Dr. Haydar Dümen Önce kalbinden başlayın
HABERİ PAYLAŞ

Önce kalbinden başlayın

Kadınlar cinselliğe erkekler kadar hevesli olmuyor, yaşamak için ısrar etmiyor. Böyle durumlarda erkek sinirleniyor. Bu bir uyum sorunu. Konuşarak eşler aradaki uyumu sağlayabilir. Önce eşinizin kalbini kazanın, gerisi kendiliğinden gelecektir.

Heyecanlanıyorum

22 yaşındayım. Kız arkadaşım beni öptü. Çok utandım. Bugüne kadar kimse bana bakmadığı için çok heyecanlandım. Rüyamda garip şeyler görüyorum. Sabah kalkınca banyoya koşuyorum. Sizce bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, ‘aç tavuk kendini arpa ambarında görür’ gibi düşünmek burada doğru. Doyumsuzluklarını rüyaların tamamlıyor. Bu genellikle çok rastlanan bir durum. Heyecan potansiyeli yüksek güvensizlik de söz konusu olabilir. Ama bunlara alışmanın zamanı. Şu kız arkadaşını kaçırma. Duygusal ağırlıklı bir dostluk kur. Arkadaşlığın şöyle 6 ay sürsün. Kızların psikolojisini de böylece öğrenirsin. Sonra duruma bakarız.

Haberin Devamı

Yerinde duruyor mu?

24 yaşındayım, kimseyle cinsellik yaşamadım. 10 yıl önce bisiklet kullandığımda ön tarafımda bir acı hissettim. Baktığımda çok az kan vardı. Acaba kızlık zarı duyuyor mu? Kızlık zarlarının çeşitlerine baktım, benimkisi duvar gibi, açıklık bile yok.

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın duruyor. Hem de kale duvarı gibi duruyor. Adetini gördüğünü sanıyorum. O kan nereden geliyor? Demek ki bir boşluk var. Bir yarık ya da delik, işte oradan geliyor. Sapasağlamsın. Neden kaygılandın bilemiyorum. Bisikletin sana bir zararı olmadı.

Başım dertte

18 yaşındayım. Başım hormonlarımla belada. Günde 10 kez mastürbasyon yapsam da canım istiyor. Doktora gidemiyorum, utanıyorum. Ne olur bana bir ilaç ismi verin. Yoksa başım bu yüzden belaya girebilir.

CEVAP

Değerli okurum, uzaktan ilaç verilmez. Her ilaç her bünyeye uymaz. Doktor sorumluluk altına girer. Bunca yorgunluğun arasında böylesine cinsellik bana göre de hastalık. Ya tedavi ol ya da çelik gibi bir irade dizginini tak atının başına, çek yularını. Her şey senin elinde. Akıl, irade ve yardım almak. Başka çaren yok.

Sevgilim gebe kalır mı?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla birkaç defa prezervatifsiz ilişkiye girdim. Aynı gün içinde ilişkiye girdik ama boşalmadım. Hamile olmasından çok korkuyorum. Ben mi kuruntu yapıyorum?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, çok zayıf da olsa kuruntuyu yapmakta haklısın. Rahat etmek için prezervatif kullanıver, olsun bitsin.

Bozulmuş olabilir mi?

İki ay önce erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdim, yarım saat sonra benden kan geldi. Birkaç gün yanma oldu. Benim kızlık zarım bozuldu mu? Ben yakında başkasıyla evleneceğim.

CEVAP

Sevgili okurum, ben kızlık zarının yerinde durduğuna inanıyorum. Gelen kanın bir zedelenme sonucu olduğunu düşünüyorum. Bu zedelenmenin de kızlık zarıyla pek bağını kuramıyorum. Evlenene kadar keyifli yaşa. Şu anda doktora gitmene gerek yok. Sağlam dur ve sakin ol. Gerisi kendiliğinden yoluna girer.

Hemen sönüyor

46 yaşındayım. İlişkide penisim sertleşmiyor. Sevişirken sertleşiyor ama hemen sönüyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, penisi sertleştiren kan dolaşım mekanizmasının ölçümünü yaptıracaksın. (Renkli penil doppler) Laboratuvar ve hastanelerde yaptırırsınız. Rapordan sonra kararı biz vereceğiz.

Haberin Devamı

Bana yetmiyor

31 yaşında kadınım ve 10 aylık evliyim. Cinsel ilişkiye girdiğimizde eşimin boşalması 3 dakika sürmüyor. Ben bu sırada orgazm olamıyorum. Eşimin daha önce erken boşalma sorunu yokmuş. Acaba bende mi bir sorun var?

CEVAP

Sevgili okurum, 3 dakika orgazm için kadına yetmez. Daha önceleri uzun süren boşalmasının sana gelince erken olması heyecandan olabilir. İlk gece bu heyecanı herkes yaşar. O aşamada, ‘Neden böyle?’ kuşkuları, ‘Yine aynısı mı olacak?’ gerilimi erken boşalmayı tetikler. Erken boşalmanın tedavisi var. Tedavi olunca zamanla cinselliğe alışacak ve orgazm olacaksın.

Gönlü olmuyor

29 yaşındayım, evliyim. Haftada 2-3 kez ilişkiye girmek istiyorum ama karımın gönlü olmuyor. Haftada bir kez cinselliği zar zor yaşıyoruz. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, sizin yaşınızdakiler için haftada 2-3 birleşme en doğrusu diye söylenir. Eşler istiyorsa her gün de. Ancak bu konularda uyum şart. Eşinin düzeni haftada birden fazlasına pek uygun değil. Kimileri günde 2 öğün yemek yer, kimileri 3 öğün, bunun gibi. İleriki yıllarda eşinin bu tempoyu artıracağına inanıyorum. Senin erken boşalman varsa mutlaka tedavi ol. Mümkünse eşinin kalbini hiç kırma.

Kız hamile mi?

Bir ay önce arkadaşımla ilişkiye girdik, ben boşaldım. Memelerinde ve karnında şişlik var. Bazen de midesi bulanıyor. Acaba bu psikolojik mi yoksa kız hamile mi?

CEVAP

Okurum, hamile kalmadı. Ama psikolojik etki altında kaldı. Sanki gebelik bulgularını üstüne aldı. Öyle sanıyor. İşinize bakın.

Seks istiyorum

18 yaşına yeni girdim. Penisim küçük ve sürekli seks yapmak istiyorum. Mastürbasyonu çok yapıyorum ama yetmiyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Okurum, acele ediyorsun. Zamanı gelsin, askerlik bitsin, işine hakim ol. Sonra anan senin için dünürlüğe gitsin. Yani sen olsan ne dememi istersin? Ailen benden daha yakın. Bu soruyu annene sor, dayak yemeden atlatırsan kendini şanslı say.

BÖYLE SORU YOK!

İlişkilerim yarım kalıyor

30 yaşındayım. Bu zamana kadar girdiğim ilişkilerimin çoğu yarım kaldı. Büyük diye evlenmekten çekiniyorum. Kıyafetlerimden bile çok belli oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Vah benim garip okurum, ne yapacaksın? Atsan atılmaz, satsan satılmaz. Ameliyatla küçültülmesi zaten söz konusu değil. Kadının vajinası 8-10 santim uzunluğundadır. Esnekliği nedeniyle birkaç santim uzar. Yapıları ufak kadınların vajinaları da kısa olur. Ancak iri yapılı, uzun boylu ve kilolu kadınların biraz daha uzundur. İş başa düştüğünden, sen de kendine uygun yapıdaki bir kadını tercih etmelisin ki, ilişkilerin yarım kalmasın. Ayrıca birleşme sırasında özenli ve dikkatli davranmanı öneririm.

GÜNÜN SORULARI

Mastürbasyon yapmıyorum

Uzun zamandır mastürbasyon yapmıyorum. Bir zararı var mı?

CEVAP

Okurum, burada siz sorun diye varım. Merak edeceksiniz ve cevap için soracaksınız. Ancak nasıl bir ‘zarar’ aklındaki ben de meraklandım şimdi. Mastürbasyon, kendi kendini tatmindir. Şöyle düşün, zor bir iş gününden sonra kendini eve atıyorsun. Günün yorgunluğundan kurtulmak için yapacağın ilk iş, ılık duş almak olur. Ancak o ılık duşu almasan ne zararı olur? Hiçbir zarar olmaz. Aksine saatlerce duşta geçirmek, ellerinin, ayaklarının buruşmasına neden olur. Su, elektrik ve doğalgaz faturası cebini yakar. Şimdilik iyi günler sana.

Karım ilişkiden kaçıyor

45 yaşındayım. Eşim 42 yaşında. 16 senelik evliyim. 2-3 yıl öncesine kadar eşimle haftada 1- 2 kez ilişkiye girerdik. Eşim bir şey hissetmediği için ilişkiden kaçıyor. Ben çok istekliyim. Bazen gün aşırı, bazen her gün mastürbasyon yapıyorum. Doktora gitmeyi eşim kabul etmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Geçer kardeşim, geçer be! Bugünler de geçer. Hayat bu! Bazen teğet geçer, bazen deler geçer. Hayatın tüm bu zorlukları içerisinde bazen alev azalır. Ekonomik zorluklar ve sosyal sıkıntılar tüy diker. Çalışan makineyi tekletir. Bizim uzmanlık alanımızdasın. Soluğu kıymetli eşinle birlikte bir uzmanın kapısında almalısın. Sevecenlik ve anlayışla eşini bunun için ikna etmelisin okurum. Çareler tükenmez, cinsellik ateşi de öyle kolay kolay sönmez.

GÜNÜN SÖZÜ

Psikolojimiz bir ağacın dalları ve çiçekleridir. Genlerimiz ise kökleri. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder