Dr. Haydar Dümen Orta noktada buluşun
HABERİ PAYLAŞ

Orta noktada buluşun

Evlenmek, yuva kurmak pek çok gencin hayali. İlişkiler karşılıklı anlayış ve güvenle yürümezse sorunlar çıkar. Cinsellik evliliğin olmazsa olmazı ama ısrar ederek ya da onun isteklerini hiçe sayarak bir yere varamazsınız. Yapılacak en güzel şey orta noktayı bulup uzlaşmaktır.

Tahrik oluyorum

20 yaşındayım. Her şeyden tahrik oluyorum. Kadın fotoğrafı gördüğümde bile etkilenip günde 2-3 defa mastürbasyon yapıyorum. Sizce bu durum normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım bir süre ilaçla tedaviye ihtiyacın var. Hani bazı şeyler vardır ‘Bu kadar olmaz’ denir ya tıpkı onun gibi. Gördüğüm kadarıyla bu durum iradeyi aşmış. Yaşamın parçası haline dönüşmüş. Ama böyle olmaz. Hem doğal değil, hem de sosyal ve insani açıdan hoş değil. Geçişi yavaş yavaş yaparsın kendine zaman tanı.

Haberin Devamı

Nişanlım zevk almadı

22 yaşında, nişanlıyım. Bir hafta önce nişanlımla seviştik ama birleşmedik. Bana hiç zevk almadığını söyledi. Bu sevişmelerimiz onu cinsellikten uzaklaştırır mı? Ne yapmalıyım ya da nişanlım ne yapmalı?

CEVAP

Değerli okurum, yanıt kısa ve basit. Evleneceksiniz, en azından nişanlın sevişmeyi öğrenmeli. Yani sana ısınmalı. Ama evlilik olmazsa diye sana güvenmiyorsa senin evlilik konusunda ona güvence vermen gerekir. İşin başında cinsellik sorunları başlayacak gibi.

Lütfen nişanlına söyle, evliliğe adaptasyonu zor olabilir. Psikolojik olarak evliliğin cinsel boyutuna soğuk girebilir. Bu saydıklarım kural değil ama bunları da düşünün. Ortalarda bir yerde bir uzlaşma sağlayın.

Biraz zorladım

26 yaşındayım, 7 ay önce evlendim. Evlenmeden önce penisim normaldi. Sertliğini ve işlevini koruyordu. Evliliğin ilk gecelerinde biraz zorlandım. Hafif eğrilik ve sertleşme problemi başladı. Eşimle aramız bozulacak diye korkuyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, şu anda sorunun yok. Evliliğin geçiş döneminde böyle şeyler olur. Doktora gitmeni gerektirecek sorun yok. Ancak atı kamçılar gibi 1-2 kamçı için, bu konuda kullanılan, herkesin bildiği o malum ilaçlardan birleşmeden 1 saat önce, 1 tane alırsan, o sorun ortadan kalkar. Hâlâ sorun yaşarsan, o zaman doktora gidersem. Bence sistem kendini düzene sokar.

Haberin Devamı

Orgazm olamıyorum

4 aylık evli kadınım. Eşimle ilişkiye girdiğimizde zevk almama rağmen orgazm olmuyorum. Evlilik öncesi sürtünme yoluyla boşalırdım. Sorun bundan mı kaynaklanıyor?

CEVAP

Sevgili okurum, evet, olabilir. Klitoris orgazmından vajina orgazma geçiş zamana bağlıdır. Bu da fantezi ve başka tekniklerle sağlanabilir. Ama bu köşeden anlatılamaz. Biraz sabırlı olun. Gerekirse bir uzmana başvurabilirsiniz.

Rüya görmüyorum

18 yaşındayım. Ergenliğe girdiğimden beri rüyamda hiç kimseyle ilişkiye girmedim. Bunun nedenini açıklar mısınız?

CEVAP

Yavrum, bedenin iştahı açılmış da bu iştah rüyalarında seni harekete geçirecek kadar kabarmamış. Biraz bekle, bir dalga gelecek ki ardı arkası kesilmeyecek. Hem canım, günün birinde gerçeği önünde dururken rüyanın sanal aleminde dolaşmayı özlemene gerek yok. Çünkü sapasağlam bir delikanlısın.

İşe yarar mı?

27 yaşındayım. Penisim 12 santim. Daha büyük olmasını istiyorum. Bir alet varmış, yılda 4 santimlik büyüme sağlıyormuş. Sizce ne kadar doğru? Böyle bir aleti kullanırsam penisime bir zararı olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum

1) Penisin normal, büyütmeye gerek yok.

2) Böyle bir alet yok. Vakum diye piyasada satılanların tümü şarlatanlık.

3) Bazen o vakumun peniste morarma ve olumsuzluklar yarattığı düşünülürse var olan düzenini de alt üst edersin.

4) Kafana takma, yeter. Çok uyumluyuz 28 yaşında kadınım. Cinselliği çok seviyorum. Erkek arkadaşımla uyumluyuz. O geç boşalıyor, ben defalarca orgazm oluyorum. Sevgilimin geç boşalması normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, cinsel bakımdan ideal bir çiftsiniz, sizi kutlarım. Umuyorum evlenirsiniz ve bir ömür mutlu olursunuz.

Kan geldi

18 yaşındayım. Haftada 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Ancak penisimden kan geldi. Bir de mastürbasyon yaparken erken boşalıyorum. Ne yapabilirim? Çok korkuyorum. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyon yaparken bir ihtimal penisini boşalırken sıkmış olabilirsin. Bunu yapma. İdrar tahlili gerekebilir. Haftada 3-4 defa mastürbasyon yapmak normaldir.

Erken boşalmanı önleyebilirsin. Bu süreyi birkaç dakikadan 10-15 dakikaya çıkarana kadar uzatabilirsin. Bunun için bulunduğun ortam önemli. Yani acele yapılacak yerlerde olma.

Kız alay etti

Penisimin boyu çok kısa; 6 santim. Ben daha önce bir kız arkadaşımla ilişkiye girmiştim. Kız cinsel organımla alay etmeye başladı. Sizce penisimi boyunu nasıl uzatabilirim? Ya da cinsel organımın boyu normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, yaşını yazmamışsın ama erken davrandığını düşünüyorum. Zamanı gelince bir cerrahi operasyonla düzeltilebilir. İçin rahat etsin istersen bu işlerle ilgilenen bir ürologla yüz yüze görüş. Onun bilgisini al.

Bakire miyim?

28 yaşında kadınım. Şimdiye kadar 4 kere ilişkiye girdim. Her ilişkiden sonra benden 2-3 damla kan geldi. Bu normal mi? Ben bakire miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, güldürme beni, bakirelik mi kalmış? Bu ilişkiden vajina ve ruhun payını almış. İnsaf et. Kendini düşün. Kendine değer ver. Olan olmuş, biten bitmiş.

Yaptığın şeyin arkasında dur ve göğüs ger. Gelecek için daha ciddi konu ve kavramların peşinde koş. Evlilik ve çocuk yapmayı düşünüyorsan zaman daralıyor.

BÖYLE SORU YOK!

Gözümü alamıyorum

21 yaşındayım, otobüste, sokakta gördüğüm karşı cinsten gözlerimi alamıyorum. Hiç lişkim olmadı. Bu normal mi? Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ah o gözler! Her şeyi olduğu gibi söyler. Hiçbir şeyi saklamaz. Kadınla erkek arasında en büyük köprüdür. Bazen mahmur bir bakış, dinamiti patlatıverir, her neyse. Şimdilik iyi yoldasın. Göz asfaltından in, dağların yamaçlarından, taşlı topraklı yollarından hayatı öğren, doruklara çık.

Oyunu kuralına göre oynamayı öğrendikten sonra bir yamaç paraşütünden atlar gibi kendini normal yola sok. Göz saltanatına son ver. Eskiler demişler ‘Bakmakla göz doymaz’. Göz hep aç kalırsa bu kez de ruh doymaz. Hadi yavrum, orta noktayı buluverelim.

GÜNÜN SORULARI

Zevk almıyorum

Yedi aylık evli kadınım. Eşimle girdiğimiz ilişkiden zevk alamıyorum, sizce sorun ne?

CEVAP

Sevgili yeni evli okurum, evlilik sadece seks ve zevk almak için yapılmaz. Hayatı, aileleri, oluşabilecek renkleri, çıkabilecek sorunları eşinle paylaşacaksın. İşin içine biraz da espri katarak yaşama güzellikler getirebilirsin.

Yollar açık, şansın da açılmış gibi, sana el uzattım. Ben senden yanayım ve sorunların tedavi ile de çözülecek şeylere benziyor. Biraz evlilik otursun, hâlâ sürüyorsa bana yeniden yaz, sorununu çözelim.

Kaç santim uzar?

Kilom 124, 1.86 boyundayım. Penisim 12 santim. 34 kilo versem penisim kaç santim uzar? Bu hesap her 10 kiloda nasıl değişir? 24 kiloda nasıl olur, merak ediyorum.

CEVAP

Evladım, sen kafayı takmışsın penise. Kim sana büyük penisin mutlulukla ilgili olduğunu söyledi? Bu aldatmacayı unut. Yaşını da belirtmemişsin. Evli misin? Cevabı vereyim, 19 yaş ve bekarsın. Hadi oldu, 16 santim diyelim.

Partnerinin vajina boyu 8 santim. Kaldı mı sana dışarıda 8 santim. Bak yavrum şaka gibi geliyor ama gerçek bu. Zayıflamayı daha dinç ve daha çekici olmak için yapabilirsin. Dürüst ve çalışkan olmak da yaşam kalitesini artırır, unutma.

GÜNÜN SÖZÜ

“Yaptıklarımdan hiç pişmanlık duymuyorum” diyen ya ileri derecede bencil ya da kendisiyle yüzleşmekten korkan biridir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder