Dr. Haydar Dümen Ömür boyunca sürsün
HABERİ PAYLAŞ

Ömür boyunca sürsün

Aşk bu insanın ne zaman, nerede karşısına çıkacağı belli olmaz. Bazen ilk görüşte, bazen de zamanla. Ama kapınızı çalmaya görsün.

Ayakları yerden keser. Bazen de heyecanıyla ani kararlar verdirir. Acele etmeyin, içinize şüphe düşürmeyin ki aşkınız bir ömür sürsün.

BÖYLE SORU YOK!

Zar orada duruyor

21 yaşındayım. Kız arkadaşım 20 yaşında. İlk ilişkide aşırı kan geldi. Görüntüye göre zar duruyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, maşallah daha yolun başındasınız. Dur sana fıkra anlatayım: Maria evlenecekmiş. Annesi Maria’yı ağlarken görmüş. “Ne oldu?” diye sormuş. Maria bakire olmadığını ama bunu nişanlısından sakladığını anlatmış.

Haberin Devamı

Annesi çaresine bakacağını söylemiş. Gerdek gecesi annesi Maria’nın vajinasına çilek koymuş. Ve “Bu çilek ezilip suyu çıkınca kocan kan zanneder” demiş. Kız ertesi gün annesine koşmuş, “Anlamadı, çileği yuttu” demiş. Annesi de “baban da zamanında bir dilim karpuz yutmuştu” demiş. Gelelim sana, okurum sen de hapı yutmuşsun.

GÜNÜN SORULARI

Kız arkadaşım küsüyor

Kız arkadaşım günde 5-6 kez ilişkiye girmek istiyor. Girmeyince küsüyor. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, acemi çocuğum, düştün bir oburun eline, Allah güç versin diline ve beline. Yavrum, idareli kullan deponu. Bırak küssün, gözünün içine melul melul baksın. Onun biyolojik saati her saat başı çalıyor.

Yuvasındaki kuş yavruları gibi her sesi anasının sesi sanıyor, ağzını açıyor. Sen de bana “Ne yapayım?” diyorsun. Ben kızın ağzına nasıl biber süreyim? Beni dinlersen kıza verirsin dersini. Yöntemi sen keşfet, hâlâ anlamazsa başında bir an önce defet.

Çok acır mı?

Çevremdekiler gerdek gecesi çok acı çekeceğimi söylüyor. Evlenmekten vazgeçsem mi? Acı nasıl azalır?

CEVAP

Sevgili okurum, zaten acısız. Ama neylersin ki her şeyimiz abartılıdır. Doğa kendi anayasasına engel koymaz yavrum. Genelde acı olmaz. Erkekler aceleci ve acemi. Çoğu zaman ilk gece kapı arkasında birkaç bekçi.

Kanlı çarşaf sallanacak adeta bayrak gibi. Sevgili okurum, iyisiyle, kötüsüyle evlilikte ilk birleşmelerde duyduğun abartıların tümü geçersizdir. Sakin ol, eşinle açık konuş. Belki yardımlaşmaya ihtiyacınız olabilir. İlk gece için biraz bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Neden patlamadı?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 2 yıldır ilişkiye giriyorum. Ama başından beri kızlık zarım patlamadı. Kız olduğuma eminim, ilişkide zorluk çekmiyorum. İleride bana sorun çıkarır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, ‘kızlık zarı patlamadı’ lafını sevmedim. Bunlar ürkütcü sözler. Kızlık zarım kanamadı deyimi daha uygun. O daha az ürkütücü. ‘Kızlık zarım yırtıldı’ sözü de hoş değil. Orada yırtılma kavramı itici. Çünkü bu korkular yüreğinize siniyor. Ardından vajinusmusların arkası kesilmiyor. Kızlık zarın esnekti, kanamadı. İleride yani evlendiğin zaman da kanamayacak. Bekaret yani kızlık zarı yerinde duruyor. Bu doğanın yarattığı bir özellik.

Çok istiyoruz, olmuyor

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeye başladık ama kız penisimin ona acı verdiğini söylüyor. Cinsel ilişkiye giremiyoruz, sadece sevişmekle yetiniyoruz. İkimiz de cinsel ilişkiye girmeyi çok istiyoruz ama olmuyor. Ne yapmamız lazım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın cinsel birleşmeden korkuyor. Kendini rahat bırakamıyor, bacak ve karın kaslarını kasıyor. Yine korkuya dayalı, vajinanın kasları da kasılıp kendi kapısını kapatınca cinsel birleşme gerçekleşmiyor.

Tıpta buna vajinismus diyoruz. Bizim ülkede o kadar yaygın ki belki yeni bir isim bulmak gerekiyor. Evlendikten sonra da bu durum devam ederse onun tedavisi var. Şimdilik deneme yapmaya kalkıp birbirinizi kırmayın.

Bisikletten düşmüş

Sevgilimle ciddi bir ilişki yaşıyoruz ve ona çok güveniyorum. 1 yıldır birlikteyiz. Bana birkaç gün önce 9-10 yaşlarındayken bisikletten düştüğünü söyledi. Vajinasından birkaç damla kan gelmiş. Sizce kızlık zarı bozulmuş mudur? Kafam çok karışık.

CEVAP

Değerli okurum, sana ne ne yavrum? Kafan niye karışık? Sen hiç düşüp bir yerlerini yaralamadın mı? O da bisikletten düşmüş. İçten davranmış ve hakkında kötü düşünme diye bir olayını anlatmış. Oysa sen kuşku ve panik içindesin. Olmaz be delikanlım. Delikanlılık biraz sağlamlık ister. Esnek kızlık zarları kanamaz. Bu kere ne yapacaksın? Ertesi gün kızı kapının önüne mi bırakacaksın?

Değerli okurum, böyle evlilik ve böyle ilişki olmaz. Aşk güvenini yitirirse ilişkiler de temelinden çürür. Birliktelik de insanın kafasına bina gibi çökeverir.

Sorun yaratır mı?

18 yaşındayım. Haftada 7-8 defa mastürbasyon yapıyorum. Bu erken boşalma ya da sertleşme problemine neden olur mu? Bir de 4-5 gün arayla yapılan mastürbasyonlarda meninin renginin koyu sarı olması hastalık belirtisi mi?

CEVAP

Değerli okurum, sık mastürbasyon yapmak erken boşalma nedeni olabiliyor. Ama erkekliği azaltması diye bir şey söz konusu değil. Meninin rengi de birkaç gün kesede biriktiğinden koyulaşıyor, normaldir.

Yakınlaşamıyorum

3 yıllık çok güzel bir ilişkim vardı, bitti. Kimseyle beraber olmak istemiyorum ve bütün erkeklerden kaçıyorum. Kendi kendimi tatmin ediyorum. Bunun ileride yani evlendiğim zaman sorun olmasından korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, alıştığın yola devam. O sorun değil. Yaşadığın ruhsal durum ayrılık sendromuna girer. Zaman en iyi ilaç olacak. Beyin yeni bir koşullanmaya hazırlanana kadar bazı acılar, bazı sancılar yaşayacak ya da yaşatacak. Birçok genç kızın başına gelenlerden birini dile getiriyorsun. Ben ortada bir sorun görmedim. Keyfine bak.

Heyecandan mı?

18 yaşındayım. Geçenlerde ilk defa ilişkiye girdim. Daha ön sevişmedeyken tatmin olacak duruma geldim. İlk deneyimin heyecanından olabilir mi? Yoksa bende bir sorun mu var?

CEVAP

Değerli okurum, büyük oranda ilk olduğu için çok heyecanlandın. Ayrıca ileride erken boşalma gibi bir tablo oluşursa kaygılanma, biz onu tedavi ederiz. Çünkü ne kadar heyecan, stres o kadar erken boşalma ile yan yana ve el eledir. Evlilik şartları bu konunun ilacı gibidir. Alışacaksın, öğreneceksin.

Penisim eğri

Penisimin eğri. Cinsel ilişkiye girmedim ama sorun çıkar diye korkuyorum. Doktora gittim, hiç muayene etmeden ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ben tam tersini öneriyorum. Sendeki eğrilik cinsel birleşmelere engel olmayacak düzeydeyse ameliyat gerekmez. Ama ileri derecede bir eğrilik varsa, ameliyatla düzeltilebilir. Bunun için de güvenilir bir doktora muayene olman, gerekirse bazı testler yaptırman gerekir. Acelen yok. Kız arkadaşlarınla arkadaşlık ilişkilerinde de fazla geri durma.

Eşim vajinismus

4 aylık evliyiz. Birbirimizi seviyoruz ama birlikte olamıyoruz. Ben sertleşme sorunu yaşıyorum. Eşim de vajinismusmuş. Ne olur bize yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, vajinusmus teşhisi doğrudur. Çözümü kesindir. Bu konu uzmanların ilgi alanı içindedir.

Sertleşmiyor

24 yaşındayım. 5 aydır evliyim. Benim sertleşme ve erken boşalma sorunum var. Evlenmeden önce çok mastürbasyon yapıyordum, ondan kaynaklanabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, biraz zaman gerekiyor. Malum yeni evlisiniz, alışacaksınız. Erken boşalman tedavi edilecektir. Sertleşme sorunu aslında kendiliğinden düzelecek türden bir şey. Bir alışma süreci yaşıyorsun. Kuşkusuz mastürbasyonun da bu konuda hazırlayıcı rolü olmuştur. Yine sözünü ettiğin ilaçtan bir süre kullan.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayal dünyasında yaşanan mutluluklar rüya gibidir. Uyandığında uçar gider. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder