Dr. Haydar Dümen Orta çizgide yaşayın
HABERİ PAYLAŞ

Orta çizgide yaşayın

Her şeyin fazlası zarar ama yaşamayan durumu anlamıyor. Mastürbasyonun da, cinsel ilişkinin de, penis boyunun da fazlası zarar. En iyisi orta çizgide yaşayıp her şeyi kararında bırakmak. O zaman mutluluk sizi bulur. Sorunsuz yaşarsınız. Fazlasında gözü olan acı çeker ve üzülür

BÖYLE SORU YOK!

Bazen 8’e çıkıyorum

18 yaşındayım, her gün 2-3, bazen de 8 defa mastürbasyon yaptığım oluyor. İlişkiye de girdim. Bazen 9 saat kendimi tatmin ediyorum, yetmiyor. Penisim 19 santim, her yıl büyüyor. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, hangi dilden anlarsın bilmem. Örneğin; dur, yavaş ol falan gibi yani. Böylesine mastürbasyon tutkusu tek başına irade bozukluğuyla değil, beyinsel bazı dengesizliklerle de yorumlanır.

Bu bir saplantı olup aklını bile tutsak olabilir. Örneğin; günde 9 saat bu işle uğraşıyorsan yemeklerin hep fast food türü mü? Her yıl büyüyen organ ne yapsın? Onun da elinde değil. Yavaş yavaş ayağın kayıyor, profesyonel bir yardım al, sonra ben dahi çare bulamam.

GÜNÜN SORULARI

Bunun ayarı yok mu?

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla 20 saniye konuşsak benimki sertleşiyor. Sabah uyanınca gereksiz sertleşmesi otomatiğe bağlamış gibi. Bunun bir ayarı yok mu?

CEVAP

Değerli okurum, anacığın sana iyi bakıyor. Helal etsin hakkını. Gençlik fırtınası derler buna. Dua et ki yönü belirsiz lodos gibi onun bunun kapısını çalmıyor. Sabah sertleşmeleri sık görülür, sahibine “Günaydın” der.

Aslında ‘Delinin aklına taş getirir, niyeti de kötü değildir. Başında beynin zerresi bulunmadığı için bir tek şeyin dışında ne yaptığını bilmez. Çoğu zaman da sahibinin aklını başından alır. Onu kendi haline bırak.

Neden sertleşmiyor?

25 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye giremedik. Çünkü tam sertleşmedi. Neden kolay sertleşmiyor. Bana yardım edin.

CEVAP

Ne oldu sizlere değerli okurum? Sosyal yapı sarsıntıda. Hayat pahalılığı dillerde, küçücük organ ise gündemde. İki elim, iki ayağım ama bir organım var der gibisin. Bozulmaz bir mekanizmaya kendiniz çelme takmakta birebirsiniz.

Organın da kendine göre bir huyu var. Pratik yapma zamanın gelmiş, hiçbir şeyin yok. Sırtın pek, karnın tok, geneli boşver, özele yönel, sorun yok, kendine gel.

Haberin Devamı

Büyük diye kaçırıyorlar

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ama penisim çok büyük olduğu için sevgilim birlikte olmak istemiyor. Daha önce de aynı şey başıma gelmişti. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, her şeyin normali iyidir. Orta çizgi rahattır. Fazlalıklar problem yaratır. Paranın bile fazlası çoğu zaman mutsuzluk getirir. Sen buradan gençlere mesaj veriyorsun. Böylece bir yardımın dokundu. Ölçülü ve idareli ol yeter.

Gözüm kızlarda

18 yaşındayım. Haftada 5 kez mastürbasyon yapıyorum. Dışarı çıktığımda da gözümü kızlardan alamıyorum. Hepsiyle tek tek yatmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli genç okurum, haftada 5’i 3’e indir. Dışarıda kızlara insancıl, çaktırmadan bakmaya devam. Ama hepsiyle yatmaya gelince, işte o olmadı. Bunlar kurbanlık koyun mu? Ayıpladım seni. Bu duyguların zamanla düzelecek, geçecek. Hayat sana kendi dersini verecek.

Normal mi?

Haberin Devamı

18 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Bazen günde 2-3’ü buluyor. Benden büyük arkadaşlarım normal olduğunu söylüyor. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli yavrum, ben arkadaşlarının fikrine katılmıyorum. Neden? Onlar gencecik delikanlılar oysa ben koskoca doktorum. Sen kime inanacaksın? Tabii ki bana. Ben de diyorum ki, haftada 3-4. Çok dedim ama yine aynı sorular. Biraz dikkatli okuyun, biraz da iradeli olun, geleceğe maratona çıkan koşucular gibi hazırlanın.

İlişkiyi istiyoruz ama...

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeye başladık. Ama kız penisimin ona acı verdiğini söylüyor. Her seferinde deniyoruz ama birleşme olmuyor. İkimiz de ilişkiye girmeyi istiyoruz. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli yavrum, bu yaşta ne yapılabilirse onu yapacaksınız. Bu cinsel birleşme nereden çıktı? Bu iş bir pastaneye gidip pasta ya da muhallebi yemek gibi bir şey değil. Ağır sorumluluk ve riskleri olan bir eylem. Kız arkadaşının da korkması doğal. Uzak durun birbirinizden.

Penisim 9.5 santim

18 yaşındayım. Penisimin ereksiyon hali 9.5 santim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, rahat etmen, olayın bilimsel adını koyman için bir üroloji uzmanına başvuracaksın. Eğer kilolu isen işin daha kolay çözülecek. Bu gibi durumlarda hastayı mutlaka görmek gerekiyor. Doğru yol bu.

Kızlık zarı doğuştan var mı?

20 yaşında kızım. 1 yıldır ilişkim var. Erkek arkadaşımla yüzeysel bir şeyler yaşıyoruz. Çok hoşuma gidiyor ama orgazm olamıyorum. Bu sorun ileride düzelir mi? Bir de kızlık zarı doğuştan olan bir şey mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı doğuştan var olan bir şey. Bunu niye sorduğunu merak ediyorum. Uygun koşullarda hem psikolojik hem yasal olarak yaşanan birleşmelerde deneyim kazanacaksınız. Her şey düzene gerekecek. Gereken yardımlar sizlere yapılır. Böylece acı durumu da ortadan kalkar.

Geciktirici kullansam mı?

İlişki ya da mastürbasyon yaptığımda erken boşalıyorum. Geciktirici kullansam işe yarar mı? Sertleşme sorunum olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, şimdilik geciktiriciye gerek yok. İlişki ortamı uzun süreli olmak koşuluyla hazırlandığında erken boşalman tedavi edilecektir.

Acaba vajinismus mu?

42 yaşında bir tanıdığım var. Kendisi 15 yaşında evlendirilmiş, 2 çocuğu olmuş. 20 yıl sonra yeniden evlenmiş. Ancak eşiyle birlikteyken kendini rahat bırakamıyormuş, ağrı çekiyormuş. Eşi istekliymiş. Acaba sorunu vajinismus mu? Bir jinekoloğa mı gitmeli?

CEVAP

Sevgili okurum, en azından yarı vajinusmus. Mutlaka bir jinekologa gitmeli ama oradan bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Yani “Bir operasyon yapalım” derlerse bu öneriyi hemen evet denilmemeli. Ancak onun ağrılı organik bozukluğu yoksa ağrılı kasılmalarını çözeriz.

Karım zevk almıyor

39 yaşındayım. 3 yıllık evliyim. Karım 3 yıldır zevk alamıyor. Bunun bir tedavisi var mı? Karım bundan çok kötü bir şekilde etkileniyor.

CEVAP

Değerli okurum, bunun tedavisi kolay değil. Bu biraz da organ ve kimlik sorunu. Ama önünüzdeki 50 yıllık sürede kıyısından köşesinden ne koparırsak kâr diye bir profesyonel yardım almanızda yarar var. Bu konuları bilen birini de seçmelisiniz.

Çok kullandım diye mi?

Benim ufaklık çok güzel çalışıyordu. Ama son günlerde pek fazla çalışamaz oldu. Ufaklıkta bir haller var. Çok fazla kullanmış olmamdan kaynaklanabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, biraz dinlensin. Her canlı yorulur. Atlar, kuşlar, kış uykusuna yatan hayvanlar yani bir düzen içinde yaşam döngüsü sürer. Şunun şurasında bir süre sabrediver. Birkaç ay sonra bir de bakacaksın ki her şey normale dönecek. Ya dönmezse? Bakarız be çaresine yavrum.

Erken boşalıyorum

26 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğim zaman çok erken boşalıyorum. Bu da kız arkadaşımın hoşuna gitmiyor. Acaba hastalık mı? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu bedenin şartlanması. Evlenince sana bizler yardımcı olacağız.

GÜNÜN SÖZÜ

Yalan uyuşturucu bağımlılığı gibidir. Erken kurtulan yalan bataklığından çürümez. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder