç orgazm olmadım. Eşimden nefret etmeye başladım. Ne yapmalıyım?

Sevgili okurum, çok önemli bir kadın dramı ya da şanssızlığını dile getiriyorsun. Bizim ülkemizde yüzde 40 dolaylarında. Cinsellik, beden yapısı ile ruh yapısı üzerine kurulmuştur. Vajinal orgazm için kadının psikolojisini hazırlamak kadar, erkeğin de bu hazırlığı yapmaya uygun olması gerekir. Önce ruhsal sonra bedensel olarak bir yol izlemek gerekir. Teflon tava hakkında herkesin bilgisi vardır da cinselliği ısıtan, kaynatan ve pişiren o küçücük, dünyaya egemen tavanın özelliklerini bilen kaç kişi vardır?

Günün sözü

Flört aşkın şiiridir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder