Dr. Haydar Dümen Öğrenilir ama zamanla
HABERİ PAYLAŞ

Öğrenilir ama zamanla

Haberin Devamı

Mutlu olmayı düşleyen kadın ve erkek evleniyor. Cinsellik yaşanıyor, günler birbirini kovalıyor ama kadın aradığını bulamıyor yani orgazm olamıyor. Hanımlar, tedirgin olmayın, siz bedeninizi keşfettikçe orgazmla tanışacak, zevk alacaksınız...

BÖYLE SORU YOK

Kız canı yanacak diye korkuyor



CEVAP
Değerli okurum, fil büyüktür ama evde beslenmez. Dağ büyüktür, yamacına ev yapılmaz. Zenginlerin evleri büyüktür, ne var ki çoğunda mutlu yaşanmaz. Buradan gençlere, erkeklere senin aracılığınla bir daha sesleniyorum. Boyu değil, işlevi önemlidir diyorum. Sonra sana dönüyorum. İlişkilerinin hayırlı olmasını diliyor, partnerlerine sürpriz yapmamanı öneriyorum.

GÜNÜN SORULARI

Atış bile yapamadım

32 yaşındayım. Bugüne kadar atış bile yapamadım. Kız görünce heyecanlanıyor, konuşamıyorum. Benim ufaklık bir türlü sertleşmiyor. Artık canıma tak etti. Ne olur yardımcı olun.

CEVAP Değerli okurum, senin canına tak dedi. Benim ise canıma tak tak dedi. Bu memleket evlatlarından yaşı 30’u geçmiş nice erkek, daha toprağı eşelemeyi, üzerindeki taşları, çimenleri ellemeyi öğrenmeden ülkenin geleceğine nasıl tohum atacaksınız? Genellikle bütün suçu elinizdeki çapa ya da kazmaya yüklüyorsunuz. Eğer dili olsaydı kazma sana “Oyunu bozma” diye haykırırdı. Yeni zengin lüks lokantada kendine ıstakoz siparişi verir. Istakoz masaya gelince onu çatal, bıçakla yemeye çalışır. Ama ıstakoz kemikten bir zırh içindedir. Yanındaki masadan biri dayanamaz, yardımına koşar. Istakozun çatalla değil, elle yenildiğini işaret eder. Peki sen önüne konulan bonfileyi nasıl yiyeceksin? “Bonfile de nedir?” deme. Sıcağı ağız yakar, soğuğu diş kırar!


Terminatör gibiyim

23 yaşında, Terminatör gibiyim. Haftada en az 3 farklı kişi ile birlikte oluyorum. Ayda bir sefer de belsoğukluğuna yakalanıyorum. Acaba nasıl kurtulurum?

CEVAP Değerli Terminatör, hangisinden nasıl kurtulursun? Civataların mı gevşedi, eklemlerin mi aşındı? Yoksa havadaki kimyasal maddelerden dokuların erozyona mı uğradı? Hangisinden kurtarayım? Ayda 1 kez belsoğukluğuna yakalandığını söylüyorsun. Demek ki mikroplu, çöplü yerlerde otluyorsun. Büyük ihtimalle haftada 3 kişiye de bu hastalığı bulaştırıyorsun. Elimde olsa seni ‘Bulaşıcı hastalık yayıyor’ diye ihbar eder, masum kadınları kurtarırdım. Bugünün yarını da var. Azma, yaşam değerlerini bozma. Sık sık kadınların yüreklerine sızma. Alan memnun, satan memnunsa bize de şikayet mektubu yazma.

Kız hamile mi?

20 yaşındayım. Partnerim de 24 yaşında. Birkaç gün önce ilişkiye girdik. Prezervatif kullandım. Prezervatifin patladığını fark ettik. Hamile kalmasın diye sıcak su ile vajinasını yıkadı. Kız ertesi gün hapı aldı. Sizce hamile midir?

CEVAP Değerli okurum, hamile kalma ihtimali var. Burada tartışılan oran bana göre zayıf. Beklemekten başka çare yok. 15 gün sonra test yaparsınız ve durum ortaya çıkar.

Eşim çok isteksiz

Eşimle 20 yıldır evliyiz. 2 yıl önceye kadar cinsel sorunumuz yoktu. 3 yıldır eşimde cinsel soğukluk ortaya çıktı. Doktorlara başvurduk. İlaçlar kullandık, faydası olmadı. Ne yapalım?

CEVAP Değerli okurum, kadınlar böyle. Orgazm zorluğu çekiyorlar. Bir süreden ya da doğumdan sonra artık orgazm olamamanın nedeni, kadının fizyolojik hem de psikolojik yapısından kaynaklanıyor. Bu şikayetler için verilen ilaçların da yararı olmuyor. Genellikle eşlerin aralarında çözmeleri gereken bir sorun.

Penisim sertleşiyor

20 yaşındayım. Sevgilimle öpüşürken cinsel organım sertleşiyor. Kızın yanından ayrılınca her şey normale dönüyor. Ama organım darbe almış gibi acıyor. Sizce sorun nedir?

CEVAP Sevgili okurum, sebebi gençlik, sorunun kendisi gençlik. Gereğinden fazla geriliyor. İçerideki dokuları zorluyor. İdrar tahlili yaptırman ya da penise baktırman doğru olur.

Cinsel isteğim kaçıyor

18 yaşındayım. Hiçbir kızla ilişkim olmadığı için sürekli mastürbasyon yapıyorum. Bazı günler çok istekli oluyorum. O günlerde “2-3 defa boşalırım” diyorum. Ama ilk boşalmadan sonra tüm isteğim gidiyor. Ne yapabilirim?

CEVAP İyi şeyler anlattın yavrum, güzel şeyler. Acelen ne , zorun ne, nereye koşuyorsun? Paşa paşa bir kez zevkini aldıktan sonra neyi, neden zorluyorsun? Oturdun bir büyük pizzayı yedin bitirdin. Yarım saat sonra bir pizzayı yeniden “Niye yemedim?” diye düşünüp yakınmana ne gerek var? Mide fesadına uğrarsın.

Kız acı çekiyor

21 yaşındayım, sevgilimden benden 1 yaş küçük. İlişkiye girmek istiyorum. Denerken acı çektiğini söyledi. Epey zorladım ama canının yandığını anlattı. Acaba ne yapabiliriz?

CEVAP Değerli okurum, bekle. Kızı zorlama. Kız vajinismus sorunu yaşıyor. Bu evlilikte çözülür. Şimdiden böyle olmadı diye kızı terk etme. Ayrıca onun dünyasını da yıkma.

Utanıyorum

17 yaşındayım. Cinsel organım olmadık yerlerde hareketleniyor. Artık saklayamıyorum ve utanıyorum. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP Sevgili okurum, elleşme ona. Fazla da bulaşma. Altına dar, üstüne geniş elbiseler giy. Kimse ne olduğunu anlamaz.

Başkasını hayal ediyorum

Mastürbasyon yaparken sözlümün başkasıyla seviştiğini hayal ediyorum. Acaba bende bir sorun mu var?

CEVAP Sevgili okurum, bunlar uçtaki fantezilerdir. Devamlılık ve eyleme dönüşmemek koşuluyla olabilir. Ama zaman içerisinde bu beynine yerleşirse hayal eyleme de dönüşebilir. Fantezilerini değiştir. Arada bir düşünsen bile başka zevkler geliştir. Sabırlı ol. Düzeleceğine inanıyorum.

Neden zevk almıyorum?

18 yaşında kızım. Sevgilimle 5 ay önce ilişkiye girdik. Ben ilişki sırasında hiçbir şey hissetmiyorum. Ama bunu sevgilime söyleyemiyorum. Acaba bu durumda benim çocuğum olur mu?

CEVAP Sevgili okurum, zevki senin alman, almaman önemli değil. Soruyu spermlere sormak gerekir. Bu sorduğun onlarla ilgili. Sağlıklı ve zıpkın gibiyseler, yolunu bulur, yumurtayı deler geçerler. İşte gebelik oldu bile. Sevgilinle aranızdaki zevk ibresi konusunda karar vermek için daha erken. Bir yerde bunlar kadın ve kızların genel sorunları. Şimdilik idare et, ciddi noktaya geldiğinde düşünelim.

Bakire kız hamile kalır mı?

21 yaşında kızım. 6 aylık nişanlıyım. 1 ay önce nişanlımla yüzeysel birliktelik yaşadık. Bakireyken de hamile kalınabileceğini duydum. Böyle bir şeyin olması mümkün mü?

CEVAP Sevgili okurum, mümkündür. Gebe kalan kız ya da kadın gebelik süresince adet görmez. Yani adet görme günün 15-20 gün geçmişse, gebe kalmış olma olasılığın yüksektir.

İlişki istiyorum ama...

14 yaşındayım. Penisim 17 santim. Bir kızla olmak istiyorum ama beceremiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP Sevgili çocuğum, şu anda sen annenin kundağında değilsin ama hâlâ annenin bakımındasın. Yasaların da gözetimi altındasın. Sen kızı yatağa yat, ondan sonra git çocuk islahevinde yat. Vah vah vah! Tam kulağı çekilecek çocuksun. 4 yıl daha bekle. Yoksa annene haber veririm.

GÜNÜN SÖZÜ


Herkesin bir hedefi vardır. Ama bir de şu hedefler aldatıcı olmasa. H.D.

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder