Dr. Haydar Dümen Onlar oyuncağınız değil
HABERİ PAYLAŞ

Onlar oyuncağınız değil

Gençler, cinsellikle tanışmak için sabırsız zamanından önce bir şeyleri yapıyor. Başları derde girince de ne yapacaklarını bilemiyorlar. Delikanlılar, kızlara karşı nazik ve sabırlı olun. Onlar sizin ne köleniz ne de oyuncağınız. Önce flört edin, sevin, sevilin, vakti gelince cinselliği yaşarsınız.

Kötü kokuyor

27 yaşında, 8 aydır evli kadınım. Cinsel ilişkiye girdiğimizde eşimin spermlerini kötü kokuyor. Bu koku normal mi yoksa eşimin sorunu mu var?

CEVAP

Sevgili okurum, sperm sarımsak kokusuna benzer. Bazı kadınlar ayrıca bundan hoşlanır. Umarım iltihap gibi bir durum yoktur. Bu nedenle kafaya takmayın. Zaten iltihap olsa bu penisten gelen akıntı çamaşırda leke bırakırdı.

Haberin Devamı

Aklıma gelmiyor

Altı yıldır evli bir kadınım, 2 çocuğum var ama 3 yıldır isteksizim. Eşime tahammül edemiyorum. Hep bahane bulup ondan kaçıyorum ama çok seviyorum da. Eşim bana yaklaşmazsa aklıma bile gelmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, zor bir durum. Hemen ya da kolay çözüleceğine benzemiyor. Ama olayın bir yerinden tutmak gerekir. Bu da bir uzmanın sistemli muayenesinden geçmen ayrıca bir psikiyatrıyla konuşman şart. Önünüzde uzun yıllar var. Kendini kaptırıp teslim olursan sorun daha büyür.

Yapmasam ne olur?

Mastürbasyonu sevmiyorum. Hiç yapmazsam cinsel yaşantımın biteceğini söylüyorlar. Yaparsam da evlenince gerçek ilişkiden zevk almayacakmışım. Acaba bu doğru mu?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyona alışırsan kadına geçmekte zorluk çekebilirsin. Ama bunlar sorun değil. Kız arkadaşlarınla ruhsal ve tensel etkileşimini sürdürürsen iyi edersin. Cinselliği biraz ertele. Bir geçiş dönemi yaşayacaksın.

Ona yetişemiyorum

22 yaşındayım. Kız arkadaşım çok istekli, gecede 3 kez ilişkiye girmek istiyor. İsteğim artsın diye ilaç kullandım ama boşalamıyor, acı çekiyorum. Acaba sorun kimde? Yeni bir kız arkadaş mı bulsam? Kız beni terk etmekle tehdit ediyor. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yeni birini mi bulursun, bu kızı mı kollarsın, bilemem. Beni de ilgilendirmez. İyi ki kız 3 istiyor. Ya 13 isteseydi? Gene mi bana mail yazacaktın. Kızlarımıza karşı dikkatli ve saygılı ol. Senin zevk aracın değiller.

Haberin Devamı

Niye orgazm olmuyor?

Eşimle haftada 3 -4 kez ilişkiye giriyoruz. İkimiz de ilişkiden çok zevk alıyoruz. Ama eşim orgazm olamıyor. Ben de onu klitoris orgazma ulaştırıyorum. Ama niye ilişkide orgazm olamıyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, iyi bir yöntem. Bana sorsanız, aynı şeyi önerirdim. Zaman içinde klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçecek, bunu öğrenecek. Belki ilişki sayınız ona çok geliyor. Senin de erken boşalman varsa tedavi ol. Şimdilik böyle idare edin. Fantezileri de boşlamayın.

Kaç santim içerde?

18 yaşındayım. Kızlık zarı vajinanın kaç santim içinde?

CEVAP

Yavrum, tam girişte. Ne santiminden söz ediyorsunuz? Odaya girerken odanın kapısı gibi düşünün.

Bozulmuş mudur?

21 yaşında kızım. Sevgilim de 25 yaşında. Onunla ilişkiye girdik, benden çok kan geldi. Acaba kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, ben sana soruyorum, peki o kan nereden geldi? Bal gibi kızlık zarın kanadı. İyisiyle kötüsüyle hayırlı olsun.

Zarı yokmuş

22 yaşındayım. Çok sevdiğim bir kız arkadaşım var. Bana doğuştan kızlık zarının olmadığını söyledi. Acaba bu doğru mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, sevgi ne güzel bir şey. Seven seviyorsa, sevgi her şeyi siler süpürür. Ama sevgide bir ufak açıklık varsa pireyi deve yapar. Gerçekten sevdiğine inanıyor musun? Sen sevdiğine inansan da inanmasan da ben kıza inanıyorum. Kızı yarı yolda koyma. Adam gibi adam, yiğit ol. Üzerine de fazla varma.

Kız beğenmiyor

18 yaşındayım. Penisim 16 santim. Kız arkadaşım cinsel organımın kısa olduğunu söylüyor. Acaba kız arkadaşımda mı bir sorun var yoksa bende mi?

CEVAP

Değerli okurum, ben kız arkadaşını bilgilendirmek isterim. Neye göre karar veriyor? Senin psikolojinle oynuyor. Penisin normalin normali. Ötekiler sorun değil.

Hamile kalır mıyım?

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ve boşaldı. Üzerimde bir şey yoktu. Acaba hamile kalır mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bilemem. Kalırsın da diyemem, kalmazsın da diyemem. Sürprizlere ihanet edemem. İhtimaller üzerinde konuşursan paçayı kurtardığına inanıyorum. Bu da sana ders olsun.

Esner mi?

26 yaşındayım. Kızlık zarımın esneklik kazanmasını istiyorum. Esnetebilir miyim?

CEVAP

Yavrum, esneği esnek, serti serttir. Yani dudaklarını düşün, öyle. Ama dışarıdan ne kadar esnetirsen esnek, kanayacak olan kanar. Ne kadar sağlam tutmaya çalışsan, esneyen esner.

Kuş ötmüyor

50 yaşındayım. Benim kuşum ötmüyor. Ötse de ancak 20-25 günde bir ötüyor. Çok çaresizim, ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, erkekliğin doruğundasın. Şeker hastalığın var mı? Kilon ya da tansiyonun ne durumda? Bunların da değerlendirilmesi gerekir. Ayrıca eve karşı bir bıkma söz konusu olabilir. Yani psikolojik kökenlidir diyebiliriz. Bu karmaşık bilmece mutlaka bir uzmanın elinde çözülür.

BÖYLE SORU YOK!

Gençlik hatası değil mi?

25 yaşındayım. Kız arkadaşımla evleneceğiz. Kız, bana eski erkek arkadaşıyla ilişkiye girdiğini anlattı. Şimdilerde başkasıyla ilişkisi rahatsız ediyor. Ama gençlik hatası olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarıma sordum, kimse benim gibi düşünmüyor. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, doğru yolda giderken nereden aklına geldi ki dar ve sarp yollara saptın. Kızın sana geçmişiyle ilgili bazı şeyleri söylemesi ruhunun yüceliğinden, sana sevgisi ve saygısından. “Kabul etmem” diyen arkadaşların hiçbir kızla ilişkiyi kurmamış mı? Bu durumda onlar kendilerini aldatıyorlar.

1) Ben yaptım, oldu.

2) Ben yaparım ama yaptığım kız ne yaparsa yapsın. O kız, en yakın arkadaşıyla evlenecek olsa, arkadaşına da kazık atmış oluyor. Okurum, hayatı ikiniz bölüşeceksiniz. Teşhisim, önerilerim ve kanım bu.

GÜNÜN SORULARI

Gebelik riski var mı?

20 yaşındayım. Nişanlımla ilk cinsel birleşmenin ardından çok az kan geldi, 2 gün devam etti. İkinci ilişkide vajinanın alt kısmında kanama oldu, durdu. Yırtılma mı yoksa enfeksiyon mu? Partnerimin penisi büyük ve ben minyonum, vajinam da dar. Adetim de gecikti. İlk ilişkilerde bu durum normal mi? Gebelik söz konusu olabilir mi?

CEVAP

Yavrum, korunmasız girilen her ilişkide gebelik riski vardır. Asıl benim aklıma takılan; vajinanın altı, üstü mü varmış? Ama açıkgözlü delikanlı, saftirik kızı kandırmak için vajinayı ikiye ayırmış. Kim bilir? İki katlı bir konut, üstte ev sahibi, altta kiracı. Varsa böyle bir kurnazlığın ilacı, söyleyelim kıza çekmesin acı.

Kendimi zor tutuyorum

20 yaşında kızım, birkaç ay önce ilk kez ilişkiye girdim. İlişkiye girdikten sonra erkekler beni tahrik etmeye başladı. İlişkiye girmemek için kendimi zor tutuyorum. Bir yol gösterin.

CEVAP

Sevgili kızım, obur insanlar gibi doymak bilmiyorsun. Yani uçurumun kenarında hayatınla kumar oynuyorsun. Kazanın altındaki ateşi iyice yaktın, kaynadıkça kaynadın. Senin kazan ne yapsan ateşe doymamış. Başın belaya girecek, annen duyunca bu işe çok üzülecek. Hızlı giden arabaya trafik polisi gibi “Dur” demek istiyorum. Umarım durursun kızım. Çare: Frene basmak ve direnmek.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl çok çalışmalı, ama her şeyi sormalı, sorgulamalı. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder