Dr. Haydar Dümen Ömürlük mutluluk için
HABERİ PAYLAŞ

Ömürlük mutluluk için

Aşk, cinsellik kıymetli duygular. Unutmamak lazım ki hayatta her şeyin düzeni var. Herkes kendine ve yaşına uygun olanla olmaya çalışmalı ki hayatı boyunca huzurlu olsun. Böyle yapmazsanız kalbinizde derin yaralar açılır. Ömürlük mutluluk için doğru seçimler yapın.

Kızlar hep kaçıyor

19 yaşındayım. Penisim çok büyük, ilişkiye girmek istediğim kızlar cinsel organımı görünce korkuyor. Bunu nasıl çözerim?

CEVAP

Okurum, cinsel organın büyük. Megalo penis grubuna giriyor. Kızlar korkmakta haklı. Ameliyatla da küçültemiyoruz. Tek yapılacak idareli kullanacağına kızları ikna etmen. Ve evlendiğin zaman bile idareli kullanman.

Haberin Devamı

Gebe miyim?

Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Yanlışlıkla içime boşaldı. Korunmak için iki tane ilaç kullandım. Adet dönemim yeni bitmişti. Acaba hamile kalma ihtimali olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, çok büyük olasılıkla hamile kalmadın. Gelecek defa dikkatli ol.

Fanteziler kuruyorum

18 yaşındayım. Ben kendimden yaşça büyük kadınlara karşı fanteziler kuruyorum. Bu kadınlar 35-53 yaşları arasında. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, davul denge dengine. Bu köprüye bu kalas. Anlık değil, ömürlük mutluluklar peşinde koşarsan her zaman daha iyi bir yol izlersin.

Riski var mı?

26 yaşındayım. İlişkiye girmeden önce partnerim gebelik önleyici hap alsa ve ben içine boşalsam hamile kalma riski var mı?

CEVAP

Delikanlım, gebelikten korunma ilaçları düzenli olarak alınacak. İlk birleşmeden 10-15 gün önce kullanılmaya başlanacak. Hiç unutmadan her gün bir tane yutulacak. İlişkiden sonra da ilaç alınmaya devam edilecek. Eğer böyle olursa yüzde 98 dolaylarında partnerin gebe kalmayacak.

Boyu uzar mı?

Penisimin küçük olduğunu düşünüyorum. 9 santim. 1.57 boyunda ve 60 kiloyum. Sizce cinsel organımın boyu biraz daha uzar mı?

CEVAP

Yavrum, hemen kilo vereceksin ve 55’e ineceksin. Tabii ki penisin büyüyecek. Bu konularda çok telaş dengelerini bozar.

Gebelik mümkün mü?

18 yaşında kızım. Kızlık zarı bozulmadan insan hamile kalır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kalabilir.

Yenisini istemiyorum

22 yaşındayım. İlişkiye girdikten sonra yeni bir ilişkiye girmek istemiyorum. Sırtımı dönüp yatıyorum. Sizce neden böyle oluyor? Ben doğru olanı mı yapıyorum. Yoksa bir sorun mu var?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bedeninin fizyolojisi, duyguların programlanışı ve biyolojik saatin böyle ayarlanıp böyle kurulmuş. Ne güzel. Öyleyse öyledir, böyleyse böyledir. Hem işine bak hem de mutluluğunu bozma.

Kilo ile ilgili mi?

26 yaşındayım 1.93 boyunda, 93 kiloyum. Birkaç yıl önce penisim daha uzundu. Şimdi küçüldü. Bu durum kilo almakla ilgili mi?

CEVAP

Değerli okurum, evet. Çünkü kasıkta yağ birikti.

Ayda bir ilişkiye giriyoruz

37 yaşındayım, 5 yıldır evliyiz. Severek evlendik. Ayda bir kez, o da ben isteyince ilişkiye giriyoruz. Eşime nedenini soruyorum, “Sorun yok” diyor. Bu duruma üzülüyorum. Normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, biraz şanssızlık kokusu geldi burnuma. Olmaması gereken bir şey. Eşinin psikolojik ya da cinsel ve de ruhsal yapısı çok iyi analiz edilmeli, gözden geçirilmeli. Bir şey var ortada. Haklı görünüyorsun, bir sandalda bile tek kürekle kıyıya çıkılmaz. 50 yıl sürecek evlilikte iki kürek bile yetersizken eşini mercek altına almak gerekir ama elimizden bir şey gelmez.

Haberin Devamı

İlgilenmiyorum

26 yaşındayım. Şu ana kadar mastürbasyon dahil hiçbir cinsel aktivitede bulunmadım. Hiç istek duymuyorum. Evlenmek istemiyorum. Bu yüzden arkadaşlarım bile bana bir garip bakıyor. Bunun nedeni nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım hormonal bir nedeni var. Psikolojik nedeni olduğu da kesin. Yapısal bozukluk da söz konusu. Araştırılmalı varsa tedavisine başlanmalı. Zaman kaybetmeni istemiyorum. Çünkü çocuğun olmalı, ileride bir yuvaya ihtiyaç duyacaksın. Hadi yavrum, konu ciddi, zaman kaybetme.

Sonrası gelmiyor

Partnerimle çok güzel anlaşıyoruz. Öpüşürken rahatız ama sonrası bir türlü gelmiyor. Kız öpüştükten sonra cinsel ilişkiye girmek istemediğini söylüyor. Zorla güzellik olmaz diyorum, üzerine gitmiyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, kız korkuyor, korkularını sana açamıyor. Örtülü bir vajinismus olduğunu düşünüyorum. Zorlarsan ters teper. Bir süre daha böyle idare edeceksin. Evlenmeye karar verdiğinde tabii ılımlı bir biçimde bunun nedenini de öğrenmek gerekir. Olumsuz bir şey çıkacağını zannetmiyorum.

Orgazm olamıyorum

24 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 1 yıldır ilişkiye giriyoruz ama ben orgazm olmuyorum. Mastürbasyon yapınca daha çok keyif alıyorum. Bir de ilk ilişiye girdiğimizde kan gelmedi, çamaşırıma iki damla bulaşmıştı. Kızlık zarım bozuldu mu?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarının zedelendiği kesin. Bozulmuş da olabilir. Orgazm olamama birçok kadının sorunu. Başlangıçta genellikle böyle seyreder. Zaman lehinize işler. Klitoris orgazmına şartlanmışsın. Partnerin de klitorisi kullanmayı teknik olarak kullanmayı öğrenirse, çıkış yolları bulunabilir. Aslında çok dert edilecek bir şey değil.

BÖYLE SORU YOK!

Kocam hep soruyor

27 yaşındayım, kocam 1 yıldır yurt dışında çalışıyor. Dört ayda bir geliyor. İlişkimiz düzensiz. Sadece bir kez orgazm oldum. İlişki boyunca sürekli “Boşalacak mısın, yaklaştın mı?” diye soruyor. Düşünmekten zevk alamıyorum. Orgazm olmak için ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili yavrum, orgazm güçlüğü yaşaman normal. Çoğu kadın orgazmı hayatında tatmıyor. Kendine yardımcı olmak için cinsel hayatını hareketlendirmeli, tek düzelikten çıkarmalısın. Orgazm olmanın bir anahtarı da eşinde. Utanılacak bir şey yok, hoşuna giden ve gitmeyen şeyleri söyle. “Kocam, ikide bir sorup durma, dikkatim dağılıyor hayatım, kendimi sorgulamaktan dengeyi kuramıyorum, sorma, sen işine bak” deyiver. Bu kadar basit.

GÜNÜN SORULARI

Hamile olabilir mi?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Adetinin başlamasına 1-2 gün vardı, Prezervatif yırtıldığı için içine boşaldığımı söyledim. Sevgilim “Bakır spiralim var” dedi. Sizce hamile mi? Yardım edin lütfen.

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın her ihtimali düşünüp çift yönlü koruma uygulamış. Kızımız bunları bu kadar ince ince düşüneceğine kendine bir eş seçip bu yollara başvurmadan korkusuz yaşamayı seçseydi ne iyi olurdu. Kızımız hayatını düzene sokardı. Bu oldu, bu olmadı demez saygın yaşardı. Siz siz olun, evlenmeyeceğiniz kızlara karşı tedbirli davranın. Ne onlara ne kendinize yazık edin. Mutlu günler sizin olsun.

Mutlu olmuyor mu?

19 yaşında kadınım. Bir yıllık evliyim. Ne zaman yanına gitsem eşim kaçıyor. Ancak o istediği zaman ilişkiye giriyoruz. Acaba eşimi memnun edemiyor muyum? Bana bir akıl verin.

CEVAP

Yavrum, evliliğiniz cinsel bakımdan sorunlu. Eşinin takıntıları var. Bir yıl daha böyle devam ederse karanlık günler sizi bekliyor. Devamını ise şartlar belirleyecek. Çok genç yaşta evlenmişsiniz. Konunun seninle ilgili olmadığını bile anlayamamışsın. Eşin bencil, zamanla o da öğrenecek, eh işte yuvarlanıp büyüyeceksiniz birlikte, düşe kalka. Merak etmeyin.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatın ekseni sevgi değildir, o sadece süsüdür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder