Dr. Haydar Dümen Öğrendikçe güzelleşiyor
HABERİ PAYLAŞ

Öğrendikçe güzelleşiyor

Kadın cinsel ilişki sırasında orgazm olamayınca üzülüyorlar. Tabii onların bu durumu eşlerini de üzüyor. Kendilerini suçluyorlar. Birbirinizi suçlamayın. Çünkü eşlerin orgazmı öğrenmesi zaman alır. Çift birbirinin özelliklerini tanıdıkça cinsel hayat renklenir, zevkli bir hale gelir.

Gebe kalır mı?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ve sevgilimin üzerine boşaldım. O da oturunca ıslaklık hissetmiş. Meni içeriye girdi mi? Bir yerden vajinanın üzerine akan meniyle hamile kalındığını duydum.

CEVAP

Okurum, bu ıslaklıktan gebe kalma şansı çok zayıf. Ama kadının cinsel organına boşalan meniden gebe kalma şansı var. Beklemedesiniz. Sen rahat et, bir şey olmayacak. Bu kesin. Ama bundan sonrakilere kadının cinsel organına doğrudan boşalmamaya dikkat et.

Haberin Devamı

Görünce korktum

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Bir gün erkek arkadaşımın penisini gördüm ve çok korktum. İçimden hiç ilişkiye girmek gelmiyor. Bana sorun yaratır mı?

CEVAP

Kızım, penis görmekle bu kadar korkmak herhalde ülkemizin sorunlarından. Çünkü ne kitaplarda, ne resimlerde kızlarımızın penis görme şansı yok. Penis korkusu adeta fare korkusuna dönüşüyor. Güzel kızım, penis sizler için yararlı bir organ. O sayede mutluluk bulutları üzerinde uçacaksınız. Onun sayesinde anne olacaksınız.

Evlenince sorun olur mu?

25 yaşındayım, 6 yıl hemen her gün bazen 2 kez mastürbasyon yaptım. Cinsel ilişkiye girdiğim için mastürbasyon yapmayı bırakamadım. Her uyandığımda yapmak zorunda kalıyorum. Şu anda bekarım. Evlendiğim zaman bu durum beni nasıl etkiler. Almam gereken önlem var mı?

CEVAP

Okurum, uyanır uyanmaz gözlerini aç ve bir derin soluk al. Uyanman ile yataktan kalkma süren 2 saniyeye insin. Odandaki pencereden anlamsız da olsa 1-2 dakika dışarıya bak. Dünyanın güzelliğini seyret. Bazı şeyler ilgini çekecek. Örneğin; bulutlar, sokakta yürüyenler, çocuklar. Kendinle ne kadar az yalnız kalırsan o kadar az mastürbasyon yaparsın. Çünkü bu alışkanlığın sonu evlendiğinde de seni mastürbasyon yapmaya götürecektir. Bu alışkanlık yani şartlanmadır. Gül gibi karın içerde uyurken sen mastürbasyon yapabilirsin. Bu şikayetleri çok görüyoruz.

Haberin Devamı

Sperm gelmiyor

18 yaşındayım. Bugüne kadar mastürbasyon yapma gereği duymadım. Arada bir yaptığımda da çok az da olsa zevk suyu geliyor ama sperm yok. Bu ileride bir sorun yaşatır mı?

CEVAP

Okurum, mastürbasyon yapma gereği duyman için hormonların çalışması gerekiyor. Ama bu gereği duymaman için de ailesel, toplumsal ve inançsal bir baskı altında olmam yani bu işe alışamamam söz konusu. Her iki durumda da bir hekim yardımına ihtiyacın var.

Önce hormonal sistem gözden geçirilsin. Atalarımızın dediği gibi ‘Delikanlı yaştasın’. Eğer bu durum sosyal baskılardan kaynaklanıyorsa bu defa da psikolojik destek almalısın ki gelecekte kurduğun yuvada mutlu olmak için şimdiden alıştırma yapmalısın. En kısa zamanda bir üroloğa başvur.

Hastalık mı kaptım?

21 yaşındayım, 2 yıl önce korunmasız ilişkiye girdim. Cildimde kızarık ve kaşıntı oluyor. Bu ilerde evlilikte sorun olur mu? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, bir deri hastalıkları (cildiye) uzmanına başvur, nedir bu diye ona sor.

Haberin Devamı

Bunalımdayım

Cinsel organım arkadaşlarıma göre daha küçük ve kısa. Bu beni bunalıma sürüklüyor. İlişkiye girdiğim kızlar orgazm olmayınca kendimi suçlu hissediyorum. Ameliyatla penis boyunun büyütüldüğünü duydum. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, bu kadar büyük derdin, bu kadar bunalım yaratan sorununun boyutu ne? Santimleri de ekleseydin de ben de sana matematiksel bir sonuç söyleseydim. Öyle sanıyorum ki penisin 10 santimden daha kısa değil. Bu durumda normaldir, bu bir. İkincisi, 1-2 santim arasında penis ameliyatla büyütülebilir. Bunu da yapan çok usta hocalarımız var. Araştırmaya başla, her şeyin çözümü bulunur.

Boşalma olmuyor

23 yaşında kadınım. Üç yıldır ilişkim var. Ben orgazm oluyorum ama hiç boşalma olmuyor. Kadınlar erkekler gibi boşalma yaşamıyor muyuz? Yani ilişki erkeğin boşalmasıyla mı biter?

CEVAP

Kızım, kadınlarda erkekler gibi boşalma olmaz. Yani sıvı, kadın menisi gelmez. Erkeklerde gelen meni zevke değil, çocuk yapmaya yöneliktir. Senin de cinsel yaşam amacın bu spermleri içeri almaya yani gebe kalmaya yönelik programlı. Bu bakımdan orgazm olabildiğin için “bir ye, bin şükret” çünkü kadınların çoğu orgazmı yaşamıyor.

Kanar mı?

19 yaşında kızım. Başımdan kötü bir olay geçti. Doktor, kızlık zarımın bozulmadığını söyledi ve ilk gece yüzde 50-60 ihtimalle kan geleceğini söyledi. Siz ne dersiniz?

CEVAP

Kızım, doktorun teşhisine uyuyorum. Ancak yüzdelere çok takılma. Çünkü bu iş penisin çapıyla da ilgili. Ama ilk gece kanaman olmazsa senin bir kusurunun olmadığını anlatabilirsin. İstersen doktora gidebileceğinizi gelecekteki eşine söylersen her şey kökten çözümlenir.

Zarım yırtıldı mı?

23 yaşında kızım. Mastürbasyondan sonra çamaşırımda 2 damla kan gördüm. Zar yırtıldı mı? Bir de erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla bir şeyler yaşadık. Adetimin son günleriydi, az da olsa kan geldi. Zar yırtıldı mı? Bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, sayısal oranlar söz konusu. Söyleyeceklerim ihtimal hesaplara göredir. Yüzde 10 ihtimalle zarın zedelendi. Yüzde 90 evlendiğinde kanar. O yüzde 10’nu da devre dışı bırakıyorum, hiç zedelenmedi. 1-2 damla kan, vajina içindeki doku zedelenmesinden. Ancak sürtünme yoluyla gelen kanın kızlık zarıyla ilgisi yok. Şimdilik yapacağın şeyler bunları unutmak.

Böyle soru yok!

Sevgilimin isteği nasıl azalır?

28 yaşında kadınım, erkek arkadaşım çok istekli. Onun isteğini azaltmanın yolu var mı? Sarılmaya kalkınca bağırmak istiyorum. Kendimi zor tutuyorum.

CEVAP

İsteği azaltmanın yolu var yavrum. Çok kolay sadece 5 harfli: Hayır demek. Hayır demek, ne bencillik, ne sorumsuzluk ne de karşındakinin seni sevmeme nedeni olabilir. Hayır diyebilmek, güçlü bir iradenin ürünüdür. Sinirlerinin yıpranmaması için ‘hayır’ demeyi öğren. Onu hoş tutacaksın diye kendini yıpratmak çok saçma.

İleride büyük sorunlara gebe bu durumdan ne zaman evet, ne zaman hayır diyeceğini öğrenerek kurtulabilirsin. “İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara” deyiminin bizleri yapısal olarak etkilediği bu ortamda “hayır” diyebilmek kendini tanımış, güvenli bireylerin sahip olduğu bir erdemdir.

Günün soruları

Ameliyat riskli mi?

21 yaşındayım, cinsel organım 7 santim. Penis büyütme ameliyatı tehlikeli mi?

CEVAP

Değerli yavrum, ölüsü mü yoksa dirisi mi belirtmemişsin. 10 santim dolaylarındaki penis boyutu, sağlıklı ve mutlu cinsellik için yeterlidir. Penis büyütme ameliyatıyla, penis boyutu ancak 2-3 santim civarında uzamaktadır. Eğer bir mucize bekliyorsan, ben yol yakınken hayallerini patlatmış olayım.

Pompa, krem ve ilaç gibi internette dolaşan yöntemlerle bir organın anatomik yapısını değiştirmeniz zaten mümkün değil. Hepsi şarlatanlık ve para tuzağı. Sen sen ol yavrum, hayallerini bu tuzaklara kurban etme. Penis büyütme ameliyatı konusunda bir uzman doktordan randevu alarak, yüz yüze görüşüp ne yapacağına karar ver.

Cinselliği yaşamak istiyorum

23 yaşında kadınım. Bir yıl önce 7 aylık evliliğimi sonlandırdım. Kocamla cinsel hayatımız iyiydi. Şimdi cinselliği yaşamak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, senin için gerçekten zor bir ortam. Bir labirentte çıkışı bulamadan sürekli dolaşmak gibi. Bu konudaki karar, doğrudan seni ilgilendiriyor. Yazdıkların için Haydar Hoca’ndan, onay tasdiknamesi bekliyorsan yaş tahtaya bastın.

Günün sözü

İnsan ruhu kristal bir bardak gibidir. Çatlayınca kaynak tutmaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder