Dr. Haydar Dümen O treni yakalamaya bakın
HABERİ PAYLAŞ

O treni yakalamaya bakın

Gençlere erken yaşta cinselliği yaşadıkları için kızıyoruz. Çünkü sonuçlarına katlanacak halde değiller. Bir de geç kalanlar var. Cinsellikten korkan ve kadından çekinenler çıkıyor. Bu yüzden ne acele edin, ne de geç kalın.

Neden yırtılmıyor?

21 yaşında kızım. Bir ay sonra düğünüm var. Nişanlımla 2 ay önce birlikte olduk ama zarım yırtılmadı. Nişanlım bana güveniyor, doktora gerek duymadı ama ben üzülüyorum. Geçenlerde ilişkiye girmeden adetim bitmişti ya da bittiğini sandım. Biraz kanama oldu ama bence adet kanamasıydı. Zar neden yırtılmıyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı kanaması da, adet kanaması da olabilir. Şu kan sözcüğü biraz ürkütücü kavram içerir. Artık bu ürkütücü kavramı kafanızı takmayın. Doğanın yaratma gücünün size sunduğu özelliklere daha saygılı olsanız, mutluluğunuz artar diye düşünüyorum.

Sertleşmiyor

63 yaşındayım. Evli, 2 çocuk babasıyım. Sigara ve içki kullanmıyorum. Bir aydır sertleşme sorunum var. Yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, penisin sertleşmesi çok basit bir mekanizma ile oluşur. Kasıktan penise kan pompalanır. Penisin içindeki etten sünger bu kanı emer. Dönüş yolu üzerinde bir kas kasılarak, kanın dönüş yolunu kapatır, ereksiyon gerçekleşir. Mekanizmanın bozulması için ya damarlarda tıkanıklık söz konusudur ya da dönüş yolundaki kas yeterince kasılamıyor, kan oradan kaçak yapıyordur.

Bu ikinci durum şeker hastalarında görülür. Önce şekerini ölçtür. Bu mekanizmada bozukluk varsa, o adını duyduğunuz ilaçların hiçbiri fayda sağlamaz. Bunların anlaşılması için de uzmana başvurman gerekir. Yanlış varsayım ya da teşhis tedavide zorluk yaratır.

Heyecan bitmese

Mutluluğun hiç kaybolmaması ve ilk günkü heyecanın aynı kalması için neler yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bilebilseydim ne güzel olurdu. Heyecanlanma yavrum, telaşlanma. Yaşamın kuralları var. O kendi kurallarını yürütür ve bildiğini okur. Akan bir nehir gibi. Bizler içinde birer su damlasıyız. Kimimiz kıyıda köşede kalırız, kimimiz çağlayanlarda uçar gideriz. Kimimiz de bir kayaya çarparız. Hayat bu yavrum. Adı böyle konulmuş bu nehir böyle akıyor.

Haberin Devamı

İlişkiye girmiş olabilir mi?

20 yaşındayım, 1 hafta önce 19 yaşındaki kız arkadaşımla birlikte oldum. Adetinin son günüydü ama kanaması olmadı. İlişkide ilk başta acı hissediyordu ama kanama olmadı. Neden kanamadı? Yoksa daha önce biriyle mi birlikte oldu? Kızlığının daha önceden bozulup bozulmadığını nasıl anlarım? Yoksa benimleyken bozuldu da kanamadı mı?

CEVAP

Değerli okurum, önce aklına kızlık zarının esnek olduğu gelsin. Ondan sonra o kötüleri düşünmeye zamanın olsun. Çünkü kızla hemen nikah masasına oturmadığına göre, onun, senin cinsel geçmişini araştırması ne kadar hakkı değilse, senin de onun cinsel geçmişin üzerinde fikir yürütmen hakkın değil. Bir de yanlış hüküm yürütmeler var. Bunlar cehaletin ve bencilliğin ürünleridir. Birazcık mutluluğu korumaya çalışsan.

Düzene girebilir mi?

37 yaşındayım, cinsel deneyimim olmadı. Ailem evlenmemi istiyor. Bir kızın elini tutsam hemen tahrik olurum. Kız fark edecek diye endişeliyim. İlk tanışmada geri çekiliyorum. Cinsel hayatım düzelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşınla elele tutuştuğunda pantolonun sana dar gelmişse bunu kızın fark etmesi bana göre ayıp değil. Kız arkadaşın gurur duyacak. Ve içinden “Nasıl etkiliyorum onu. İşte aradığım adam bu” diyecek. Ama sen kendi enerjinin köküne darı suyu ekiyorsun. Doğanın sana verdiği enerjini boşa harcama.

Haberin Devamı

Evlenmeden önce biraz kadın deneyimin olsun. Üreme amacıyla dünyadayız. Ama bunu başkalarına zarar vermeden, usulüne uygun yap. Bundan sonra kaybedeceğin her yıl aleyhine işleyecek. Ama doğrudan evlenmek istersen bu da senin bileceğin iş. Hangisi olursa olsun, biraz hızlı koş. Tren kaçmak üzere. Ona yetiş.

Doğru mu?

İnternette penis büyüten bir site buldum. Burada ilaçsız, kremsiz bir yöntemden bahsediyor. Sadece penise elle uygulanan tekniklerle büyük olabileceğini iddia ediyor. Bunun doğruluk payı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, internetin arkasında olan insanları tanımadığımız sürece hırsızı da olur, soysuzu da, sömürücüsü de. Tabiki bilim adamı da. O senin dediğin şey ne tıpta var, ne de ben böyle bir yöntem biliyorum. Herhalde o sitenin sahibi başka amaçlar peşinde ön hazırlık yapıyor.

Penisim küçükmüş

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Biz 4 ay sonra evleneceğiz. Sevgilim cinsel organımın çok küçük olduğunu söyledi. Artık evlenmek istemiyorum. Ayrıca ilişki sırasında penisim hemen yumuşuyor. Ne olur derdime derman olun.

CEVAP

Değerli okurum, penisinin küçük olmadığını sanıyorum. Tahminim 12-13 santim olduğu. Bu boy idealdir. Kız arkadaşının düşünce ve tercihleri bilimin ötesine geçemez. Kesinlikle kendinde kompleks yaratma. Ama penisinin ereksiyon durumu 7-8 santimi geçmiyorsa, bir uzmana git. O sana yardım edecektir.

Kopamıyorum

Kız arkadaşımla düzenli ilişkimiz ve dostluğumuz vardı. Sevgilim, 1 aydır bana sanki aramızda hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor. Ama ben ondan kopamıyorum. Acaba beni aldatıyor mu?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın şimdilik senden koptu. Bunu da başka erkekler uğruna değil, kendisi için yaptı. Anladığım kadarıyla sağlam basmak ve hayata iyi hazırlanmak istiyor. Bence üstüne gitme. Üzerine gitmezsen sana geri dönme ihtimali var. Bu defa da sen hayata sağlam basmaya bak. Yani evlenip yuva kurabileceğin kalitede biriyse ve senin de sosyal şartlarına uygunsa, sana dönünce yeşil ışık yak. Eğer değilse asla oyalama.

BÖYLE SORU YOK!

Kadınlarla konuşamıyorum

30 yaşındayım, bekarım. Bir hanımın yanında çok heyecanlanıyorum. Eli bile elime değse boşalıyorum. Bu yüzden toplum içinde kadınlarla konuşmaya çekiniyorum. Bana yardımcı olun.

CEVAP

Okurum, 30 yaşına kadar kadınlara karşı deneyimsiz, yüksek potansiyelli bir heyecan içinde yaşamışsın. Ve bunun istem dışı cinselliğe yansıması, bir akünün deşarj olması gibi sözünü ettiğin boşalma. Bunlar aşılır oğlum. Ancak hekimin kişiye yardım etmesi için o kişinin yardım edilebilecek ortamda bulunması gerekir.

Yani ateşli hastalığı varsa yatağında olmalı. Artık evlilik yaşın gelmiş. Evlendiğinde heyecanların azalacak, erken boşalman tedavi edilecektir. Hadi bakalım, tüyoyu aldın. Atını mahmuzla, hedefe çabuk var. Ne kadar zaman yitirirsen bizim işimiz o kadar zorlaşır.

GÜNÜN SORULARI

Dört aydır sertleşmiyor

38 yaşındayım, 4 aydır bende ilişkiye girmeyi istediğim halde tam sertleşme olmuyor. Bu yüzden hem ben hem de eşim çok sıkıntıdayız. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, eşin de sen de çözümü olan şeyler için canınızı sıkmayın. Hele de şu pandemi günlerinde. Hayatınızdaki stres faktörlerini artırmayın. Böyle aksaklıklar olabilir, insanın uzun yıllar süren ve sürecek olan cinsel hayatında. Çözümü doktorlarda. Bulunduğunuz şehirde bir uzmandan yardım al, mutlu ol.

Kızlara çok düşkünüm

18 yaşındayım, günde en az 3 defa mastürbasyon yapıyorum. Bazen 6’ya çıkıyor, kızlara çok düşkünüm. Ama onlarla konuşurken heyecanlanıyorum. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, kıza alışmak için mastürbasyondan vazgeçeceksin. Çoğu zaman mastürbasyon yapanlar içe dönük olurlar. Kimi tedirginlikleri de yaşarlar. Bu zamanla kadına korku biçiminde gelişir. Evlendiğinde erkek bakar ki kadın değil, mastürbasyon onun için daha zevkli. Tabii kadın da panikler.

Bütün bunları yaşıyoruz. Şurada bu tecrübeleri bir nimet gibi önünüze seriyorum. Haftada 2-3 kereye de onay veriyorum. Elinizi, ayağınızı da bağlamıyorum. Ee yavrum, buna göre de hareket etmek sana kalıyor. Ben başka ne diyeyim?

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk treni iki köprüden geçer; bir görme iki duyma. Ondan sonra istasyona varar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder