Dr. Haydar Dümen Orta noktada buluşulmalı
HABERİ PAYLAŞ

Orta noktada buluşulmalı

İlişkilerde önemli olan iki kişinin ortak noktada buluşmayı başarabilmesi. Karşılıklı beğeni ve flört sürecinde çift birbirini tanımaya çalışır, birlikte olup olamayacaklarına karar verirler. Ruhunuzun yanında bedeniniz de bu ilişkiden doymalı, sakın unutmayın.

İkincisi olmuyor

20 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girerken aşırı istekli oluyorum. Ama boşalınca kendimi halsiz hissediyorum. Yarım saat geçse de ikinciyi istemiyorum. Bir de ilişkiden sonra çok kaşıntım oluyor. Ne yapmalıyım? Bunun için doktora gitmem gerekir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kaşıntın nereden başlıyor? Saç diplerinde mi yoksa sağ ayak parmağının ucunda mı? Yahu şunu iki kelime ile yazsan da ona göre bir şeyler yazsam. Hiçbir şeyin yok. Kaşınıyorsan kaşın oğlum.

Bozulmuş mudur?

18 yaşında kızım. Orgazm olmak için mastürbasyon yaptım, 2 damladan az kan geldi. Sizce kızlık zarım patlamış olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, zedelenmiş olabilir. Niye patlasın bomba mı?

Tam sertleşmiyor

Cinsel organım tam sertleşmiyor. Bu yüzden kızlara karşı soğukluk yaşıyorum. Bu da beni etkiliyor. Arkadaş çevrem bana kötü davranıyor. Bunalıma girmek üzereyim.

CEVAP

Değerli yavrum, sen kendini olumsuz telkin altına almışsın. Korku, heyecan, panik, kuşku ya da sürekli kendini denetim altına alman penisin ereksiyonunu etkiler. Bana göre sapasağlamsın. Kızlarla arkadaş ol. Başlangıçta cinselliği arka plana at. Zamanı gelince o flört biçiminde devreye girer.

Mutlu olmuyorum

23 yaşındayım. Birçok kızla ilişkiye girdim ama hiçbiri beni tatmin etmedi. Sertleşme sorunum var. Sebebi çok mastürbasyon olabilir mi? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, kızlar nasıl seni tatmin etmiyor? Yani zevk mi almıyorsun? Zaten mastürbasyona takılmış kalmışsın. Yani kendini o kazığa bağlamışsın. Evlendiğin zaman bu şikayetler sürecektir.

Bu nedenle karşı cinse geçiş yapacaksın. Mastürbasyonu azaltacaksın. Evlilik koşullarında da tedavi yöntemlerine bazı eklemeler yaparak bu alışkanlığını bitireceksin.

Pişmanlık duyuyorum

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşlarım oldu, onlarla sadece öpüştüm. Hoşlandığım kişiler bana cinsel birliktelik için yaklaşıyorlar. Beni, ben olduğum için seven bir erkeği ne zaman bulurum? Ben öpüştükten sonra bile pişmanlık duyuyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bir erkeğin seni sen olduğun için sevmesi için ne tür beklentilerin var? Yani edebiyatta, sanatta, felsefede, şiirde öyle yüce noktalardasın da, erkek arkadaşın sohbetinden kendini kaybedip seni öpmeyi, sevişmeyi, dünyayı mı unutsun istiyorsun?

Bir erkek seni seviyorsa etini, kemiğini, saçını, gözünü ve cinselliğin tümünü sevecek. Kendini çok yükseklere koyarsan önündeki çukuru bile göremezsin.

Acaba uzar mı?

Penisim ereksiyon halinde 6 santim. Buna çok üzülüyor, kimseye söyleyemiyorum. Cinsel organımı nasıl büyütebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, yaşını yazmamışsın ama sen büyütemezsin. Bu konuyla ilgili önce bir üroloji ve endokrinoloji uzmanına gitmen gerekiyor. Çünkü cinsel organ operasyonla büyür. Vakum, pompa, iğneler veya haplarla büyümez.

Büyütücü kullansam

Haberin Devamı

21 yaşındayım. Penis boyum 11 santim ve biraz da ince. Yağlanma yok. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde zevk almıyorum. Sevgilim şikayetçi. Penis büyütücü kullansam mı?

CEVAP

Değerli okurum, kulaktan dolma sözlerle hayale kapılıp yanlış bilgilerle umutlarını söndürme. Penisinin boyu mutluluk için de, evlilik için de yeterlidir. Hüner, onu kullanmayı bilmektir. Kesinlikle penis büyütücü olaylarına kapılma. Penis sadece 1-2 santim ameliyatla büyür. Senin için buna gerek bile yok.

İlişkiye mi girdi?

İki senelik ilişki sonrası 2 aydır nişanlıyım. 1.5 yıldır ilişkiye giriyoruz. Kızın kendini erken teslim etmesi daha önce ilişki yaşadığının göstergesi mi? Bir de vajinası çok gevşek. Başta aldığım zevk almıyorum. Moralim çok bozuk. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kızın kendini sana teslim etmesi sevgiden. Gevşek oluşu ise vajinanın dokusu ve yapısından. Vajina doğum için programlanmıştır. Vajinayı lastik gibi düşünmeyin. Ölçüleri de kişiden kişiye göre değişebilir. Evlenin, yola devam edin. Tıbbi yardım gerekirse bize mail atın.

Kan veriyorum

Ben kan veriyorum. Birkaç gün önce yine kan verdim. Sürekli kan vermem genel sağlığıma ya da cinsel yaşantıma bir zarar verir mi? Ya da yararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, kan vermek güzel bir insanlık görevi. Bence yararı da olmaz, zararı da olmaz. Kan verme olayını kan uzmanları hekim arkadaşlardan öneri alarak uygula. Cinsellikte de derdin olmasın. Sana uzun ve sağlıklı bir hayat dilerim.

Hayal kuruyorum

22 yaşında kızım. 24 yaşında bir erkek arkadaşım var. Onunla bir şeyleri yüzeysel yaşıyorum. Buluşmadan önce onu yapacağım bunu yapacağım diye o kadar hayal kuruyorum ama sevgilimin yanına gidince yapamıyorum. Bende bir sorun mu var?

CEVAP

Sevgili okurum, ortada hiçbir sorun yok. Yaşadıkların olması gerekenler. Sevgilinden uzakken her şeyi hayal etmen doğru. Bunu uygulamaya geçirememen de doğru. Hemen evlenmene karşıyım. Acelen ne? Sevginden ödün verme, ona sahip çık.

Sevgilinin iyi bir işi olsun. Ana-baba eline bakmasın. Önünüzde uzun yıllar var. İş biraz ciddiyet kazanana kadar dizginlerine sıkı sırıl. Doludizgin gidersen tökezlersin, ayağın kırılır, o zaman da işimiz zorlaşır.

BÖYLE SORU YOK!

Gözümü mü kapatayım?

22 yaşındayım. Haftaya evleniyorum ama beni kan tutuyor. Eşimin de, benim de ilk deneyimimiz olacak. İlişkide gözümü mü kapatsam? Yardım edin.

CEVAP

Okurum, telaşa gerek yok. Mavi camlı bir gözlük al, kırmızıyı yeşil gösterebilir. Böylece ilk geceyi atlatır, kanın kırmızısından kurtulursun. Gözlük bulamazsan göz maskeleri var. Ya ondan takarsın ya da vazifeni yaparken gözlerini sımsıkı kaparsın.

Yalnız gözünde gözlükler varken ya da gözlerin kapalıyken güzel eşin “Ben yüzüne bakılmayacak kadın mıyım?’ derse? Vallahi demedi deme. Daha kurulmadan yuvan başına yıkılıverir. Birbirinizi incitmeyin, ilk geceyi bir süre erteleyin, her şey yoluna girecek, panik yapmayın.

GÜNÜN SORULARI

Erken boşalıyorum

31 yaşındayım. Eşimle birlikte oluyorum ama erken boşalıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Bir de sertleşme çok fazla olmuyor.

CEVAP

Değerli okurum, yaşının baharındasın. Erken boşalmayı atlatırsan ideal bir evlilik kokusu aldım mailinden. Gerisi senin elinde. Bilimsel falın böyle diyor. Önünüzde doludizgin hayat var. Eşini incitme, komplekse kapılıp onun üzerine oynama. Sertleşme senin tedirginliğinden etkileniyor olabilir. Bu da zamanla yerine oturur. Sıcak, sevecen, aşk dolu, güvenilen biri ol. Yolun açık olsun, eşinle mutluluklar, uzun, keyifli yıllar.

Olgunlara bayılıyorum

19 yaşındayım ve kendimden büyük kadınlara ilgi duyuyorum. Şimdiye kadar 3 ilişkim oldu. İkisi yaşıtımdı, biri de 45 yaşındaydı. İşte o 45 yaşındaki kadından sonra olgun kadınlara olan ilgim arttı. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, yapacağın şey şu: Hayal kura kura yine olgun dediğin birine toslayacaksın. Birdenbire “Ne yaptım ben?” diye yanından kaçıp belki de mideni boşaltacak yer arayacaksın. Hiç belli olmaz bu işler.

Davul dengi dengine. Ruhuna, yaşına, kültürüne, zevkine her neyse uygun birileriyle yan yana olmak bile ne büyük mutluluktur. Önce bu basamaklardan çık.

GÜNÜN SÖZÜ

Pişmanlık elbise yaması gibidir. Yamalar çoğalırsa giyecek giysiniz kalmaz. H.D

Sıradaki haber yükleniyor...
holder