Dr. Haydar Dümen Önce sevgi sonra cinsellik
HABERİ PAYLAŞ

Önce sevgi sonra cinsellik

Cinsellik yaşanması gereken güzel bir duygu ama her şeyin olduğu gibi onun da zamanı var. Gençler, önce birbirlerini tanımalı, anlaşmalı, sevmeli. Ruhlar anlaştığı, arada sevgi oluştuğu zaman ilişki yaşanırsa güzeldir. Yoksa ruhsuz bedenler aşkı öldürür, çifti de ancak üzer.

Neden böyle büyük?

18 yaşında kızım. Meme uçlarım büyük. Bu ileride sorun yaratır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, hiçbir sorun yaratmaz. Bana göre daha da iyi olur. Çünkü bebeğin ağzını doldurur. Bebekte iştahla o sütünü emer. Ve böylece ağız dolusu sütü emerken midesini doldurur. Evlenmek için acele etme ama çok da geç kalma.

Haberin Devamı

Kocam hep kaçıyor

55 yaşında, 33 yıllık evli kadınım. Eşim 57 yaşında. Artık benden koptu. 3-4 yıldır yatağını ayırdı. Evde iki yabancı gibiyiz. Cinsel birlikteliğimiz yok. Eşim hep kaçıyor. Sanırım ciddi bir sorunu var ama doktora gitmiyor. Ben eşimden nsanlık olarak yakınlık bekliyorum. Bu beni sıkıntıya sokuyor. Konuşmaya çalışıyorum ama olmuyor. Bana nasıl yardım edebilirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin beğendiği, hoşlandığı bir şey vardır. O bir şey evdedir. Onu bulmaya çalış. Ola ki, 2 muhabbet kuşu. Ya da bir kedicik, belki çok sevdiği filmler. Arada bir onu şişmanlatmayacak ikramlar yapabilirsin. Bunları sen bulacaksın. Asla onu eleştirme. Olabildiğince güzelliklerden söz et, içinden gelmese bile. Ve hiçbir zaman cinselliğin üzerine gitme. O sana dert yanar gibi olursa “Her yerde okuyorum, çaresi varmış” de, konuyu kapat. Yavaş yavaş ilerleyelim.

Vajinaya bakamıyor

23 yaşındayım. Nişanlım aklıma geldiği zaman ya da telefonla konuşurken benden akışkan bir sıvı geliyor. Bunun meni olmadığını biliyorum ama beni rahatsız ediyor. Nişanlım da 21 yaşında. Cinsel organını görmekten nefret ediyor. Asla dokunamadığını söyledi. Bence vajinismus ama siz ne dersiniz? Yakında evleneceğiz.

CEVAP

Değerli okurum, tanımladığın halkın zevk suyu dediği sıvı. İştah açan bir yemek olursa ya da limon kesildiğinde nasıl ağzınızın suyu akarsa, onun gibi bir şey. Nişanlının anlattıklarına birçok kez tanık oldum. Cinsel organına bakınca kusanlar, aynen dediğin gibi asla dokunamayanlar var. Evet bu vajinismus. Çözümü de var. Yeter ki birbirinizi hırpalamayın. Evlenin, çözülür.

Haberin Devamı

Kan geldi

23 yaşında kızım. Evlenmek niyetinde olduğum erkek arkadaşım var ve 27 yaşında. Bir gün sürtünmeye başladık. Üzerimizde kıyafetlerimiz var. Bu olaydan 2-3 gün sonra akıntıyla birlikte kan geldi. Doktora gittim, zar duruyormuş. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, doktorun dediği yüzde 100 doğrudur. Sürtünmelerle zar bozulmaz. Kızlık zarı zaten seni muayene ettiği gibi edilir. Ancak çıplak sevişirseniz, o sevişme sırasında penis başı, vajinanın girişini zorlarsa bir şeyler olabilir de, olmayabilir de. Gönlünü rahat tut. Kale kapısı gibi sağlamsın.

Onu çok seviyorum

19 yaşında kızım ve erkek arkadaşım var. Onunla öpüşüyoruz, ben zevk almıyorum. Biraz ileri gidince de bir şey değişmiyor. Sevgilim zevk alıyor. 1-2 yıl içinde evlenmeyi düşünüyoruz. Ama ben ilk geceden çok korkuyorum. Evlediğimizde ikimize de hayatı zehir etmek istemiyorum. Çünkü onu canımdan çok seviyorum. Bana yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Kızım, ‘Dereyi görmeden paçalar sıvanmaz’. Daha dere kenarına bile gelmemişsin. Üç yıl sonrasına şimdiden ‘ahkam kestiriyorsun’. Ben kendi hayatımın bırak 3 yılını, 3 ay sonrasını bilebilseydim, doktorluğu bırakır, kendimi kahin ilan ederdim. Canından çok sevdiğin erkek arkadaşını sevmeye devam. Zaten şimdi en çok ona ihtiyacımız var. Sekse değil. Ona sıra gelince, onun da koşulları oluşunca dereler su gibi akar.

Bozuldu diye korkuyor

Dört ay önce bir kızla tanıştım. Birkaç defa birlikte olduk. Önceki gece yine birlikte olduk. Kızın adet günüydü. Cinsel birleşme yaşamadık. Arkadaşımın vajinasından morarma ve açılma olmuş. Kızlığı bozuldu diye çok korkuyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, adet bittikten sonra çok kuşkulanıyorsa bir kadın-doğum uzmanına görünmesi en doğrusudur.

Sorun kızlık zarı

23 yaşında, bekar kızım. Birkaç yıldır erkek arkadaşımla ilişki yaşıyorduk. Şimdi ilişki yaşıyoruz, orgazm olamıyor, zevk alamıyorum. Zarım esnekmiş, bozulmadı. Zar yüzünden erkek arkadaşımla uyuşamıyoruz. Evlendikten sonra sorun yaşar mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, yazdıklarından bir şey anlamadım. Bir sorunun da yok. Bir leblebiyi 10 tonluk kaya gibi düşünürsen, bunun altından ne sen kalkabilirsin ne ben, ne de ailen. Yolun başındasın. Herkes için geçerlidir. Yolun başı hep böyle engebeli zorluklarla doludur. Çoğu zaman asfalta çıkış, evlilikten birkaç yıl sonra başlar. Sakin kal, evlenince her şeyin yoluna gireceğini sanıyorum. Telaşa gerek yok.

Hamile miyim?

22 yaşında, 3 aylık evli kadınım. Adetimin ilk günü eşimle korunmasız cinsel ilişkiye girdik. Eşim vajinama boşaldı. Adetim 4 gün devam etti. Acaba bu olaydan sonra hamile kalma ihtimalim olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile filan değilsin. Umarım bir gün bal gözlü bir kız doğurursun. O da zamanı gelince evlenir. Ve de yine umarım ki evlendiği kocasıyla ballı bir hayat yaşarlar. Sana dileğim böyle. Elini çabuk tut keyfine bak. Güzel bir kız doğur.

İlişkiye giremiyoruz

2 yıllık evliyim. Eşimle kaçarak evlendik. Evlendiğimizden beri ilişkiye giremiyoruz. Eşimde bir korku var. Çok istekli ama olmuyor. Ne olur bize yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, Türkiye’nin kara bulutlarından biri geldi üzerinize çöreklendi. Eşinin sorunu vajinismus. Ama çözümü var. Harekete geçersiniz olur biter.

BÖYLE SORU YOK!

Neden orgazm olmuyor?

19 yaşımdayım. Kız arkadaşımla ilişkiye giriyoruz. Ben 5-6 kere boşalmama rağmen onun orgazm olmadığını görüyorum. Penisim 14 santim. Kız arkadaşım “Tuvalete gittiğinde boşalıyorum” diyor. Sıkıntı hangimizde?

CEVAP

Bilemem okurum, kız öyle diyorsa doğrudur. Kadınların çoğunda orgazm güçlüğü vardır. Sen bencil davranıp hep kendini düşünüyor gibisin. Çilekli pastayı koydun önüne, hiç kimseye pay vermeden arka arkaya lokmaları yuttun. Narin kız ne desin, kibar ve iyi huylu biri. “Acaba beni de düşünsen mi?” diyemedi. Buna nezaketi engel oldu. Okurum, biraz büyümen gerekir. Kızlarımızı incitmeden, onların da ruhlarını okşayarak ilişkini devam ettir. Ancak sen kişisel gelişimini ve okulunu da ihmal etme. Kızın da ruhuna girmeyi unutma.

GÜNÜN SORULARI

İktidarsızım

18 yaşındayım, bugüne kadar birçok kez cinsel ilişkiye girdim. Nedense iktidarsızlık var. Yardım edin.

Çok gençsin, hoşsun ve yakışıklısın okurum, peki neden iktidarsız olasın ki? Sen ve diğer gençler iktidarsızlığı sanıyorum ki erken boşalmayla karıştırıyorsunuz. Heyecanlar, ortam, kendi kendini denetim sizi zorluyor. Hadi aslanım, zafer deyince şaşırıp kalıyorsun. Bu yaşta acemilik var, cinsel mekanizma yerine oturmamış olur. Önce işine, okuluna ve toplum değerlerine sonra da kendine bak. 20 yaşına gelince bana mail at, sana el uzatayım, tamam mı?

İkimiz de huzursuzuz

29 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girerken sertleşme ve erken boşalma problemi yaşıyorum. Bu ikimizi de huzursuz ediyor. İlişkimiz kısa sürüyor. Ne yapmam gerekiyor?

Çözüm evlilik koşullarında bulunacak değerli okurum. Bekarlıkta olmayan bu işe olur verecek halimiz yok. Öncelikle bunu çok iyi bilesin. Evlilik oluşunca, yasal yollardan çözüm aradığında iş bu kez bize düşer. Bizler de elimizden geleni yaparız, istediğin süreyi ararız ve gerekirse bunu sağlarız. Eşinle sana mutluluğun kapısını açarız.

GÜNÜN SÖZÜ

Ah aşağılık kompleksi en büyük katil sensin. Bütün sosyal ve bedensel cinayetlerin yüzde 90’ının nedenisin. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder