Dr. Haydar Dümen Oyunu kuralına göre oynayın
HABERİ PAYLAŞ

Oyunu kuralına göre oynayın

Aşk ve cinsellik iç içe geçmiş iki kavram. Birinin yokluğu dengeleri bozar. Aşk varsa ruh doyar, cinsellik de bedeni doyurur. İkisi bir araya gelmezse hüsran olur. Beden ve ruh isyan eder. Bu yüzden oyunu kuralına göre oynayın ki doyum çift taraflı olsun.

Zarım zedelendi mi?

Erkek arkadaşımla yüzeysel ilişkiye girdim. Kıyafetim üzerimdeydi. Benden kahverengi, beyaz sıvı geldi. Adetim 2 gün önce bitmişti. Acaba adetimle bağlantılı mı yoksa zarım zedelendi mi?

CEVAP

Sevgili okurum, zarın duruyor. Dediğin kahverengi kan adet yüzünden geldi.

Haberin Devamı

Beni yoruyor

19 yaşındayım, en az 5 defa mastürbasyon yapıyorum. Üst üste 3-4 defa boşalıyorum. Bu beni yoruyor. Bunun zararı var mı?

CEVAP

Tabii var çocuğum. Olmaz mı? Senin işin, gücün, dersin, sosyal ilişkilerin, okulun, arkadaşların yok mu? Kitaplarına, beden eğitimine ayıracağın zaman v.s. Hepsini bir kere it. Kapan mastürbasyonun dünyasına, sonra bana soru sor. Zararının olacağını sen anlamıyor musun?

Boşalamıyorum

23 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girdiğimizde o defalarca boşalıyor ama ben boşalamıyorum. Devam etsem partnerimin vajinası yanıyormuş. Nasıl erken boşalabilirim? Mastürbasyon yapınca erken geliyor. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Okurum, mastürbasyon alışkanlığından kurtulup kadına alıştığın zaman konsantrasyonunu ve heyecanını belirli ölçülerde partnerine aktarman gerekiyor. Bunu yaptığında bir hayli yol almış olacaksın. Geç boşalmanın tedavisi yok. Birçok erkek onu istiyor. Bir bakıma şans olarak da sayılabilir.

Kocam çok aceleci

28 yaşında kadınım, 2 yıldır evliyim. Eşim benden 8 yaş büyük. Cinselliği ikimiz de seviyoruz ama eşim ön sevişme nedir bilmiyor. Neden böyle? Böyle konularda pek konuşmuyoruz. Yol gösterir misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, aslına bakarsan çoğu erkek eşin gibi. Ön sevişme yapmamasının nedenlerinden biri bu konuda çok aceleci olmasından. Yani senin karşında fazla dayanamıyor, sonuca gitmeyi istiyor. Bu konuda sen haklısın. Her şey kuralına göre olsa sadece tensel değil, ruhsal doyum da sağlanır. İşte aşk ve seks budur. Yoksa bir gün bu acelecilikten, hedefe ulaşmadan ruh ya da beden “Yeter” diye isyan edebilir. Aman dikkat!

Haberin Devamı

Uzamam durur mu?

18 yaşındayım. Günde 4 kez mastürbasyon yapıyorum. Zararlarını bilmiyorum. Sivilce yapar mı, boyumun uzamasını engeller mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu sayı fazla diye bağırıyorum, duymuyor musunuz?

Bozabilir miyim?

28 yaşındayım. Penisim 13 santim. Acaba uzatmak mümkün mü? Nişanlıyım, ilk gecede sorun yaşamak istemiyorum. Ben bu büyüklükte bir penisle kızlık zarını yırtabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, penisin normal. Penis ameliyatla büyür ama 1-2 santim uzar. Bunun için doktordan fikir alman gerekir. Kızlık zarı vajinanın girişinde. Yani odaya girerken kapı neredeyse, o da oradadır.

Bana inanmıyor

22 yaşında kızım. Bir yıldır erkek arkadaşımla ilişkiye giriyoruz. Benden hiç kan gelmedi, acı ya da zorlanma da olmadı. Biz evlenmeyi düşünüyoruz. Nişanlım bana inanmıyor. Sizce kızlık zarım esnek mi?

CEVAP

Sevgili okurum, zarının esnek olduğunu sen benden daha iyi biliyorsun. Daha önce ilişkiye girip girmediğini yine sen biliyorsun. Girmediysen zar orada duruyordur ve esnektir. Zaten erkek arkadaşını inandırmaya çalışman boşuna. Demek ki köşemizi okuyup bilgilenmiyor.

Haberin Devamı

Zararlı mı?

19 yaşındayım. Günde 7 defa mastürbasyon yapmak zararlı mı?

CEVAP

Değerli okurum, ne diyorsun? İşin gücün, aklın, mantığın, iraden sıfır mı? Azalt çocuğum şu sayıları.

Nasıl korunalım?

24 yaşında kızım. İki ay sonra düğünüm var, 2 yıl hamile kalmak istemiyorum. Nasıl korunmamız gerekiyor?

CEVAP

Kızım, hayırlı olsun. Ama sorunun adresi kadın doğum uzmanları. Her gün önleyici haplar kullanabilirsiniz. Takvim yöntemi ya da kondomdan yararlanabilirsiniz.

Çok acı çekiyor

21 yaşındayım, sevgilimden benden 1 yaş küçük. İlişkiye girmek istiyorum. Denememizde bana acı çektiğini söyledi. Epey zorladım ama çok canının yandığını anlattı. Bu konuda ne yapabiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, beklemen gerekiyor. Kız arkadaşını zorlama. Kız vajinismus sorunu yaşıyor. Bu evlilikte çözülür.

10 gündür sertleşmiyor

35 yaşında, 2 yıllık evli bir erkeğim. Eşimle her gün ilişkiye giriyorduk. Ancak 10 gündür çok uğraşmama rağmen penisimde sertleşme oluyor. Bu ciddi bir sorun mu? Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, hiç ciddi bir sorun değil. Kendi haline bırak dinlensin. Bir bakım ve revizyondan geçmiş. Üstüne düşmezsen kısa zamanda harekete geçecek, seni mutlu edecek.

Şüpheleniyor

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımın penisi 4 santim içeri girdi. Canım çok yandı, kan gelmedi. Daha önce hiç ilişkiye girmedim ama sevgilim benden şüpheleniyor. Sizce zarım yırtılmış mıdır yoksa esnek midir?

CEVAP

Sevgili kızım, söyle erkek arkadaşına daha fazla ayıp etmesin. Senin zarın esnek yavrum. Başını dik tut, üzülmeyi de bırak.

BÖYLE SORU YOK!

Bir saat sürse de olmuyor

33 yaşındayım, hiç mastürbasyon yapmadım. Normal ilişkide boşalamıyorum. Bir saat sürse de olmuyor. Bu çok rahatsız edici. Karşı taraf şikayetçi oluyor. Ne yapmalıyım? Bana bir çözüm önerin.

CEVAP

33 yaşında mastürbasyon bakiri, gönüllerin kalenderi. Atma derim ihtiyari. Belki zorlasan kendini, sıksan gözkapaklarını, hatırlasın her seferi. Şimdi bu şikayetçi kadınları mutlu etmemek olmaz değil mi? Zaten epey yorulmuşlar. Bırak yahu biraz dinlensin ve nefes alsınlar.

Bu sırada da okurumuz, hayatında ilk kez mastürbasyon yapmayı denesin. Geç olsun, güç olmasın derler. Öğrenmen gerekiyor çünkü bundan sonra ilişkiye girmeden önce bir doz mastürbasyon yapacaksın. İlerlemeni rapor et değerli yavrum, gözlerim senden gelecek mailde.

GÜNÜN SORULARI

Denedik ama çok canım yandı

23 yaşında kızım, nişanlıyım. Bir ay sonra düğünümüz var. Nişanlımla ilişkiye girdik ve canım acıdı. Bir ay sonra denedik, olmadı. Sebebi nedir? Evlenince doktora mı gideyim?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinusmus senin gibi kızlarımızın cinsel birlikteliklerinin büyüsünü bozan, sinsi bir korkunun hastalığı. Elinde olmayan sebeplerden refleks bir kasılma sonucu, kendini geri çekip ilişkiye izin vermeyişindir. Çünkü vajina kasları, iradeye bağlı çalışmayan düz kaslardan oluşur.

Korkunun hüküm sürdüğü durumlarda doğal davranış beklenemez. Bazı kızlar kasılma pozisyonuna girmeyi bırak cinsel organlarına dokunmaktan bile tedirgin olup korkar. Bazı kadınlar ise doğum yaptıkları halde ilişkiye izin vermez. Evlendiğinde sorun devam ettiği çözeriz bu konuyu. Korkunun zehri bilgisizlik, panzehiri ise bilgidir.

Kan neden gelmedi?

Nişanlımla birlikte olduk kan gelmedi. İkinci ilişkide yine kan yoktu. Daha önce kimseyle olmadım. Kız olduğumu biliyorum. Neden kanama olmadı?

CEVAP

Aklı, başı yerinde olan ama kendini çaresiz sanan kızım, sen hiç hayatında esnek zar nedir diye duymadın mı? Aşkolsun bak darılırım yoksa köşemi takip etmiyor musun? Yalnız işin düşünce mi aklına geliyor Hocan? Neyse gelelim soruna, çentikli de deriz adına. Sana özür borçları var, öyle kolay kanamazlar. Bu zar yelpaze gibi açılıp esner. Yapıları özelliğinden ancak doğum sırasında kanarlar.

GÜNÜN SÖZÜ

İftira yalanın çocuğudur. Bu nedenle kanı bozuktur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder